"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1502

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 16 Okt 2016
  • Poruke: 100

vranjanac29 ::Nomenklatura ::Putin : "Predsjednice, olabavite sa americkim pritiskom oko Krima, olabavicemo ruski pritisak oko Kosova"

Trump: "Hvala predsjednice"

I ne treba se zamajavati, Putin je predsjednik Rusije, ako ce mu to donijet i finalno priznanje oko Krima, "prodace" Kosovo za sekund...jer jbga, to je obaveza predsjednika a ne marionete...obezbijediti iz svake situacije plus za svoju drzavu.
Ko nam je kriv sto se odavno nismo svrstali na jednu ili drugu stranu . Oces kakiš,neces kakiš politika je za smjele i mudate a ne za slabice i marionete.

Koliki je interes Rusije da joj se prizna Krim kao deo teritorije, toliki joj je i da kosmet ostane u sastavu Srbije. Paralela izmedju Krima i kosmeta je u tome da su i jedna i druga teritorija oduzete obema drzavama u nekom periodu, Rusima 70-ih godina a nama krajem devedesitih.
Ne mesaj babe i zabe.


Da, paralela, al bitna novinarima i pratiocima istih. Dal ti ozbiljno mislis da bi se Predsjednik jedne Rusije , odrekao prilike da Krim dobije zapadno priznanje i svega sto ide uz to, a najbitnije sankcije ,koje su i uvedene zbog Krima (realnije receno Krim je iskoristen kao razlog) zarad neke imaginarne paralele koju novinari jednih i drugih koriste kao dokaz kojim ce mahat javnom publikumu.

To sto ti mislis da visoka politika počiva na paralelama a ne na brzim odukama da se uz najmanje moguce stete uzme najvise sto moze.

Na stranu to sto se mi kao javnost i sami zaludjujemo nekim papirima,potpisima,dokumentima koji u real geopolitici ne znace ama bas nista (premalo je prostora da bi stali svi primjeri ,zakljucno sa ovim iranskim fijaskom i potpisima koji,samo par mjeseci kasnije nisu znacili nista drugo do istorijska zvrljotina za neka buduca esejska istrazivanja) ...pa bi najbolje bilo popraviti vojno stanje kao oslonac realpolitike i sacekati ,pa mozda i "ucijeniti" Rusiju da ispravi istorijsku "nepravdu" koja se desila prilikom trampe interesa Krim-kosovo i za uzvrat , kao i dosta puta u istoriji, vojno stane iza Srbije prilikom nekog buduceg sukoba koji je, koliko se god zavaravali, ipak blize neko sto smo mislili do prije par godina. A takav sukob stavlja sve potpise,priznanja,dokumenta u dio za toaletni papir. Koliko god nama djelovao Kosmetski problem globalno bitan, tek je jedan od masu slucajeva kroz istoriju. Nego da ne mijesam babe i zabe .



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

+ +++++++
MB120mm ::Не Вучић не лаже!То се у политици зове другачије.
Да, Вучић лаже. Говорење неистине се и у политици (баш као и у свим другим сферама живота) зове лаж.
MB120mm :: Да не мрсим много,ХОЋЕ ли тај *свеобухватни* бити потписан-НЕЋЕ! Зашто?
Само зато што је, хвала драгом Богу, 85% српског народа против тога. Да је само до Вучића, његов потпис би се још одавно налазио на том "споразуму" (папиру којим се издаје КиМ).
Овако, пошто много воли власт, зна да би му стављање потписа у садашњим околностима био политички крај. Можда се чак и боји, јер капира да би губитком власти (и имунитета), народ могао наћи некакав начин да га једног дана изведе пред неки суд (рецимо за велеиздају). Уосталом, добро је док је тако. Здрав је то страх. Он нам чува КиМ.
MB120mm :: Из много разлога.Главни је тај да за разлику од 99-те па до негде 2006-7-ме,и иза нас стоји неко.
Бојим се да иза нас, бар тренутно, не стоји нико. Бар не у смислу подметања кичме (значи, који није ограничен само на закуцавање вета Западним олошима у УН).

Додуше, "неко" би могао да стоји! То је тачно. И то у смислу подметања кичме.
Али тај "неко" није глуп да ставља јаја у процеп због нас, а да нас наш врли прецедник гура у загрљај "некоме другоме" (непријатељу и нас и наших пријатеља - од којих тражимо и очекујемо помоћ). А уз то је и окупаторска војска на нашој територији!

MB120mm :: Има ли неко стомак за начин на који ће се пронаћи реми,а у наставку партије можда...ко зна,то је сасвим друга прича.Притисци и из унутрашњег миљеа су добродошли,уствари неопходни.То не може много олакшавати,али може давати алиби за отезање.
MB120mm :: На наивна питања са којим циљем се *купује време*заиста уопште не бих одговарао(поготово на јавном делу).Сматрам такво питање неозбиљним.
Не знам да ли се ово односи на мене? (Не би требало, јер сам у свом одговору Пеину већ разјаснио да је у питању сарказам). Ипак, пошто си и мене цитирао, поновићу још једном: у питању је сарказам, дакле, питање је реторичко.
MB120mm :: Позиција је тешка,противник је још увек јак,али,још се игра...
Ту се слажемо.



offline
  • Konstruktor
  • Pridružio: 01 Nov 2013
  • Poruke: 1245

vranjanac29 ::Ja sam vam ovde lepo napisao da do nikakvog priznanja kosmeta od strane nas nece biti, da nikakva podela nije u igri jer bi to znacilo kao sto se ovde pise dalje rasparcavanje srbije, pre ce doci do ponovnog rata i u to sam siguran.
Ali gde leze glavni problemi:
1. Nemamo jos uvek valjanog saveznika koji bi digao vojsku i dosao da se bori za nase interese ( da smo imali saveznika vec bi prilikom hapsenja Marka Djurica danas neki od nas cuvali granicu na Pastriku pa mozda i malo dublje)
2. Domaca propaganda je jos uvek negativna za kosmet, mediji koji posluju u srbiji su u stranim rukama i svaka ratoborna rec se formulise i plasira u javnosti kao poziv na 90-te.
3. Vojska je sa polovinom kapaciteta od one koja je bila 1999 godine. Jos uvek nista nije konkretno nabavljeno cime bi barem malo odvratili nase neprijatelje.
4. Fabrike koje su bile u drzavnom vlasnistvu sada su privatne, tako da bilo kakvo naglo povlacanje robe u robne rezerve bi bio signal da Srbija nesto sprema, i te iste fabrike sigurno ne bi radile za drzavu kao sto su radile 1999godine.
5. Peta kolona i strani placenici jos uvek imaju veliki udeo u drustveni i politicki zivot srbije. Tu BIA i VBA mora mnogo bolje da odradi svoj posao.
6. Narod je zaludjen egoizmom i zeljom da komsiji crkne krava. Nas narod je postao previse samozivan i ohol i gord i za to krivim medije i estradu( sve bi to u drumske kafane i rudnike nabio)
Sta je dobro:
1. Nekako smo uspeli da zaustavimo urusavanje sistem odbrane i vracamo ga iz mrtve, sporo ide ali se ozivljava.
2. Drzave koje nisu priznale kosmet cvrsto se drze tog stava i povecava se broj povlacenja priznanja.
3. Dolazak Kineza kao investitora i Rusa.
4.Imamo za predsednika coveka kojem nije dobro ako mu neko kontrira i spreman je na sve samo da bi odbranio svoju zamisao i zelju, pa zato sto vise njemu na zapadu kontriraju ovaj ce jos vise da ulaze u vojsku i privredu.
5. I ono glavno, to je sto smo Srbi, najvece bitange na balkanu koje su iznedrile najvece vojskovodje u ratu i naucnike ali i najvece izelice i samozivnike kada je mir, za razliku od rata gde ginemo jedan pored drugog, ali isto iz inata u smialu ako je mogao Stojan da pogine poginucu i ja ali svaba ili siptar nece krociti na moju zemlju.
Sve u svemu nama je potreban vladar sa cvrstinom Dusana Silnog i duhom pokojnog Partrijarha Pavla.
Kada se takav rodi, lako cemo mi sa ostatkom sveta i ovom sitnom bezrepom boronajom oko nas.


Što se tiče predsednika, u dubokoj si zabludi. Sem naravno, ako si primoran ili prinuđen da pišeš tako o njemu.

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@...
Citat:Референдум је смишљен потез нашег вољеног вође. На тај начин шта год да се одлучи може да каже народна воља не моја.
Referendum nam ne treba ako znamo stav velike vecine Srba. Ne samo Srba iz Srbije, vec svih Srba na planeti. Ne postoje srpski Srbi, bosanski Srbi, hrvatski Srbi, americki Srbi...., vec samo Srbi kao jedinstven narod koji u KiM gleda kao u svetinju. Kosovski zavet, mit i identitet cini nas jedinstvenim narodnim korpusom. Referendum dovodi u sumnji i stavlja na kompromitujucu proveru srpski identitet. KiM je srpski zavet, srpska kolevka i izvor duhovnosti. Smemo li u to da diramo na nekom referendumu koji lako moze biti falsifikovan virtuelnim glasovima o kojim sam vec pisao Question
Setite se referenduma o izdvajanju CG iz drzavne zajednice.

Sme li i dal' je logicno da matematicki institut raspise referendum o tacnosti tablice mnozenja? Proverava li se matematicki aksiom? Bebee Dol

Samo postavljam pitanja preds. Vucicu.

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

djordje92sm ::Gama, ja sam nešto pitao na tvoje pitanje oko filma i konstatacije meni upućene oko Vidovdana,predanja,mitova,90tih i pitao sam te i odgovarao i trudio se nekako da napišem to,voleo bih da odgovoriš na moj odg i pitanje od pre koji dan.Ne da teram nekog iz hira,nego.....


Očekivao sam da se javiš na PP, kao što to obično radiš ali može i ovde.

Da li možeš da konkretno napišeš pitanje pošto ja ne mogu da provalim šta je tamo konkretno pitanje, a šta retoričko pitanje (pitanje na koje se ne očekuje odgovor već se izražava čuđenje)? Ti pitaš nešto i onda obrazlažeš pa ne razumem da li ti ujedno odgovaraš i na pitanje ili ne.

Budi kratak sa rečenicama kako ne bi bilo konfuzno za čitanje (u jednoj rečenici do 10-20 reči).

Ja sam pokušao da odgovorim ali nisam znao da razdvojim šta je šta.

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

cezar 35 ::@...
Citat:Референдум је смишљен потез нашег вољеног вође. На тај начин шта год да се одлучи може да каже народна воља не моја.
Referendum nam ne treba ako znamo stav velike vecine Srba. Ne samo Srba iz Srbije, vec svih Srba na planeti. Ne postoje srpski Srbi, bosanski Srbi, hrvatski Srbi, americki Srbi...., vec samo Srbi kao jedinstven narod koji u KiM gleda kao u svetinju. Kosovski zavet, mit i identitet cini nas jedinstvenim narodnim korpusom. Referendum dovodi u sumnji i stavlja na kompromitujucu proveru srpski identitet. KiM je srpski zavet, srpska kolevka i izvor duhovnosti. Smemo li u to da diramo na nekom referendumu koji lako moze biti falsifikovan virtuelnim glasovima o kojim sam vec pisao Question
Setite se referenduma o izdvajanju CG iz drzavne zajednice.

Sme li i dal' je logicno da matematicki institut raspise referendum o tacnosti tablice mnozenja? Proverava li se matematicki aksiom? Bebee Dol

Samo postavljam pitanja preds. Vucicu.


I šta ako se na referendumu dozvoli glasanje Kosovarima? Jer ako Srbija to smatra svojom teritorijom i svojim građanima to mora i njima da dozvoli, a oni tamo mogu da naštancaju bukvalno 5 miliona glasova koje neće imati ko da iskontroliše, a zapad će priznati rezultat koji njima odgovara nevezano za regularnost i šta onda.

offline
  • Pridružio: 19 Nov 2017
  • Poruke: 303

vranjanac29 ::Koliki je interes Rusije da joj se prizna Krim kao deo teritorije, toliki joj je i da kosmet ostane u sastavu Srbije. Paralela izmedju Krima i kosmeta je u tome da su i jedna i druga teritorija oduzete obema drzavama u nekom periodu, Rusima 70-ih godina a nama krajem devedesitih.

A kakav je to interes Rusije u tome da Kosovo ostane u sastavu Srbije? Ja tu ne vidim njihov interes. Rusija, na čelu sa Putinom, će učiniti sve da Zapad prizna Krim kao dio njihove teritorije, što je i normalno, svaki državnik treba da radi u interesu svoje zemlje. Je l' Kosovo ima izlaz na more? Nema, tu se završava svako pitanje o ruskom interesu. Možda Rusi i jesu na neki način emotivno vezani za nas, al' pitanje je do koje mjere seže ta njihova ljubav.

Nažalost, u politici ne vladaju nikakve paralele koje ti spominješ...

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

lazicdb ::vranjanac29 ::Koliki je interes Rusije da joj se prizna Krim kao deo teritorije, toliki joj je i da kosmet ostane u sastavu Srbije. Paralela izmedju Krima i kosmeta je u tome da su i jedna i druga teritorija oduzete obema drzavama u nekom periodu, Rusima 70-ih godina a nama krajem devedesitih.

A kakav je to interes Rusije u tome da Kosovo ostane u sastavu Srbije? Ja tu ne vidim njihov interes. Rusija, na čelu sa Putinom, će učiniti sve da Zapad prizna Krim kao dio njihove teritorije, što je i normalno, svaki državnik treba da radi u interesu svoje zemlje. Je l' Kosovo ima izlaz na more? Nema, tu se završava svako pitanje o ruskom interesu. Možda Rusi i jesu na neki način emotivno vezani za nas, al' pitanje je do koje mjere seže ta njihova ljubav.

Nažalost, u politici ne vladaju nikakve paralele koje ti spominješ...

Ало, ви што мрачите.... смањите мало доживљај. Прво се информишите:

https://rs.sputniknews.com/komentari/201701231109739277-rusija-kosovo-krim-1/

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32523

Dača u ofanzivi Mr. Green spavaš li mirno Pacoli Mr. Green

https://www.blic.rs/vesti/politika/crno-na-belo-o-.....ma/gl8x2xl
+ Evo slika dokumenata

"Dve od tri zemlje (učesnice sastanka) nisu priznale Kosovo i od njih ću tražiti da ostanu čvrste u svom stavu. A našim bugarskim prijateljima ću pokušati još jednom da objasnim koji su naši stavovi", rekao je Vučić.

Na pitanje o nedavnoj opasci Johanesa Hana da nije Kosovo "sve i svja" kad je reč o napretku Srbije na putu ka EU, Vučić je rekao da na sastancima sa stranim državnicima, koji obično traju dva sata, od 120 minuta razgovora, o Kosovu razgovaraju 119 i po minuta.

"A pola minuta pred izlazak na konferenciju za novinare pričamo o ostalom. Prosto ljudi treba znaju i da ne pomisle da postoji neka druga tema koja može da se meri i poredi sa Kosovom", rekao je Vučić srpskim novinarima.
"To znaju i naši međunarodni, pre svega zapadni partneri, a drugo je predstava za javnost", dodao je Vučić.

Upitan "ima li šatl diplomatije na dnevnom nivou i šta se sada dešava sa pregovorima", on kaže: "Lagao bih ako bih rekao da nemamo svake nedelje neki razgovor. Imamo, što je i normalno. Da li ima pomaka, da li se dogodilo nešto značajno – nije. To je sve što mogu da kažem, sve ostalo ne bi bilo fer i ne bi bilo tačno", zaključio je Vučić.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika.....vorke.html

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Eyes Wide Shut :: Да, Вучић лаже. Говорење неистине се и у политици (баш као и у свим другим сферама живота) зове лаж.
Ми о лажљивим уснама - а лажљиве усне на врата:

Слободан Антонић:

ДА ЈЕ ВУЧИЋ ИНДИЈАНАЦ ИМАО БИ ИМЕ „Усне које лажу”


Косово за Србију не сме да буде „изгубљено“. Оно није Атлантида па да нестане. Косово је окупирано и одузето. А свако ко подржава окупацију зна се шта је



„Да Срби, попут Индијанаца, дају човеку име по карактерној особини, његово име би било: Усне-Које-Лажу“ ( овде).

Он након преговарања о Косову с Тачијем (24. мај 2018):

„Ми смо све одавно изгубили, данас немамо ништа. А то ништа смо добили 1999, 2004, 2008, а онда смо то потврдили 2010. и 2011. Боримо се да (од Косова) имамо нешто, а не ништа“ (овде).

Исти човек о истој теми, недељу дана доцније:

„Да један метар (од Косова) добијемо, добитак је, јер сада немамо ништа“ (овде).

Немамо ништа? Зашто нас онда Брисел, а иза њега и Вашингтон, терају да с Приштином склопимо „правно обавезујући споразум“?

Немамо ништа, „још од 1999“? Зар је Резолуција СБ УН 1244 баш „ништа“?

То што државе у којима живи 5,3 милијарди људи нису признале приштински НАТО-нарко-патрљак – такође је „ништа“?

То што „Kосово“, после деценију лобирања Империје, још није ни близу чланства у УН – исто тако је „ништа“?

„Спречен пријем самопроглашеног Косова у Светску царинску организацију, у корист Србије говорили представници Русије, Kине, Индије, Бразила, Аргентине, Kипра, Словачке, Белорусије, Грузије, Чилеа, Азербејџана, Kубе и Индонезије, а у виду писаних нота подршка је стигла од Kонга, Сирије, Анголе, Kамбоџе, Kиргизије, Сијера Леонеа и Шри Ланке“ (овде).

То је било само дан пре изјаве да, када је реч о Косову, данас „немамо ништа“? Баш неко чудно а моћно „ништа“.

Шта тек да се каже за тврдњу да је „добитак“ ако од Косова спасемо „макар метар“? „Метар од Косова“, пошто је аутор те исте реченице претходно широкогрудо – Бриселским споразумом (2013) – дао 50 километара Севера Косова?

Лепа трговина, нема шта. Прво даш 50км, а да за то не добијеш ништа. (Да подсетим, ЗСО коју је, по потписивању Брисела 1, поменути преговарач најавио за „вечерас“, ни после пет година није формирана; нити је на видику.)

А онда, пошто се пре пет година низашта дало 50км, сада се „лавовски бори“ за макар 1м?

Браво за наше преговараче!

Најзабавније је што је, ступајући на дужност Председника, тај исти човек дао следећу заклетву (Устав, чл. 114):

„Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности.“

Не само да су ове речи изговорене с руком на Уставу, него је још Председник тражио да му под десницу ставе и Јеванђеље, и то оно најстарије српско – Мирослављево.

Али, зашто се неко 2017. заклињао на Јеванђељу да је Косово „саставни део Србије“ ако је мислио да је Косово „одавно изгубљено“, па „данас немамо ништа“?

Или је другачије мислио онда, а другачије данас? Да ли то значи да је његова заклетва из 2017. године сада неважећа?

А ако је заклетва неважећа – да ли се и даље може бити Председник републике?

Заклетва је поднета пред судијама Уставног Суда. Пред представницима Војске и Полиције. Сви они су се, такође, заклели на Устав. Дата је пред Владом и Скупштином који су и сами исту такву заклетву положили.

А данас се Председник одриче своје заклетве. И не само то, најављујући могућност да Србија призна сецесију тзв. Косова („Нећете ући у УН, осим ако ми нечим не будемо задовољни“), он угрожава и саму државу, њено основно начело – сувереност и територијалну целовитост. Смеју ли остали актери који чине систем и чувају га да то немо посматрају?

Потписивање „споразума“ којим се легализује насилно отимање дела територије означава почетак легалног распада државе о којој је реч. Наиме, конститутивно начело државе јесте сувереност и територијална целовитост. Па ако се власти и народ одрекну тога, држава престаје да буде држава и постаје пука територија. А територија се, по начелу јачега, може комадати од стране свих који то реално могу.

„Неће моћи да нам узму ни један метар Косова, ни по коју цену. Срећније решење би било замрзавање конфликта. Суверенитет и територијални интегритет Косова неће бити угрожени ни са једне стране, нема тих пара. Ни сад, нити икад.”

Тако је изјаву нашег Председника о метру добитка прокоментарисао шеф преговарачког тима „Косова”, Авни Арифи (овде).

Е, то је државотворни начин размишљања. С територијом нема шале. Кад даш један метар можда си тиме дао све. Ено примера Судета и Чехословачке (овде).

Косово, дакле, за Србију не сме да буде „изгубљено“. Оно није Атлантида па да нестане. Косово је окупирано и одузето. А свако ко подржава окупацију зна се шта је.

Лично се срамим пред својим прецима – Антонићима, домаћинима-земљоделцима из села Вукона, задња пошта Бањани, општина Уб, јер сам део генерације која данас предаје Косово. Мој отац Чедомир (1933) био је први Антонић који није био ратар, попут мог деде Момира (1893-1971), прадеде Милисава (1870-1903), чукундеде Петра (1827-1875), наврдеде Марка (1792-1842) и свих осталих наших курђела и аскурђела. За шта су сви ти српски сељаци живели и крварили? Због чега су нас учили да је „Косово грдно судилиште“ и да је „земаљско за малена царство, а Небеско увек и довека“?

Да би неко све то бацио у блато, е да би напредни паразити наставили да сисају животне сокове из умирућег српског друштва, и како би наша главна преокупација и даље били „Слоба и Кија“ и „како најбрже аутом до Ситоније“?

Не, ма колико да живимо у постистини и постисторији, не може се најпре заклињати на Јеванђељу, а после потписивати признање сецесије и комадање сопствене државе.

Напредњаци намеравају да направе 54 фонтане у Београду. Да ли су свесни шта све у њима може да буде удављено?

Не само тај папир, него и сам дух издаје…

Arrow https://srbin.info/2018/07/04/da-je-vucic-indijanac-imao-bi-ime-usne-koje-lazu/

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1066 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 3 sakrivenih i 1013 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, Apok, bankulen, Bobrock1, bojanM84, BORUTUS, Denaya, Dimitrije Paunovic, dmdr, dozorni, dushan, FOX, Georgius, grenadir, hologram, HrcAk47, krkalon, kunktator, Lister, ljuba, Marko Marković, mercedesamg, Metanoja, Mi lao shu, MilosKop, mnn2, mrav pesadinac, mrvica78, naki011, nebojsag, novator, ostoja, Pohovani_00, Rakenica, ruma, Sale.S, Singidunumac, sokars, SR-3m, Srle993, TheBeastOfMG, Trpe Grozni, vandrej, vathra, vukovi, Webb, wizzardone, YugoSlav, Zikapk, 1107