"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1596

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

Albanski političari iz Prištine danas insistiraju na tome da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete KiM pominjao Miloševića, iz čega izvlače zaključke da je ponovo reč o politici Velike Srbije, a mediji na albanskom jeziku, uz to, ponavljaju ocenu da je Vučić ponizio Prištinu.

Predsednik kosovske skupštine i čovek koji se smatra “kosovskim vladarom iz senke”, Kadri Veselji je na svom Fejsbuk profilu napisao da je dobro da se Vučićeva poseta dogodila jer se, kako navodi, “još jednom pokazalo da srpski lideri nastavljaju nasleđe Slobodana Miloševića".
https://www.blic.rs/vesti/politika/bura-posle-pose.....io/9g8t6wp

Francuski humanitarac Arno Gujon rekao je B92.net da mu je bez obrazloženja i bilo kakvog roka zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju.
“Zabranili su mi ulazak na Kosovo i Metohiju pošto sam im dao srpsku ličnu kartu pri pokušaju ulaska. Rekli su da izađem iz automobila, a carinik je rekao policajcu da me privedu i stave lisice. Taj policajac je bio Srbin i nije mi stavio lisice, ali su me odveli do neke prostorije, pretresali i mene i automobil, zadržali ukupno tri sata. Takođe, poslali su i ekipu bezbednosnih snaga iz Prištine da me ispituje kao da sam neki kriminalac, zašto idem, gde idem, kome pomažem, koju organizaciju predstavljam, a ja 14 godina radim ovo, ulazim na Kosovo i Metohiju i objavljujem sve što radimo i na francuskom i na srpskom jeziku“, rekao je Gujon.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018.....id=1442042

Kako mu, najvjerojatnije, pokušaj “trampe” teritorija s Kosovom nije uspio, a rokovi ga stišću, Vučić je izabrao politiku napetosti i nestabilnosti kako bi dobio na vremenu, dodatno frustrirao (“svi su protiv nas”) i homogenizirao već sluđene Srbe oko toga je li Kosovo izgubljeno ili nije, (a jest), te pokušao nešto ušićariti u Bruxellesu.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić nastavlja svoj “kosovski igrokaz”.
Najkasnije do veljače 2019. morat će razriješiti kosovski čvor da bi mogao nesmetano nastaviti europski pregovarački proces. Vučić mora “bezbolno” riješiti opraštanje od Kosova, a pritom ostati na vlasti i zacementirati svoje viđenje sebe kao najvažnije figure u srpskoj povijesti.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/kosovski-ig.....i/7811001/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

Владета Јанковић: После свих најава „Вучићевог историјског говора“, добили смо празан говор, с неком врстом средњошколске реторике из писмених о „патриотизму и миру у свету“

http://www.nspm.rs/hronika/vladeta-jankovic-posle-.....svetu.html



offline
  • Pridružio: 11 Feb 2014
  • Poruke: 607
  • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

su27 ::Владета Јанковић: После свих најава „Вучићевог историјског говора“, добили смо празан говор, с неком врстом средњошколске реторике из писмених о „патриотизму и миру у свету“

http://www.nspm.rs/hronika/vladeta-jankovic-posle-.....svetu.html

🤗🤗🤗😎😏
Наш народ каже "тресла се гора, родио се миш". После свих најава, недељама се прича биће историсјки говор, а добили смо празан говор, с неком врстом средњошколске реторике из писмених о патриотизму и миру у свету, каже о говору Александра Вучића у Косовској Митровици дипломата у пензији Владета Јанковић.



Јанковић каже да ничег историјског није било у говору, и да Вучић ништа није рекао о ономе што, како каже, оклева да каже, а то је шта значи разграничење.

"Памти се оно што је рекао о Милошевићу, то је велики гаф. Он каже да је Милошевић био велики државник и имао најбоље намере, можда то није чудно јер је био Милошевишев усколеник, читава прича да ли је Косово српско, јесте, али је Србија изгубила контролу Кумановским споразумом и у тој влади је седео Вучић као министар".

Јанковић је додао да је говор председника био празан, да је "обилазио као мачка око вреле каше", а да није говорио о ономе што је суштина, а то је столица Косова у Уједињеним нацијама.

"Не да се призна Косово, већ да постане члан УН, а ми потпишемо правно-обавезујући споразум. Вучић корак по корак то припрема и то је био смисао те посете и читав тај театар, он се упуито у Бање ризикујући живот, његови сарадници у Србији дижу тензије. То је сцена за јавност, његове алузије, то је за обрачун са опозицијојм. То је припремање терена за косово у УН. Приче о разграничењу, ту се не може ухватити шта се мисли. Говори се да то значи размену територија - Север за Прешево, Албанци не помишљају да се одрекну Газивода, они траже Прешево, Бујановац и Медвеђу. Србија стратешки може преживети с Косовом под туђом контролом, ако узму Прешево онда ће зајашити аутопут и пругу, нашу везу с морем, то никада не сме доћи у обзир. Размена становништва се не ради никада, то је трауматично", сматра Јанковић.

Постоје претпоставке у попуштању у ставу САД, о чему сведочи изјава Џона Болтона, али, каже Јанковић, одатле па до Вучићеве идеје како ћемо ми нешто добити је јако далеко.

"Став Немачке је непромењив, Вучић каже да ће се борирти, са свим тим позоришним елементима. Нема начина да Србија нешто промени, ни нека друга и другачија а камоли ова оваква. Његово стално помињање одговорности неких других, он ту мисли на демократску Србију, разлика између те гарнитуре је у томе што су ти преговори вођени с много озбиљности, то су били људи који су познавали пробелм, били су одлично припремљени, водили смо борбу с успехом, натерали смо их да повуку једностран потез, а то је проглашење независности. Стално нас Вучић криви да смо ми криви за ту ситуацију, ми који смо сваки пут пред састанке излазили пред парламент и тражили мандат где смемо да учуинимо уступак, а данас Вучић не излази у парламент, ниједан пут није рекао шта планира. Врхунац је што дође Маја Гојковић каже чак и кад то буде нећемо доводити Вучића да га посланици не би вређали. Видите докле смо стигли са демократијом".

Коментаришући политичку ситуацију на Косову, Владета јанковић је рекао да мисли да смо дошли у ситуацију да је политички процес демократичнији на Косову него код нас, јер се парламент не састаје како би се расправљало о Косову.

"На све могуће начине скреће се пажња са суштинског проблема, чини ми се да читава ова прича о Задрузи 2 веома личи на нашу политичку сцену. Имате кулисе, кич, неукус, мешање епоха, иза тога нема ништа, као Потемкинова села, то је све лаж и привид и врло скуп привид, колико су пара потрошили да би скренули пажњу народа са питања које мора бити расправљено пред читавом нацијом".

Говорећи о полагању венаца на место на коме је убијен Оливер Ивановић, Јанковић је рекао да ће Вучић искористити све да направи гест.

"Ђинђићу ће одати признање, откриће споменик Пекићу, тако и овај гест полагања венца, ко познаје шири контекст то не може назвати другачије него лицемерје".

Андрић: Нама су важни водовод, повратничко насеље...

И Милица Андрић са портала Коссев говорила је о утисцима после посете председника Вучића Косову. Она каже да јој се чини да је председник имао намеру да се обрати већем броју људи него што је српска заједница, да "угура" поруке и за десне гласаче и за грађанску Србију, чак и за Албанце и међународну заједницу.
Neutral Neutral Mad
"Кад имате такав спектар поруке се измешају, свако је примио најнегативнију поруку, више се обраћао опозицији и јавности него косовским Србима, није поменуо најбитније ствари за нас, ЗСО и Бриселски споразум, није нас обавестио у којој је фази. Могло је да се наговести да ће се вратити преговорима, али он то није рекао. Порука му је доста измешана и није била довољно јасна. Највише се чуо део говора о Милошевићу што је лоше за међуетничке односе", каже Андрић.

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

Како вам није мука да пратите такве емисије?

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

offline
  • Pridružio: 25 Apr 2012
  • Poruke: 441

Vučić u suštini nije loš političar. Vidio je što je donijela politika rata 90-tih godina i da od toga nitko nije imao koristi. Vodi politiku bolje uzet nešto, nego izgubit sve kad je u pitanju Kosovo i to je u redu. Šta će Srbija ionako sa 90% Albanskog stanovništva, ne bi parlament mogao funkcionirat bez njih ni država da se nalaze u okviru pravnog sustava Srbije. Na kraju bi mozda i predsjednik Srbije ili premijer bio Albanac pa bi imali situaciju ko u Makeodniji i još veću nestabilnost nego sada. Ovako sjever Srbiji, eventualno juzni dijelovi Srbije gdje je albansko stanovnistvo u većini Kosovu i mir za sva vremena. Uz to sagraditi jedan zid poput Gaze i to je to. Lako je pljuvat po Vučiću, al treba biti u njegovoj koži. Trudi se izvući najbolje što može. Ako se zanemare "patriote i domoljubi", uvjeren sam da je većini stanovnika u Srbiji puna kapa Kosova i Albanaca i da samo zele normalan zivot i ekonomski prosperitet i da u suštini većina stanovnika Srbije ni nebi htjela 2 miljuna Albanaca kao svoje sugrađane unutar suvereniteta Srbije.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

CroCop ::Vučić u suštini nije loš političar. Vidio je što je donijela politika rata 90-tih godina i da od toga nitko nije imao koristi. Vodi politiku bolje uzet nešto, nego izgubit sve kad je u pitanju Kosovo i to je u redu. Šta će Srbija ionako sa 90% Albanskog stanovništva, ne bi parlament mogao funkcionirat bez njih ni država da se nalaze u okviru pravnog sustava Srbije. Na kraju bi mozda i predsjednik Srbije ili premijer bio Albanac pa bi imali situaciju ko u Makeodniji i još veću nestabilnost nego sada. Ovako sjever Srbiji, eventualno juzni dijelovi Srbije gdje je albansko stanovnistvo u većini Kosovu i mir za sva vremena. Uz to sagraditi jedan zid poput Gaze i to je to. Lako je pljuvat po Vučiću, al treba biti u njegovoj koži. Trudi se izvući najbolje što može. Ako se zanemare "patriote i domoljubi", uvjeren sam da je većini stanovnika u Srbiji puna kapa Kosova i Albanaca i da samo zele normalan zivot i ekonomski prosperitet i da u suštini većina stanovnika Srbije ni nebi htjela 2 miljuna Albanaca kao svoje sugrađane unutar suvereniteta Srbije.

Ево га још један "паметан". Bebee Dol Bebee Dol Bebee Dol
Одакле испадате?

КосМет је више од територије. Он је суштински везан за српски народ. И као такав неопходан за опстанак српског рода.
Ја не могу да очекујем да ви то схватите. На космету живи мали број Срба као последица систематског уништавања и етничког чишћења. Исто као и на осталим територијама као напр. у Хрватској. На многим територијама су Срби били већина а онда су постали минорна мањина.
Већина становника Србије јесте малодушна. Већина је систематским тровањем доведена на ниво стоке. Али постоји о она права Србија. То су Срби који вреде и који не желе да отуђе ни педаљ српске земље ма по коју цену. А те приче о економском просперитету у случају прихватања отимање КосМета нису приче за овце него приче за свиње.

И требало би нешто да вам буде јасно. Екстремни шовинисти који су деведесетих заговарали рат никада нису радили у интересу српског рода. Они су радили против интереса српског рода па налогу непријатељског факотра. А демаскирали су се за већину када су од екстремних шовиниста постали екстремни еуро-фанатици и глобалисти. Најбољи пример је онај политичар са брадом који је кум ономе што се тека сада демаскира.

Дакле нису они схватили било шта као што ви мислите. Они по налогу раде све време против не само српског народа него против свих народа на овим просторима.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

“Gospodar Kosova”, čovek iz senke, šef obaveštajne službe OVK, lider Demokratske partije Kosova (DPK), predsednik kosovske Skupštine i, kako se sumnja, organizator blokada na putevima ka selu Banje na KiM tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića... Rečju, to je Kadri Veselji, čijem “liku i delu” još treba pridodati i pretnje koje je prethodnih dana, ali i ranije, upućivao na račun Srbije.

Upravo on je označen kao organizator barikada i haosa na trasi kojom je srpski predsednik u nedelju trebalo da prođe, u čemu su inače učestvovali veterani takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). Ta teroristička organizacija je tokom ratnih sukoba na Kosovu imala i svoju tajnu službu, a na njenom čelu bio je upravo Veselji. Istovremeno, Veselji je i čovek koji je uoči Vučićeve posete Kosovu uputio otvorene pretnje hapšenjem predsedniku Srbije, ukoliko se odluči da poseti Gazivode.
https://www.blic.rs/vesti/politika/krvavi-tragovi-.....-i/c15q92t

Kro kap šipusa nema ni blizu 2 miliona na KiM-u šta više nema ih ni milion i nemamo mi šta uzimati KiM je naše jer imamo TAPIJU koju oni nemaju da nema te TAPIJE davno bi oni imali stolicu u UN-u.
Uostalom što se Hr nije odrekla Republike Srpske Kraine jer je u njoj živelo skoro pola miliona Srba???

Zbog ovog snimka Marko Đurić optužen da je KLOVN, a on odgovorio: POZDRAV HEJTERIMA!
https://www.blic.rs/vesti/politika/zbog-ovog-snimk.....ma/x40j725

offline
  • Pridružio: 30 Apr 2008
  • Poruke: 1646

Uzelac2106 ::

Šteta što nije čitulja, slika taman.

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

CroCop :: Srbije ni nebi htjela 2 miljuna Albanaca kao svoje sugrađane unutar suvereniteta Srbije.
Da ti nisi jedan od onih emisara koji siri lazi o 2 milona Siptara na KiM?

Ako vec upadas u temu kao padobranac (provokativno) i ako ne postujes nas, istinu ces morati postovati Exclamation

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1386 korisnika na forumu :: 24 registrovanih, 4 sakrivenih i 1358 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aramis s, Areal84, Bane san, bestguarder, cifra, Djokislav, FileFinder, Georgius, hyla, jackreacher011011, krkalon, ladro, laki_bb, maCvele, Mi lao shu, Milometer, Oscar, Parker, stegonosa, vathra, Volkhov-M, vukdra, W123, zzapNDjuric99