"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1942

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Shomy 
  • Super građanin
  • Pridružio: 04 Jan 2012
  • Poruke: 1390

^^^^
Bilo nekad, sad se pripoveda. Jedna od najdebljih, najlenjijih nacija na svetu. Nekada je bio raj dok nisu došle pare, brza hrana, prosti šećeri...Niko nije radio, sve bilo dzabe, para bilo kao nigde na svetu, narod se ulenjio, zanemario stare navike...Batalili su pecanje i tradicionalne načine pripreme hrane. Okrenuli su se brzoj hrani, slatkišima, fast food restoranima.
Ruda je presušila, pare nestale, nigde nisu ulagali, ostrvo je blago rečeno ruinirano, pretvoreno u ekološki pakao.
Na ostrvu inače živi procentualno najveći broj šećeraša i gojaznih u svetu.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2761

pein ::Evo i Dače sa sunčanog Naurua Mr. Green




Koliko li nas je koštala ova turistička tura našeg ministra?

Do skoro smo se smejali njihovim priznanjima, a sad odjednom postadoše bitna.



offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32554

Koliko god košta da košta zamisli kako li je sad ekipici u Prištini a svako povlačenje je bitno dal to bila neka ostrvska državica iz Pacifika ili neka druga kontinentalna.

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: Zemlja čuda

pein ::Koliko god košta da košta zamisli kako li je sad ekipici u Prištini a svako povlačenje je bitno dal to bila neka ostrvska državica iz Pacifika ili neka druga kontinentalna.

Postoji i elektronsko plaćanje ne mora baš uvek u koferčetu da se nosi.
Laughing

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32554

Simo taman posla da sam mislio da se u koferčetu nosaka lova ovo je više propaganda mislim slika Dačića sa hartijom o povlačenju priznanja uperena ka šipusima na KiM i porukom da o tzv državnosti mou da zaborave.

Kosovski specijalni tužilac Sulj Hodža podigao je optužnice protiv Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, prenosi "Kosovo Onlajn" pozivajući se na izvore bliske istrazi.
Arrow https://www.blic.rs/vesti/politika/mediji-podignut.....ca/wzdy0vw

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3506

https://rs.sputniknews.com/analize/201911221121216.....vu-kosovo/
"Курти укида „Косоваре“ и руши „државу“ Косово
Аљбин Курти, потенцијални мандатар за састав нове владе привремених институција Приштине, не само да не признаје заставу и химну лажне државе Косово, већ не признаје ни национални идентитет „Косовар“.
Курти тврди да би требало променити устав (привремених институција) Косова, тако да се врати национални идентитет Албанцима на Косову. Дакле, по њему, не постоје „Косовари“, како је то дефинисао и Марти Ахтисари у свом предлогу, већ — Албанци.
Неџмедин Спахиу, политиколог са Косова, сматра да Курти не разликује нацију и етничност и да изјавама срља у све већу пропаст, као и да вуче Косово са собом.
„Да би држава постала члан Уједињених нација, мора да буде и — нација. Зато што се у Уједињеним нацијама — представљају нације“, подсећа Спахиу.
Нација и држава нису исто
Наш саговорник сматра да овакво понашање Куртија не иде наруку „држави“ Косово, јер је његова теза — да је Албанија члан Уједињених нација, па је то самим тим и Косово, као држава Албанаца — будалаштина.
„Курти је својевремено имао и декларацију против независности Косова. Наиме, он је рекао да је Косово прогласило независност од Србије, али не и од Албаније. А нема независности, ако си завистан од некога“, каже Спахиу.
Уколико Курти постане премијер привремених приштинских институција, питање које се поставља после ових изјава је — којој држави ће се заклети на верност — Албанији или лажној држави Косову. Зато што не постоји држава или нација са два устава, две заставе и две националне војске."

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Madjari ne znaju da je 5:0 za nas, da Kosovo nije u interpolu, da niko nece hapsiti i izrucivati ucesnike rata tzv Kosovu.
Uhapsen Srbin koji je nakon povlacenja VJ u Orahovcu pucao na Siptare pri pokusaju njegove otmice, dvojicu je ranio, ostali se razbezali a on sa porodicom presao u centralnu Srbiju. Da je kidnapovan sada bi njegova fotka bila na panou nestalih Srba, svi kidnaperi su na slobodi , Madjarska njega hapsi po poternici Pristine i izrucuje Kosovu.

https://www.radiokim.net/vesti/drugi-pisu/madjarsk.....osovu.html

Covek spasao zivu glavu od siptarskih terorista, pao na rezimske lazi o 5:0 za nas i Madjari ga isporucuju Pristini. Da bar imamo nekog normalnog da podigne Migove, spusti madjarski avion u Nisu, njega izvuku preko crvenog tepiha a Madjare ostavi da spavaju 7-8 dana na aerodromskim klupama i kupuju smoki i 0.33 vodu za 5e

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3506

Да имамо неког нормалног онда не би било тих глупости о 5:0 и свега осталог. И људи као он би били заштићени од оваквих ствари или бар упозорени да не путују. Нити би односи са Мађарском били "најбољи у историји" јер односи са једном земљом која признаје лажну државу, не могу бити пријатељски. Али пошто на власти немамо нормалне људе све је могуће. Рецимо да у неколико дана један политичар из Рашке (који је некад морао да бежи у Турску од хапшења) разговара са Куртијем о специјалном статусу некаквог "Санџака" а затим да се на југу централне Србије јавно тражи одцепљење и прпиајање лажној држави.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1620790
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1621793

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32554

Aleksandar Vučić, Zoran Zaev i Edi Rama
Najnoviji događaji pokazali su kako se strateški interesi Albanije i Kosova, kada se radi o odnosima sa Srbijom, prilično razlikuju. Albanski premijer Rama stvara uvjete za dugoročnu suradnju, Kosovarima se diže kosa na glavi, a Vučić trlja ruke...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/balkanski-r.....i/9652504/

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

ДЕЈАН МИРОВИЋ размонтирао Бриселски споразум и издајничку политику Вучића

Цео гекст:

Arrow https://srbin.info/politika/dejan-mirovic-razmonti.....ku-vucica/

Одомак из текста:

Citat:Коштуница је успео да издржи све притиске и не прихвати Ахтисаријев план. С друге стране, садашње власти су пристале на тај штетни и погубни Ахтисаријев план у слабо прикривеној форми Бриселског споразума. То су правне чињенице, остало је пропаганда.


Дејан Мировић је ванредни професор на Правном факултету у Косовској Митровици. Објавио је неколико монографија и књига које су превођене и на стране језике, као и више десетина научних чланака. Од 2007. до 2012. године био је посланик у Народној скупштини Републике Србије, а између 2009. и 2016. и правни саветник пред Хашким трибуналом. Прошле године су га власти Црне Горе, заједно с академиком Матијом Бећковићем и историчарима Чедомиром Антићем и Александром Раковићем, прогласиле за „државног непријатеља“.

Повод за овај разговор је Мировићева најновија књига „Бриселски споразум: хронологија и последице“, коју је објавила „Катена мунди“, а као рецензенти је препоручују проф. др Мило Ломпар, проф. др Милан Палевић и проф. др Зоран Чворовић.

Зашто у Бриселском споразуму нема Резолуције 1244 СБ УН?

То питање је веома значајно, јер чак и у незаконитом и неуставном Споразуму о регионалном представљању који је постигао Борко Стефановић предвиђено је да се, стидљиво додуше, помиње Резолуција 1244 у такозваној фусноти. Мислим да у Бриселском споразуму нема Резолуције 1244 јер се у њој пет пута изричито гарантује суверенитет СРЈ (Србије) на КиМ. То странци и сецесионисти у Приштини знају, и зато је Резолуција 1244 избачена из Бриселског споразума. Зашто су наше власти пристале на то – питање је за њих. Посебно је чудна та правна чињеница ако се зна да је Слободан Милошевић под бомбама и санкцијама успео да добије гаранције за српски суверенитет на КиМ у Резолуцији 1244, а садашња власт их се одрекла у Бриселском споразуму, иако је он закључен у тренутку када никакве ратне претње није било на видику.

Какав је однос између Бриселског споразума и Устава Србије?

Бриселски споразум је, одговорно то тврдим као универзитетски професор права, ставио ван снаге Устав Србије из 2006. године. Тачније, најмање 60 чланова Устава је посредно или непосредно стављено ван снаге, укључујући и најважније чланове и преамбулу. То несумњиво доводи до закључка да је Бриселским споразумом извршен својеврсни државни удар. Мислим да ту истину може лако да вам објасни сваки студент права. Такође, треба нагласити да је бивши премијер Војислав Коштуница показао велику вештину и државничку одговорност када је 2006. године окупио опозицију (у лику тадашње „велике“ Српске радикалне странке), власт (Демократска странка и Демократска странка Србије биле су водеће партије коалиције на власти), и, коначно, Српску православну цркву ради договора о доношењу Устава и последујућег референдума из октобра те године.
Устав је у унутрашњем праву, исто као и Резолуција 1244 у међународном праву, био брана која спречава независност такозваног Косова. Зато су садашње власти и избегле легалну процедуру за мењање Устава, или поступак који тражи двотрећинску већину у Народној скупштини и већину гласача на референдуму, и све то да би донеле Бриселски споразум.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 764 korisnika na forumu :: 27 registrovanih, 3 sakrivenih i 734 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., antonije64, cuculo, draganca, helen1, Herman Terrance Aubrey, janbo, krkalon, Kubovac, laki_bb, Mi lao shu, MiroslavD, Mlav, naki011, nikoladim, panzerwaffe, Pohovani_00, rodoljub, Romibrat, S2M, Srki94, Srle993, stegonosa, vathra, vladetije, vlajkox, |_MeD_|