Borbeni avioni kolekcija (časopis i model)

1585

Borbeni avioni kolekcija (časopis i model)

offline
  • Pridružio: 25 Okt 2013
  • Poruke: 0

Па дефинитивно морам да набавим нови, а да је било страшно, било је. Сама слика оног крша на патосу и помисао, да је све отишло у неповрат, нимало ми се није свиђала. Одмах сам почео да рачунам, колико ми пара треба за нову колекцију. Зато сам и оставио, да све преноћи, смирио се, па тек онда почео да рашчишћавам крш и лом. Оба МиГ-а 21 су се распала до задњег дела, али сам зато њих најбрже и саставио и то да се уопште ништа не види. Просто је невероватно, да се од преко 80 макета, само једна неповратно изломила. Како сам одмицао са рашчишћавањем, тако се и показивало, да је штета заиста минимална. Стварно сам се ужасно осећао. Три године пажљивог скупљања, одабира, пажње и љубави оде за један трен. ГРОЗНО.

offline
  • nelson  Male
  • Novi MyCity građanin
  • sasa
  • strucni saradnik
  • Pridružio: 21 Feb 2013
  • Poruke: 0
  • Gde živiš: Grdelica

Ух... баш ме заболеше твоји постови Брате Драгане. Шта је ту је, главу горе скупљај паре за нову бољу полицу, наоружај армаду, набави Сабљарку и то је то имаш све ко пре на новој полици. Све ово може на добро (боље) да изађе.
Што те не убије (што ти не сломи све макете) ојача те (донесе ти нову полицу).

offline
  • Pridružio: 19 Jun 2012
  • Poruke: 68

Brat Dragan ::Па дефинитивно морам да набавим нови, а да је било страшно, било је. Сама слика оног крша на патосу и помисао, да је све отишло у неповрат, нимало ми се није свиђала. Одмах сам почео да рачунам, колико ми пара треба за нову колекцију. Зато сам и оставио, да све преноћи, смирио се, па тек онда почео да рашчишћавам крш и лом. Оба МиГ-а 21 су се распала до задњег дела, али сам зато њих најбрже и саставио и то да се уопште ништа не види. Просто је невероватно, да се од преко 80 макета, само једна неповратно изломила. Како сам одмицао са рашчишћавањем, тако се и показивало, да је штета заиста минимална. Стварно сам се ужасно осећао. Три године пажљивог скупљања, одабира, пажње и љубави оде за један трен. ГРОЗНО.

Brate Dragane u potpunosti te razumem jer se to isto i meni desilo negde jesenas, pala polica a plus što sam na njoj osim ovih aviona iz kolekcije imao i mojih maketa koje sam sastavljao i isto me umalo nije srčka zdrmala. Danima sam provodio na kolenima u sobi sa lupom tražeći po podu sitne delove i mogu ti reći da sam uspeo sem nekoliko izgubljenih antena koje sam nekako improvizovao i dobro je ispalo. Strašni sud šta drugo reći. Sad je polica dobro utiplovana u zid i nema joj mrdanja. Ne daj se druže sve ćeš to rešiti.

offline
  • Pridružio: 07 Jul 2013
  • Poruke: 0

Napisano: 11 Okt 2014 6:42

Brat Dragan ::Ја када уђем у продавницу играчака, обавезно кажем, како хоћу да видим шта да купим унуцима и то одлично пролази.
Него да вам кажем каква ме је несрећа задесила. У среду, сав срећан због дампера, седнем да ручам, а из собе се чу некакав страшан хук и ломљава. Уђем да видим и замало ме срчка не стрефи. Из зида се ишчупала сталажа са авионима и сви до једног попадали. То вече нисам ништа дирао, јер сам био потпуно одлепио. Сутра почнем да скупљам и састављам те установих штету. На срећу, већина макета је остала потпуно цела и нетакнута, један део је остао без точкова, и без репних крила, али се све, срећом само одлепило, па сам купио супер лепак и све поново залепио. Данас сам завршио, а крајња штета је потпуно уништени Свордфиш. Имам и доста вишка "наоружања", али ћу то на тенане да установим коме шта припада и да поново залепим.
Ужасно сам се осећао, а како сам био бесан, рекох жени како ми је бацила чини на полицу и авионе и свима забранио да тамо улазе. Ево већ два дана ме сви укућани заобилазе.
Tako je Brate Dragane,kada su lepotani u pitanju uvek su drugi krrivi.Ja kada ga i sam čačkam uvek mi neko drugi kriv.Ozbiljno!Pozdrav!

Dopuna: 11 Okt 2014 6:44

AcaDinic ::meinkampf ::Čekam,čekam i čekam!Drugari da li bi neko neko od vas mogao da mi preporuči proizvođača koji ima dobro urađenu maketu Messerschmitt bf 110g?

Da li si mislio na diecast modele ili makete za izradu?

diecastairplanesandwaterlineships.com/1-72_warplanes.htm
Link za diecast modele!
Aco ja u ovom usranom Somboru,jedino privezak u obliku aviona mogu kupiti,sramota!

offline
  • Pridružio: 12 Mar 2013
  • Poruke: 92

Napisano: 11 Okt 2014 10:02

Erv123 ::Angry Mummy! :-D





Iskreno bolje da je prepravis u King Konga jer bi logicnije izgledalo da on lomi avione i helikoptere Very Happy
U svakom slucaju svidja mi se kako mumija izgleda Smile

Dopuna: 11 Okt 2014 10:11

Citajuci gore ispisano odustajem od ideje definitivno da busim zidove i postavljam police na njima!Ja imam metalnu policu sa 5 ili 6 nivoa,koja se hvala Bogu i dalje dobro drzi,popunjena do maksimuma,a ono sto nije moglo da stane je po paketima!Iskreno kad bi doslo do pada i loma to bi me dosta pogodilo jer sam se vezao za ovu kolekciju a sa druge strane ne treba se covek ni za sta previse vezivati!
Tako da ma koliko mi se svideli ovi modeli i dalje smatram da je bolje da ova kolekcija brojala manje maketa jer bi se lakse snasao sa njima,ali sad je kasno kad je doslo do broja 70 treba gurati do kraja!

Dopuna: 11 Okt 2014 10:16

Sad treba smisliti gde da stavim 26 helikoptera,oko 10 ak vatrogasnih masina,oko 10 ak gradjevinskih masina i ovih 5 zadnjih bombardera.Voleo bih da ih izlozim negde ali im se smesi boravak u paketima narednih godinu dana sigurno:)

offline
  • Pridružio: 25 Okt 2013
  • Poruke: 0

Ma не одустајем ни милиметар. Када се све сабере и одузме, много сам добро прошао. Мада ми је у самом почетку заиста било толико тешко и мучно, да сам се сво време питао, у чему је мој грех. Тачно је да трошим паре ма макете, али је и тачно, да неки много више потроше по кафанама или на швалерацију. Ја од тога баш ништа не упражњавам.
Сада ћу да ставим веће типлове и шрафове и све ћу лепо да гипсирам. За остале макете (тенкове, машине и неке камионе и џипове) следују кутије. Биће културно упаковано и осигурано од лома, па када коначно добијем свој кров над главом, правим људски полице, које ће се ослањати на патос, а због сигурности, типловима везане за зид. Не вреди штедети на полици, ако нешто овако може да се деси и уништи ти целу колекцију. Бадава колекција, ако је на несигурној полици. Према томе, као што каже она реклама за Лав пиво - Ил јеси, ил ниси -.

offline
  • Pridružio: 15 Apr 2013
  • Poruke: 96

Nemoj ništa da gipsiraš.
Stavi cementni malter ili jači lepak za pločice (11 ili 16, postoje mala pakovanja od 5Kg) i jače šrafove.
Gips ima nezgodnu osobinu da jede metal, opet će ti pasti police.

offline
  • Pridružio: 07 Jul 2013
  • Poruke: 0

Napisano: 11 Okt 2014 21:03

Brat Dragan ::Ma не одустајем ни милиметар. Када се све сабере и одузме, много сам добро прошао. Мада ми је у самом почетку заиста било толико тешко и мучно, да сам се сво време питао, у чему је мој грех. Тачно је да трошим паре ма макете, али је и тачно, да неки много више потроше по кафанама или на швалерацију. Ја од тога баш ништа не упражњавам.
Сада ћу да ставим веће типлове и шрафове и све ћу лепо да гипсирам. За остале макете (тенкове, машине и неке камионе и џипове) следују кутије. Биће културно упаковано и осигурано од лома, па када коначно добијем свој кров над главом, правим људски полице, које ће се ослањати на патос, а због сигурности, типловима везане за зид. Не вреди штедети на полици, ако нешто овако може да се деси и уништи ти целу колекцију. Бадава колекција, ако је на несигурној полици. Према томе, као што каже она реклама за Лав пиво - Ил јеси, ил ниси -.
Brate Dragane veruj mi da se svaki put naježim kada pročitam bilo koji tvoj post u vezi pada,ozbiljno!Nema šta,ovi ostali modeli još nekako ali Swordfish je izuzetno osetljiv.Ja sam 3. lomio.Ti si mi nabavio jedan,pa Phalc i ne znam ko još.On je izuzetno krt,a za lepit pakao(nemoguće).Drži se Brate.

Dopuna: 11 Okt 2014 21:09

Phalcon ::Nels, samo me izazivaš, i ja sam sačuvao jednu staru sličku... Razz Nego, ako DeAgostini izbaci svoju kolekciju ruskih aviona, šta mislite da li bi se kupovala Question

P.S. Nels, vidim li ja to dve Štuke ?
Phalc svaka čast za ruje,gde ih sve pronadje?Jel ja vidim dobro,jel ono Polikarpov,gde ga iskopa?Pzdrav druže!

offline
  • Nebojša
  • prodavac magle u penziji
  • Pridružio: 23 Maj 2012
  • Poruke: 2846
  • Gde živiš: Niš bre

Tebra Drogane
Ako ti fali nešto od avijacije pitaj čoveka, možda ima
064/178-62-20 Braca Niš

offline
  • Pridružio: 31 Okt 2013
  • Poruke: 0

Kod te DeAgostini kolekcije mi se jedino ne sviđa razmera !!! Bukvalno su napravili modele i onda izmerili ih i napisali razmere jer su to 1:72 pa 1:87 pa 1:78 i sl video sam neke uživo preko pa su mi zato glupavi !!! Ali ako nema makete na sklapanje i diecast od drugih proizvođača lepo bi bilo imati bilo kakav model Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 901 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 4 sakrivenih i 868 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: darkangel, goxsys, kybonacci, Lieutenant, lord sir giga, maiden6657, MB120mm, mikrimaus, Misha V, mkukoleca, Mr. Majevica, ozzy, raptorsi, repac, Rogan33, royst33, S-lash, S2M, savaskytec, Smiljke, Srle993, stalja, Sumadija34, Trpe Grozni, Tvrtko I, Vlada1389, wolf431, ZetaMan, zziko