"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1830

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Slobodarko ::

Mucno je gledati kako idiot govori kako je narod glup jer je odbio njegovo resenje i kako ce to Srbiju skupo kostati.


Citat:

Председник Вучић: Очекујем од вас, грађана, да моментално поднесете оставку јер сте изгубили Косово и Метохију



Драги грађани,

Десило се оно чега сам се прибојавао и на шта сам свих ових година упозоравао, али ме нико није слушао: изгубили сте Косово и Метохију. Шта је ту је, идемо даље, људи праве грешке, а кад кажем људи, мислим сви осим мене.



Након свега, очекујем од вас да признате кривицу за губитак Косова и Метохије и да моментално поднесете оставку. Мислим да је то најмање што можете да урадите, будући да нема никакве дилеме ко је крив за ову трагедију. За сваки случај ћу напоменути још једном да нисам крив ја, него ви. Нема потребе да се сада правдате и смишљате изговоре за нешто што сте, својом исхитреношћу, ароганцијом и нестручношћу упропастили за сва времена и за све генерације које долазе након вас. Јако ми је жао што сам се баш ја затекао на месту председника у овом тренутку када сте изгубили велики део територије моје земље. Не знам чиме сам заслужио да будем кажњен на тако суров начин.

Оно што ме боли можда и највише од свега јесте то што ни у једном тренутку нисте нашли за сходно да ми изложите своје планове нити да разговарате са мном. А уз моју помоћ сте могли да сачувате свету српску земљу. Сада је, бојим се, касно да ми се извињавате, али ако ће вам тако бити лакше, спреман сам и да саслушам ваше извињење мени, иако не могу, из разумљивих разлога, да га прихватим.

Да, могло је бити другачије, само да сте ви били другачији. Али нисте. Били сте тврдоглави, лицемерни, и превртљиви, и сада сте све изгубили. То сада мора да има своје последице у виду ваше оставке. Ви више не заслужујете да ми будете грађани. Али не брините – ако будем повратио своје поверење у вас, ја ћу вас поново изабрати, јер такав сам човек – благ, разуман и спреман да опрости. Неки други председник не би био овако добар према вама, након што сте направили тако велику грешку. И то након свих мојих упозорења да то не радите. Молио сам вас и преклињао, нудио бројна друга решења, представљао детаљне планове, али не!

Сада је и више него очигледно да са вама човек не може рационално и разумно. Ви разумете само казну, а једина примерена казна је да поднесете оставку. Очекујем је до сутра ујутру на мом столу. Волео бих да кажем да је било задовољство имати вас за народ.

Ваш Председник

А.В.



Arrow http://www.nspm.rs/hronika/njuz.net-predsednik-vuc.....ment215148



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3514

Skijavoneska ::IMa li nekih preciznijih podataka koliko je Siptara na Kosovu i Metohiji? Prema onom istrazivanju sa mobilnim telefonima, njih je izmedju 900k i 1100k, dok je prema njihovoj izbornoj komisiji izaslo 400k. Srba ima dole preko 100k, pa su cini mi se na izborima imali 15%? Generalno ceo balkan se prazni, taj trend nezaobilazi ni njih, pa mi smo do 1991. imali pozitivan prirodni prirastaj.

Mora da postoji neka analiza za 10-20 godina ili sadasnje procene?

Најсвежији текстови "Отаџбине" и Душана Пророковића по том питању. У сваком случају види се да су шиптари и актуелна власт у Србији на истим позицијама. И једни и други јако преувеличавају број шиптара а смањују број Срба и уопште не помињу више од 200.000. протераних.
https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/koliko-ima-albanaca/
https://rs.sputniknews.com/analize/201903091119093800-albanci-kosovo-/



offline
  • Pridružio: 18 Nov 2014
  • Poruke: 651

Dodik

Како неко да не воли овог човека? Smile

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Za sve one koji su penili kako su Zavetnici jedina srbska organizacija koja se suprotstavlja predaji Kosmeta i kako se protive izdaji prvlorodjenog.
Milica sasvim slucajno postala vd upravnik drzavnog trezora, od uslova ispunjava nista, od kvalifikacija ima nista, od iskustva ima duge trepavice i nista.
Uzela je 1,3% glasova patriotskom bloku i prodala KiM za vd upravnika trezora.
Peti sa izborne liste zavetnika je major (nije zezanje cinove imaju) gradjanske straze, nosi znacku koja 90% lici na policijsku sto je zakonski zabranjeno a od kvalifikacija ima "pucao na vodju suparnickog klana pri cemu je stradala nevina devojka necaka Minimaxa , desetak najtezih krivicnih dela , vise puta lezao u Lazi gde u kartonu ima vise F dijagnoza nego USA F aviona.
Gospodza vd direktor trezora i djentlmen major.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Вук Јеремић: Опозиција не сме прећутно да подржи Вучића у његовој намери да велеиздајом разреши проблем КиМ, надајући се да ће га странци потом „пустити низ воду“

Из текста:
Citat: […] „Ако дозволимо Вучићу да потпише акт велеиздаје, он ће се борити да остане на власти до краја живота. Понашаће се као Мило Ђукановић, његов политички брат близанац у Црној Гори, продубљујући везе са организованим криминалом и распродајући један по један историјски и државни интерес, независно од воље народа“, рекао је Јеремић у Петровцу на Млави, где је Народна странка основала општински одбор. […]


[…] „Вучић је недавно хладнокрвно рекао да ће Албанци на крају добити независност на целој територији Косова, али да он неће бити крив за то. Он улази у преговоре са другом страном тако што каже да ће она добити све што тражи. Зашто би онда друга страна била спремна да прихвати било шта испод тога, бар док је Вучић на власти“, упитао је Јеремић.


Цео текст:

Arrow http://www.nspm.rs/hronika/vuk-jeremic-opozicija-n.....-vodu.html

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: Zemlja čuda

@Slobodarko
Ja ne mogu da poverujem da je Milica postavljena na to mesto. Izvini ali stvarno. Jesmo jadni i bedni ali toliko ni ovi nisu...

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

offline
  • snop 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 20 Mar 2018
  • Poruke: 8

A nasao se ko ce da proziva. Pa taj covek bi prvo trebao da odgovara za stetu nanetu Kosovu njegovom "diplomatijom"

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

У међувремену, успаничени Уснија је одлучио да му је најбоље да покуша да полицију стави у џеп. Праве људи секту - једну "њихову" Србију, и другу - народну....


Небојша Стефановић: Запослени у МУП-у добили су „картице погодности“, уз које ће моћи да остварују попусте од 5 до 30 одсто у више од 100 радњи и предузећа

Citat: Запослени у Министарству унутрашњих послова данас су добили првих 20 картица погодности уз које ће моћи да остварују попусте од пет до 30 одсто на робу и услуге у више од 100 радњи и предузећа, а уручио им их је министар Небојша Стефановић.

„Право на картицу имају сви запослени у Министарству унутрашњих послова и њено издавање не кошта ништа“, казао је Стефановић. Додао је да нема ни компликоване процедуре издавања, нити испуњавања неких додатних услова, довољно је само да радите у МУП-у.

Картицу је до сада затражило више од 22.000 запослених и оне ће ускоро свима бити уручене. Према речима Стефановића, жеља је да се тим картицама пружи допринос унапређењу стандарда запослених у полицији, јер ће сваки попуст, који се у зависности од фирме или радње креће од пет до 30 одсто, свакако бити уштеда за кућни буџет запослених.


Arrow http://91.222.7.144/hronika/nebojsa-stefanovic-zap.....uzeca.html

offline
  • djboj  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 06 Jul 2010
  • Poruke: 1278

Skijavoneska ::IMa li nekih preciznijih podataka koliko je Siptara na Kosovu i Metohiji? Prema onom istrazivanju sa mobilnim telefonima, njih je izmedju 900k i 1100k, dok je prema njihovoj izbornoj komisiji izaslo 400k. Srba ima dole preko 100k, pa su cini mi se na izborima imali 15%? Generalno ceo balkan se prazni, taj trend nezaobilazi ni njih, pa mi smo do 1991. imali pozitivan prirodni prirastaj.

Mora da postoji neka analiza za 10-20 godina ili sadasnje procene?


Пратим стране, међу њима и албанске, медије када је у питању животни стандард на КиМ.
Није само број мобилних телефона показатељ да их има знатно мање него што приказују, мислим да су ту још и:
1. потрошња горива,
2. квадратура станова
3. број аутомобила
4 издате документације
5 просечна потрошња животних намирница, нпр литара млека по ст.
...
И још свашта нешто што вероватно показује да их има знатно мање него што тврде, јер чини ми се да троше убедљиво најмање горива у региону(кад би их стварно било 1,9 милиона на КиМ), да у просеку живе у врло мало квадрата(кад би их стварно било 1,9 милиона на КиМ), да имају најмање регистрованих аутомобила, да купују најмање оне "сумпорне киселине" од пића... И још много тога.
Све би ово било лако проверити када би ми имали озбиљно истраживачко новинарство, овако нам остаје да се ослањамо на извештаје страних медија који нам и нису нешто наклоњени. И ту, код страних новинара, увек мораш читати између редова да би дошао до валидне информације.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 774 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 7 sakrivenih i 725 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., ajo baba, anbeast, Apok, bojankrstc, Boris BM, cavatina, ccoogg123, darkangel, darkojbn, Dimitrije Paunovic, galerija, Griffon vulture, hatman, ikan, jackreacher011011, Krvava Devetka, kybonacci, Leonov, loon123, lord sir giga, madza, MB120mm, mercedesamg, mikrimaus, nemkea71, NoOneEver Dreams, novator, nuke92, Oscar, pristinski korpus, rodoljub, ruma, Singidunumac, Skywhaler, stalja, uruk, voja64, ZetaMan, zlaya011, zziko, šumar bk2