"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1823

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

Dok je juče izjavio da očekuje da će nemačka kancelarka Angela Merkel ubediti predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prizna nezavisnost Kosova, danas očekuje - viznu liberalizaciju.

RTK2 na srpskom jeziku preneo je da je Tači naveo je da je ovih dana nastavio konsultacije sa međunarodnim partnerima vezano za sledeću konferenciju u Berlinu, čiji su organizatori Merkelova i predsednik Francuske Emanuel Makron.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1535850



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

http://www.nspm.rs/hronika/frankfurter-algemajne-c.....vrope.html

Председник Србије Александар Вучић говори да своју земљу води у ЕУ, а истовремено медији који су ослонац његове власти користе сваку прилику да хушкају против Европе, и зато таквој Србији није место у Унији, пише данас немачки дневник Франкфуртер алгемајне цајтунг (Frankfurter Allgemeine Zeitung – ФАЗ).

Лист пише да ће немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Емануел Макрон сутра у Берлину примити лидере шест земаља Западног Балкана, које све желе у ЕУ, али да ниједна није стварно припремљена за то.

Наводећи да пример Румуније и Бугарске показује шта може да се догоди ако ЕУ у чланство прими земље које за то нису довољно зреле, ФАЗ констатује да су земље региона заслужиле подршку, али "да би даље приближавање Унији у овом тренутку послало погрешан сигнал".



ФАЗ оцењује да, са изузетком Северне Македоније која је храбрим корацима и реформама заслужила почетак приступних преговора, цео регион пружа "отужну слику".

То, како се наглашава, посебно важи за Србију која упркос релативно доброј економској ситуацији "у овом тренутку није погодан кандидат за чланство, па ни за даље приближавање ЕУ".

Грађани Србије, пише ФАЗ, у анкетама показују најнижу стопу наклоности према ЕУ која је икада измерена у некој земљи кандидату. Председник Вучић то објашњава чињеницом да је већина чланица ЕУ признала независност Косова, пише лист.

"Ипак, није довољно указивати на Косово да би се објаснио одбојан став многих Срба према ЕУ. Јер, док Вучић тврди да жели да поведе своју земљу у ЕУ, управо медији који су му потпуно одани у свакој прилици хушкају против Европе, систематски и свакодневно. Примери за то су телевизија Пинк, којој Вучић радо даје интервјуе, и агресивни таблоид Информер", пише ФАЗ.

"Оба медија су одлучујући елементи његове власти. Од пореске управе, полиције и тајних служби (који су под Вучићевом контролом) редакције добијају материјал о непоћудним новинарима или опозиционарима. Следе некада и недељама дуге кампање против жртава. Јесте да је материјал некада потпуно измишљен, али је то довољно за нарушавање угледа", пише немачки дневник.

Према писању ФАЗ, Информер, када се не бави блаћењем Вучићевих противника, најмање једном недељно упозорава да се спрема рат против Србије, ЕУ представља као савез пријатеља Албанаца и геј-лобиста чији је циљ исламизација Европе, и шири уверење да би Србији дошао крај да нема заштитничке руке Вучића и руског председника Владимира Путина.



"Па ипак Вучић шефа Информера назива личним пријатељем. Да ли се то слаже са његовом намером да поведе земљу у ЕУ? У председниковом окружењу кажу да се то мора разумети. Да у Србији постоји јако проруско, антизападно расположење. Кажу да би, да тој струји не подилазе Вућић и њему наклоњени медији, то радили други, а то није у интересу Европе", пише дневник.



"Ако је то објашњење тачно, то би био одлучујући аргумент против чланства Србије у ЕУ. Зашто би ЕУ омогућила политичко учешће држави у којој се хушкање против Уније сматра инструментом неопходним за осигурање власти. Онај ко жели да прими Србију у ЕУ мора да зна да би тако само још једна Мађарска ушла у блок. Држава у којој је сада хушкањем против ЕУ могу добити избори. Таква чланица само би ослабила ЕУ. И зато таквој Србији место јесте у Европи, али не и у Европској унији. Барем не данас и не сутра", закључује ФАЗ.

(Бета).



offline
  • Nebojša Jeremić
  • prodavac magle u penziji
  • Pridružio: 23 Maj 2012
  • Poruke: 2843
  • Gde živiš: Niš bre

Šta je tu novo od Švaba, to znamo već 20 godina. Da mogu oni bi nas premestili iz Evrope.

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

boyce ::http://www.nspm.rs/hronika/frankfurter-algemajne-cajtung-vucicevoj-tabloidnoj-srbiji-nije-mesto-u-eu-mediji-koji-su-mu-potpuno-odani-televizija-pink-i-agresivni-tabloid-informer-u-svakoj-prilici-huskaju-protiv-evrope.html
(Бета).


Kina ulaže više nego sve zapadne zemlje u Srbiju. Ulaz Srbije u evropsku alijansu odgoden je za najmanje 7 godina. Brojke koje ulažu kinezi su fascinantne, pa je pitanje, kolko če biti Srbija zainteresirana za ullaz u Uniju posle tog perijoda, perijoda u kojem kinezi ulažu milijarde dolara u privredu Srbije. Kako vidimo kod Kine, ekonomska snaga vuče sa sobom vojnu snagu, i isto če se dešavati sa Srbijom. kako sam več napisao, prvo grešku zapad učinio, kad su išli da razaraju Srbiju, da omoguče Ameriki, da postave vojno bazu na Kosovu, bez da razmišljaju kako če biti za 20, 30 godina. To njim bila prva greška, a druga njim je neprekidno uslovljavanje Srbije za ulaz u uniju. Izgleda da Kinezi imaju ekonomske interese na balkanu pa i šire, i odabrali su i Srbiju, da ostvare te interese.

offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

I nastavak sledi kao što sam i pisao, sad smo u fazi isporuke kuvane žabe, odnosno ja sam se borio ali mi nisu dali, ja kad sam predlagao Vi niste hteli da prihvatite( čitajte mi smo krivi, ne on), sad je kasno, ja sam heroj, moj brat je nevinašce, maltene sirotinja kao i vi, sve je zavera tajkuna , domaćih izdajnika protiv nas, ... Sve što kaže samo okrenete i to vam je istina.

http://www.nspm.rs/hronika/tv-pink-predsednik-vuci.....odice.html



Гост у емисији „Хит твит“ на телевизији „Пинк“ вечерас је председник Србије Александар Вучић. Председник ће, поред многобројних тема од изузетног значаја за нашу земљу, говорити и о нападима на чланове његове породице. Говориће и о темама које се намећу само дан после сусрета са кинеским председником Си Ђинпингом и председником Русије Владимиром Путином, и дан пре састанка са немачком канцеларком Ангелом Меркел и француским председником Емануелом Макроном. Председник Вучић је свим православним верницима на самом почетку разговора пожелео срећан Васкрс.



О Косову и Метохији и састанцима у Берлину

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се дешавају неке чудне ствари на сутрашњем самиту у Берлину, на ком ће бити речи и о односу Београда и Приштине.

"Пре свега чудан је формат Самита а и ко је све позван, зашто су позвани Шарец, Пленковић, Звиздић...Они су бирали да буде Звиздић, а да не буде Додик, иако је Додик добио највише гласова од свих кандидата у БИХ, легитимно изабаран за председника Председништва БИХ...Али, са тим избором за Самит јасно да ћемо бити једини који ће говорити против независности Косова и то није први пут, наше је да се боримо на нашу земљу", рекао је Вучић за емисију "Хит твит" на ТВ "Пинк".

Сви су они позвани да кажу 'е, не мењајте ништа, Косово је назависно' - цела представа је због тога. А бићемо у све тежој позицији и све тежој ситуацији, када сам говорио о разграничењу пре годину дана, сад знам да се нећемо изборити за то, рекао је Вучић

"Сви су они позвани да кажу - е не мењајте ништа - Косово је назависно - цела представа је због тога. А бићемо у све тежој позицији и све тежој ситуацији, када сам говорио о разграничењу пре годину дана, сад знам да се нећемо изборити за то", нагласио је председник.

Он је рекао и да прича о такозваном "двоструком суверенитету" у Берлину неће бити тема расправе.

"То је само пробни балон и медијска прича, они нама не могу чак ни да понуде оно 'ући ћете у ЕУ'. Верујем у снагу канцеларке Меркел, лично јој веома верујем без обзира на различите ставове о Косову које имамо", рекао је Вучић.

Додао је да ће се у Берлину разоварати о европској будућности земаља Западног Балкана и да ту постоји замор држава ЕУ према проширењу.

"Биће најдужи разговори око односа Београда и Приштине - а ту се дешавају чудне ствари", рекао је Вучић.

- Допутовао сам данас из Кине и сутра ујутро идемо право у Берлин. Наш посао је да радимо и то ме радује. Срећан сам због разговора и послова у Кини - рекао је Вучић, који је напоменуо да ће сутра у Берлину да се говори о европским перспективама и проширењу.

- Мислим да ћемо бити једини који ће сутра говорити да су против независности Косова. Али ми смо ту да се боримо за нашу земљу - нагласио је председник Вучић.

Вучић о предлогу број 1 - "Самит Кина: Борите се да доведете један Линглонг који је у нашу земљу унео милијарду евра и они се боре против тога

Председник Вучић је рекао да је посета Кини значајна јер је донела добре резултате за Србију.

- Оно што мислим да је веома важно за посету Кини, јесте да смо донели добре резултате за нашу земљу. Толико сам очајан када видим нападе, на на мене, већ на оне који долазе у нашу земљу да инвестирају. Борите се да доведете један Линглонг који је у нашу земљу унео милијарду евра и они се боре против тога. Зашто то радимо, зашто сами себе сечемо ноге? Завиде нам у свим земљама, завиде нам у Хрватској, јер смо отели Линглог и довели га код нас – казао је Вучић и додао да ће према проценама Србија бити најбоља у Југоисточној Европи.



- Имаћемо више завршених путева него што је урађено за 40 задњих година. За седам, до десет дана отворићемо пут ка Северној Македонији и Грчкој. То смо градили, али сад неће бити удеса које смо имали. У августу ће још једна деоница бити завршена. Северни крак код Суботице биће завршен ускоро. Раде пругу којом ћемо ићи 200 километара на сат. До Новог Сада стизаћемо из Београда за минута, до Суботице сат и по - навео је Вучић.

Он је пожелео срећан Ускрс свим православним верницима, уз поруку "Христос васкрсе" и додао да је дан провео "мало у Београду" пошто је путовао из Кине назад, а да сутра ујутру иде одмах у Берлин.

Једини сам добио овације у Кини јер сам рекао да живимо у свету лицемерја

"Бићемо једини који празнујемо сутра у Берлину", рекао је Вучић и критиковао начин на који је представљена у јавности његова посета Кини која је донела велике резултате, а на друштвеним мрежама је критикована.

"Једини сам добио овације у Кини јер сам рекао да живимо у свету лицемерја, да су се раније сви залагали за отворено тржиште, а када су схватили да их је Кина све прегазила, да побеђује у свему, онда су рекли стани мало...нећемо више чисто тржиште. Како вам сад то Кина смета?", рекао је Вучић.

На питање да ли му смета "подсмевање твитераша, одговорио је негативно јер каже, тиме нема времена да се бави.

Како је рекао, највеће овације у Кини добио је када је рекао да је свет лицемеран, јер Кину ниподаштава, а када је постала јака, онда су почели да разговарају са Кином и да је хвале.

- Учествовао сам у спровођењу најтежих реформи. Кристин Лагард је седела поред мене јер је знала шта смо урадили. Када сам завршио говор пришли су ми лидери 38 земаља који су ми честитали, Гутереш је ту био, Лагард, Путин. А само су две земље од тих чији су ми председници честитали мање од Србије. Рекли су ми ово је било супер, ово већина нас мисли, али нису смели да кажу - наводи Вучић.

Председник Србије је рекао да се Србији догодило да није учествовала у индустријској револуцији од 1990. до 2010. године.

- Сада више тога неће бити. Бићемо у тренду са светом - рекао је Вучић који је напоменуо да ће отићи у афричке земље, због послова за Србију, а не да се ствара нова несврстана унија. Он је нагласио да жели што боље односе са тим земљама.

На питања новинара да прокоментарише твитераше који су рекли да је Ђинпинг полузагрљајем, који није својствен за Кинезе, поздравио Вучића, председник је рекао да никада бољи односи нису били него сада и да бивше власти нису ни видели Си Ђинпинга, нити његовог претходника.
- Јесте ли чули да сам ишао на недељне, или двонедељне одморе? Нисам. Ја сам изабран да водим ову земљу и нема ништа лепше него служити Србији. Све ове фирме смо ми отварали. Када неко после мене дође мора да разуме чиме се баве и где се налазе - истиче Вучић.

Председник Србије Александар Вучић извинио се вечерас „медијима на целом Косову“ због изјава из Пекинга када је српске медије на Косову оптужио за деловање против „српског јединства на Косову“, „разарање Српске листе“ и „криминализацију Севера Косова и Срба на Косову“.

„Ја се извињам за медије на целом Косову, не само на Северу. Свима се извињавам који су повређени, чак и када нисам помињао медије нити ичије име, него сам критиковао оне који су ту хајку покренули и знам зашто им је потребно рушење Косова“, навео је Вучић гостујући на ТВ Пинк.

Он је додао да није поменуо ниједан медиј, али да је рекао да су странци оснивали медије.

„Ја прихватам да сам и за то крив, јер неко може да разуме да некога од људи који раде у тим медијима може да нападне. Да ли сам суштински рекао истину? Нема сумње да јесам, то је случај у бројним земљама у свету. Ми данас имамо покушаје у свету у којем се сви боре против свих, четири велике силе и много регионалних, у таквом свету у којем сви јуре своје интересе врло је тешко водити малу земљу и чувати њену независности у сверенитет, разуме се да ће њихове службе да слабе наше, а јачају њихове позиције. Ми морамо да будемо снажни и јаки да се томе успротставимо, а да не угрозимо људска права наших људи који учествују у томе“, рекао је Вучић.

Вучић о предлогу број 2 - "Патријарх": Мислим да се са патријархом никада нећу сагласити око Косова

- Не морате да се сагласите увек са црквеним великодостојницима, али ове увреде на рачун патријарха су примитивне - рекао је председник Србије и додао да зна колико патријарх брине за Србе на Косову и Метохији, те да то мора поштовати.



Оно што поштујем то је његова љубав о српском народу. Он то добро познаје, зна ко су Срби из многих места са Косова, Барање, Славоније… Ја њега изузетно поштујем. Док је он Патријарх СПЦ-е ми ћемо завршити Храм Светог Саве, јер то није само религијски објекат веч културни објекат, па ако хоћете и туристички значајан објекат - рекао је Вучић

Вучић о предлогу број 3 - "Бомбардовање РТС-а": Не можемо да нађемо одговорне за убиство људи са РТС-а, па ћемо наћи кривце у Вучићу и његовој мајци

Вучић је коментаришући предлог број три рекао да ће он много марљивији бити од оних који говоре о његовом здравственом стању и лажима да му се спрема сечење ноге и да умре, како би "диктатор помогао Србији".

- Моја мајка је била на РТС-у и случајно није погинула. Налазим се на таквој позицији и не могу да кажем шта бих све рекао за те људе који коментаришу моју мајку. Они су свесни да на изборе морају да изађу и нада им је да ми се нешто догоди како бих умро - рекао је Вучић.

Вучић додаје да је уверен да ће у будућности схватити многи какву смо грешку направили, када смо могли да дођемо до компромиса.

- Ту хистерију и агресију која је на дневном нивоу све већа не разумем. Увек сте им криви, и онда када устану на леву ногу - каже Вучић.

Он је напоменуо да морамо да будемо довољно снажни, јер многе стране службе желе да нас уруше, и да је то разумљиво, јер је то њихов посао.



Многе стране службе желе да нас уруше, желе да уруше север Косова. Рада Трајковић која износи лажи о убиству Оливера Ивановића то не ради случајно и није она то сама смислила

Вучић каже да желе да уруше север Косова и да Рада Трајковић која износи лажи о убиству Оливера Ивановића то не ради случајно и да није она то сама смислила.

Председник Србије је рекао да је то страшно што не можемо да нађемо одговорне за убиство људи са РТС-а.

- Не можемо па ћемо наћи кривце у Вучићу и његовој мајци. Људи морају да гледају у будућност. Ово не смемо да заборавимо, бомбардовање, али морамо да идемо у будућност. То није била никаква интервенција. Ми данас живимо у слободној земљи и можемо све да кажемо, али ми смо толико мали да не можемо да мењамо глобалну политику - напомиње Вучић.

Вучић је на питање новинарке да прокоментарише испад амбасадора Америке Кајла Скота који је у једној школи показао мапу Србије без Косова, рекао да то није билло коректно и да је он спроводио смернице своје владе.

- Нажалост то је тако код њих и Американаца и Немаца. Они у школи показују карте Србије без Косова. Овде је директор те школе требао да каже да то не сме да ради у тој школи, као ако хоће да више неће ту долазити. То није било коректно. Имам отворен разговор са њим, неколико пута сам се жестоко супроставио и никада му се нисам извинио на то, иако можда није било дипломатски - напомиње Вучић.

Вучић о предлогу број 4 – "Напад на породицу": Текст о Андреју у НИН-у наместио је Ђиласов кум код свог кума

На предлог број четири поводом напада у тексту који је изашао у НИН-у, а где се блати његов брат, Андреј Вучић, рекао је да то раде са свим члановима његове породице, да су нападали и његовог сина Данила .

- Ако сте прочитали 100 страница тог текста у НИН-у реците ми шта је мој брат урадио? Је ли он узео 500 милиона као Ђилас? Мој брат је узео кредит за стан за који нисам сигуран да је сав отплатио. Све што кажу лажу. Причали су да је власник Франша, Дурмитора, Ловца, а он није имао појма о чему се ту ради – казао је Вучић и додао:

Ускоро ће да крену и са Милицом и Вуканом. Милица говори три језика, а Вукан је интелигентно дете, а ускоро ће и њих да крену да нападају, да говоре да мене наслеђују. Један од начина на који се ради рушење јесте људи јесте криминализација свих.



Реците ми шта је мој брат урадио? Је ли он узео 500 милиона као Ђилас? Мој брат је узео кредит за стан за који нисам сигуран да је сав отплатио. Све што кажу лажу. Причали су да је власник Франша, Дурмитора, Ловца, а он није имао појма о чему се ту ради

Како додаје, он нема никакве рачуне и онда то морају да раде на овај начин јер им то дозвољава да говоре шта хоће.

Вучић је је рекао да постоје константни нападе на његову породицу. Упитао је због чега је објављена фотографија његовог братаАндреја Вучића са контроверзним бизнисменом са Косова Звонком Веселиновићем, када и он има фотографије са Веселиновићем и питао да ли треба да их пошаље.

Председник Србије је рекао да је најсмешније у том тексту да се погледају слике од пре пет година на којој су Андреј и Звонко Веселиновић.

- Па постоји 50 слика мојих са Звонком из Косовске Митровице. Тада смо били када је осниван СНС па је била полемика ко ће да га води. Зашто моје слике нису објавили? Та кућа Блиц је против политике коју водим. Све ово говоре у свом бесу - рекао је Вучић.

Он је рекао и да се са Веселиновићем није видео протеклих пет година и констатовао да је "тај текст наместио Ђиласов кум, код свога кума".

Како подсећа Вучић, када се догодила изјава Миленка Јованова о Јеремићима, на конференцији Вук криминализује целу његову породицу.

- Дозвољено је криминализовати моју породицу, а ово друго није дозвољено. Мој брат није криминалац и дипломирани је економиста са просеком већим од девет. Тада су вређали и моју мајку. Долазиле су на конференцију колегинице Наташе Јеремић и плакале са њом, а нико није дошао да теши моју мајку Ангелину Вучић. То је зато што је она Вучић. Некима је све дозвољено, а некима не. Али резултати рада их демантују - рекао је Вучић.

"Оливеру Ивановићу сам нудио противзакониту заштиту"

Александар Вучић је изјавио “да је покојном лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу нудио заштиту, али да је он то одбио и нагласио да о томе може да посведочи његова партнерка Милена Ивановић”.

Вучић је рекао да је Ивановићу нудио „да се двојица жандарма из Србије противзаконито и лажно пријаве као држављани Косова и да га чувају, али да Оливер то није желео".



"Рекао ми је да не брине за себе, већ да говори о тим и тим проблемима. Срећа, па је његова супруга била присутна", рекао је Вучић.

Вучић о предлогу број 5 - "Ометање радова у Београду": У њиховим захтевима нема ништа за народ, већ "дајте нешто за нас, тајкуне Ђиласа и Шолака"

На предлог број пет који говори о блокади радова на Тргу републике, председник Вучић је рекао да ће каснити радови месец дана, али да ће то бити урађено.

- У њиховим захтевима нема ништа за народ, већ "дајте нешто за нас, тајкуне Ђиласа и Шолака" - сматра Вучић.

- За све ћу бити ја крив. Кад судија суди пенал, ја сам крив, када не суди ја сам крив, када је киша ја сам крив. У овим захтевима нема ништа да кажу да ће урадити за народ, већ постоје захтеви да се они богате. Захтеви њихови су изразито тајкунски захтеви и нема никаквих народних захтева. Све су били скоцкали да купе две телевизије, али када их је неко претекао онда су кренули са својим тајкунским захтевима - рекао је Вучић.
Када је у питању изградња гондоле на Калемегдану, Вучић је рекао да они ништа не знају о овом граду и тврђави, набрајајући објекте и скулптуре за које не знају, а које се налазе на Калемегдану.

- Ми Београд волимо. Ја сам рођен у овом граду, волим овај град. Гондола ће додатно да нам увећа број туриста, а њихов раст се може и видети из године у годину - напомиње председник Србије.

Вучић је прокометарисао и протесте у Борчи који су организовани против албанских пекара који су објављивали симболе Косова на друштвеним мрежама и рекао да то није урадио власник пекаре, већ његови радници.

- Србија мора да показује толеранцију више од било којих других, да мањи народи не би бежали од нас већ да буду са нама. Немојте да на Угљанинове изјаве будете бесни, њему је само криво зато што нема фотељу у Београду и службени ауто. Ми треба да покажемо поштовање и своју широкогрудост, а не јачину свога оружја. Србија ће заштити сваког свог грађанина без обзира на веру и нацију - рекао је Вучић.

Вучић о предлогу број 6 - "Српска листа": И Путин је био запрепашћен забраном учешћа Српске листе на изборима на Косову

Вучић је на предлог број шест рекао да је и Путин био запрепашћен да забраном учешћа Српске листе на изборима на КиМ у четири општине.

- Њихов циљ је био да поставе своје Србе, то би били Срби Тачија и Харадинаја и они заборављају Србију. Хтели су своја четири човека, не могу да победе па су хтели да забране учешће Српске листе. Код њих нема ограничења и били су уверени да тих 54 Србина гласа за те кандидате и да поставе своје људе. Американци схватају да је то спрдња и терају их да пониште одлуку. Српска листа је листа која не крије већ се тиме хвали да је у вези са Београдом и централном Србијим – истакао је Вучић.



Вучић ће сутра у Берлину имати низ састанака, и како каже, рекли су да су сазвали састанак јер су видели да ствари иду лоше по питању односа Срба и Албанаца.

- Њима је битна нека стабилност и онда су и организовали те састанке - појашњава председник Србије.

Вучић истиче да је веома важно да људи разумеју да су у тешким условима бринули и сачували Србе на КиМ.

- Да нисмо водили паметну политику имали би неку нову Олују на Косову. Успели смо да сачувамо животе и нећу дозволити да неко гине - рекао је Вучић.

Вучић се захвалио премијерима Румуније, Бугарске и Грчке који су упутили писмо Меркеловој и Макрону о подршци Србији да брже иде ка ЕУ.

Вучић је рекао да тамо где нисте потпуно немоћни, јесте када нешто зависи од вас.

- Овде нешто ипак зависи од нас. Али када питају Звиздића, Заева, Ђукановића, Словенце, сви ће они рећи немојте да дирате границе - живело независно Косово. Ништа се неће догодити и чекаћете три месеца до неке нове идеје - рекао је Вучић поводом очекивања на сутрашњем састанку у Берлину.

Он је рекао да ће се многи у свету и овде кајати, јер је једна прилика пропуштена.

Вучић је рекао да му је у Давосу Ангела Меркел рекла да нема ништа ново да му каже и да је рекао да је испала фер.

Макрон у посети Србији 16. јула

Француски председник Емануел Макрон доћи ће у посету Србији 16. јула, најавио је Вучић. Макронова посета је прошле године била планирана и заказана, али је одложена због унутрашњих француских питања.

(Пинк, Агенције, НСПМ)

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

"Најпаметнији" се гадно прерачунао...
Крај му се назире:

Путин одбио да подржи план о разграничењу, Вучић одустаје од поделе Космета

Citat:Александар Вучић је у Кини добио јасну поруку од руководства Русије да Москва неће подржати ни једно решење за Косово и Метохију које нарушава територијални интегритет Србије и Резолуцију 1244 Уједињених нација.

Цео текст: Arrow https://srbin.info/2019/04/28/putin-odbio-da-podrz.....e-kosmeta/

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3464

Све је то лепо само ми се чини да је пре разлог зашто неће бити "договора" управо зато јер Србија неће добити апсолутно ништа за узврат, па би Вучићу и пред његовима било тешко да то оправда. Они узвици "издаја" са напредњачког скупа од пре две недеље довољно говоре. Све што је Србија имала на тререну је предато Брислеским споразумом, па је сад било каква "подела" бесмислена, јер зашто би нам шиптари враћали оно што смо им од 2013. својевољно поклонили. "Размена" север КиМ за Прешево и Бујановац је ипак превелико понижење као и онај наводни споразум који нуди Немачка у ком се обнавља идеја ЗСО, за коју се видело колико вреди. А чак и обећања о некаквој лажној светлој будућности у распадајућој ЕУ су толико провидна да у њих нико више не верује. Мислим да су те изјаве као "Путин не да" (а ни Кинези), само изговор да се покрије сопствена неспособност и потпуни неуспех. После 6 година некаквих преговора, споразума, бомбастичних најава и ко зна још чега, резултат је да је КиМ сада потпуно под контролом шиптара, Срби су и на Северу потпуно у њиховој милости, могу да им одређују ко ће на изборима учествовати, контролиши локалну полицију и шаљу своје специјалце а и за "војску" је само питање тренутка, потпуно контролишу "границу", судство итд. То што нека пацифичка острва повлаче признање "Косова" је сигурно лепо (мада је то успех Русије и Кине а не пијаног Дачића) али на тререну то ништа не мења. Тамошњим Србима се показује да су им опције или живот у шиптарској држави или исељавање. А кад они оду или одустану од Србије онда она стварно више неће имати право на КиМ.

offline
  • Pridružio: 21 Jul 2008
  • Poruke: 10336

dragoljub11987 ::итд. То што нека пацифичка острва повлаче признање "Косова" је сигурно лепо (мада је то успех Русије и Кине а не пијаног Дачића) али на тререну то ништа не мења.


Ma sta kazes....

Povlacenja priznanja su rezultat angazovanja nasih ambasadora i ljudi iz MSP. Svakako da je tu bilo i onog- usluga za uslugu. Kakva Kina i Rusija, saberi se.

offline
  • j22  Male
  • Građanin
  • Pridružio: 17 Apr 2017
  • Poruke: 293
  • Gde živiš: Beograd

Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači zapretio je danas novim merama, ako Srbija, kako kaže, nastavi da bude agresivna.

Tači je novinarima u Berlinu rekao da Priština želi da se SAD uključe u dijalog, jer se EU pokazala kao nepouzdan pregovarač.

"Nema dogovora dok se SAD ne uključe, jer se EU pokazala nesposobnom", rekao je Tači i tvrdi da EU nije jedinstvena i ne može da reši problem Kosova, već to može samo SAD.

Tači je ponovio i da će tražiti da se Preševo, Bujanovac i Medveđa priključe Kosovu
.

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

boyce ::http://www.nspm.rs/hronika/frankfurter-algemajne-cajtung-vucicevoj-tabloidnoj-srbiji-nije-mesto-u-eu-mediji-koji-su-mu-potpuno-odani-televizija-pink-i-agresivni-tabloid-informer-u-svakoj-prilici-huskaju-protiv-evrope.
.


Dao im je intervju za vikend koji ce uci u udzbenike kako novinar istresa iz gaca lazovcinu i kako predsednik-premijer-marsal postaje Angelina pudlica cim prica za ger medije "ucinicemo sve sto EU zahteva od nas"
Intervju je na Nemackom, citao na google pevodiocu, ko hoce na dva klika moze naci link a najporazniji i sramotniji deo je kada ga novinar pita "da li jos uvek mislite da je Milosevic bio velik drzavnik a slina bez kicme i obraza kaze "to se odnosilo na fizicki izgled jer je on fizicki bio velik a pored toga je bio i drzavnik" i posto mu to nije informer novinar ga naravno pita " zar niste bili ministar kod fizicki velikog drzavnika".
Ko ima zivaca da cita kako se ponizavamo u Nemackoj neka nadje intervju jer je poucan i govori dosta o Kosovu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 900 korisnika na forumu :: 14 registrovanih, 5 sakrivenih i 881 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ladro, Lazarus, mean_machine, mgolub, MikeHammer, mnn2, nenad81, operniki, Parker, Srky Boy, Trpe Grozni, W123, yufighter, zzapNDjuric99