"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

2103

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • djboj  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 06 Jul 2010
  • Poruke: 1278



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Лавров подсетио Вучића: Само 1244 може бити темељ договора с Приштином

Citat:Лавров истиче да став Русије остаје непромењив, а то је да треба тражити компромис на основу Резолуције 1244 и да ће подржати само одлуку која одговара и Србима.
Arrow https://srbin.info/politika/lavrov-podsetio-vucica.....pristinom/



offline
  • Zidam zgrade i fasade ......... I armiram, betoniram. Utovaram, istovaram i nikad se ne odmaram.
  • Pridružio: 14 Dec 2005
  • Poruke: 25216
  • Gde živiš: Na istoj adresi ali promenih četiri države

dr Dragan Petrović:
Da li je predat Valač i energetski sistem severa KIM separatistima u Prištini?!
Briselskim sporazumom tačka 13 reguliše se pitanje telekomunikacija i energetike Kosova i Metohije, što je i naknadinim sporazumima koji su proistkli iz njega rezultiralo prihvatanjem zvanične Srbije da se ne tom prostoru formira kosovski energetski sistem, istina sa posebnim pravima za sever u okviru ZSO energetike i formiranjem kćerke firme koja bi bila pridružena Elektroprivredi Srbije. Srbija, Crna Gora i Makedonija čine jedan energetski blok u Evropi, ali je dobrim zaslugama Briselskog sporazuma novoformirana "elektroprivreda Kosova" dobila mogućnost da se razvija i napokon aprila 2020. odlukama onlajn sednice u Evropskom telu za energetiku dobila mogućnost da se izdvoji i sa Albanijom formira jedinstveni energetski blok. U isto vreme kako nije formiran ZSO te Priština nije dozvolila registrovanje kćerke firme EPS za sever, šiptarska strana pretenduje da preuzme i predajnik Valač koji snabdeva iz ostatka Srbije i preko EPS sever Kosova električnom energijom. Priština tvrdi da će preuzeti Valač kod Zvečana i blokirati na osnovu postojanja "elektroprivrede Kosova" i izglasavanja u aprilu da Evropsko telo za energetiku priznaje spajanje Albanije i tzv. Kosova u jedan energetski blok, da će Priština preuzeti i Valač i kontrolisati snabdevanje energijom i severa Kosova zaključno sa sredinom decembra 2020. EPS to negira.
Suština srpske predaje je Briselski sporazum, tačka 13 po pitanju energetike, njegova operacionalizacija za šta svu odgovornost čini vlast u Srbiji na čelu sa Aleksandrom Vučićem i drugim podržavaocima ovog sporazuma i te kapitulanske politike. Mediji u Srbiji su uglavnom blokirani za ove teme i vesti.Smenom vlasti ili u isto vreme proglašavanjem da šiptarska strana ne poštuje Briselski sporazum, ili njegovim odbacivanjem kao štetnim i protivustavnim Srbija se rešava balasta i pokušava da se umanji katastrofalna šteta koju trpimo od ovih kapitulantskih i marionetskih poteza vlasti. Javnost u Srbiji nije dovoljno obaveštena o svemu ovome, za šta odgovornost pored vlasti čine i mediji uglavnom pod kontrolom vlasti i (ili) nama nenaklonjenog dela stranog faktora, istih centara moći koji stvaraju već decenijama kvazinarko državu Kosovo i u isto vreme drže vlasti i značajan deo sadašnje opozicije (a bivše vlasti tzv. "žutih"), pod svojim uticajem.


dr Dragan Petrović: Da li je predat Valač i energetski sistem severa KIM separatistima u Prištini?!

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Мирко и Славко из СПЦ пишу састав „Зашто волим Вучића“ – да сакрију издају КиМ

Питате ме да ли волим Тита. Знајте, тако нешто се не пита… У Србији на крају 2020. године поново се пишу овакви састави, додуше не од Титових пионира, већ од два пионира из редова епископа СПЦ.

Arrow https://srbin.info/pocetna/aktuelno/mirko-i-slavko.....zdaju-kim/

Из текста:
Citat:А сада шалу на страну.

Шта је био повод да се на овакав сраман начин обрате два Епископа СПЦ и да најнижи начин пишу хвалоспеве Александру Вучићу?

Повод је наравно наставак издаје Косова и Метохије и предаја електроенергетског система КиМ, систему Приштине, чиме је снабдевање Срба на КиМ електричном енергијом прешло под окриље албанског система.

Издаја није смела да буде тема медија. Тема су морали бити измишљени напади на Александра Вучића.

И управо Јуде из редова СПЦ послужили су за ово срамно спиновање медија и обману јавности.
Мирко и Славко нису поменули ни једну једину реч о издаји Косова и Метохије, али зато су измислили нападе на Вучића у Хрватској и БиХ и спевали му тропаре и стихире као светитељу који једини на тим просторима помаже српски народ.
Сергије и Херувим својим срамним ђачким саставом постали су пример какав не треба да буде Епископ СПЦ и како се од духовног пастира постаје предмет спрдње и исмејавања.

Према свецу и тропар.

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3512

https://www.sajkaca.com/aktuelne-vesti/nema-predaj.....NQx1AXoG0o
"Лепе вести нам стижу из Дренице. До сада су Срби били апсолутна већина у селу Бање, а од ове године су већинско становништво и у суседном селу Суво Грло.
Разлог ове промене су миграције албанског живља и висок природни прираштај преосталих српских породица.
Албанци су ове године затворили истурено одељење ОШ “Шоте Галица”, које се налазило у овом селу. Тако да неколицина албанске деце од ове године путује у село Рудник на наставу."

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

https://rs.sputniknews.com/politika/20201223112417.....a-se-sudi/
Нико не може да ми одузме оно што сам видела. И сада, две деценије касније, могу да реконструишем сваки секунд увиђаја из Рачка, каже бивши истражни судија из Приштине Даница Маринковић.

"Имам цео досије Рачак. Све је то преведено на енглески када сам кренула у Хаг и предато као доказни материјал. Преводиоци ме нису у неким деловима добро преводили док сам сведочила, али је Милошевић све пратио пажљиво и говорио да исправе, јер ’сведок није тако рекао’", појашњава она.

"Полиција је била уз мене иако су говорили да је опасно. Бог нас је сачувао. Када истражни судија оде на увиђај и прикупи доказе, од тога нема ништа јаче. Вокерове лажи су кратке. Замислите, он се сад појављује, а његова сарадница Хелена Ранта је признала шта се дешавало у Рачку, прорадила јој је савест. Вокеру треба да се суди, жао ми је што га никада нисам срела да му кажем све што имам. Сретала сам његовог заменика Џона Дренкијевича, и он ме је спречавао да уђем у Рачак и претио ми Хагом. Знала сам да нешто крију", напомиње Маринковићева.

offline
  • x9  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 1169
  • Gde živiš: Vienna

dragoljub11987 ::https://www.sajkaca.com/aktuelne-vesti/nema-predaje-srbi-postali-vecina-u-jos-jednom-mestu-na-kosovu-foto/12086/?fbclid=IwAR1Dyr1fEfXTCUqDxKI4fyWYVlTsdYFK2hDvUKxKEKkmlxrNINQx1AXoG0o
"Лепе вести нам стижу из Дренице. До сада су Срби били апсолутна већина у селу Бање, а од ове године су већинско становништво и у суседном селу Суво Грло.
Разлог ове промене су миграције албанског живља и висок природни прираштај преосталих српских породица.
Албанци су ове године затворили истурено одељење ОШ “Шоте Галица”, које се налазило у овом селу. Тако да неколицина албанске деце од ове године путује у село Рудник на наставу."

samo na ovaj nacin (isto sto su i oni uradili nama) moze da se povrati KiM.Podrzavati kako god te ljude i porodice dole,i cekati.50 godina , 50 godina.ali nece nam toliko trebati.

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3512

https://rs.sputniknews.com/vesti/20201223112418139.....a-napusti/
"Готово половина житеља Косова и Метохије спремна је да га напусти због економског, политичког и социјалног безнађа. То је највећи до сада изражени проценат спремности за одлазак од како се раде истраживања.
"Тачно 48,4 одсто житеља спремно је да напусти Косово", резултат је истраживања Групе за правне и политичке студије у Приштини која је анкетирала 1.065 грађана.

"Налази истраживања показују забрињавајући резултат у погледу спремности за миграцију, јер подаци представљају највећи проценат пријављених од свих спроведених таласа истраживања, чак и већи него током великог таласа миграције 2015. године. Тачније, 48,4 одсто испитаника спремно је да мигрира", наводе из Групе за правне и политичке студије.

Додају да је спремност за миграцију повећана за 23 одсто и 30 одсто у 2020. години, у поређењу са 2015. и 2019. годином.

Подаци показују да су млађи узрасти спремнији за одлазак, а највећа спремност за миграцију је у Приштини са 56 процената."

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2014
  • Poruke: 651

Нека иду у њихову Европу и нека се не враћају.

online
  • goxin 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 20 Dec 2013
  • Poruke: 7590
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

Čije je Kosovo, Gazivode, vode, katastarske knige?
Kome ce se placati struja voda porez?
https://www.slobodnaevropa.org/a/sever-kosova-stru.....26322.html

https://youtu.be/SZDJr3RFLQM

Za one koji ne razumiju, kada se KIM potpuno uzme otvorice se drugo pitanje.
Raška, RS, ili Vojvodina. Malo po malo.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1148 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 6 sakrivenih i 1092 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Areal84, babaroga, Ben Roj, Bobrock1, crnitrn, dankisha, deLacy, delrey, DPera, draganca, dushan, FileFinder, FOX, galerija, goxin, Grah0, HrcAk47, ILGromovnik, Karla, kjkszpj, Koridor 11, ladro, Lieutenant, madza, Marko Marković, Metanoja, MrNo, ObelixSRB, Parker, pein, rasok, rodoljub, S1Mk3, Sirius, slonic_tonic, Srle993, Steeeefan, stegonosa, styg, Tores, Trpe Grozni, Valter071, vladulns, W123, wizzardone, wolf431, ZetaMan, 79693