"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1821

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 26 Feb 2017
  • Poruke: 734

dragoljube
Cudno je sto siptari odmah nakon sto je Vucic predao sjever KiM Pristini, nisu tamo postavili albanske gradonacelnike, to su mogli donosenjem novog zakona o izborima da regulisu.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17652

Citat: Замукло село Велика!


За два сата побијено, заклано и спаљено 428 деце, девојака, жена, старица и стараца. У кући Мирка Пауновића шеснаесторо живо изгорело


http://www.novosti.rs/%D0%B4%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%.....elo-Velika



offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3463

mgaji21 ::dragoljube
Cudno je sto siptari odmah nakon sto je Vucic predao sjever KiM Pristini, nisu tamo postavili albanske gradonacelnike, to su mogli donosenjem novog zakona o izborima da regulisu.

Тада су Срби тамо још имали своју полицију (коју је плаћала Србија), судство, наоружану Цивилну заштиту (у којој су били скоро сви пунолетни мушкарци и која је имала преко хиљаду дугих цеви), јаку опозицију (Вучић је замало линчован када је 2013. први пут од доласка на власт ишао у Северну Митровицу а после зна се шта се десило са свима који се противе криминалном режиму његових гаулајтера). Овако се ишло мало по мало, и део по део, одузимала им се свака могућност за отпор и сада сами не могу више ништа. Оружја више немају, јер је све предато КФОР-у, сем нешто мало што има локална полиција (сада у надлежности Приштине) и немају никакав начин да зауставе шиптаре. Поготово што знају да ће се КФОР-овци (којих ионако није пуно остало) као и увек правити луди а од Србије ће добити само оштра саопштења.
@Milan A. Nikolic
Када актуелна власт уради било шта позитивно по питању Косова и Метохије и ова тема ће престати да буде таква. Док год раде све најгоре по српске интересе не може да буде другачије. Док је владао Тадић критикован је и он на истој овој теми. И да је неко други сада на власти и ради ово исто био би исто тако критикован.

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3463

"Панел за жалбе у Приштини усвојио је приговор Српске листе на одлуку Централне изборне комисија да одбије кандидатуре Српске листе за избор градоначелника српских општина на северу КиМ."
https://rs.sputniknews.com/politika/20190425111957.....komisija-/
Да ли је ово победа или пораз?

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Milan A. Nikolic ::Не знам зашто се ова тема претвара у антивучићизам. Како ствари стоје имаћемо оружане сукобе са Шиптарима. Српска позиција је таква каква јесте, не треба нам дефетизам и антидржавна пропаганда.

Kuckam brzo a ti probaj polako citati ili dva puta ako treba pa mozda nesto i shvatis.

1. Vucic=drzava samo u glavama gutaca pink propagande dok pljuvanje po izdajniku nije antidrzavna propaganda.

2. Defetizam iskljucivo siri onaj koji po ustavu ima ceremonijalne duznosti a gebelsovim metodama je ubedio deo naroda da je sve i svja.

3. Kada prepodne i uvece na ekranu imas briselskog izdajnika i psihopatu koji vrti pricu "linc, silovanje, nasilje, bdp kumulativni, bdp trenutno fugasni, prosecna plata 600e i NEMAMO VISE NI METAR NA KOSOVU" ( defjinicija defetizma ) a izmedju njega redova ministra koji glumi Seselja iz Slobinog vremena pa lozi ljude o nekakvim sukobima. Onda dok idu reklame u zadruzi napises glupost o antidrzavnoj propagandi pljuvanja prvorodjenog i oruzanim sukobima sa Siptarima.

Bler i Sreder ga savetuju, sa koljacem Haradinajom je u koaliciji , sa trgovcem organima Tacijem privatno ide na veceru u NYC i piju vino od 7000e ( sto bi na pinku rekli "mama mu spremi sarmice pa on nosi serpu sa sobom" ), ugasio institucije Srbije na severu i predao ih Siptarima i postavio kriminalce da gospodare medju Srbima... tri dana mogu ovako.

O kome da pisemo na temi aktuelna desavanja na KiM kada se on pita za sve? Da prenosimo sta kazu Sarapa i Maric ? Da lepimo ruzicaste tapete na zicu konc logora jer je sve drugo antidrzavna propaganda i defitizam ?
Zar nisi ti nedavno pitao "gde mi sa 40+ koji nismo sluzili mozemo da se prijavimo za Vulinov kurs 15 dana vojske" ?
Ako nisi sluzio kada je trebalo i kada se pucalo onda ne bi prepoznao defetizam ni da se sapletes o njega

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

Posle nekoliko dana "natezanja", sastanaka, teranja inata i demonstriranja sile, kandidati za gradonačelnike iz redova Srba u četiri opštine na severu KiM, ipak će moći da učestvuju na izborima.

To se desilo danas popodne, nakon što je Izborni panel za žalbe i predstavke kosovske Centralne izborne komisije (CIK) u Prištini usvojio je žalbu Srpske liste, čijim kandidatima ni juče ni preključe nije bila potvrđena kandidatura.

To, istina, menja trenutnu situaciji kada su predstojeći izbori u pitanju, ali ne menja činjenicu da je Priština pokušala još jednu od svojih prljavih igara usmerenih protiv Srba.
https://www.blic.rs/vesti/politika/krah-otrovnog-p.....li/2meh3hl

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

@Слободарко

Извињавам се за застој у одговору. Време и обавезе не дозволише ми раније.

Slobodarko ::@ Eyes Wide Shut

Da li ti ozbiljno verujes u mit da su kao Svabe pile pivo u miru, Rusi na drugoj strani vodtku pa iz vedra neba Car Nikolaj rekao "Rusija ulazi u rat ako napadnete Srbiju" ili u drugi mit da je Aprilski Rat spasao SSSR ?

Цар Николај је био велики Србофил и велики верник. О томе постоји брдо архивске грађе, надам се да то не треба доказивати. Због тога је јадни Распутин (који је саветовао Николаја да истраје у својој помоћи Србији), и платио главом. (И то управо од стране оних којима ти заговараш да се сада приклонимо, а који су вековима подривали наше националне границе и чак егзистенцију. И да окренемо леђа Русији, која је утемељење наших граница и ослобађање од наших разних непријатеља здушно помагала, онолико колико је и кад год је могла).

Slobodarko ::Bosansko pitanje je bilo mala maca naspram ruskog pitanja na zapadnim granicama carstva. Finska, Letonija, Estonija, Litvanija su bile "bosansko pitanje" za neprijatelje Rusije a zapadna Ukrajina bosansko pitanje za Rusiju unutar AU. Cist interes i resavanje svojih problema ( 100 puta vecih od naseg problema aneksije Bosne ) su uvukle Rusiju u rat a ne jeftini romantizam o pomoci bratskoj Srbiji. A carstvo su izgubili prvenstveno zbog toga sto su ratujuci za svoje ciljeve pretrpeli katastrofalne vojne poraze pa boljsevici iskoristili nezadovoljstvo naroda a ne zato sto su usli u rat zbog nas.
Наравно да би до Великог рата дошло и без нас. Нису Руси једини имали намеру да ратом реше неке своје интересе/безбедносна питања.
Немци су намеравали да изграде пругу Берлин - Багдад и тако обезбеде приступ и транспорт сировинама с Б.И, заобилазећи Суез, и да преузму примат од Британаца.
Британции су, опет, намеравали да по сваку цену изградњу те пруге спрече.
Руси су намеравали да зарате с Немцима и АУ.**
На тај начин би решили питање безбедности својих западних граница. У ту сврху су и формирали пакт с Француском. Итд, итд. Свака од великих сила је имала неке своје интересе. Све су то неке "велике маце", у односу на нашу "малу". (Парафразирам те).
Хоћу да кажем да су све велике силе имале неке своје интересе, али једино са руским су се наши поклапали. И тако је увек било кроз историју (осим Санстефанског мира, који сам покрио у свом претходном посту).

Ствар је у томе што Руси нису намеравали да ратују тако брзо.**
Русија је била неспремна за велики рат, то је опште позната ствар. Руси, премда неспремни, ипак су ступили у рат да заштите свог савезника Србију. Објава рата од стране АУ Србији је само убрзала све.

Међутим, нека су Руси решавали питање своје "велике маце". Њеним решавањем, они су једновремено нама помагали и залагали се за решавање питања наше "мале маце" (поново те парафразирам). А нама је наша "мала маца" највећа.
Само под руским притиском су превежени српска војска и рањеници на Крф. Нико други се за то није залагао. Само руским притисцима и залагањем је за Србију била предвиђена додела територија, која је дефинисана Лондонским уговором.
Нажалост, успехом Октобарске револуције и иступањем Русије из рата (а добрим делом и глупошћу нашег краља и Николе Пашића) до спровођења тог уговора не долази.

И у томе је читава поента. Наши интереси су се одувек поклапали с руским. А, ти предлажеш да се одрекнемо помоћи једне од три тренутно водеће светске силе, с којом нас, осим голих интереса, спајају многе друге ствари. Која нас је увек помагала кад је то могла и била нам увек благонаклона. И чија тренутна помоћ у УН је једини разлог што смо и даље (де јуре) у поседу дела своје територије, КиМ.
И да утрчимо у загрљај земљи, која - не постоји та земља коју је загрлила - а да ја после извесног времена није силовала. Не постоји уговор који они нису погазили - погледај кроз историју. "Трагови су многи до пећине".
Slobodarko ::
Aprilski rat veze nema sa spasavanjem Rusije jer je to bila pokazna vezba, za 6 dana su marsirali Beogradom , uzeli Grcku ( zatvorili protok ka Crnom moru) i teritorijalno namirili saveznike cime su ih obavezali da salju vojsku na istok.

Да ли ти заиста верујеш у мит о дојче убер - солдатима?! (Парадирали Београдом за 6 дана, рат им се свео на показну вежбу).
Па добро, ушли су они, није то спорно. Мучки су напали обезглављену државу, која се успут распала и по етничким шавовима и чија се армија великим делом састојала од пете колоне. Дакле, било би чудо да нису!
Али, колико су дивизија након тога морали да вежу за Балкан? (Читај: Србију у Босну - где су бар 80% бораца против којих су ратовали сачињавали Срби). Колико их је времена и везивањем људства све то организационо коштало?
Нису сигурно пропарадирали Београдом, покупили све своје трупе до последњег војника и џебану, на штикли се окренули и продужили за Москву.
Да, обавезали су и савезнике да шаљу трупе, али и овде вреди она (као и за учеснике Прецедникових митинга): "више вреди један који хоће, него 1000 који морају."
Кад смо већ код "показне вежбе", а и код џебане... можда су мало у Смедереву вежбали и летење - под будним оком Мустафе Голубића? Можда им се убер - супер - обер - солдатовање по Србији није свело баш само на "показне вежбе", "парадирање" и увежбавање гушчјег корака?

Slobodarko ::Nisu marsovci birali Jelcina nego Rusi (dva puta) koji su se tada ko babe u lidlu tukli za sony video rekorder ,muzicki stub i levis 501 i bilo ih bas briga da li on nama uvodi sankcije ili ne.
То је велико питање је колико су Руси заиста "бирали" Јељцина. Можда су га баш и Марсовци бирали.

Јер, тако посматрано,"бирали" смо и ми "Ацу Србина" (понајвише људи настањени на Орловачи)*
*за форумаше који нису из Београда или упућени - то је једно од београдских гробаља (највеће), па су ти којима предлажеш да се приклонимо, назвали да честитају "победу" на изборима пре окончања гласања.

Slobodarko :: Da nije bilo pijanog i slabog Jelcina ne bi bilo ni jakog Putina a kada smo vec na temi ljubav/interes zapitaj se da li bi Putin priznao Kosovo u zamenu za priznanje Krima u Rusiji? Do kraja cemo imati nadrealnu situaciju gde ce ovaj nas zlotvor zeleti da prizna KiM i veto Rusije ce mu biti kamicak u cipeli a Rusi ce braniti medjunarodno pravo od presedana dok se ne namire da se prizna i njihov presedan.
Ово подебљано једноставно не стоји. Управо је Јељцин и предложио Путина за следећег председника и препоручио народу да за њега "гласају".
Након "гласања" и победе Путина (који је требало да буде исто тако сервилан према Западним "елитама" као и његов претходник), Путин скида маску и открива себе као снажног лидера који жестоко брани и заступа интересе своје земље и њених савезника. То што су га Западњаци (шатро Јељцин) препоручили, ствар је погрешне процене њихових разних служби, али није требало бити тако и сигурно се не може рећи "да није било слабог Јељцина, не би било ни јаког Путина."

А што се тиче да ли би Путин признао КиМ у замену за "признање" Крима... па нема шта да се "запитам", ево шта о томе каже званична Москва:

Citat:Rusija: Ne trgujemo Kosovom — Krim je ionako naš

Rusija neće priznati nezavisnost Kosova. Moskva ne trguje i nikada neće trgovati teritorijalnom celovitošću Srbije, poručuju ruski eksperti komentarišući tvrdnje zapadnih analitičara da bi „Rusija mogla da prizna Kosovo kako bi se nagodila sa SAD“.

Ruski eksperti kažu da takve izjave liče na pokušaj zapadnih stručnjaka da „zabiju klin“ između Rusije i Srbije.

„To liči na pokušaj da se unese razdor, jer scenario da Moskva prizna Kosovo nije moguć, pogotovo dok je Putin na vlasti. Čak i ako bi SAD iznele takav predlog, Rusija bi ga odbila i ne bi ušla u takvu vrstu trgovine, jer nama nije potrebna podrška Vašingtona da bi Krim bio ruski. Krim se vratio u sastav Rusije putem referenduma, a uprkos stavu SAD i EU. Znali smo šta nas čeka i šta će nakon toga uslediti i bili smo spremni na to“, kaže za Sputnjik Igor Pšeničnikov, savetnik direktora Ruskog instituta za strateška istraživanja.

Ekspert ne isključuje mogućnost da bi SAD mogle da iznesu ponudu „Krim za Kosovo“, ali je uveren da Moskva na to neće pristati ni pod kakvim uslovima.

„Priznanjem Kosova mi bismo izdali našeg glavnog saveznika na Balkanu, a takođe bi to bio i signal svima onima koji su separatistički raspoloženi u Srbiji. Osim toga, priznanje Kosova od strane Rusije bi značilo i kršenje postojećeg sistema međunarodnog prava, to bi bio nemoralan čin, i zato Rusija na to nikada neće poći“, zaključuje Pšeničnikov.

Reakcija ruskih analitičara je usledila posle navoda britanskog stručnjaka za Rusiju Meri Dejevski da bi Rusija mogla da prizna nezavisnost Kosova kao deo šireg sporazuma između Vašingtona i Moskve, nakon što je Donald Tramp preuzeo funkciju predsednika SAD.


Цео текст: Arrow https://www.google.co.uk/amp/s/rs-lat.sputniknews......vo-krim-1/

П.С. Већ сам качио ову вест баш на овој теми, кад је тек била објављена (након што су Западни злобници заверглали свој "душебрижни" млин гласина и дезинформација).

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

Slobodarko ::
Zar nisi ti nedavno pitao "gde mi sa 40+ koji nismo sluzili mozemo da se prijavimo za Vulinov kurs 15 dana vojske" ?
Ako nisi sluzio kada je trebalo i kada se pucalo onda ne bi prepoznao defetizam ni da se sapletes o njega


Ја стварно не знам ни ко си ти ни којим послом овде боравиш.
Ако си рекао шта имаш а речено је све што се могло рећи, из мржње и политичарења, било би време вратити тему на актуелна дешавања.

У вези тога што ме прозиваш, мислим да је битно ко је сада спреман бранити и жртвовати се за Србију. То што ја ценим Вучића и што бих дао живот за њега једнако као и за своју децу и сваког ко је угрожен, није последица никаквог другог интереса осим што волим Србију и што сматрам да је правда на нашој страни.
Ко се жели уверити, слободно на приватну поруку да се видимо и упознамо.

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

@ Eyes Wide Shut

Putin je postao predsednik mekim drzavnim udarom odnosno tako sto je tzv Lenjingradska grupa predvodila puc tako sto je FSB vec bio njihov i imali su podrsku vaznih generala i admirala, usli u Kremlj i ponudili mu dve opcije. Da se povuce i uziva u penziji bez da mu diraju porodicni kapital ili da se oproste sa njim i izraze zalost zbog iznenadne smrti. Niko za Putina nije glasao u momentu kada je preuzeo vlast ( tek su nakon nekog vremena bili izbori ) vec je Jelcin "iznenada" sazvao konferenciju za stampu, rekao da se povlaci i predstavio Putina kao novog predsednika. Nisam ja imao u vidu da mi trcimo na zapad ili u nato nego da se okrenemo sebi i svojim interesima. Kada bi ovi na zapadu shvatili da nam nisu centar sveta i da se nista ne mora po svaku cenu mozda bi poboljsali ponudu. Meni kao Rusofilu ne bi smetalo da ponude referendum u rs i sever KiM za ulazak u eu i nato.

@ Milan.A.Nikolic

Jbt ovo kao u losem vicu "ja branim ugrozenog Vucica i dao bih zivot za njega a kojim poslom si ti ovde" Wink Sve je posao, interes, sendvic...

offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

Evo malo pripreme terena

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=220970.....3525689967

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1017 korisnika na forumu :: 24 registrovanih, 2 sakrivenih i 991 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, amstel, Bobrock1, Botovac, darkangel, Futog 74, ILGromovnik, Karla, Kriglord, krkalon, Krvava Devetka, LUDI, m0nstrum_, Mixelotti, mkukoleca, Nemanja.M, opt1, paja69, Parker, powSrb, sabros, Shilok, slonic_tonic, sovanova95