"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1444

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32581

Ako je bilo metla.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 28 Jul 2011
  • Poruke: 183

Eyes Wide Shut ::
Није ми јасно зашто оволико дрвље и камење на Кесића? Он није довео земљу у ситуацију у којој се налази. Искрено, ја не видим ни шта је он то "лупао". За већину ствари које је изнео (критикује их кроз шалу), чини се да су на месту.
Човек је хумориста, и сатирички се осврнуо на власт. На власт која - све су назнаке - припрема издају земље.
У земљи у којој критичари власти свако мало, некажњено заврше 2 метра испод земље (Ивановић + његов кум пре њега), можда је тако и мудрије.

По мом скромном мишљењу, није неопходно да је човек војник по каријери да би смео да критикује власт. То би дисквалификовало многе наше умне људе и академике, свештена лица итд.
А можда би баш било боље на војну вежбу позвати Великог Вођу и млађаног Ђурића?

За крај бих само поменуо великог Бранислава Нушића који, премда је обе династије (и Обреновиће и Карађорђевиће) кроз своје сатире извргавао руглу, за своју земљу и народ је ратовао под обе. Заједно са својим сином јединцем, који је положио живот за Србију.

Према томе, критика власти није истовремено и критика државе/народа.


Наравно да треба критиковати власт и ја сам за то, све шта не ваља треба да буде поменуто. Али могао би господичић Кесић да се мало осврне на петооктобарске издајнике и да и њих убацује у емисију. Овако испада да месецима гледамо исмевање само пар људи угавном Вучића, Вулина и још по неког. Поштујем ако некога надахњује и даље истом мером као на почетку емитовања, прихватам.
Али мислим да је зајебавање са судбином Косова и Метохије дегутантно и да је исмевање Војске, приказивањем парова у униформама са ознаком Војске Југославије превршило меру па макар то био и врхунски хумориста госн Кесић.



offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 518

http://www.tanjug.rs/multimedia.aspx?izb=v&GalID=346004&vs=1&page=0

Zasto je topic i dalje pod rezimom odobravanja poruka kada predsednik Srbije ima ovakvo misljenje?
Pa stvar je gotova.

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

@Strela
Nije Kesic ismejao vojsku pustanjem priloga sa farme nego je vojsku ismejao onaj ko daje uniformu kurvestinama po rijalitiju da izvode striptiz. Bas naprotiv , on se rugao onima koji su bili slabovidi ili osudjeni na dve god zbog dezerterstva pa ih bas briga za cinjenicu da je neko krvario u toj uniformi pod tim grbom vec je vazno da Stanija,Mimi peto i ajfonka stvore psihozu u narodu kako ce biti rata . Zamisli tu dekadenciju gde Krle i Vesic ( osudjeni dezerteri) zovu kratkovidog Vulina da obezbedi 30 uniformi da prostitutke djuskaju na farmi.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

hawkeye ::http://www.tanjug.rs/multimedia.aspx?izb=v&GalID=346004&vs=1&page=0

Zasto je topic i dalje pod rezimom odobravanja poruka kada predsednik Srbije ima ovakvo misljenje?
Pa stvar je gotova.

Мислим и надам се да је ствар далеко од готове... али да постаје критично, јер је ОН упро и упорно вуче у једном правцу - то постаје све очигледније и очигледније... (ако било ко још има икаквих недоумица).
Слажем се да би тему требало вратити у редовни режим - догађаји и вести се све више захуктавају, тема у режиму цензуре једноставо не може да их прати благовремено.

Професор Др. Милош Ковић: Пораз српске полуинтелигенције - Тв Рас

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2014
  • Poruke: 1263
  • Gde živiš: Srbija

strela ::
Није ми јасно зашто оволико дрвље и камење на Кесића? Он није довео земљу у ситуацију у којој се налази. Искрено, ја не видим ни шта је он то "лупао"...


Eyes Wide Shut ::
Наравно да треба критиковати власт и ја сам за то, све шта не ваља треба да буде поменуто...


Sarkazam i cinizam u dva NAJGORA i NAJLAKSA oblika humora i uglavnom su u sadejstvu sa KICOM.
Englezi su majstori cinizma.
Zato su i komplet antipaticni, oni cak nisu ni hladni, oni su onaj potez vilice kad kao vidis GOVNO na ulici, a vec mislis da ga gutas uveliko, a to u stvari ni nije govno.

Najtezi oblici su komedije naravi i komedije zabune.

Kesic ume da bude duhovit. Kesic je i vise duhovit kad je manje cinican.

Ja Kesica pratim jos od SKC radia i MEGATREND Muzicke Televizije Srbije, kada je bio izuzetan dokumetarista sa humorom i pravi anti kapitalista i anti globalista.

Nazalost, Kesic je bas primer PAJTONOVACA, uporedis primer prve i zadnje sezone, kad cinizam izgubi svaku smisao.

Inace, za ljubitelje, cinizam nije smisao zivota.

Ziveli

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Супер, постови већ цензурисани и објављени - то нам треба. Smile Не знам je ли неопходан режим цензуре али, ако се сматра да јесте, онда бар ако би могло да се тема учесталије ажурира/модерише. Ziveli

@Стрела
Слободарко је све врло лепо објаснио. Управо тако сам и ја схватио Кесићев прилог.
Ја бих још само додао да је пажљив гледалац могао да примети да је емисија ишла исто вече кад и шиптарско иживљавање и понижавање српских представника власти. Значи тешко да је коинциденција (класично одвлачење пажње народу од кључних догађаја), и то на режимском каналу.... то све говори.
Делим Слободарково мишљење да Кесић није имао намеру да се руга војсци, већ управо властима, који су на каналу под њиховом контролом допустили да иде та емисија. А сви знамо колику контролу режим има над било чиме што се на ТВ приказује. У крајњој линији, Кесић није ни могао да се руга, јер није он режирао ту емисију... он је једоставно известио о њој. А ти, ако баш желиш да "стрељаш курира"... Изволи.

Такође, не бих рекао ни да је Кесић баш толико остао дужан "петооктобарацима", јер их је добар део (и то онај најштеточинскији) сада власт - тако да, исмевајући власт, исмева и њих.

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Харадинај и Тачи активирали управљачки тим за статут ЗСО
Citat:Према саопштењу из косовске владе, „састављање статута ће бити транспарентан и свеобухватан процес, који ће обављати три радна механизма: управљачки тим, имплементациона комисија и национална консултативна група, који ће гарантовати учешће читавог политичког спектра, цивилног друштва и осталих релевантних механизама друштва“.

Косовска влада наводи да ће у тај процес бити укључени и међународни механизми и ово оцењује као важан корак на евроатлантском путу Косова, преноси „Коха“.

У саопштењу се додаје да ће на крају процеса коначни нацрт статута, заједно са директивом, бити послат уставном суду како би се осигурала потпуна усклађеност са косовским уставом.

Косовска влада наводи да овим кораком испуњава и међународну обавезу, „доказујући своју посвећеност на евроатлантском путу“.

https://rs.sputniknews.com/politika/201804041115156424-haradinaj-taci-zso/
Шта ли им је то национална консултативна група?

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32581

U najnovijem istraživanju agencije Faktor plus skoro jednak broj ispitanih izjasnio se za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, odnosno za njegov prekid dok se ne formira ZSO. Osam odsto je za priznanje nezavisnosti Kosova, sedam za prekid svih pregovora, dok je šest odsto za povlačenje potpisa Beograda sa Briselskog sporazuma.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustv.....tinom.html

KiM je naša najveća rana, kaže srpski patrijarh Irinej i ističe da mu je drago što vidi da se vrh države ozbiljno i hrabro bori s problemima na tom prostoru.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018.....id=1377544

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

@ Sr.Stat
To ti je grupa gradjana jedne nacije koja ide na konsultacije u americku ambasadu u Pristini.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1129 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 9 sakrivenih i 1078 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, aramis s, Atomski čoban, babaroga, bokisha253, Boris Bosiljčić, crnitrn, Dannyboy, delboy, Denaya, DonRumataEstorski, hologram, hooraay, Ivica1102, Još malo pa deda, Karla, Kubovac, kybonacci, laurusri, mercedesamg, Mi lao shu, milenko crazy north, Milos ZA, Ripanjac, rodoljub, S2M, Sićko, slonic_tonic, Srky Boy, ss10, Stoilkovic, theNedjeljko, Trpe Grozni, Vatreni Zmaj, Vlad000, YU-UKI, YugoSlav, |_MeD_|, šumar bk2, 125, 79693