Nato - Da ili Ne

109

Nato - Da ili Ne

Referendum za pristupanje NATO?

 • Da
  16% [37]
 • Ne
  38% [88]
 • Uzdržan
  2% [5]
 • Za pristupanje, bez referenduma
  1% [4]
 • Protiv pristupanja by all means
  41% [94]
 • Ukupno glasova : 228
offline
 • ja nesum radijo, ja sam neki veliki dr.mr.
 • Pridružio: 29 Jul 2014
 • Poruke: 3604

Koliko se ja secam od jutros kad sam odgledao snimak, Radic je govorio o tome da ulaskom u NATO Crna Gora ama bas nije dobila na ekonomskom planu i da je kriminal isti ili veci nego sto je bio pre godinu dana (posto im je ovo prva godisnjica od ulaska u tisti). Takodje je rekao da nisu dobili ama bas nista od opreme, jer nisu vise 50te i 60te, pa da im posalju nove UH-60ice kao nekada Sejbere JRV. Moj zakljucak o njemu kao nekoga ko zastupa pro NATO opciju u Rep. Srbiji je krajnje realna, ne sere kao onaj sa fakulteta za bezbednost ili nije umobolan ko NATO cirlidersice koje svi znamo. Otvoreno kaze neko svoje vidjenje da sve zemlje oko nas su usle u NATO ili imaju tendenciju da udju u isti, da necemo nista dobiti na ekonomskom planu, niti bilo sta od tehnike, ali cemo imati neku vrstu zastite od okolnih clanica koje imaju pretenzije na nasu teritoriju.

Sekretar, sto se tice pretenzija okolnih zemalja, Kosovo je deo Srbije i pretenzija Albanije na taj deo NASE teritorije je i dalje pretenzija. Drugo, mi smo i garant Dejtonskog sporazuma, sto znaci da ako dodje do nekog sranja, automatski smo i mi uvuceni (direktno ili indirektno).

offline
 • Pridružio: 17 Feb 2016
 • Poruke: 939

Priznanje je jednostrani akt, do tog priznanja zaista ne mora doći ali ono "nesprečavanje Kosova u integracijama" je priznanje ili predlaganje situacije sa dve Nemačke, a takvih ima i u vlasti i u opoziciji, sporazumi i pregovori jesu potrebni zbog života ljudi, ali potpisivati velike sporazume poput Briselskog i sporazuma o normalizaciji je glupo i na štetu suverenosti Srbije.

offline
 • Sim.a 
 • Elitni građanin
 • Pridružio: 29 Avg 2009
 • Poruke: 1807
 • Gde živiš: Zemlja čuda

Suverenost Srbije je završila onaj dan kad je Sloba dobio izbore na fazon kako on njima na onim sastancima sve to saspe u lice, ako ne umemo da radimo umemo da se bijemo štos i sl. a zapravo je sve overeno u Kumanovu potpisom. Bar što se mene tiče. Taj dan je sve završeno što se tiče pitanja teritorije. Meni lično svi ovi sporazumi koji sad idu su samo za našu upotrebu jer su oni koji su nas i porazili sad odlučili da smo se dosta igrali naših institucija koje nisu rasturili još 1999. a mogli su. Nisu na to obratili pažnju jer su mislili da smo sami shvatili. Kad su videli da nam njihovo olako gledanje na stvari udarilo kao slava u glavu na severu, odlučili su da i to privedu svrsi (njihovoj) i naravno da će to i biti završeno. Nema tu šta mene da začudi i iznenadi. Mene čudi da je i toliko trajalo ali to pripisujem lošem kadru koji su olako slali da ovde vodi to. Čim im dosadi i odluče oni zategnu i reše. Nema tu šta da se ljutimo na vlast, sadašnju. Ne pita se ona oko toga zapravo i samo služi da to prođe mirno a prolazi svakako.

offline
 • Pridružio: 17 Feb 2016
 • Poruke: 939

Gubljenje suverenosti jeste tada počelo, ali nije završeno uostalom i sadašnji pritisci to pokazuju, neki kasnije nisu vratili vojsku i policiju do 1000, pa su prihvatili Euleks, pa se sa nivo UN spušta na nivo EU, pa do dan danas.

offline
 • Pridružio: 02 Nov 2010
 • Poruke: 1142

Sim.a ::Suverenost Srbije je završila onaj dan kad je Sloba dobio izbore na fazon kako on njima na onim sastancima sve to saspe u lice, ako ne umemo da radimo umemo da se bijemo štos i sl. a zapravo je sve overeno u Kumanovu potpisom. Bar što se mene tiče. Taj dan je sve završeno što se tiče pitanja teritorije. Meni lično svi ovi sporazumi koji sad idu su samo za našu upotrebu jer su oni koji su nas i porazili sad odlučili da smo se dosta igrali naših institucija koje nisu rasturili još 1999. a mogli su. Nisu na to obratili pažnju jer su mislili da smo sami shvatili. Kad su videli da nam njihovo olako gledanje na stvari udarilo kao slava u glavu na severu, odlučili su da i to privedu svrsi (njihovoj) i naravno da će to i biti završeno. Nema tu šta mene da začudi i iznenadi. Mene čudi da je i toliko trajalo ali to pripisujem lošem kadru koji su olako slali da ovde vodi to. Čim im dosadi i odluče oni zategnu i reše. Nema tu šta da se ljutimo na vlast, sadašnju. Ne pita se ona oko toga zapravo i samo služi da to prođe mirno a prolazi svakako.

Hoće da izbiju Rusima žeton iz ruku i pokažu njihovu nemoć. Javila mi se teorija i da teranjem Srbije da sada prizna Kosovo žele i da pošalju poruku Kurdima u Siriji kako je moguće da dobiju državu ako okrenu leđa sada već vrlo istrošenom Asadu i priklone se Ujka Semu (i odobre gasovod iz Saudijske Arabije preko teritorije koju drže). Možda je zato i zapetljana situacija sa Turskom (zbog njihove brige za posledice po njihove krajeve većinski naseljene Kurdima).

offline
 • Sim.a 
 • Elitni građanin
 • Pridružio: 29 Avg 2009
 • Poruke: 1807
 • Gde živiš: Zemlja čuda

Totalno smo skrenuli sa teme i brisaće nam postove ako nastavimo da zabilazimo pregled poruka sa temom Kosova.
I mi smo se pokazali kao snalažljivi ali vrlo lako će modovi to da zašrafe ako nastavimo ili kad im dosadimo Smile

offline
 • RJ 
 • SuperModerator
 • Gavrilo Milentijević
 • Komandir stanice milicije Gornje Polje
 • Pridružio: 12 Feb 2005
 • Poruke: 28874
 • Gde živiš: ovalni kabinet

darkangel ::
Evo posto se ne mozemo videti uzivo moram ovako on line onda.
Ako si za NATO onda si IZDAJNIK. Zavrseno.


Ja bih te zamolio da biraš reči kada se nekom obraćaš na ovom forumu.
Ko tebi daje za pravo da nekog nazoveš izdajnikom samo zato što se slaže sa stavovima sa kojim se ti ne slažeš ?
I šta sam ja to IZDAO ?
Jesam li ja izdao državu za koju sam se žrtvovao ? Jesam li ja izdao narod koji sam otišao da branim ?
Pa nisam ja izdao i predao Krajinu i Kosovo. Ja sam to branio druže ali vidim uzalud.
Da si bolje pročitao šta sam ja napisao, shvatio bi šta sam hteo da kažem - svi se vi kurčite i busate u prsa a kad đavo dođe po svoje onda vas nigde nema.
Uostalom, ako mislite da se tučete sa NATO, bujrum, izvolite, baš da vidim koliko vas ima spremnih...lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti.

offline
 • yrraf  Male
 • Počasni građanin
 • Pridružio: 03 Jan 2012
 • Poruke: 919
 • Gde živiš: Loznica Srbija

Ja uopšte ne vidim problem sa pričom oko ulaska. Srbija treba jasno i nedvosmisleno da objavi da ulazi u Nato istog dana kada joj se vrati suverenitet na celoj teritoriji. Ili još bolje, da ulazi u bilo koji vojni savez koji joj garantuje puni suverenitet i tačka. To je jedini uslov sa naše strane. Pa neka Ameri misle je li bolje gurati interese 3-4 miliona likova koji žive u najvećoj pripi*dini na Balkanu ili centralne države koja vrlo lako može da sklizne u sferu uticaja Rusije i Kine. Devedesete su davno prošlo vreme a položaj Srbije u rešavanju kosovskog pitanja je i dalje jako bitan inače im se ne bi žurilo ovoliko. Treba samo istrajati na tome da je suverenitet crvena linija i uslov svih uslova i tačka. Ne moramo ratovati, samo ćemo biti kamen oko vrata EU sve dok nas ne saslušaju. EU se sve više hladi oko Kosova i Albanaca uopšte. To samo još ostaci deep state-a guraju iz USA. Jasno je da Španija nikad neće prihvatiti integraciju kvazi-države u EU i da će glupava američka politika osakatiti razvoj i proširenje EU. Kosovo i Srbija mogu biti deo EU samo kao (makar i samo na papiru) jedna država. Svaki drugi scenario ostavlja Kosovo a možda i Srbiju izvan i onda sledi Velika Albanija (Rama im je jasno rekao ili svi Albanci u EU ili pravimo državu), raspad BIH i Makedonije i opšti haos na Balkanu. Ako krene otvoreno Velika Albanija, niko na svetu neće zadržati Srbiju, Grčku i Makedoniju da udare i tu je kraj igrarijama.

offline
 • Pridružio: 02 Nov 2010
 • Poruke: 1142

yrraf ::Ja uopšte ne vidim problem sa pričom oko ulaska. Srbija treba jasno i nedvosmisleno da objavi da ulazi u Nato istog dana kada joj se vrati suverenitet na celoj teritoriji. Ili još bolje, da ulazi u bilo koji vojni savez koji joj garantuje puni suverenitet i tačka. To je jedini uslov sa naše strane. Pa neka Ameri misle je li bolje gurati interese 3-4 miliona likova koji žive u najvećoj pripi*dini na Balkanu ili centralne države koja vrlo lako može da sklizne u sferu uticaja Rusije i Kine. Devedesete su davno prošlo vreme a položaj Srbije u rešavanju kosovskog pitanja je i dalje jako bitan inače im se ne bi žurilo ovoliko. Treba samo istrajati na tome da je suverenitet crvena linija i uslov svih uslova i tačka. Ne moramo ratovati, samo ćemo biti kamen oko vrata EU sve dok nas ne saslušaju. EU se sve više hladi oko Kosova i Albanaca uopšte. To samo još ostaci deep state-a guraju iz USA. Jasno je da Španija nikad neće prihvatiti integraciju kvazi-države u EU i da će glupava američka politika osakatiti razvoj i proširenje EU. Kosovo i Srbija mogu biti deo EU samo kao (makar i samo na papiru) jedna država. Svaki drugi scenario ostavlja Kosovo a možda i Srbiju izvan i onda sledi Velika Albanija (Rama im je jasno rekao ili svi Albanci u EU ili pravimo državu), raspad BIH i Makedonije i opšti haos na Balkanu. Ako krene otvoreno Velika Albanija, niko na svetu neće zadržati Srbiju, Grčku i Makedoniju da udare i tu je kraj igrarijama.

Nerealno. NATO nas ne bi ni primio u svoje redove pre priznanja Kosova, a ODKB nikako. Objasniću zašto:

Ruje bi samo da prkosimo NATOu a da se oni ne mešaju sem da se pitaju kao posrednici ili trgovci sfera interesa a ako ih niko i ne pozove da Srbija postane (ponovo) simbol brutalnosti NATOa za potrebe zbijanja redova u svojoj sferi interesa i možda ponekog ko bi da proba da pobegne iz američke. Ruje nisu tog ekonomskog kapaciteta da mogu da se razbacuju enklavama koje treba braniti kakva je Zapadni Berlin bio za NATO tokom Hladnog Rata pogotovu što već imaju i Kalinjingradsku oblast i Tartus koje im već crpe silne resurse, ne treba im još jedna. Samo bi se izblamirali ako bi nas primili a NATO krenuo na nas (što bi se lako i desilo da nas prime u ODKB jer Ameri znaju da Ruje ne bi išle u nuklearni rat zbog Srbije a i sada koriste svaku priliku da ponize Rusiju).

Ameri nas pak ne bi primili u NATO bez priznanja KiM jer hoće da se otarasimo ruskog uticaja (kome odgovara da se Kosovo drži otvorenim pitanjem) do kraja. Za Amere je Kosovo mali problem i ne pada im na pamet da se ponižavaju pred ostatkom sveta, (a naročito svojom sferom interesa - glavna briga im je kontrola iste) čineći ustupke državici veličine Hondurasa koju već drže u šaci (jeste lepo biti centralna država sa unutrašnjim komunikacijama ali džaba ti ta prednost ako si opkoljen bez izgleda na dotur pomoći/potrepština. Ako Srbija prizna Kosovo Španija i veći deo sveta će to učiniti uz možda malo američkog pritiska. A ovaj američki deep-state koji si pomenuo je upravo jedino što se i pita u celoj američkoj sferi interesa (po meni on stoji i iza bregzita čija će glavna posledica biti porast robno-novčane razmene između UK i SAD a pad iste između UK i EU - i samim tim smanjenje deficita u američkom budžetu).

Ameri su 90ih posle pada Berlinskog zida što se tiče ozbiljnih ulaganja u antikomunističke prevrate pod svojom dirigentskom palicom rekao bih konjički preskočili Srbiju u svom kalsičnom island-hopping stilu primenjenom u 2. sv. ratu na Pacifiku (Srbija = japanski garnizon u Rabaulu) jer su računali da će sama shvatiti da joj ne gine prelazak u SAD sferu interesa pošto je odseku od SSSR/Rusije ili bar biti neutralisana dok ne shvati, ali ne vredi, Slobin DB je bio suviše tvrdorus (namerno ne koristim reč tvrdoglav). Mislim nije da su nas potpuno zaobišli ali šta reći osim da im je VUK DRAŠKOVIĆ dugo bio glavni politički adut a Giškin klan pučistička sila... Stvarno smejurija za jedan puč i prevrat - sve autsajderi - u najboljem slučaju spoljni saradnici DBa. Tek 5. oktobra su se uozbiljili mada i tada je bio presudan poprilično skup spoljni pritisak koji su pre toga primenili na SRJ. A i posle samo par godina su im opet ubili Đinđića. Stvarno im je sporo išla izgradnja lojalne bezbednosne ekipe na terenu bez ruskih spavača, tj pomozi bože da su je i do danas izgradili. Neke stvari jesu postigli ali još ne sve i maltretiraće nas (više nego svoje satelite) dok i to ne završe.

offline
 • Pridružio: 21 Maj 2012
 • Poruke: 1415

RJ ::
Ja bih te zamolio da biraš reči kada se nekom obraćaš na ovom forumu.
Ko tebi daje za pravo da nekog nazoveš izdajnikom samo zato što se slaže sa stavovima sa kojim se ti ne slažeš ?
I šta sam ja to IZDAO ?
Jesam li ja izdao državu za koju sam se žrtvovao ? Jesam li ja izdao narod koji sam otišao da branim ?
Pa nisam ja izdao i predao Krajinu i Kosovo. Ja sam to branio druže ali vidim uzalud.
Da si bolje pročitao šta sam ja napisao, shvatio bi šta sam hteo da kažem - svi se vi kurčite i busate u prsa a kad đavo dođe po svoje onda vas nigde nema.
Uostalom, ako mislite da se tučete sa NATO, bujrum, izvolite, baš da vidim koliko vas ima spremnih...lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti.

Biram reci uvek i nemam nameru nikoga da vredjam ali ni da se izvinjavam za bilo sta.
Samo da podsetim ti si pomenuo tu rec, ja sam je citirao i naglasio.
RJ ::
A da vidim koji će da me pogleda u lice i kaže da sam izdajnik, ja koji sam učestvovao u ratu 1991/92 punih 6 meseci, 78 jebenih dana 1999-te na kog su bombe direktno padale od tog istog NATO-a pa evo ostao sam živ.

Da, smatram da je svako ko se zalaze za ulazak u NATO izdajnik, zao mi je ako se neko uvredi ali stvari zovem njihovim imenom jer kako drugacije nazvati zalaganje za savez sa neprijateljom.
To sto mi nismo u ratnom sukobu sa njima u ovom trenutku ne znaci da nam oni nisu neprijatelj.

Pitas sta si to izdao i stvarno to sto si naveo nisi izdao i svaka ti cast na tome, naklon do poda. Oni koji jesu to izdali su dobili svoju kaznu, nazalost ne od nas vec od Haga i ne za ono za sta su stvarno krivi no bar su kaznjeni.
Pitao bih te da li bi sa ovim stavom danas smeo da pogledas sebe iz 1999. u oci?

Ali ovaj tvoj sadasnji stav je mnogo gori zbog jedne druge stvari. On je verovatno posledica tvog razocarenja u drzavu ali ce se prevashodno odraziti na tvoje potomke koji u ne daj Boze buducim sukobima nece ni hteti da brane ovu drzavu vec ce preko grane i nakon dve generacije doci ce do degeneracije (od lat. degenerare sto znaci odroditi se), ekstreman primer je novi komandant Bondstila Nick Ducich (namerno pisem engleskim jer sem prezimena on vise nema nista sa velikanom Jovanom Ducicem ma sta nam americka propaganda pokusavala prodati).

Dobro sam procitao sta si napisao pa cak donekle i razumem takav stav, samo se bojim da nije dovoljno promisljen. Ja se uopste niti busam niti kurcim, nema nikakve potrebe za tim samo imam svoj stav. A to sto ne volim da puzim pred siledzijom ne znaci da treba da budem suicidalan i da se bijem sa njim. Uostalom ako je rat nastavak politike drugim sredstvima, pametni bi trebali da se vrate politici kada vec u ratu u ovom trenutku ne mogu pobediti.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 596 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 3 sakrivenih i 546 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1540 - dana 15 Jul 2016 19:19

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, Apok, aramis s, Arhiv, bato, bobeNS, bubrija, bulovic, caesar, commando nord, Cranium, dejan.lxxiv, Doca, dragon986, Georgius, goxin, GreenMan, kalens021, kljift, Krusarac, MarKhan, Marko Marković, MB120mm, miljannis, Mirage 2000N, nemkea71, nuke92, pera12345, plavii, pristinski korpus, Profica, qds, Raptor1, rodoljub, ruso, sasa.zoric, Srki94, StepskiVuk, styg, USSVoyager, vathra, vlad4, vladom6, vlvl, Warhawk