Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

1895

Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

@Vranjanac29
Optuživanje tebe za ,,jeres'' ako to tako shvataš, proizilazi iz kilometara i kilometara laži i nebuloza koje ,,vrhovni komandant'' i ,,general Vulin'' izgovore i ostanu ,,čitavi'' (pojeo vuka magarca), u normalnim državama obojca bi bila institucionalizovana, ali ne u vlasti već u nekim drugim instuticijama, a stanje u vojsci državi nikad gore i to svi ovde koji te ,,optužuju'' znaju , a bogami i vide, pa se tu malo javlja nesklad između realnosti i napisanog.

Što se tiče J-10c to je po meni u ovom trenutku jedini nov avion koji bi nama odgovarao, od geopolitičke situacije u kojoj se nalazimo, tehnološkog nivoa, multifunkcionalnosti u odnosu na naše potrebe, pa do cene i to sve stoji ukoliko ne predajte KiM i nećete u NATO, ali to kod ,,vrhovnog'' nije sigurno da neće, ne što on to privatno želi, nego što je prihvatio dil sa đavolom zarad dolaska na vlast, pa sam mora da ispuni svoj deo...

offline
  • j22  Male
  • Građanin
  • Pridružio: 17 Apr 2017
  • Poruke: 293
  • Gde živiš: Beograd

ne svidja mi se ovo okretanje ka Kini štos tiče opreme i naoružanja i uopšte ovo šarenilo sa helikopterima i puškama i td

lepo je sve to trebalo nabaviti od Rusije po prijateljskim cenama, ne po komercijalnim i vezatii se lepo sa Rusima i po geopolitičkoj liniji a ne ovo, šta je sad ovo

mi vama bor iako vam ne treba a vi od nas vojnu opremu koja vam nije neophodna i koja u slučaju remonta i rezervnih delova treba proći pola planete.

kakav mozaik naoružanja jbt.

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2007
  • Poruke: 1160

Napisano: 16 Sep 2018 13:29

То је једино прави приступ.
Добро организована држава би знала шта са којом другом државом да ради и зашто.
Не смемо да се економски удаљавамо од Русије. Они производе енергенте које купујемо, и наоружање које треба да што више купујемо. И да са њима сарађујемо у пројектовању и производњи.
Са Кинезима можемо да радимо све остало, они и раде заправо све ...
Од Кинеза треба да купујемо наоружање које Руси немају да нам понуде, јер ми смо мала земља и они често немају адекватне производе за мале земље. Много би нам боље "легао" ЈФ-17 у пару са МиГ-29 које имамо, него ли Ј-10. Ако би касније ишли са Ј-10Ц онда би сигурно требали да набавимо и одређени број Су-30 или Су-35, зависно од концепта употребе Ј-10.

Dopuna: 16 Sep 2018 13:36

ozzy ::Од Кинеза купујемо наоружане беспилотне летелице до краја године
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktu.....aja-godine
Shared via Вечерње Новости Android app
Посредно је ово пораз наше војне индустрије јер ми нисмо развили и увели Пегаз у наоружање, а купујемо стране борбене БПЛ.
Логично је да право првенства треба да имају извиђачке БПЛ, које би надопуниле дејство постојећих авиона и хеликоптера (али и пешадије, артиљерије ...). Поготово је ово стратешки битно ако наша индустрија треба да развије извиђачку БПЛ средњег домета (а треба нам и дугог домета) Пегаз.
Нарвно, треба да имамо и наоружане БПЛ, али сетите се колико пута је на изложбама наоружања приказан наоружани Пегаз, који се наравно "развија" ....

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Napisano: 16 Sep 2018 14:11

Aman ljudi svi smo mi ovde za domacu vojnu industriju, ali sve se to odlaze u nedogled, te ovo ne valja te ono, pa daj jos ovo da ugradimo, pa cekaj delove , pa da li ce to da radi kako treba, pa odobrenje iz TOC-a i tako u zacarani krug. Cim je tako, lepo kupis sa strane sta ti treba pa na osnovu toga vidis gde gresis u domacoj proizvodnji. I Kinezi su u pocetku kupovali od Rusa pa sada sami prave sve sto pocetku kupovali naouruzanjebod Rusa pa sada vecinom sve sami prave. Nas narod je jedan od retkih u svetu koji ume da napravi sasvim pristojne i slozene sisteme i veoma inovativne, ali ne uma da izgura pricu do kraja i suprostavi se raznoraznim mesetarima. Jednostavno dok se ozbiljno ne usredsredimo na svoju pamet i patriotizam a manje na strah i potplacivanja da se cuti ili stopira domaci projekat, nama ce biti sve teze i teze. Jednostavno nauka i leva ruka i desni dzep ne idu zajedno.
Evo ja sam prvi da mi se od plate odbija 5% svakog meseca za podizanje domace industrije ali bi to uveo za sve zaposlene u javnom sektoru sem vojske i policije. Privatnicima bi olaksao zaposljavanje kvalifikovane radne snage kroz olaksice u vidu smanjenja poreza na zarade, ali bi im zato uveo kontrolu o isplati realnih zarada.Pa ne moze privatnik da zaposli radnika sa visokom strucnom spremom a da mu uplacuje poreze i doprinose sa osnovnom skolom.

Dopuna: 16 Sep 2018 14:27

j22 ::ne svidja mi se ovo okretanje ka Kini štos tiče opreme i naoružanja i uopšte ovo šarenilo sa helikopterima i puškama i td

lepo je sve to trebalo nabaviti od Rusije po prijateljskim cenama, ne po komercijalnim i vezatii se lepo sa Rusima i po geopolitičkoj liniji a ne ovo, šta je sad ovo

mi vama bor iako vam ne treba a vi od nas vojnu opremu koja vam nije neophodna i koja u slučaju remonta i rezervnih delova treba proći pola planete.

kakav mozaik naoružanja jbt.

I ja bi se prijatelju vezao za Ruse da oni igraju fer plej i vide dalje od svog nosa.
Zasto nisu ulagali u Srbiju nakon razgranicenja sa Crnom Gorom, nego su brze bolje pohitali da kupuju i grade po Crnogorskom primorju. Kako da se vezes samo za njih kada su nam prvi zalepili sankcije tokom devedesetih i jos nas primorali da potpisemo Kumanovski sporazum, kako da se vezes za njih kada sutra eto moze doci neki novi Jelcin i eto problema u vidu rezervnih delova. Iskreno Ruse volim ali im i ne prastam izdaju i nikada necu.

offline
  • ozzy 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 10 Maj 2005
  • Poruke: 545

Jedno pitanje: sto se tice domace proizvodnje bpl, da li bi rusi ili kinezi dozvolili uvoz i integraciju sredstava vazduh-zemlja njihove proizvodnje? Tipa hj10, kornet ili ataka i sl?

offline
  • Pridružio: 16 Feb 2017
  • Poruke: 196

Od Rusa samo donacije i modernizacija , i novi helikopteri , a od Kineza sve ostalo novo, jer su mnogo poslovniji i sposobniji da iznadju mogucnost za povoljno placanje a mi im dodjemo mali ali pozeljan partner. Sto se tice j-10c, mislim da bi nam legao ko budali samar, i to kao jedini visenamenski avion u RV i to da budemo prvi kupac , pa jos Evropski.

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2007
  • Poruke: 1160

valter68 ::Od Rusa samo donacije i modernizacija , i novi helikopteri , a od Kineza sve ostalo novo, jer su mnogo poslovniji i sposobniji da iznadju mogucnost za povoljno placanje a mi im dodjemo mali ali pozeljan partner. Sto se tice j-10c, mislim da bi nam legao ko budali samar, i to kao jedini visenamenski avion u RV i to da budemo prvi kupac , pa jos Evropski.Још да га Кинези понуде за продају. Нису га дали ни много јачим и ближим савезницима, па неће ни нама. А до сада су нам званично само нудили ФЦ-17, вероватно у време када се у ВС сматрало да ће се Ј-22 избацити из наоружања када му истекне век употребе.

offline
  • Pridružio: 16 Feb 2017
  • Poruke: 196

Bice na prodaju, a lepo bi bili da budemo prvi, a mnogo vaznije da bude planski i na vreme , a ne da dodjemo ponovo na ivicu opstanka RV.

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2007
  • Poruke: 1160

valter68 ::Bice na prodaju, a lepo bi bili da budemo prvi, a mnogo vaznije da bude planski i na vreme , a ne da dodjemo ponovo na ivicu opstanka RV.Док дође време да треба да купујемо нове авионе, а то је када се потроше садашњи МиГ-29, Кинези ће продавати стелт авионе. А то Ј-10 није.

offline
  • Pridružio: 16 Feb 2017
  • Poruke: 196

Pa za 15-ak godina mozda , ali malo verovatno , a i J-10 za taj perod ce napredovati i verovatno biti manje radarski uocljiv i sigurno biti sposoban da se nosi sa F-35, F-16 , Gripenima i ostalim borbenim avionima koji su i koji mogu biti u nauruzanju suseda .

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1194 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 7 sakrivenih i 1151 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, Atomski čoban, bojankrstc, bolenbgd, Boris90, ccoogg123, cenejac111, Excalibur13, FileFinder, Goran 0000, ivan1973, Joco Skljoco, Krvava Devetka, laurusri, Leonov, Lošmi, Mi lao shu, milutin134, nesa1962, ninareflex, NoOneEver Dreams, operniki, Oscar, procesor, raptorsi, sasa87, Srle993, Stoilkovic, Tores, Trpe Grozni, tubular, Valter071, šumar bk2, žeks62, 125