Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2887

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 718

Прошло је већ две године од невиђене националистичке хистерије у Украјини и на пропагандним форумима њихових куратора, који се последњих пар година на руском језику називају Пиндостанци. Неко се још можда сећа помпезно од стране бившег премијера Арсенија Јацењука, кога сва Украјина иначе зове Сења Крољик (Сења Зец), најављене изградње "Еуропског зида" против Русије.
На пројекат је додељено близу 25 милиона евра, а изграђено је следеће: 230 км рова у Харковској и Черниговској области, 75 км ограде од металних стубова и арматурне мреже, негде и обичне жице, са бодљикавом жицом од горе. На граничним прелазима су направљени неки бункери-отпорне тачке, 120 км пољских путева је по негде мало поравнано. И то би било све.
Ових дана се многи у Украјини, укључујући и новинаре РИА Новости Украјина питају отворено: колико је Крољик украо? Чак и националистички депутат Врховне Раде Борислав Берјоза каже:
Скажите, почему депутаты решили обратиться в НАБУ по поводу трат на проект "Стена"? Стало известно о каких-то нарушениях? – Наконец-то получены ответы из всех официальных органов, в которые мы отправили запросы, и на базе этих ответов выяснилось, что не все так красиво, как выглядит. Арсений Петрович очень активно ринулся пиариться на фоне проекта, то есть пиар был, а европейского вала не было. Та стена – это на самом деле решеточка, которая стоит, допустим, у меня на даче, которую я поставил, чтобы выращивать фасоль. То есть, под видом защиты от российского агрессора деньги вкладывались в абсолютно неэффективный продукт. И теперь мы видим, что деньги, скорее всего, были отправлены куда-то "налево". Куда, скажет следствие.
Реците зашто су депутати решили да се обрате НАБУ (Национални антикорупцијки биро Украјине) по поводу издатака на пројекат "Стена"? Постало је извесно да има неких кршења? На крају су добијени одговори од свих официјалних органа, којима смо ми предали питања, и на бази тих одговора се испоставило што није све тако фино како изгледа. Арсениј Петрович (Крољик) је врло активно пожурио да се пиари (хвали) у контексту пројекта, тј. пи-ара је било а Евроског вала (зида) нема. Та стена - то је заправо решеткица, која стоји исто тако код мене на викендици, коју сам ја поставио, да би тамо узгајао пасуљ. Тј. под видом заштите од руског агресора новац се трошио у апсолутно неефективни продукт. И сада ми видимо да је новац највероватније отишао некуд "налево". Куда, показаће истрага.
http://rian.com.ua/analytics/20160725/1013711912.html



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac



offline
  • delrey 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 16 Feb 2012
  • Poruke: 658

sezan ::
Evo ga vojnicina, sa ratista pa odma u emisiju, nije stigao ni da se presvuce. Bolovo mesec dana od prehlade, lečili ga ruski šamani i šamanke travama Laughing
Kakva ljiga jbte...
Jedinu njegovu borbu podržavam ili podržavao sam, sa kurvama u crnom.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32523

Ček dečki zar nebi trebalo da bude u ćuzi i izdržava tu 5 togodišnju kazunu zbog odlaska na strano ratište otkud sad u emisiji zar ga naši nisu nahvatali na granici sa Rumunijom???

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2014
  • Poruke: 1263
  • Gde živiš: Srbija

Malo se bucnuo, tj popravio.
Zar ne bi trebalo da bude u zatvoru ?
Pravosnazno je osudjen, zar ne ?

Joj, majko, koja prica.

Ko Miki Rubiroza:
"...Idem ti ja tako Rimom, kad ono Roko Granata. Kazem ja njemu - gde si Roko, sta ima..."

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

Folirant na 300 ,sve i da govori istinu o dogadjajima.
Način na koji to pokušava da postigne je u najmanju ruku kontradiktoran.
Pravoslavlje ( na koje se poziva) je u svojoj biti skromnost ,u svemu ,a on je sasvim suprotan .... u svemu....

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 718

Литија Украјинске православне цркве, Московске патријаршије се полако приближава свом циљу: Кијеву. Западна колона је прешла Дњепар испод Кијева и јуче када се приближила Бориспољу, у ком се налази велики цивилни аеродром који опслужује највећи део путника у централној Украјини, су се појавили нацисти. Њих 100-тинак са следећим захтевима: да учесници анатемишу Владимира Путина и да одрже молебан на гробљу где су сахрањени војници погинули у тзв. АТО. Онда би им допустили да кроз Бориспољ прођу аутобусима. На крају су ипак уз помоћ полиције прошли без испуњавања услова нациста, који се нису либили да учеснике успут гађају јајима и пластичним флашама. Уз Литију иде око 20 так полицајаца, организатори кажу довољно.
http://rian.com.ua/kiev/20160725/1013729579.html
Учесници Литије на све провокације одговарају са црквеним песмама.
И како се колоне приближавају Кијеву расте нервоза код власти. Хиљаде људи подржавају мир. Скоро именовани главни тужилац Јуриј Луценко кога у програму Вечерњи Квартал 95 зову Луцек, иначе инжењер са сумњивом дипломом, је смислио како да додатно малтретира учеснике Литије. Замислио је да сви прођу кроз метални детектор и да полиција изврши проверу докумената целе Литије, да случајно не би било провокатора из суседне земље. Од тога наравно неће бити ништа јер ће се скупити бар 30.000 људи. Све ове више пропагандне мере имају за циљ застрашивање верника и смањење њиховог броја уочи завршетка Литије. Они који су били некада у Украјини исто тако знају колико су украјинске жене тврдоглаве кад нешто замисле, жене заправо представљају гро учесника Литије тј. Крсног хода како они кажу, и колико не "зарезују" претње групица националиста и новопостављених тужилаца-политичара (Човек је до постављења на место главног тужиоца био шеф посланичке групе странке Порошенка у Вр. Ради! Баш еуропски). Директорка полиције, грузинка Хатија Деканоидзе, је организовала поприлично јаке полицијске снаге од 4500 људи да прате Литију до Киево-Печорске Лавре.
http://rian.com.ua/analytics/20160726/1013742344.html

https://www.youtube.com/watch?v=WtXzv3r9AQs

offline
  • Pridružio: 16 Dec 2014
  • Poruke: 37

sezan ::

Bogu hvala , karmi , cakri - mantri , sreci i svemu na svetu sto nisam nikada u zivotu sreo ovu nakazu ali zali Boze sto postoje i takvi i sto Rusi u susretima sa takvim karikaturama stvaraju neku sliku o Srbima. On je bio 2 Nedelje u Vergunki pa se jadan razboleo i hteo kuci pa se odlucio na neko stvaranje svoje jedinice jer je on autenticni Srpski junak sa pinka i podoficir sa iskustvom. Kakve su ovo price pocevsi od Mitropolita i RPC , preko leoparda,fagota,snajpera , Srpske casti pa do razvietki i "mOrodiranja"... I usput se posvadjao sa svim zivima jer je naravno on najpametniji i sveznajuci junak.
Verovatno nije ispravno i ali je ljudski da gledam ovu nakazu i da osecam ponos jer sam dosao potpuno sam , svojim putevima na granicu sa pricom " zdrastvujte , davaite automat " , nisam znao ni rec Ruskog a sluzio iskljucivo sa gradjanima Rusije i Ukrajine i rec Srpskog nisam govorio svo vreme , ako su Rusi posli od nule ja sam posao od -100 , od 20 meseci sam proveo 16 u rovu na prvoj liniji , stekao prijatelje i bracu za citav zivot ( od Donbasa do Jamala i juzno od Cecenije i Dagistana do Sibira ) sto je vece dostignuce i bogatstvo od svih medalja,cinova i novca , a najponosniji od svega sam na to sto niko van Rusije ne zna moje ime i prezime i sto nema ni jedne fotke sa mojim licem ( iskljucivo zbog gadjenja od samoreklame i samopromocije na ratu i tudjoj nesreci a nikako ne od straha od nekog hapsenja ) . Ovo je pretvaranje rata u farmu i parove i prosipanje neke jeftine filozofije a sve se svodi na samopromociju i samoreklamu sa ciljem da se izvuce korist od toga. Uopste nije moje da to govorim i objasnjavam ali odgovorno tvrdim da u medijskom oglasavanju nasih ljudi od tuda laz dominira ( cak se i medjusobno prozivaju i hvataju u lazima a jednako lazu ) . Pre bih pucao sebi u usta nego da radim ovo sto rade moralne nakaze !
Svaki normalan covek bez predznanja o situaciji i ratu u Ukrajini vidi da je ovo ustvari ono najlosije sta imamo u Srbiji a ja ovo dozivljavam mozda malo emotivno i na nekom licnom nivou i pa se izvinjavam ako nekom zasmeta napisano .

offline
  • Pridružio: 15 Dec 2015
  • Poruke: 421

Pocuca- jednom u sluzbi- uvek u sluzbi...zato nema zatvora ljudi. da sam ja uradio sto i on, zatorili bi me i bacili kljuc.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32523

Lepo ja reče i dase Deki vrati nebi ni zavšio u ćuzi mislim da je to doneseno više zbog islamista jer ovi i kad se vrate iz Ukraine neće da predtsavljaju problm što se ne može reći i za muslimane. Mr. Green

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1061 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 7 sakrivenih i 1005 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ajo baba, aleksmajstor, Andrija357, Apok, bankulen, bojanM84, Boris BM, Boris90, CikaKURE, Dannyboy, Denaya, Dimitrise93, dragon986, FileFinder, hatman, hooraay, HrcAk47, JOntra, Komentator, krkalon, kunktator, KUZMAR, laganini123, maiden6657, Marko Marković, mercedesamg, milanovic, MilosKop, mocnijogurt, mrav pesadinac, mrvica78, naki011, nebojsag, nesa1962, novator, RJ, ruseskij, sasa87, Singidunumac, SR-3m, stalja, Stoilkovic, Sumadija34, Trpe Grozni, Vlad000, vladulns, Zimbabwe, zziko, žeks62