Sistemi za borbu protiv bespilotnih letelica (C-UAV)

38

Sistemi za borbu protiv bespilotnih letelica (C-UAV)

offline
 • Kubovac  Male
 • Stručni saradnik foruma
 • Pridružio: 12 Jul 2016
 • Poruke: 5196

Rusija je počela da proizvodi sistem elektronskog ratovanja „Peroed-M“, za borbu protiv bespilotnih letelica

Ruski sistem elektronskog ratovanja „Peroed“, namenjen za borbu protiv bespilotnih letelica, a sada je nadograđen na verziju „Peroed-M“ i pušten u masovnu proizvodnju.

Navodno, kompleks se dobro pokazao na testovima na ruskim vojnim institutima i u realnim uslovima. Danas je ovo najefikasniji kompleks za otkrivanje i suzbijanje FPV dronova. Grupa moskovskih kompanija „SOZ“ je modifikovala ultraosetljive radare Burdock i kombinovala ih sa prenosivim mobilnim jedinicama za elektronsko ratovanje; ovo je postalo osnova kompleksa za elektronsko ratovanje Peroed-M.

Kompleks radi na frekvencijama od 900 MHz do 5,8 GHz, uključujući i nestandardne frekvencije koje se sada koriste za FPV dronove. Kompleks koristi uski snop za skeniranje, što smanjuje rizik od otkrivanja. Kompleks se sastoji od faznog prenosivog radara „Repejnik” ili stacionarnog radara „Repejnik-K”, automatizovane kupole „SOZ REB” i automatizovane kupole „Peroed-M”, koja se koristi za suzbijanje dronova. Radi bezbednosti, radar, jedinice za elektronsko ratovanje i radni prostor operatera su odvojeni jedan od drugog stotinama metara, što isključuje direktno otkrivanje operatora.

Kompleks je sposoban da otkrije do 256 dronova, u zavisnosti od njihove veličine, na daljinama do 15 km i visinama do 5 km i da ih potisne na daljinama do 2500 metara. Kompaktne dimenzije i modularna podela na dva bloka od 15 i 10,5 kg pružaju mogućnost pričvršćivanja na specijalnu opremu i obezbeđuju tajnost kretanja borbenih posada. Kompleks se postavlja za 5 minuta i može da radi do 8 sati, a kontroliše ga jedna osoba.Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Kubovac  Male
 • Stručni saradnik foruma
 • Pridružio: 12 Jul 2016
 • Poruke: 5196

Venecuela kupuje Hunter SHH100 Drone Killer kineske kompanije Skyfend Technology

Hunter SHH100 se odlikuje jedinstvenom sposobnošću da istovremeno ometa više dronova, ciljajući njihove sisteme kontrole, navigaciju i video prenos kroz precizno ometanje radio (RF) i satelitske navigacije (GNSS) signala.

Njegov kompaktni dizajn, dimenzija 778 x 337 x 113 mm i težina 6,5 kg, upotpunjen je operativnim vremenom koje prelazi 8 sati u režimu detekcije i najmanje 1 sat u aktivnom ometanju.

Hunterova sposobnost detekcije dostiže do 2.000 metara sa prilagodljivom pokrivenošću celog opsega, dok se njegov opseg ometanja proteže do 3.000 metara, efikasno neutrališući kontrolu leta i signale za prenos slike. Uređaj podržava sve glavne globalne sisteme za satelitsko pozicioniranje, uključujući GPS, GLONASS, BeiDou i Galileo, obezbeđujući sveobuhvatnu pokrivenost i automatsko prilagođavanje frekvencije.

Skyfend Hunter SHH100 u Venecuelanskoj armiji:Skyfend-ova anti-dron puška SHH100 Hunter prikazana na Milipolu 2023:
Izvor: https://armyrecognition.com/defense_news_march_202.....iller.htmloffline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 97215

Ukri

Citat:The work of the mobile radio-electronic combat group against UAVs of the 118th Separate Mechanized Brigade.
https://twitter.com/front_ukrainian/status/1772997116278800439

offline
 • Kubovac  Male
 • Stručni saradnik foruma
 • Pridružio: 12 Jul 2016
 • Poruke: 5196

Suštinski, VAMPIRE sa dodatim Leonardovim "all round" 3D AESA radarom RPS-40...

Američka mornarica je 26. februara 2024. ubrzala nabavku naprednih sistema protiv bespilotnih letelica kako bi zaštitila svoje snage stacionirane na Bliskom istoku. Novonaručeni sistem, nazvan Electronic Advanced Ground Launcher Sistem (EAGLS - Elektronski Napredni Kopneni Lansirni Sistem), koristi laserski vođene rakete od 70 mm za neutralizaciju pretnji iz vazduha.

EAGLS sistem se sastoji od tri glavne komponente: daljinski upravljane oružane stanice opremljene lanserom raketa od 70 mm od četiri projektila, kupole sa senzorom koja uključuje elektro-optičke i infracrvene kamere i mali radarski komplet. Prema proizvođaču, radar, kompaktni AESA RPS-40 model kompanije Leonardo DRS, može da otkrije ciljeve udaljene do 10 kilometara.


Izvor: https://armyrecognition.com/defense_news_april_202....._east.html

offline
 • Kubovac  Male
 • Stručni saradnik foruma
 • Pridružio: 12 Jul 2016
 • Poruke: 5196

U proizvodnju će biti puštena nova verzija detektora dronova Bulat

Prema rečima programera, oni su obučili veštačku inteligenciju da skenira više od 150 jedinstvenih frekvencijskih potpisa, kao i da razlikuje signale BPL od bežičnih mreža - WiFi rutera, Bluetooth uređaja, mobilnih telefonskih stanica - čak i ako se njihovi signali preklapaju u određenom frekvencijskom opsegu. Bulat je takođe sposoban da detektuje dronove sa predajnicima male snage, čije je signale teško razlikovati u pozadini smetnji u vazduhu.
Izvor: https://iz.ru/1682936/2024-04-16/novuiu-versiiu-de.....t-v-seriiu

offline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 97215

Sudan kupio kineske SkyFend Hunter
Sudan Army combat RSF drones with Chinese SkyFend Hunter C-UAS
Arrow https://www.military.africa/2024/04/sudan-army-com.....ter-c-uas/

offline
 • Pridružio: 24 Maj 2005
 • Poruke: 1014
 • Gde živiš: BeogradCitat:"DETEKTOR DRONOVA" V3.1
Detektor bespilotne letelice (UAV).

Kompanija "ELIARS" predstavlja razvoj sopstvene proizvodnje:
— Opsezi radnih frekvencija: 1150-1350 MHz, 2300-2600 MHz, 5150-5350 MHz, 5650-5920 MHz;
— Uređaji koji se mogu identifikovati: DJI, Autel, FPV, itd.;
— Opseg detekcije: do 1000m.
— Indikacija detekcije – vizuelna i audio;
— Podešavanje jačine zvuka i praga;
— Filtriranje smetnji;
— Ugrađeni USB analizator spektra;
— Napajanje: litijum-jonska baterija 3.7V, 3500mA. Vreme rada je oko 5 sati, punjenje baterije je preko USB-C konektora sa eksternim punjačem;

Mi ga sami razvijamo, sami ga proizvodimo, proizvedeno u Ruskoj Federaciji 🇷🇺 Prihvatamo porudžbine za novu seriju. Požurite da naručite!

https://eliars.ru/
info@eliars.ru


https://t.me/belarusian_silovik/33764

offline
 • Kubovac  Male
 • Stručni saradnik foruma
 • Pridružio: 12 Jul 2016
 • Poruke: 5196

„Pametni“ sistem elektronskog ratovanja od konstruktora protivvazduhoplovnog drona Roadrunner: kompanija je predstavila novi proizvod

Anduril Industries je razvio svoj novi sistem uzimajući u obzir zaključke rata u Ukrajini

Američka odbrambena kompanija Anduril Industries objavila je, 6. maja, na svom zvaničnom sajtu o novom razvoju — „prvoj porodici modularnih višenamenskih sistema elektronskog ratovanja sa veštačkom inteligencijom pod nazivom Pulsar, dizajniranih da „brzo identifikuju i pobede" današnje i buduće pretnje širom elektromagnetnog spektra, uključujući male i srednje bespilotne letelice.

Rečeno je da sistem Pulsar korisnicima pruža niz različitih mogućnosti, uključujući suzbijanje bespilotnih letelica, pronalaženje pravca, geolokaciju, elektronsku podršku i napad i još mnogo toga. Sistem se može integrisati na različite platforme: u verziji Pulsar-V — na kopnenim vozilima, u verziji Pulsar-A — na avionima.Izvor: https://defence-ua.com/weapon_and_tech/rozumnij_re.....15250.html

offline
 • Kubovac  Male
 • Stručni saradnik foruma
 • Pridružio: 12 Jul 2016
 • Poruke: 5196

DSA 2024: DroneShield-ov DroneGun Mk4 nudi kompaktne i prenosive protivmere za dronove

Na izložbi Defence Service Asia (DSA) 2024 u Maleziji, australijska kompanija DroneShield predstavlja svoj najnoviji razvoj protiv dronova, DroneGun Mk4. Ovaj prenosivi i robusni uređaj nudi kompaktno i brzo rešenje za protivmere dizajnirano za efikasno rešavanje širokog spektra bespilotnih vazduhoplovnih sistema (UAS).

Ovaj sistem može poremetiti kontrolu, navigaciju i video prenos više dronova istovremeno. Kada se aktivira, pogođeni UAS obično obavlja kontrolisano sletanje ili se vraća na svoju početnu tačku.

Komplet za trenutni odgovor (IRK), koji kombinuje RfPatrol Mk2 i DroneGun Mk4, pokazuje posvećenost DroneShield-a integrisanim rešenjima spremnim za upotrebu. RfPatrol Mk2, uređaj za detekciju zasnovan na veštačkoj inteligenciji, nudi svest o situaciji u realnom vremenu kroz intuitivni web korisnički interfejs i tehnologiju DroneLocator. Može da otkrije bespilotne letelice i njihove kontrolere, kao i njihovu visinu i brzinu u realnom vremenu, što ga čini pogodnim za razne misije, bilo kopnene, pomorske ili vazdušne.

Komplet za trenutni odgovor IRK: levo je detektor dronova RfPatrol Mk2, a desno anti-dron puška DroneGun Mk4:
Izvor: https://armyrecognition.com/news/army-news/army-ne.....ermeasures

offline
 • Kubovac  Male
 • Stručni saradnik foruma
 • Pridružio: 12 Jul 2016
 • Poruke: 5196

Britanska vojska testira sistem oružja usmerene energije iz projekta Ealing

Britanska vojska je pokrenula probe novog mobilnog usmerenog energetskog sistema kao deo projekta Ealing, kako je izvestila Gabriele Molinelli na platformi X (Twitter). Ovaj projekat koristi naprednu radio-frekventnu tehnologiju za ometanje elektronskih kola, sa ciljem da obezbedi stratešku protivmeru protiv pretnji dronovima.

Osnovna komponenta Projekta Ealing, radio-frekventni "top", dizajniran je za otkrivanje, praćenje i angažovanje različitih ciljeva u vazdušnim, kopnenim i morskim domenima. Ealing tehnologija takođe uključuje sopstvene senzore za detekciju, povećavajući njegovu operativnu nezavisnost.

Projekat EALING je predstavio novi radiofrekventni „top“ za britanske oružane snage, koji je sada montiran na manji, odvojivi kamion HX60 umesto prvobitno planiranog HX77:
Izvor: https://armyrecognition.com/news/army-news/army-ne.....ect-ealing

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 646 korisnika na forumu :: 5 registrovanih, 0 sakrivenih i 641 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Fog of War, Parker, Sumadija34, vasa.93, Žoržo