"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1816

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32532

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ukazalo je na to da se intenziviraju napori da se integrišu oblasti naseljene Albancima na Balkanu.
Rusko ministarstvo je upozorilo da se time komplikuje dijalog Beograda i Prištine i podriva atmosfera poverenja širom regiona.

Ministarstvo je u saopštenju ocenilo da "zapadni pokrovitelji Tirane nastavljaju da se pretvaraju da ne primećuju aktivne 'velikoalbanske' aspiracije".
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1532123



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

pein ::Zašto odlaze mladi iz opština Peć i Istok?
https://www.radiokontaktplus.org/vesti/zasto-odlaz.....stok/18916


Ovo je perverzija, dve nvo i galup agencija iz USA se kao bave problematikom zasto Srbi napustaju Gorazdevac. Kao kada bi Hitler radio istrazivanja zasto su Jevreji bezali iz geta?!
Optimisti kazu "odliv mozgova sa Kosova je rekordnih 42%" a realisti da je priliv ubica, dilera, makroa i kriminalaca u EU sa Kosova rekordnih 42%.



offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@....

Dr. Kosta Cavoski strahuje da bi nam preds. Vucic mogao podvaliti kukavicje jaje neposredno posle Vaskrsa.

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3503

"Naši izvori s političke scene Srbije nezvanično komentarišu da bi „dupli suverenitet bio duplo golo za zvanični Beograd – da bi se dvostruko lakše progurao suverenitet Prištine na Kosovu“. Kako preciziraju, „taj predlog je, u osnovi, Ahtisarijev plan, pod drugim imenom i u drugom pakovanju“.
„U slučaju sprovođenja navedene zamisli, sva vlast na Kosovu bi pripala Prištini, a Beograd bi imao uticaja na Srbe na Kosovu koliko sada ima na Srbe u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji i Sloveniji“, ističu sagovornici Danasa."
https://www.danas.rs/politika/dvostruki-suverenitet-je-nemoguca-misija/

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32532

Za Srbiju nije prihvatljiva ideja dvostrukog suvereniteta Kosova, po kojoj bi postojala mogućnost da se posle desetak godina održi referendum, kaže za RTS Ivica Dačić, uz napomenu da ovaj predlog za sada niko nije zvanično izneo. Ističe da kosovsko pitanje ne može da se reši bez Srbije. Da može, ne bi nas ni zvali da razgovaramo, dodao je Dačić.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika.....osovo.html

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

"Отаџбина" у отвореном писму митрополиту Амфилохију: Издајнички Бриселски споразум је само увертира за оно главно што следи - молимо Вас да баците анатему на издајника Александра Вучића

Из текста:

Citat:Ваше преосвештенство,

Двадесетдеветог априла ове године председник Србије Александар Вучић са својом премијерком састаје се у Берлину са челницима сепаратистичке врхушке из Приштине. Иако је до сада у много наврата говорио да нема преговора са Приштином док се не укину увећане таксе на робу из Србије он наставља погубне преговоре за одвајање Косова и Метохије од своје матице.

После издајничког Бриселског споразума српски суверен, да ли кроз разграничење или пак неки други свеобухватни споразум, одриче се своје јужне покрајине.

Нажалост, али тако јесте, данас главну опасност за Косово и Метохију и српске светиње у њој представља српски диктатор и властодржац Александар Вучић. Иако се заклео на Уставу и Миросављевом јеванђељу да ће бранити целовитост Србије он каже да на Косову и Метохији ниједан метар није наш. Руга се и смеје „небеској Србији“, светом Кнезу Лазару и нашим светињама. Број Албанаца који живе на Косову и Метохији диже до милион и 900 хиљада како је изјавио у СБ иако сви знамо да их данас има далеко мање од милиона. Умножава број Албанаца да би грађани Србије безболније прихватили губитак територије.


Цео текст: Arrow http://www.nspm.rs/hronika/otadzbina-otvoreno-pism.....ucica.html

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

За убиство Оливера Ивановића осумњичен и Звонко Веселиновић



Arrow https://www.krik.rs/za-ubistvo-olivera-ivanovica-osumnjicen-zvonko-veselinovic/

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3503

"Istraga za ubistvo Olivera Ivanovića prošle nedelje proširena je na još dve osobe, a kako KRIK danas saznaje „radi se o Zvonku Veselinoviću i Milanu Mihailoviću, kojima se na teret stavljaju četiri krivična dela“.U novembru su uhapšeni Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Marko Rošić, dok je kao četvrti osumnjičeni označen Milan Radoičić, inače Veselinovićev kum."
https://www.danas.rs/politika/prosirena-istraga-o-ubistvu-ivanovica/
Будућност Србије

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3503

"Inicijativni odbor Saveza za Srbiju (SZS) za Kosovo i Metohiju zatražili su danas da se zaustavi orkestrirana prljava kampanja sadašnjeg državnog vrha i medija pod njegovim uticajem, kojoj je izložena predsednica Evropskog poreta Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković."
https://www.danas.rs/politika/inicijativni-odbor-s.....trajkovic/
Извињавам се што качим две поруке за редом али таква је тема. Ако је проблем нека модератори споје.

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1532733

"Vučić građanima: Bez vas ovoliko ne bih mogao da branim KiM ni pred kim"

Prema nekim procenama Vućič u Beogradu skupio 150.000 pristalica. Možda i više. Ko Putin....

Ako je to istina, moglo bi se reči, da je opozicija na čisto pukla. Ma kako Vučiča zvali na forumu, spinokio, prvorodjeni....glavnokomadujoči....sada izgleda da u tom momentu ima podržku, koja je dovoljna da zadrži vlast uz nevideno vršljanje zapada po Srbiji, zna se kako.

Situacija je interesantna, jer njega pristalice ne očekuju predaju Kosova....a izgleda da u ovom momentu ima snagu, Vučič, koja potrebna za odlučivanje o Kosovu. Mislim, da predaja Kosova u ovom momentu i za njega znači kraj političke karijere i destabilizaciju Srbije.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 890 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 4 sakrivenih i 856 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: darkangel, drimer, Fulcrum, goxsys, kybonacci, Lieutenant, lord sir giga, maiden6657, MB120mm, mikrimaus, Misha V, mkukoleca, Mr. Majevica, ozzy, raptorsi, repac, Rogan33, royst33, S-lash, S2M, savaskytec, Srle993, stalja, Sumadija34, Trpe Grozni, Tvrtko I, Vlada1389, wolf431, ZetaMan, zziko