"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1833

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • djboj  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 06 Jul 2010
  • Poruke: 1278

Skijavoneska ::Svi oni deluju nenormalno nekako, smotani. Ne znaju da drze dve jabuke u ruci. Pitao sam se sto siptari imaju te deformisane face aka ,,pogresno skretanje'', dagenstansko-cecenske.. Cime se oni hrane gore po planinama, sa 10-oro dece, jedino krisku sira sto ukradu. Kod nas u Sumadiji pred Veliki rat kada smo imali takve porodice, svi su bili kao zapeta puska, othranila sumadije svako dete, svaka njiva dovoljno kalcijuma, magnezijuma, kompleks b vitamina...

Прича се, сад не знам колико има истине у томе, да су западњаци имали највише проблема да их науче да држе затворена уста када ћуте. Све некако али та, гадна, навика да уста држе вазда отвореним им је била најуочљивија, барем код ових које су касније заузели водеће позиције.
Стиче се утисак да ни после двадесет година нису далеко одмакли са бон-тоном, ипак је то други менталитет у односу на остатак Европе.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

@Cezar

Bas taj od koga se Milica ogradjuje " nije nas clan samo nas podrzava i posecuje nase tribine" je bio peti na njihovoj izbornoj listi, ima dosije ko rat i mir i vise F dijagnoza iz Laze nego USA F aviona.
Kada rusofili skapiraju da je Srbija nasa otadzbina a Rusija prijateljska drzava i kada EU talibani skapiraju da je Srbija nasa otadzbina a drzave u EU uredjene onako kako bi svako normalan voleo da bude uredjena i Srbija onda cemo se unormaliti. Ovako imamo Milicku i Milicu koje lepo zive od iskljucivosti, podela i optuzivanja ko je podoban a ko je neprijatelj.
Ako je jedna Amerika mogla dozivotno da osudi nekog cinovnika jer je spijunirao u korist Izraela valjda mozemo i mi da naucimo da ne skidamo gace pred svakim i da je Srbija na prvom mestu.

Privatno znam pricu, izvor tipa link nemam a tom coveku verujem ko sebi sto verujem. On bio na Donbasu i prvi put kada je prelazio je dva sata proveo kod nacelnika FSB-a , popunjavao neke formulare i razgovarao na temu Rusija-Srbija-politika i sl. I pita ga taj nacelnik "sta bi ti uradio ako bi ruska vojska usla u Srbiju?. Ovaj mu odgovori " verovatno isto sta i ti ako bi srpska armija usla u Rusiju. Ako dodju na tenkovima pucao bi a ako dodju prijateljski pozdravio bi ih". Posto je taj Srbin bio dugo dole i cesto prelazio u Rusiju na tom prelazu stvorio je ok odnos sa nacelnikom FSB-a i jedanput taj nacelnik govori " pre par dana bila neka delegacija novinara i politicara iz Srbije ( zavetnici bili ) i na isto pitanje u glas kazu "ajde vise dolazite da nas oslobodite okupacije".

I kakva je sad razlika izmedju onih koji su govorili "ajde vise bombardujte Srbiju da nam skinete Slobu sa vrata", u nastavku se podrazumeva "pa postavite nas lojalne vama na vlast" i ovih sto isto zele da neki drugi stranci ubijaju neke druge Srbe i postave njih lojajlne na vlast ? Po toj logici da smo pod okupacijom njih bi prve streljali kao saradnike "okupatora" koji vlada Srbijom



offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

https://rs-lat.sputniknews.com/komentari/201905111.....a-kosova-/

"„Očigledno da klizimo u neki rasplet, neko zaoštravanje oko ovog ’Gordijevog čvora‘ na prostoru Zapadnog Balkana i stvarno nisam optimista i ne vidim da se diplomatskim ili nekim drugim sredstvima može nešto rešiti. Faktički, ovo će potrajati, mišići će se trenirati nad Srbijom i kako će to ispasti — to teško može bilo ko da predvidi u Srbiji“, zaključio je Stojanović."

Kako če to izpasti, to zavisi od Putina, Kine i Srbske armije.

offline
  • Pridružio: 27 Feb 2015
  • Poruke: 529

Imamo mi Srbi tu crtu, to su samo mali % naseg naroda koji su vise za jedne ili druge nego za sebe. Pa general Ratko Mladic kaze u jednom intervju, koliko smo mi Srbi lud narod mi bi se borili sa Crvenom Armijom i ona bi slomila zube ovde, ali da nas napadne Nemacka, Hrvati bi bili uz njih. parafraziram sad, ali tako je rekao kada je govorio o Jugoslaviji.

Milica zavetnica, kada je to izjavila, verovatno nije ni puno razmisljala sta govori. Njoj je posao da daje takve izjave i od toga zivi. Posto se poredila sa majkom Jugovica, gde su joj ta deca, da l bi ona neko poslala u rat ako treba? I uopste, kad cujem te neke rusofilske babe ili zene kako pozivaju u rat, smuci mi se. Prvo one ne bi isle, drugo, niti bi slale ikog svog. Nego eto, neki drugi Srbi ce da ginu, a mi cemo da profitiramo na njihovoj slavi. Evo npr Mila Aleckovic, video sam je na nekom motoru, kada je bio onaj besmrtni puk, mase ruskom zastavom, vozi je Rus, nigde srpskih obelezja, i u intervju priziva ruske tenkove i kaze kako mi Srbi moramo da vratimo kosmet, i slicne fraze. Naravno da moramo da vratimo, ali odakle joj pravo da govori tako o ratu? Prvo nema dece, koju bi poslala, sama ucestvovala ne bi, a govori da druge majke salju svoju decu da ginu?

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32529

Kosovski ministar spoljnih poslova i zamenik premijera Bedžet Pacoli naveo je da će Priština preduzeti snažne mere protiv Beograda.
http://mondo.rs/a1185744/Info/Srbija/Bedzet-Pacoli.....grada.html

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3503

Превише одосте у страну са теме због расправе о једној небитној политичкој групици, која као и многе друге користи ситуацију пре свега за личне интересе. Што се тиче Русије, после свих разочарења и пораза која је претрпео српски народ, логично је да се многи више надају у Русију него у свој народ који их је толико пута разочарао. Поготово што да није Русије, Србија данас не би постојала и била би или пашалук или вероватније аустро-мађарска покрајина. Е сад што се у тој љубави као и свакој другој, понекад претерује и превише идеализује то је нешто друго. Али основа је позитивна и здрава. За разлику од тога улазак Србије у ЕУ или НАТО (нема никакве разлике без обзира што се пропаганда труди да нас увери у супротно) значи нестанак Србије и Срба као народа. Од Косова и Метохије, преко Републике Српске, Црне Горе и на крају Србије. Ја сам био у рецимо Малмеу и Бриселу и на лицу места видео шта значи када једна држава или народ умиру пред твојим очима. Русија није идеална, далеко од тога, али се једино са те стране можемо надати нечем добром.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32529

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ponosan što će imati priliku da sutra prisustvuje Saboru SPC na kojem će govoriti o Kosovu i Metohiji, današnjoj poziciji Srbije i odnosu države prema crkvi, kao i da će istinama i činjenicama odgovoriti svima onima koji su tražili "njegovu anatemu i govorili najlošije stvari o njemu".

Vučić je novinarima u Skoplju na pitanje o očekivanjima od Sabora, imajući u vidu da pisanje medija da su neke vladike protiv njegovog obraćanja, naglasio da je za njega velika čast što će prisustvovati tom događaju i da je to prilika da predstavi ono što radimo i da odgovori na sve neistine.
https://www.blic.rs/vesti/politika/vucic-govoricu-.....ma/g8fe7re

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Prekljuce u Novom Sadu odleteo dzip u vazduh, prljava znacka , cuvar izbornih kutija Srpske Liste i vodja na bandu onih sto bez tablica stoje pred biralistima u Srbiji je zivotno ugrozen, BMW X5 uzet na lizing JKP Juzna Backa koje je javno samo po nazivu a ptice na grani ovde znaju ko upravlja (pola pije, pola stranci daje, poskosovski ciklus 2).
Izgleda da je u Berlinu dobijen domaci zadatak da se pohapse osumnjiceni za ubistvo Olivera Ivanovica i sever KIM ocisti od kriminalaca koji previse bodu oci a dan pred put u Berlin je optuznica za Olivera prosirena na glavnog koji se sklonio u NS.

offline
  • jazbar 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2009
  • Poruke: 16069
  • Gde živiš: Lublana

dragoljub11987 ::"U Hrvatskoj je tokom maja i juna planirano održavanje tri međunarodne vojne vežbe, u kojima će učestvovati i pripadnici takozvane "vojske Kosova"."
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1540700

Možda će učestvovati u nekoj od internih vežbi HV ali u međunardnim vežbama sigurno neće. Radi se o t.z. Fake News.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Кад народ све упропасти... "Компромисна граница":

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1132 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 6 sakrivenih i 1084 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: airsuba, Alibaba1981, amaterSRB, Apok, aramis s, babaroga, bigfoot, Bobrock1, Boris Bosiljčić, BORUTUS, darkangel, darkstar101, doom83, draganl, Dukelander, gorican, havoc995, ILGromovnik, Joja, kinez88, kybonacci, LUDI, macak44, madza, Misirac, moldway, Nemanja.M, nemkea71, nuke92, ObelixSRB, opt1, panzerwaffe, radionica1, Romibrat, rovac, slonic_tonic, theNedjeljko, vathra, zixmix, zlaya011, žeks62, 1107