"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1784

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

nesic1 ::Главно је да се престане са крађом онда ће бити пара за све,

Nesreca je u tome sto u ovakvom stanju drustvenog sistema kradja ne moze prestati.
Naime, kradja je benefit, poklon i nagrada vlastodrscima za sve ono sto rade i sta jos treba da urade narodu i drzavi. Naravno, najvece parce ukradenog kolaca uzima okupator preko svog bankarskog sistema u Srbiji.
Da zakljucim, kradja nece i ne moze prestati dok se ne promeni sistem i ne otera okupator, a tad i KiM ima velike izglede da se vrati u teritorijalni okvir Srbije.


@vranjanac29...
Citat:... i mene iritita to njegovo trolicno ponasanje, ponasa se krajnje neozbiljno u ovoj situaciji. Mada iskreno ni Putinu ne verujem, sve mi se cini, posle onog Ordena da obojica sviraju u istu frulu.
Ja orden posmatram drugacije. Jednim delom je priznanje zbog principijelnog stava Srbije po pitanju sankcija prema Rusiji, drugim delom kao obavezu i kamen oko vrata preds. Vucicu po pitanju buducih aktivnosti predsednika a u vezi sudbine srpskog naroda i na kraju, orden moze biti onaj znak koji kaze....s tobom smo zavrsili.
Mislim da predsednik ove godine treba da poseti Kinu, pa i pri toj poseti treba ocekivati orden sa slicnim porukama.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • goxin 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 20 Dec 2013
  • Poruke: 7589
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

@Nesic : "Прво оду неке невидљиве групице специјалаца у цивилу да подгреју ситуацију, можда и неприметно створе неки немир који се чини да је ствар између њих. "

Ima tu incidenata na koje su mogli reagovati , mada KFOR ne smiju ni da pipnu , previse je tu diplomatskih odnosa a i ekonomskih. Oni moraju osjetiti povjerenje, mada se pokazalo da ih boli uvo za Srbe dole. A mozda i grijesim , jer ko zna kako bi to bilo da ih nije dole.

Samo defanziva, kad se Albanci dohvate nasih Srba , automatski packa srazmjerna njihovom postupku ili malo jaca. Oni se moraju dresirati. Previse je bezobrazluka vise dole.



offline
  • Konstruktor
  • Pridružio: 01 Nov 2013
  • Poruke: 1245

trutcina ::Mislim da su se malo preračunali ako dođe do sukoba na papiru mi smo smešni ali ako ti podeliš oružije 40+ rezervistima sa dobrom komandom ima tu još mesta za ozbiljnu priču Smile

Mene tamo niko ne zove. Ni da mi se narugaju...

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

boyce ::
"Ja sam želeo rešenje. Ja nisam za nezavisnost Kosova. Moj plan je podrazumevao da Srbija zadržava suverenitet na Kosovu i Metohiji i da nema mesta za Kosovo i Metohiju u Ujedinjenim nacijama.


još kad bi rekao "zato su me i makli" možda bi povratio poštovanje većeg broja ljudi

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32565

Aktuelna američka administracija, nema nikakve sumnje, ne podržava ponašanje Prištine.
Priština, usvajanjem platforme za briselski dijalog, a pre toga uvođenjem takse, pokušava da isprovocira Beograd da uradi nešto nasumice kako bi ona ostvarila svoje interese, ocenjuje predsednik organizacije Ist vest bridž Jovan Kovačić.

"Srbija ne sme da bude ta koja će prva da poklekne u ovoj vrlo opasnoj igri i treba da nastavi da vodi mudru, strpljivu i konzistentu politiku", rekao je Kovačić za Tanjug, uz ocenu da usvajanje platforme o dijalogu govori o panici Prištine, koja uvođenjem takse nije postigla željeni cilj.

Komentarišući tekst platforme koji "zamrzava" i dijalog i rešenje, i nameće pitanje ima li Priština za politiku "uzmi ili ostavi" podršku dela međunarodne zajednice, Kovačić kaže da u SAD postoji više centara moći i da, verovatno, demokrate, koje vode paralelnu spoljnu politiku, ohrabruju određene poteze Prištine.

"Kako to da odjednom Ramuš Haradinaj dobije toliku hrabrost da uprkos javno izrečenim upozorenjima iz SAD kaže da neće da ukloni takse? To se poklapa sa tim da su demokrate dobile Kogres. Pretpostavljam da je neko rekao Haradinaju da ne potpisuje sporazum sa Beogradom i da čeka da demokrate dođu na vlast", rekao je Kovačić Tanjugu.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1516109

Predsednik Srbije oko ponoći završio sastanak sa savetnicima nemačke kancelarke Angele Merkel.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1516194

offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

su27 ::boyce ::
"Ja sam želeo rešenje. Ja nisam za nezavisnost Kosova. Moj plan je podrazumevao da Srbija zadržava suverenitet na Kosovu i Metohiji i da nema mesta za Kosovo i Metohiju u Ujedinjenim nacijama.


još kad bi rekao "zato su me i makli" možda bi povratio poštovanje većeg broja ljudi


I ne treba zaboraviti, da su ovi sadašnji, došli na vlast sa obećanjem kako će poništiti sve prethodne tehničke dogovore , sve vreme pričajući o izdaji, (dan danas možete naći na snimke koji to svedoče, mada se trude da ih obrišu) da bi prvo šta su uradili ortrčsli i USA na ,,lekarske preglede'' i vratili se sa pričom kako nas očekuju teške odluke, i dobije te ovo što imamo danas , a to je da su sve skoro predali Albancima.
Danas čitam u novinama naslove kako kosovske snage su presekle sve alternativne veze sa Srbijom, kako su raspordli veće snage policije, a naši uključujući načelnika generalštaba otprilike kažu, mi tu ne možemo ništa, teška subina, mi smo dovedeni pred svršen čin itd. Dovedeni su pred svršen čin samo svojim pristankom i saradnjom sa tim istima koji su ih doveli!
Izgubljeno je samo ono čega se sam odrekneš, a to oni sve vreme čine, odriču se, prenemažu, zakukavaju, i trt!

A što se tiče bivšeg nam ex presednika, jedino što mu priznajem je da je i pored svih pritisaka odbio da prihvati ono što mu je nuđeno vezano za KiM od strane Nemaca i USA, ali ne treba zaboraviti da je njegova politika dovela ove na vlast, pre svega kroz dilove sa Dačićem, Dinkićem i svim onim prvacima tadašnjeg DS koji su danas istaknuti članovi današnje vladajuće partije, a ogrezli su u korupciji i uveli je u mejnstrim društvenog života, od partiskog zapošljavanja, nameštanja tendera, pljačaških privatizacija, veza sa kriminalcima...

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

offline
  • hyla  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 527

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1516215

Citat: ...Srbija trenutno ne razmatra opciju vojnog reagovanja.

Gde to načelnik generalštaba sme da da ovakvu izjavu? Pa valjda svaka krštena vojska mora da ima razradjen detaljni plan angažovanja u svim potencijalnim situacijama, a ne da čeka da se nešto desi pa da se onda improvizuje na brzinu.

Ovako direktno šaljemo znak da mogu dole da rade šta hoće a da mi nećemo reagovati. Vojska služi i da zastraši i da pošalje poruku. U protivnom je isto što i dobrovoljno vatrogasno društvo...

offline
  • Pridružio: 09 Feb 2015
  • Poruke: 1524

"Da smo prihvatili ideju Ćosića i Đinđića bili bi u EU"


Beograd -- Da smo prihvatili ideju razgraničenja kao rešenje za KiM, kada je Dobrica Ćosić prvi put to ponudio, danas bi bili članica EU, izjavio Vučić.

Predsednik je napomenuo da on nema nikakav problem sa plaćanjem političke cene za politiku koju vodi, pa i prema Kosovu, jer se, kaže, politikom ne bavi da bi preživeo još jedan dan, kao što su, kaže, radili njegovi prethodnici na vlasti, već da bi nešto ostalo iza njega.

"To nešto nisu pusti snovi, već fabrike, zaposeni ljudi, život za budućnost Srbije, ali to je i zaštita nacionalnih i državnih inetesa, na relanoj, odgovornoj i ozbiljnoj bazi. A, cena, manje-više... To nije naročito važno. Kada ste u politici, uvek morate da bude spremni da platite najvišu moguću cenu", rekao je Vučić.



Dakle, doviđence Kosovo.
Svaka čast prezidentu, a i njegovim podguznim muvama.

offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

Evo ovako vam izgleda propagnda izdajničkog režima, apsolutno izmišljena svaka reč u njihovom blatoidu Alo https://www.alo.rs/vesti/politika/treba-nam-celovi.....%2bprometa

Onaj ko zna za šta se zalaže Rada Trajković zna da ovo je obična laž, ali oni zatucani sendvičari i obični nepismeni kad ovo pročitaju veruju da je tako! GUZ - Glavom U Zid

citat:
,,Saradnica Dragana Đilasa Rada Trajković likovala je zbog toga što Ukrajinci proteruju novinare koji nogom kroče na ruski most koji povezuje Krim sa ostatkom Rusije.
Ona je bila oduševljena kršenjem medijskih sloboda kada su Ukrajinci proterali austrijskog novinara Kristijana Vehršuca jer ga smatraju "pretnjom po nacionalnu bezbednost"!
Naravno, novinarov jedini greh je bio što je prešao preko ruskog mosta.
Rada Trajković je pokazala doslednost: treba nam celovita nezavisna Ukrajina i celovito nezavisno Kosovo!''
Ovo ne treba da nas čudi s obzirom da su na Đilasovom protestu u Novom Pazaru počasni gosti bili Redžep Hoti i Emilija Redžepi, predstavnici Ramuša Hardinaja.''

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 501 korisnika na forumu :: 3 registrovanih, 0 sakrivenih i 498 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: robert1979, sasa76, Shilok