"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1827

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32531

"Što ste ga onda napadali od prvog momenta? Pa glavu ste mi otkinuli, a niste ni čuli o čemu se radi. Pošto ne znate kako da me kritikujete, onda sada kada kažem da je propao taj predlog, kažete da niste ništa ni čuli o njemu. Što ste ga napadali i rušili sve, a niste ni hteli da čujete", poručio je Vučić.
Podsetio je da su svi slojevi društva bili pozvani na dijalog, da su mnogi govorili, od kojih su neki hteli podelu, neki zamrznuti konflikt, ali opozicija, osim što je bila protiv svega, ništa nije rekla.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1538119



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3503

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Kosovo u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na celoj teritoriji, ali ne zato što će on da ga prizna, već zato što nije prošlo rešenje koje je on nudio. On, međutim, nije precizirao šta je tačno nudio, ni kome."
http://rs.n1info.com/Vesti/a481342/Vucic-Kosovo-ce.....jJCbZPxGE8
Упао је у јаму који је сам ископао а и ми са њим. Боље нисмо ни заслужили.



offline
  • j22  Male
  • Građanin
  • Pridružio: 17 Apr 2017
  • Poruke: 293
  • Gde živiš: Beograd

"I ja vas pitam šta je rešenje sad osim što će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ja da ga priznam, dobiti nezavisnost i suverenost na celoj svojoj teritoriji. Pa ću onda da pitam mnoge koji su protestovali i govorili mnoge stvari - zašto ste to radili i kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost i što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod i svoju zemlju", rekao je Vučić.

http://rs.n1info.com/Vesti/a481342/Vucic-Kosovo-ce.....vicom.html

a kako će dobiti nezavisnost ako nije u UN ?

Naravno, opet ne tvojom voljom već mnogo više voljom Kine i Rusije

offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

[quote="j22"]"I ja vas pitam šta je rešenje sad osim što će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ja da ga priznam, dobiti nezavisnost i suverenost na celoj svojoj teritoriji. Pa ću onda da pitam mnoge koji su protestovali i govorili mnoge stvari - zašto ste to radili i kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost i što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod i svoju zemlju", rekao je Vučić.

http://rs.n1info.com/Vesti/a481342/Vucic-Kosovo-ce.....vicom.html

a kako će dobiti nezavisnost ako nije u UN ?



Naravno, opet ne tvojom voljom već mnogo više voljom Kine i Rusije[/quote

Naravno krivi smo mi, nismo ga shvatili, podržali itd. Šuplja priča, od prvog dana kad je došao na vlast je prihvatio sve što su od njega njegovi zapadni prijatelji tražili vezano za KIM, od briselskog sporazuma, predaje sudstva i svih paralelnih institucija, na severu , ovo sad je samo završnica njegovog dogovora i izdaje.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Александар Вучић: Косово ће у будућности добити независност и суверенитет на целој територији, јер није прошло решење које ја нудим

Из текста: Citat: Видите какво је то лицемерје* свеукупно. Кажете нисте чули шта садржи тај предлог, сагласан сам нисте чули, а што сте га нападали. Због тога сте ми главу откинули метафорично, а нисте ни чули о чему се ради, а са кад кажем да је пропало кажете нисмо ни чули. Па чекајте људи па што сте нападали онда и рушили све, а нисте ни хтели да чујете, питао је Вучић.

*Врхунац лицемерја је у ствари кад Уснија има образа да назове српски народ лицемерним јер је народ "напао" његов непостојећи "предлог" - што је немогуће. Јер да би се нешто уопште нападало, то нешто мора најпре и постојати.

Али, зато би му било савршено у реду да је народ (такође ни не чувши га), тај исти непостојећи "предлог" прихватио (велеиздају у покушају).

Па онда овај завршни део.... (који сам подебљао). Bebee Dol
Људи га позивају још од његовог "позива на унутрашњи дијалог" да изнесе свој предлог, и он упорно одбија... (јер предлог заправо не постоји).
Да би он поново окривио народ: "па чекајте... нисте хтели ни да чујете". Bebee Dol
Можда мукица није имао где да се огласи све ово време?!

Цео текст: Arrow http://www.nspm.rs/hronika/aleksandar-vucic-kosovo.....nudim.html

offline
  • Nebojša
  • prodavac magle u penziji
  • Pridružio: 23 Maj 2012
  • Poruke: 2846
  • Gde živiš: Niš bre

Pa zato je on bežao kao đavo od krsta kad se spomene srpska platforma, jer je on nije ni želeo da bi mogao da odradi zahteve gazde.

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

dragoljub11987 ::"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Kosovo u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na celoj teritoriji, ali ne zato što će on da ga prizna, već zato što nije prošlo rešenje koje je on nudio. On, međutim, nije precizirao šta je tačno nudio, ni kome."
http://rs.n1info.com/Vesti/a481342/Vucic-Kosovo-ce.....jJCbZPxGE8
Упао је у јаму који је сам ископао а и ми са њим. Боље нисмо ни заслужили.


Pun krug je zatvorio od ministra 1999 koji se useljavao u poklonjen stan do veleizdajnika koji ce potpisati da Kosovo bude suverena drzava na citavoj teritoriji.
Nakon ove izjave treba da puca sebi u glavu a ostali koji klicu "poginuo bih za predsednika" da slede njegov primer. Metak u cev, cev na celo i povuci oroz. Obuka u par reci za one koji nisu sluzili kada je trebalo ali su u krizi srednjih godina odlucni da ginu za Vucica.

Ranije su diktature bile ideoloske a kod nas diktatura primitivizma. Najbolji student u istoriji pravnog nije bio ni student generacije i ima 3 meseca radnog staza, Ana zavrsila tralala Sorosev fakultet "dobar dan jel hoces da izdas-sedi evo ti osmica u index" (na rang listi ispod kragujevackog), ministar vojni-dezerter, dr slina i ministar finansija kupili na tezgi megatrenda, Toma ne zna ni gde je studirao ni sta je studirao , dva vozaca funkcionera su ministri i DR.ajveri, ( vozac
Jorgovanke Tabakovic kaze da je finansista), keramicar sef BIA...

Svake godine 100000 ljudi nepusti Srbiju, u protekle dve godine se rodilo po 30000 manje beba nego 10/11-te, za sedam godina vlasti + period kada su cinili vlast 90-tih su 5 puta uradili vise na nestajanju Srba od NDH i jedina su vlast u istoriji koja najavljuje da ce predati i priznati deo Srbije.
Ubise nas u pojam lazima "potpisacu al nisam ja kri nego drugi" , duhovnim trovanjem i ispiranjem mozga farmama,parovima,kurvama i pevanjem i plesanjem dok nestajemo. Danas 2/3 mladih sanja da pobegne a da je neko 41-45 pravio anketu u Lici, Hercegovini, Kozari... " jel hoces da ides u UK da motas kablove, stan,hrana,rezije i za vikend pijanka uz nasu muziku ili da ostanes da se boris" 2/3 mladih bi se uvredilo pitanjem a 90% bi odgovorilo "naravno da ostajem da se borim".

offline
  • j22  Male
  • Građanin
  • Pridružio: 17 Apr 2017
  • Poruke: 293
  • Gde živiš: Beograd

http://rs.n1info.com/Vesti/a481374/Dacic-Ako-Prist.....odine.html

Dačić je za ruske Vesti kazao da je nemoguće rešiti problem Kosova bez sporazuma Beograda i Prištine, ali da Priština veruje da sporazum podrazumeva samo priznanje Kosova sa čim se Beograd apsolutno ne slaže. "Apsolutno se ne slažemo s tim i nikada to nećemo učiniti. Ako žele kompromis, spremni smo za razgovor", rekao je Dačić za ruski list, a prenosi RTS.

Upitan da li se razmatra scenario razmene teritorije, on je rekao da to jeste jedan od scenarija, ali da se "nije dogodilo, jer je Kosovo nametnulo takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, posle čega je Srbija zaustavila dijalog".


Dijalog o čemu ?
Kakav kompromis ?
Kakav sporazum ?

sve vreme samo dijalog, kopromis, sporazum, aman šta muljate ??

offline
  • jazbar 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2009
  • Poruke: 16069
  • Gde živiš: Lublana

j22 ::"I ja vas pitam šta je rešenje sad osim što će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ja da ga priznam, dobiti nezavisnost i suverenost na celoj svojoj teritoriji. Pa ću onda da pitam mnoge koji su protestovali i govorili mnoge stvari - zašto ste to radili i kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost i što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod i svoju zemlju", rekao je Vučić.

http://rs.n1info.com/Vesti/a481342/Vucic-Kosovo-ce.....vicom.html

a kako će dobiti nezavisnost ako nije u UN ?

Naravno, opet ne tvojom voljom već mnogo više voljom Kine i Rusije

Ne razumem zašto bi baš on morao da reši kosovsko pitanje, gde mu se toliko žuri? Jer moj je utisak da sve više međunarodni čimbenici uvažuju srbsku politiku. Zar nije onda bolje da saćekaš da se promene vanjsko politički stavovi još više u tvoju korist?

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Ako on ne rješava problem Kosmeta, onda će neko drugi sa iste ili slične pozicije. Uz tu zanimaciju ide i vlast. To on zna i to je najveća njegova muka izgleda.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 950 korisnika na forumu :: 33 registrovanih, 7 sakrivenih i 910 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, aramis s, bojank, bojcistv, Bokiboks, Bubimir, dankisha, darkojbn, dekiau, Dimitrise93, dule10savic, kiltae, Kubovac, maiden6657, marsovac 2, Mi lao shu, Milos ZA, milutin134, mnn2, operniki, pein, RJ, ruma, samsung, Shinobi, t84dar, theNedjeljko, vathra, Vlad000, VP6919, yrraf, šumar bk2