"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1786

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

Ko ima vremena nek pogleda čitav intervju, mnogo toga objašnjava posebno na ulogu Montgomerija od 1.07min, pa KiM 1,41 min i od 2.10 min i mnogo toga o Princu od Monaka, itd.
Inače, zanimljiva je uloga Montgomerija u nastanku vladajuće stranke, koji dosta objašnjava ,,lekarske preglede'' odmah posle proglašenja pobede, snajka vodi računa o svemu...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 27 Feb 2015
  • Poruke: 529

Neka zarista u svetu se smiruju, kao Sirija, a nova ce da zapocnu.. Gde je moguca kriza? Indija - Pakistan, Venecuela? Ono sto smo videli jeste da ne mogu da vode bitku na dva fronta, najbolje da pocne u Venecueli, pa onda moze i kod nas. Mozda je to najbolji tajming. Nece nas bombardovati, ali sankcije sigurno, sto je mozda i gore. Najbolji je nacin da se za 2-3 dana, sto kaze Lazanski, stigne sto dalje. Ali opet to ne moze biti celo Kosovo i Metohija, sto me brine, da se ne uspostavi podela izmedju Srbije i Albanije na taj nacin. Za mene je granica na Kosarama, a moze da se pomeri do Skadra ili Valone, eventualno.

Uglavnom, gladni smo pobede, sto neko napisa pre.. Kratka akcija gde bi ih rasuturili osnazilo bi moral naciji.. Posle mogu da otvore i problem u BiH, bili bi smo spremni. Samo da se ne zabetonira granica sa Albanijom, negde gde joj nije mesto, a to pre svega mislim u medjunarodnom pravu! Ali kad bi simultano sa Kosovom krenulo i u BiH, bilo bi previse ozbiljna situacija, to ne moze za 2-3 dana, ne mislim da bi granice Srpske bile ugrozene, ali ne mozemo se integrisati sa Srpskom u postojecim granicama, one mogu biti samo manje npr Podrinje dole do Hercegovine, ali ajd onda sta sa tolikim narodom u Krajini, tako da bi morale granice u slucaju integracije biti vece jedino, tj kod Posavine, posto ne mozemo biti prekinuti tu.

Ovi islamisti se vracaju polako, siguran sam da ce ovo radikalizovati i Albance na Kosovu i muslimane u BiH. Najbolja opcija za nas je da se kod njih desi neki konflikt izmedju, recimo, gradjanskog dela populacije (ako uopste postoji) i onog radikalnog (koji je sve snazniji), dodati tu i faktor Hrvata, sa kojima mi nemamo problem u BiH. Da li sluzbe imaju svoje ljude tamo, npr u medju populacijom Unsko-sanskog kantona i slicno, medju Hrvatima? Kad bi Srbija bila ono sto mi svi zelimo da bude, ona bi tako razmisljala, a cenim da smo daleko od takve realnosti, pa je pitanje na sta bi sve to licilo kada krene, a krenu ce? Generacije za rat se postepeno obnavljaju, ogromna je mrznja i nepremostive razlike u politici, religiji...



offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

https://www.blic.rs/vesti/politika/kosovo-najnovij.....de/5tj4ps3

" Šta radimo ako krenu da ujedinjuju Mitrovicu, ili zauzimaju Gazivode?"

"Kako je kazao, "molim vas kažite mi šta je zamrznut konflikt, imamo li zamrznut konflikt kada oni krenu da zauzmu Gazivode"?"

http://informer.rs/vesti/politika/424963/sta-hocet.....ti-dijalog

"-A, šta želite? Da ratujemo? Hoćete li onda da mi pričate o plavim kovertama koje idu na adrese po Srbiji? Vidim da tih dobrovoljaca ima mnogo, a kad se dođe do plavih koverata, niko neće da se javi - rekao je Vučić."

Kakva država Srbija, presednik nezna šta da radi, kad mu iredentisti vršlaju po državi, a muški dio populacije na smrt uplašen, da slučajno ne dobi poziv u armiju.

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

boyce ::Ko ima vremena nek pogleda čitav intervju, mnogo toga objašnjava posebno na ulogu Montgomerija od 1.07min, pa KiM 1,41 min i mnogo toga o Princu od Monaka, itd.



Lep primer da se na godisnjicu podsetimo kako su streljali coveka jer je odbijao da kosovsku politiku i nacionalno pitanje resava onako kako je on mislio da je najbolje a stranci gledali na to kao da im se otrgao sa lanca. Djindjic spusti slusalicu jednom Montgomeriju i pre toga ga postavi na svoje mesto i objasni da neki ambasador ne moze da ga zove po pitanju KiM i Srpske a ovi sto su se napili kada je Djindjic streljan stoje mirno dok pricaju telefonom sa sekretaricom pomocnika zamenika. Jedna od jacih emisija Balkan Info kanala.

Do pre neki dan pojma nisam imao da je Verulovic aktivno u politici i da se opredelio za umereno nacionalnu opciju. Dok Princ od Monaka nije izgoorio "oni su mene hteli da ubiju a sada Verulovic ko Marija na prkosima brani Kosovo". Verulovic drzao creva u rukama, Princ od Monaka bio na rehabilitaciji na Kopaoniku a pod "ONI" podrazumeva ekipu koju je obilazio u CZ-u i drugare kojima nije izbijao iz gajbe u Silerovoj. Strasan tip taj Princ od Monaka. Imao sam firme pre ulaska u politiku Zagrljaj Zagrljaj GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2014
  • Poruke: 1263
  • Gde živiš: Srbija

E, da sam i ovo docekao da mi Zarko Korac, brani Vucica:

Vučić se BORI ZA KOSOVO, a Jeremić samo za VLAST

Žarko Korać, nekadašnji potpresednik vlade Zorana Đinđića, žestoko je isprozivao lidera Narodne stranke (NS) Vuka Jeremića!

https://www.srbijadanas.com/vesti/info/korac-vucic.....2019-03-12

^^^
a sutra i u kuriru.


Moj bivsi profesor psihologije, izgleda stvarno stari udbaski taster kao sto smo i sumnjali 96/7 na protestima, po studenstkim kuloarima.

Bio je dobar profesor, zanimljiva predavanja, ali nije imao cas a da nije spomenuo Seselja i provlacio je politiku kad god je mogao, ali to su bila ta vremena.
Bila mi zanimljiva ta fascinacija Seseljom,

Kad ono...

Zare bi trebao da odgovori sto su kamere bile iskljucene, dje je treci metak i pod cijim pritiskom je svoje nalaze, kao predsednik komisije, samocenzurisao.

Bio je dobar profesor, imao sam slabu devetku, 'al je devetka.
Smile

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@...

Platforma Dr. Prorokovica za dijalog s Pristinom.
+ PLATFORMA

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32327

Zahtev Srbije da se iz Poglavlja 35 izbaci deo koji EU integracije veže za Briselski dijalog je logičan jer je Priština blokirala pregovore, piše Sputnjik.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1516773

offline
  • Pridružio: 26 Feb 2017
  • Poruke: 734

Mislim da gradjani Srbije ocekuju od Saveza za Srbiju da razmotri platformu dr. Prorokovica i odluci da li ta platforma moze biti zvanicna platforma tog saveza za dijalog sa Pristinom.

offline
  • Kubovac  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 12 Jul 2016
  • Poruke: 5055

Intervju Petra Gajića sa Prve Televizije sa Predsednikom, juče...

Najinteresantnijih 2:16 minuta od celog intervjua, nije predugačko....Pogledajte, zanimljivo i poučno! Wink

https://twitter.com/Stefan_Visoki/status/1105588400269246467

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32327

Govoreći o akciji "čelični prsten" Dačić je rekao da je Srbija upozorila KFOR i NATO da će Srbija da interveniše ako budu napadnuti Srbi na KiM. "Srbija neće dozvoliti napad na Srbe na severu KiM. Naravno, neće dozvoliti napad na celom Kosovu, ali je sever njihova opsesija", zaključio je ministar.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1516818

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1335 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 4 sakrivenih i 1289 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, A.R.Chafee.Jr., ajo baba, Andrija357, Brana01, bufanje, cvrle312, darkangel, dika69, DonRumataEstorski, Dorcolac, DPera, draganl, drimer, FileFinder, gasha, Georgius, ikan, jackreacher011011, Karla, kikisp, Krvava Devetka, kuntalo, kybonacci, ljuba, Mcdado, mercedesamg, Milos ZA, milutin134, nextyamb, Pakito93, Parker, pein, raptorsi, Romibrat, skvara, suton, Trpe Grozni, wolf431, YugoSlav, zlaya011, Zoca