NATO - juèe, danas i sutra

495

NATO - juèe, danas i sutra

offline
 • VJ 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 16 Apr 2014
 • Poruke: 17738

Citat:Na vojnom poligonu “Gašinci”, u srijedu 27. rujna 2023. održan je prikaz vojne vježbe “SAVA STAR 23” koju provode pripadnici Oružanih snaga RH i pripadnici Oružanih snaga Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u okviru bilateralne vojne suradnje.

Sudionici vježbe prikazali su sposobnosti postrojbi te prezentirali uvježbane združene taktièke aktivnosti prilikom zaštite snaga u dodijeljenom podruèju operacije s fokusom na provedbu napadne operacije u neprijateljskom okruženju.

https://www.osrh.hr/#rubData/HTML/HR/GLAVNA/DOGA%C....._23_HR.htm
Registruj se da bi uèestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • VJ 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 16 Apr 2014
 • Poruke: 17738

Citat:Завърши съвместната подготовка на формированията от Сухопътните войски на Република България, Република Албания и Република Северна Македония „PLATINUM LION 23” на учебен полигон „Ново село”
https://www.facebook.com/LandForcesBGArmy/


offline
 • S2M  Male
 • Legendarni građanin
 • No pasarán – Sie kommen nicht durch
 • Pridružio: 21 Nov 2009
 • Poruke: 6274

BRIGADA NEMAÈKE VOJSKE STIŽE U BLIZINU KALINJINGRADA: Ministar odbrane doneo odluku - Trajno æe biti tu

https://www.novosti.rs/planeta/svet/1287244/nemack.....pistorijus

Raspoređivanje na trajnoj osnovi ili bolje reèeno okupacija na mala vrata

offline
 • goxin 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 20 Dec 2013
 • Poruke: 7586
 • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

https://youtu.be/1kgPKTCfRy4?si=vyNIF41ZgsBMza5z

Da ne komantarisem , sve je u video snimku.
Ameri oborili Tursku BPL .
Turska je desjstvovala po polozajima Kurda u Siriji.
U blizini su bili Americki vojnici

Doduse Turci I Grci kao clanice NATO su imali razmirice u ljeto 74-te oko Kipra ....

offline
 • Pridružio: 03 Sep 2014
 • Poruke: 287

Belgijanci se usklađuju sa francuskom vojskom.(Frenchification - francizacija?, evo teme za zavere i prekrajanja.)

offline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 96554

Holandija salje tri MQ-9 Reaper u Rumuniju
Royal Netherlands Air Force to Deploy MQ-9 Reapers to Protect NATO’s Eastern Flank
https://militaryleak.com/2023/10/14/royal-netherla.....ern-flank/

offline
 • VJ 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 16 Apr 2014
 • Poruke: 17738

Citat:Infanteriștii Brigăzii 81 Mecanizată sprijiniți de aviație
În Centrul Național de Instruire Întrunit㠄Getica”, din Cincu, provocările nu au încetat să apară pentru militarii Batalionului 813 Infanterie ,,Maramureș” și cei ai Batalionului 191 Infanterie „,Colonel Radu Golescu”, care au desfășurat vineri, 6 octombrie, secvențe de instruire bazate pe scenarii diferite și sprijinite de aparatele de zbor din cadrul Escadrilei 712 Elicoptere Giarmata.
În timp ce militarii Batalionului 813 Infanterie „Maramureș” au executat exerciții de tip STX de nivel companie - care au vizat, în special, modul de reacție la contactul cu inamicul, cei ai Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” au simulat diferite situații ce pot apărea în câmpul tactic, punând accent pe evacuarea medicală (MEDEVAC).Citat:MĂRĂȘEȘTI 23”
În perioada 25 septembrie - 6 octombrie, forțele tuturor unităților din compunerea Brigăzii 9 Mecanizat㠄Mărășești”, desfășoară, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă (CSIL) Babadag, exercițiul „MĂRĂȘEȘTI 23”, la care participă aproximativ 500 de militari, cu peste 100 de mijloace tehnice.
Exercițiul de tip LIVEX „MĂRĂȘEȘTI 23” vizează dislocarea forțelor și mijloacelor tehnice ale brigăzii în CSIL și executarea graduală, de la simplu la complex, a exercițiilor de tip STX, FTX și LFX, începând de la nivel grupă, pluton, companie, până la nivelul de Battle Group.
* * *
„MĂRĂȘEȘTI 23” se desfășoară anual pe teritoriul României și are ca obiective creșterea interoperabilității, menținerea capabilității de dislocare și instruire în comun, prin exersarea sprijinului logistic la nivelul brigăzii.
Citat:START ,,WIND SPRING 23’’
Aproximativ 2000 de militari din Brigada 81 Mecanizat㠄General Grigore Bălan”, cu peste 450 de mijloace tehnice, se vor instrui în luna octombrie, în Centrul Național de Instruire Întrunit㠄Getica” (CNIÎ), din Cincu, în cadrul exercițiului „WIND SPRING 23”'.
În acest context, luni, 2 octombrie, în CNIÎ, s-a desfășurat, în prezența comandantului Brigăzii 81 Mecanizat㠄General Grigore Bălan”, colonelul Cristinel-Dumitru Colibaba și a comandantului CNIÎ, colonelul loan Marian Cristurean, festivitatea de deschidere a exercițiului „WIND SPRING 23”'.
În cuvântul de deschidere comandantul brigăzii a subliniat importanța desfășurării acestui exercițiu, nu doar din perspectiva instruirii în comun a comandamentului și a unităților subordonate, ci și din cea a procesului de evaluare CREVAL (Combat Readiness Evaluation).
Procesul se desfășoară în mai multe etape, în cadrul cărora, marea unitate și unitățile subordonate acesteia își dovedesc capacitatea operațională, pentru a îndeplini standardele NATO în desfășurarea operațiilor militare în context întrunit și multinațional. De asemenea, alături de militarii brigăzii, în acest an, au fost angrenați militarii francezi dislocați în România în cadrul Grupului de Luptă, care vor contribui la îndeplinirea obiectivelor de instruire ale brigăzii.

Citat:Activități de instruire în comun cu militari ai Armatei Naționale a Republicii Moldova
În perioada 17-29 septembrie, militarii Batalionului 11 Infanterie Motorizată din cadrul Brigăzii 1 Motorizată aparținând Armatei Naționale a Republicii Moldova s-au alăturat militarilor din Batalionul 634 Infanterie „Mareșal Joszef Pilsudski” din garnizoana Piatra Neamț pentru desfășurarea instruirii în comun.
Activitățile desfășurate de către militarii celor doua structuri, au avut drept obiective perfecționarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor specifice precum și întărirea colaborării dintre militarii români și moldoveni.


Citat:Exercițiul „ZIMBRU 23”
În perioada 15-30 septembrie, militarii Brigăzii 15 Mecanizat㠄Podu Înalt”, din Iași, și structurile subordonate, se instruiesc, în cadrul exercițiului „ZIMBRU 23”, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă (CSIL) din Smârdan, județul Galați.
Exercițiile de rezolvare a unor situații tactice, tragerile de luptă și instruirea structurilor brigăzii au reprezentat principalele activități planificate și executate în cadrul exercițiului „ZIMBRU 23”, iar pentru îndeplinirea obiectivelor și atingerea standardelor de performanță propuse, acestea au beneficiat de sprijinul aeronavelor IAR 330 și IAR 99 Șoim din cadrul bazelor 95 Aerian㠄Erou Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu” și 57 „Aerian㠄Mihail Kogălniceanu”.
Tinerii absolvenți ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri „Basarab I”, repartizați la Brigada 15 Mecanizat㠄Podu Înalt”, au primit „botezul focului”, primele trageri reale cu tehnica din dotarea structurilor de artilerie și tancuri, reprezentând pentru fiecare cadru militar o amintire de neuitat.
În data de 27 septembrie, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, generalul de brigadă Bogdan Cernat a asistat la tragerile de luptă desfășurate de structurile participante la exercițiu.
* * *
Informăm cetățenii pe această cale, despre faptul că, în contextul finalizării exercițiului „ZIMBRU 23”, tehnica militară și personalul Brigăzii 15 Mecanizat㠄Podu Înalt” urmează să se deplaseze din Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă (CSIL) din Smârdan, utilizând căile de comunicații rutiere și feroviare, în perioada următoare către garnizoanele de reședință.


Citat:Exercițiul „ZIMBRU 23”
În aceste zile, structurile Brigăzii 15 Mecanizat㠄Podu Înalt” se instruiesc în cadrul exercițiului „ZIMBRUL 23”, care se desfășoară în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă (CSIL) din Smârdan, județul Galați.
Activitățile de instruire au ca scop realizarea capacității de acțiune întrunită, îmbunătățirea procesului de coordonare a acțiunilor militare, precum și antrenarea în comun a structurilor participante, prin folosirea tacticilor, tehnicilor și procedurilor specifice.
„ZIMBRU 23” reprezintă evenimentul major de instruire din anul 2023, exercițiile de rezolvare a unor situații tactice și tragerile de luptă fiind doar câteva din provocările pe care militarii noștri le vor parcurge.


Citat:"WISE FORESIGHT 23" - ZIUA DISTINȘILOR VIZITATORI
Vineri, 8 septembrie, în prezența șefului de stat major al Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina", colonelul Claudiu Rotaru, locțiitorului comandantului Brigăzii 30 Infanterie Mecanizată din Hódmezővásárhely, colonelul Ádám Dienes și a șefului de stat major al Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan", colonelul Alin-Florin Marian, a avut loc „Ziua Distinșilor Vizitatori", organizată în cadrul exercițiului „Wise Foresight 23", din Poligonul Felnac.
Militarii români și unguri au acționat în cadrul subunităților mixte, având în sprijin elicopterele Escadrilei 712 Giarmata, pe timpul executării manevrelor.
Batalionul Mixt de Menținere a Păcii - furnizor de securitate regională.

https://www.facebook.com/ForteleTerestre?locale=ro_RO

offline
 • VJ 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 16 Apr 2014
 • Poruke: 17738

Citat:Ministar Banožiæ na sastanku ministara obrane NATO-a
https://www.morh.hr/ministar-banozic-na-sastanku-ministara-obrane-nato-a/

Citat:Obilježena 30. obljetnica Zapovjedno stožerne škole “Blago Zadro”
https://www.morh.hr/obiljezena-30-obljetnica-zapov.....ago-zadro/

Citat:Ministar obrane Mario Banožiæ prvi puta æe se bilateralno sastati s amerièkim ministrom obrane Lloydom J. Austinom
https://www.morh.hr/ministar-banozic-u-sluzbenom-posjetu-sad-u/

Citat:Ministar Banožiæ zahvalio je pilotima “Krila Oluje” što su i današnjim nastupom upravo na traženje hrvatskih građana pokazali svoju izvrsnost i još jednom potvrdili epitet simbola Hrvatske vojske
https://www.morh.hr/krila-oluje-ponovo-pozdravila-.....-kao-kuca/

Citat:Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” kod Slunja u èetvrtak 5. listopada 2023. završena je obuka višerodnog sastava postrojbi razvrstane prièuve Hrvatske vojske s provedbom bojevih gađanja i prikazom dostignutih sposobnosti.
https://www.morh.hr/zavrsena-obuka-viserodnog-sast.....ke-vojske/

Citat:Vlada Republike Hrvatske donijela je odluke koje æe osigurati jaèanje personalnih kapaciteta HRZ-a što æe pridonijeti ukupnoj uporabi i održavanju helikoptera Black Hawk UH-60M
https://www.morh.hr/ministar-banozic-na-sjednici-v.....lack-hawk/

Citat:Generacijski uspjeh Vlade RH: Prvi hrvatski Rafale u rukama hrvatskih pilota
https://www.morh.hr/generacijski-uspjeh-vlade-rh-p.....ih-pilota/

Citat:Tradicionalno vojno hodoèašæe postalo je dio nacionalnog identiteta i mjesto gdje skupljamo snagu za sve izazove, poruèio je Banožiæ
Tradicionalno hodoèašæe Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja održano je u nedjelju 1. listopada 2023. godine u Mariji Bistrici.

https://www.morh.hr/u-mariji-bistrici-odrzano-31-h.....ranitelja/

Citat:Ministar Banožiæ èestitao je 21. naraštaju kadetkinja i kadeta Hrvatskog vojnog uèilišta “Dr. Franjo Tuđman” na položenoj sveèanoj prisezi Domovini
https://www.morh.hr/cestitka-ministra-banozica-pov.....oderne-hv/

Citat:Vlada donijela Odluku o davanju suglasnosti MORH-u za nabavu jednokratnog protuoklopnog prijenosnog raketnog sustava RGW 90
https://www.morh.hr/vlada-donijela-odluku-o-davanj.....va-rgw-90/

offline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 96554

Izgleda mi da je Erdi legao na rudu povodom svedjana...
Citat:Sweden's NATO Accession Protocol was signed by President Recep Tayyip Erdoğan and sent to the Turkish Grand National Assembly for ratification!
https://twitter.com/praisethesteph/status/1716459921149997484

offline
 • Pridružio: 13 Jan 2012
 • Poruke: 2268

jel je turcin dobio one f16 oko kojih je toliko vristao?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 876 korisnika na forumu :: 14 registrovanih, 2 sakrivenih i 860 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: doloress, draggan, Koridor, KOV, Kristian_KG, mikki jons, Neutral-M, robytz, scimitar19, simazr, slonic_tonic, sovanova95, stalja, Vitomir