"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1841

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 995

Ruso,ja nemam sta da dodam na tvoje pisanije,to je upravo tako kako si napisao,sve po stavkama.Samo bih jos dodao nesto sto mene iznad svega izjeda.Kad se onaj zavrsni cin bude desavao u nasoj skupstini nasa SPC ce i dalje pisati saopstenja i dalje ce pricati o nasoj svetoj zemlji i manastirima a nasi generali ce i dalje revnosno vrsiti svoju duznost.
Hiljadu sam puta ponovio i mnogo sam problema imao zbog toga:Mi kao Srbija ni u teoriji ne mozemo spreciti proces stvaranja velike Albanije koju stvaraju USA i njeni poslusnici.Postoji samo jedno jedino resenje da se to malo naseg naroda na KiM sacuva.A to je:Iseliti sa KiM do poslednjeg Srbina ako treba i iz Mitrovice,ograditi kozojebe bodljikavom zicom i ostaviti jednu kapiju,simbolicno,sa natpisom da cemo kroz istu proci kad se budemo vracali.
Ja ne vidim drugo resenje osim da se kancer odstrani a da spasimo narod od potpunog nestaka i da im ne dozvolimo da ih drze u rezervatima kao taoce.
A na ovakva ponizenja,da se sami odreknemo svoje teritorije jos da ih zvanicno priznamo,u bilo kojoj formi,na to jos niko nije pristao pa nebi trebali ni mi jer ce posledice u buducnosti i to sto sledi posle takvog jednog cina biti katastrofalne po celu drzavu.
Zivi bili i Bog s‘nama.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Следећи корак је стварање врло вероватно војвођанске нације, потом цепање исте и за крај Рашка, исто цеоање и стварање неке квази државе. Србија мира бити у границама из 1830. Ко то није схватио живи у заблуди.

Нажалост од 1918. године водимо погрешну политику, а шлаг на торту је била 1974. година и стварања покрајина у СР Србији, наравно малко оре тога довлачење шиптара на КиМ уз благослов његовог величанста друга Тита. Све је то плански рађено да се срби држе под контролом, јер смо ми Срби обична марва од народа,која би и рођеног оца продала за тепсију рибе...



offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32528

Beograd neće pokretati arbitražu protiv Prištine zbog enormnih taksi na proizvode iz centralne Srbije, već je odlučeno da se primene kontramere, koje se trenutno razmatraju, pišu Novosti.
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/beograd-sprema-k.....19526.html

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

pein ::Beograd neće pokretati arbitražu protiv Prištine zbog enormnih taksi na proizvode iz centralne Srbije, već je odlučeno da se primene kontramere, koje se trenutno razmatraju, pišu Novosti.
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/beograd-sprema-k.....19526.html


Neče biti zaustavljanja kamiona prema evropskoj uniji, vjerovatno če se uvodit taxe na kamione koji idu sa Kosova prema uniji, da se bar neke pare vrate Srbiji. I to je to, po mom mišljenju. To je maximum, šta može Srbija u ovom momentu.

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2015
  • Poruke: 1097

Citat:Председник је нагласио и то да смо ми своју историјску шансу прокоцкали и да се можемо заносити још неко време идејом да је Косово наше, а да ће нас потом једног јутра неко пробудити и саопштити нам отрежњујућу истину, као што је било и у случају са Црном Гором
prenosi vladika Grigorije kako je izgledao "dijalog" Vucica i vladika na Saboru

http://www.nspm.rs/hronika/vladika-grigorije-vucic.....osija.html

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32528

Predsednik opštine Dečani Baškim Ramosaj rekao je za KTV da neće primeniti odluku Ustavnog suda o potvrdi vlasništva manastira Dečani nad 24 hektara zemlje u blizini manastira ni po cenu da izgubi funkciju čelnika opštine, javlja Koha.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustv.....ecani.html

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Владика Григорије: Вучић у Патријаршији није изнео план за КиМ, нападао је владику Теодосија и нагласио "да се можемо заносити још неко време идејом да је Косово наше"

Arrow http://www.nspm.rs/hronika/vladika-grigorije-vucic.....osija.html

Из текста:

Citat: Епископ Диселдорфа и Немачке Григорије рекао је да од председника Србије Александра Вучића, када је дошао у Патријаршију, где је заседао Сабор Српске православне цркве, није имао прилику да чује како гласи његов план о Косову, нити је то чуо било ко други међу присутнима у сали. Он је додао да се разговор претворио у напад на епископа Теодосија[…]

[…]Председник је нагласио и то да смо ми своју историјску шансу прокоцкали и да се можемо заносити још неко време идејом да је Косово наше, а да ће нас потом једног јутра неко пробудити и саопштити нам отрежњујућу истину, као што је било и у случају са Црном Гором", рекао је епископ Григорије.

Као што рекох јуче, Уснија Питсцхкоуснић активно (и испоставља се, врло агресивно), ради на отцепљењу КиМ, а не на његовом очувању као дела Србије.
Из овог наступа се јасно види да се он нада (нагласак је на НАДА) да ће му то проћи као што је прошло Милу у Милогори (Црна Гора је нешто друго) и да сматра да је модус операнди и преседан тим чином успостављен.

Једна опаска: против нас се води жестоки психолошки рат.
Стање ума у стилу: "куку леле, све је готово, следећа је Р.С, па Војводина, па Рашка" (или који већ год редослед) је управо оно што непријатељ жели да постигне. Таквим размишљањем идемо му на руку.

Да, тачно то су планирали - да нас разбију на комаде. Па шта?
Имала је и Отоманска империја "планове" за нашу државу, и Аустроугарска, и Немачка.

Немојмо се предавати малодушности. То је управо оно што непријатељ хоће. До сада је већ постало и клише, али морам да парафразирам сјајног Матију Бећковића, јер је ово изванредан подсетник:

"Ако су нам узели КиМ , зашто нам га онда траже? А ако је њихово, па нека га узму."

Имајмо на уму да он нема овлашћење да потпише тако нешто. На то би га у свакој прилици требало подсетити.
На крају крајева, СПЦ је досад мање - више ћутала, али је оваквим својим ставом јасно показала да има м*да и да ће се диктатору супротставити.
Судије, генерале и мурију је ставио у џеп, част изузецима (она рупа у буџету од €2 милијарде, из интервјуа са Ступаром који је окачио форумаш Ј-22). Затим аутобуси, сендвичи и дневнице за "Будућности Србије"... Bebee Dol

СПЦ још увек није успео да купи, надајмо се да неће ни моћи. И то може да буде јабука која ће Издајнику застати у грлу.
Довољно је да се Црква чврсто држи овог става, па да се то не заврши "тако што ћемо се пробудити у истој 'реалности' као што се десило у Црној Гори".

Не дајмо се, браћо.

offline
  • j22  Male
  • Građanin
  • Pridružio: 17 Apr 2017
  • Poruke: 293
  • Gde živiš: Beograd

Srbijo, imaš spomenik, muzej i manifestaciju teroristi na svojoj teritoriji

https://www.telegraf.rs/vesti/srbija/3063524-usli-....._content=4

U sredu 23. maja je počela manifestacija, teroristi Kapetanu Lešiju u čast, koju organizuje MZ Veliki Trnovac.

U ovom mestu, stiče se utisak, da nema neke preterane euforije zbog toga. Spomenik Kapetanu Lešiju na ulazu u selo je veliki, a okolina oko njega održavana. Na mestu gde će se odvijati centralni deo manifestacije, na stadiononu FK “Ternoci”, ubrzano se radi na opremanju novih prostorija spomen sobe, muzeja koji je otvoren 2012. godine, gde su smeštene lične stvari teroriste.

Tu se čuvaju lični predmeti, uniforma, albanska zastava, deo oružja i džip u kome je Ćazimi ubijen. Posle dugo godina u pripremi je nova i drugačija postavka, jer se muzej iz stadionskog podruma seli u drugi deo prostorija, koji izlaze na ulicu.


a ima i još gadosti

https://twitter.com/AjteMa/status/1131317863707549702

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Eyes Wide Shut
Како може да купи и уцени 45 епископа? Како може да купи епископа који има 80 година? Чиме да га купи? И наравно. Српаска православна црква нису само епиркопи. Ту су монаштво, свештенство и сав крштени православни народ. Али не само то. Српска правослвна црква је Свети Сава, Св. Василије Острошки, Св. Стефан Мироточиви, Св. Вел. Муч. Кнез Лазар и многи други свети. СПЦ су сви наши преци.
За нас верујуће ово што сам набројао је само мањи део СПЦ. Највећи део СПЦ је Бог. И он је са нама.
Они који не верују ипак морају да поштују. Јер СПЦ је најважнија институција у Срба. СПЦ је очувала српски народ. Саучувала је идентитет, традицију, културу, писменост... И то у најтежем добу за српски род. Зар ће сада да се одрекне Косова и Метохије јер тако жели дотични и његови налогодоавци? Не бих рекао!

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

@Маркони29

Полако... па написао сам практично исто што и ти! Употребих реч "купио" (а неке дефинитивно јесте), јер ми се пост одужио, па нисам хтео да залазим у семантику. Знаш и сам колико је од '45 прошлог века па наовамо подметнуто мућкова и кукавичјих јаја у СПЦ гнездо. То су ти који сада буше и роваре.

Али, узалуд се труде и они и ови што су их подметали. Неће им успети.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1092 korisnika na forumu :: 57 registrovanih, 2 sakrivenih i 1033 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., adamantadv, Apok, bladesu, BORUTUS, BSD, ccoogg123, Dorcolac, drimer, dule10savic, Frunze, Gosha101980, goxsys, havoc995, ikan, Istman, ivan1973, Kandrbandrdzilo, karevski, Karla, Komentator, Kubovac, kybonacci, ladro, laki_bb, ljuba, MaksicZoran, Mi lao shu, mikrimaus, Mixelotti, mrav pesadinac, nikoladim, nuke92, Oscar, ozzy, panzerwaffe, Parker, pera bager, procesor, S1Mk3, scimitar19, slonic_tonic, Smiljke, sombrero, SR-3m, stalja, Stefan M, Tas011, Tvrtko I, uros, uruk, Vlad000, Vlada1389, voja64, wizzardone, YugoSlav, ZetaMan