"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1783

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 20 Sep 2014
  • Poruke: 1969

sakota79 ::
Него... Чуди ме да сви живи аналитичари не поставише питање оклен се појавише оне америчке војникуше у Врањској школи?
Где су доручковале, где су спавале, чијим возилима си дошле, где су свраћале док су биле овде, ко им је био домаћин?
Сад би многи волели да кажу..."Мекдоналдс!!!"
Бут, ја би реко да их је неко други дочекао , сместио, испратио.
Исправите ме ако грешим.


Шта ако су дошле преко Кончуља, одрадиле "предавање" и вратиле се, поново преко Кончуља?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 2475

Добро, признајем и ту путању извршиоца ове вежбе на нама. Но не желим дувати у исту тикву ко и сви. Погрешној се цркви молимо. У тим " црквама" спаса нема. Чекање да тамо неко "лупи песницом о сто" може да се одужи.
"Лупање" и ако се деси биће организовано и плански за туђе бабе здравље. ( Неки "филичари" у врху нпр )
Ово није дефетизам него мој кредо " У се и у своје кљусе".



offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@...

Nista novo. Srpska vlast i dalje i defanzivi.



PS
Ajd' sto je u defanzivi,.... mozda je takticka varijanta koju jos ne kontamo, a garant nije.
Mene brine sizofreno stanje uma vlasti.
U S. Mitrovici, 8. marta, predsed. Vucic, reagujuci na pregovaracku platformu Siptara kaze: Sikter bando!
Sutradadan, u Smederevu, kaze: Dragi nasi albanski prijatelji, dzabe ste krecili.

Iz svega zakljucujem. Preds. Vucic nije hrabar covek, vec se nicega ne stidi....tesko Srbima s njim!

offline
  • goxin 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 20 Dec 2013
  • Poruke: 7590
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

VS je ozbiljna institucija koja predstavlja drzavu , tako da vrlo lako onda neko moze objaviti rat Srbiji i lanac se siri..
Samo princip Crvenih Beretki i iskustava iz dalje i blize proslosti ...Specijalni rat ...
Ma moze se sakupiti kvalitetnih igraca za tekmu .
Sad svi znamo sta je bilo sa Bratislavom Zivkovicem ili scena iz Filma Valter sa laznim Valterom .
Neko bas sa kredibilitetom mora tako nesto organizovati .

Ljudi od 40 i vise su najjaci , ( kriza srednjih godina Smile )
cisto za malo ponosa ... zaboravite bilo kakvo osvajanje , definitivno smo ostavili neke nase ljude na teritoriji koju ne kontrolisemo vise ... cisto da se povrati kontrola opet nad tim teritorijama.
Uglavnom , na nasim prostorima se uglavnom svodi na to da opozicija optuzuje vlast , a vlast opoziciju. Borba za vlast . Kosovo im tu dodje kao odlicna propaganda... i jednima i drugima izgleda da nije bas najvaznija stavka.

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Cezar 35
Ne znam sta da kazem, i mene iritita to njegovo trolicno ponasanje, ponasa se krajnje neozbiljno u ovoj situaciji. Mada iskreno ni Putinu ne verujem, sve mi se cini, posle onog Ordena da obojica sviraju u istu frulu. Ej bre krvarili smo zbog te Rusije 1999 god.i bili veci Rusi od samih Rusa, nadali se, stajali uspravno dok su nam decu ubijali, kidali nam teritorije i ubijali ono poslednje sto je ostalo a to je nada. I sta smo dobili? Polovne avione kojima smo platili remont i nevidljive tenkove.
Rusujijo je...m te. Sada nas sutra vas.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Колико је заиста Албанаца на Косову

Arrow https://rs.sputniknews.com/analize/201903091119093800-albanci-kosovo-/

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3512

"Обмана ''Српске листе'' о рушењу Харадинаја, свог коалициног партнера"
http://www.kmnovine.com/2019/03/lista.html?fbclid=.....qwHadfin1k

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2005
  • Poruke: 100
  • Gde živiš: Jagodina

Главно је да се престане са крађом онда ће бити пара за све, враћа се војни рок, нема пара није проблем, има и гађање бојевом муницијом а тактике, кретања, стратегије се врше аирсофт репликама, није исто али за учење овог дела обуке је перфектно, уместо да месец дана чисте лишће ајде да се играте репликама...

Прво оду неке невидљиве групице специјалаца у цивилу да подгреју ситуацију, можда и неприметно створе неки немир који се чини да је ствар између њих.

Чувају наш народ доле.

Војна обука, па либерализација закона о оружју би више користи донела за сада, укинути порезе... Да ли би нам лако цепали територију и убијали народ да је свака кућа наоружана? Мислим да не.

Пошто нам је војска и полиција уништена одеш код руса, јел може 1/4 трепче на 99 год за вас а да отворите базу у врању и помоћ, па за 10год када се доведемо у ред имате излаз на топло море гратис.

Па одеш код кинеза, може и вама 1/4 тепче на 99 год, база у врању са русима или ако сте алергични на њих може око новог пазара (рецимо).

Одеш код трампа 1/4 трепче за господина, и помоћ да се сви злочини над србима процесуирају па се мало то медијски пренадува њему у корист за изборе.

1/4 трепче нама и од тих пара финансираш све ово овде и упознајеш свет са правим стањем ко је терориста а ко оштећени.

итд, итд, итд...

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2005
  • Poruke: 100
  • Gde živiš: Jagodina

Не знам како се мења порука, да не заборавимо шта се налази испод газивода

novosti.rs/vesti/naslovna/reportaze/akt.....a-Gazivode

Шиптарски терористи су народ који брише трагове прошлих цивилизација, за 50-100 год. биће као да ничега није ни било ако се не дозове овај народ памети, проблем је што су окупатори добро организовани и убили народ у појам

offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

11.03.2019
Tadić: Mora da se uđe u reviziju Briselskog sporazuma, što je ekstremno opasno

Izvor: FoNet/Zoran Mrđa

Nekadašnji predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da nikada nije bio za to da se Kosovo podeli, već da je prihvatio entitetsko rešenje, ocenjujući da se mora ući u reviziju Briselskog sporazuma, što je "ekstremno opasno".


"Ja mislim da mora da se uđe u reviziju Briselskog sporazuma i da je to jako bitan momenat, ali da je to sada ekstremno opasna situacija, jer svaki međunarodni ugovor koji se potpiše veoma teško revidira bez određenih posledica po onoga ko to hoće", kazao je Tadić za Radio-televiziju Vojvodine.

On je rekao da danas srpska pozicija u međunarodnom smislu nije bolja nego što je bila, jer podržavaoci Srbije na temi Kosova - "Kina i Rusija imaju različite pozicije".

"Kina ima poziciju jedne Kine i ona je večni podržavalac interesa Srbije, koja se bori za svoj teritorijalni integritet. Rusija ima dvostruke pozicije. Rusija na određenim pozicijama kao što je Krim ima poziciju koja više odgovara Albancima, koji su želeli da otcepe Kosovo od Srbije, a na temi Čečenije i južno kavkaskih republika ima poziciju Srbije", kazao je Tadić.

Tadić je istakao da nikada nije bio za zaleđen konflikt, već da je želeo kompromisno i fer rešenje, koje će biti i za interese albanske strane.

"Ja sam želeo rešenje. Ja nisam za nezavisnost Kosova. Moj plan je podrazumevao da Srbija zadržava suverenitet na Kosovu i Metohiji i da nema mesta za Kosovo i Metohiju u Ujedinjenim nacijama. To je moja pozicija i danas, ali da se pronađe rešenje i za interes albanske strane. Plan od četiri tačke je išao u susret njima", kazao je Tadić.

Podsetio je da je pred izbore 2012. godine građanima prestavio platformu za pregovore sa Albancima od četiri tačke, koje su podrazumevale: sudsku, zakonodavnu i izvršnu vlast na severu Kosova, zajednicu srpskih opština na jugu Kosova, zaštitu imovine građana i države, kao i crkve i manastire.

Tadić je kazao da je tu platformu hteo da legitimizuje kroz izborni proces i da je potom uvede u Skupštinu Srbije kako bi se što pre išlo prema Evropskoj uniji u pregovore na tu temu.

"Mi smo danas u mnogo težoj pregovaračkoj poziciji. Imamo danas jedan stav da je platforma sa kojom Albanci izlaze u stvari udaljavanje od Briselskog sporazuma, a taj sporazum je bio udaljavanje od poslednje državne platforme za pregovore, a to je plan od četiri tačke koje sam u kampanji 2012. godine izneo na svim skupovima pred građanima", rekao je Tadić.

Navodeći da sadašnja vlast kulturnu baštinu ne uključuje u pregovore, kao što je nije uključila ni u Briselski sporazum, što je "neverovatna diplomatska greška", Tadić je rekao da je Briselski sporazum prihvatio pravni sistem nezavisnog Kosova i na severu, pri čemu njime nije obuhvaćeno nijedno bitno pitanje poput pitanja crkvi, manastira, Srba na jugu, imovine...

"Na severu Kosova smo imali srpske institucije koje nisam hteo da ukinemo uprkos tome što su mi zemlje priznavaoci nezavisnosti tražile to. Čuvao sam ono što nismo izgubili u ratu. Nismo odustali od zaštite naših manastira kao našeg kulturnog dobra sprečavajući akciju albanskih institucija da uđu u Unesko", kazao je Tadić

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1155 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 6 sakrivenih i 1115 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Apok, Bobrock1, bojank, BORUTUS, cavatina, crnitrn, darionis, dejina811, Dimitrise93, FileFinder, galerija, Leonov, Mcdado, mercedesamg, milan.vukovic, Milos ZA, Milos82, milutin134, Mlav, mnn2, MrNo, mustangkg, nemkea71, panzerwaffe, rodoljub, Sirius, SlaKoj, Srle993, stegonosa, suton, tomigun, Trpe Grozni, wizzardone, |_MeD_|