"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1952

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

online
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3513

liman ::Do pre par nedelja se zaklinjali da nema progovora dok se takse ne ukinu a evo unazad 10 dana već dva ugovora potpisana, prvo za onu avio liniju a sada i za železnicu. Još jedan primer da Vučićeva reč ne vredi mnogo.
Сад је то промењено у : "Нема разговора о статусу док се не укину таксе".



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

https://www.srbijadanas.com/vesti/info/ponosan-sam.....2019-10-02

"Čestitam Nemcima Dan ujedinjenja. Ponosan na srpsko - nemačko prijateljstvo - stoji na zvaničnom instagram profilu predsednika Vučića."

https://www.kurir.rs/vesti/politika/3413881/nemack.....eko-srbije

"Vučić nije želeo da otkrije na koju zemlju misli, a kako Kurir saznaje iz diplomatskih krugova, reč je o Nemačkoj!"

Dobro u svemu je, da su Njemačka i Srbija samo prijatelji, šta bi tek bilo, da su najbolji prijatelji. Interes Njemačke ostaje isti, uništiti RS i svesti Srbiju na Beogradski pašaluk.



offline
  • yrraf  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 2500
  • Gde živiš: Loznica Srbija

Svi ovi pritisci oko "rešavanja" Kosova i pritisak na RS i crkvu u Crnoj Gori su po mom mišljenju potezi očajnika. Jasno je da se sa širenjem NATO i EU debelo zakasnilo. Balkan je ostao pukotina kroz koji naviru Kina i Rusija. Međutim, političari na zapadu su izgleda vispreni negde taman koliko i ove naše dijabole pa misle da će sada silom progurati ono što nije prošlo ni kada smo bili u drastično lošijoj situaciji i kada su imali mnogo jače poluge pritiska. Jedan mudar čovek reče, prafraziram "Definicija gluposti je ponavljati istu stvar iznova i iznova i očekivati različite rezultate."
Konstantno trideset godina gaze interese najbrojnijeg naroda centralno pozicioniranog na Balkanu i očekuju da će dobiti saveznika. Debili. Ovo je samo dalje ukopavanje te propale politike. Nudim ti možda ulazak u polu-raspadnutu EU za koju ne znamo ni kako će izgledati a da se odrekneš bukvalno svih nacionalnih interesa. Ja se samo bojim da mi imamo toliko infantilne i nedorasle političare da im mogu prodati tu priču. Jer ovo što nude je bukvalno čista nebuloza. Tu nema ni minimum minimuma nekakve trgovine da nešto dobijemo zauzvrat. Štapa više nema, šargarepa mršava poprilično, ko misli da se Srbiji danas mogu uvesti sankcije ili bombardovati taj tek nema veze sa mozgom. Ja bih u ovoj situaciji na mestu naših pregovarača bukvalno uživao i smejao se od sreće. Ne nudiš ništa a zahtevaš nešto, a nemaš načina da me ozbiljno udariš, kod sebe imaš saveznike koji su na mojoj strani, tvoji najveći takmaci su na mojoj strani i nalupali su te već u nekoliko regiona a ti i dalje pretiš praznom puškom i nudiš **da za bubrege. U prevodu ti si debil. Ponudi vraćanje Kosova i podršku RS i Srbima u CG i eto nas u NATO u suprotnom možeš da dobiješ samo ***ac. Lako i prosto, samo reći diplomatskim jezikom. To je situacija koju imamo. Nama i 5 godina znači a za 10 ćemo tek moći da biramo sa kim ćemo tako da sat otkucava njima, nama status quo odgovara.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32588

Razgovori o statusu Kosova, navodi Sputnjik, ne mogu se voditi i okončati u dosadašnjem briselskom formatu već bi ceo rasplet morao da se odigra u UN.
Taj portal podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao u Minhenu da se ne može razgovarati o statusu Kosova dok Priština ne ukine takse protiv centralne Srbije. Međutim, Sputnjik podseća da je za to potrebna nova odluka Ujedinjenih nacija.

Dragomir Anđelković, politički analitičar objašnjava za Sputnjik da bi se neko novo statusno rešenje moglo doneti isključivo ukoliko to odobri Savet Bezbednosti UN i to samo ako Srbija bude saglasna sa takvim epilogom. Briselski dijalog, ne predviđa statusna, već tehnička pitanja i to je statusno neutralan format.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020.....id=1656392

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32588

Premijer tzv. Kosova Kurti izjavio je da će već danas analizirati preporuke, a potom doneti odluku o ukidanju sto odsto uvećanih taksa na proizvode iz Srbije.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020.....id=1656510

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32588

Vršilac dužnosti ministra za spoljne i evropske poslove Albanije Gent Čakaj izjavio je da je predložio Prištini da zajedničkim finansijskim sredstvima pokrenu kampanju priznavanja jednostrano proglašene kosovske države.

Kako je prenela prištinska Gazeta ekspres, Cakaj je rekao da je šefu kosovske diplomatije Glauku Konjufci predložio da potpišu sporazum i preduzmu zajedničko lobiranje za priznavanje tzv. kosovske države.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020.....id=1656588

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2011
  • Poruke: 196
  • Gde živiš: Mirna Backa

Necu da ispadne da sam sitnicav ali ovi ga preterase

rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika.....otres.html

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32588

NATO bombardovanje iz 1999. godine još nije gotovo, jer Srbija ne priznaje takozvano Kosovo, kaže nemački polsanik Aleksandar Noj.
Bombardovanje nije gotovo i zato što Srbija ne želi da uvede sankcije Rusiji i ne želi da postane članica NATO-a, a te otpore Zapad ne želi da prihvati i zato se Srbija nalazi u ovakvom položaju, kaže za Sputnjik Aleksandar Noj, poslanik Levice u nemačkom Bundestagu.

Aleksandar Noj, koji je i član Odbora za odbranu i Odbora za spoljne poslove Bundestaga, doktorirao je na izveštavanju američkih i nemačkih medija o ratovima u bivšoj Jugoslaviji, sa OEBS-om je boravio u Bosni i na Kosovu i Metohiji. Od tada se trudi da istinu o pritiscima na Srbe prenese - na svakom mestu, navodi Sputnjik.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020.....id=1656885

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

GreenMan ::Necu da ispadne da sam sitnicav ali ovi ga preterase

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika.....otres.html

Trebali su poslati humanitarnu pomoć. Kupiš proizvode u svojoj državi za dva miliona evra i pošalješ im. Ali eto, Albanija taman u to vrijeme javlja kako predlaže Prišitini da zajedno finansiraju kampanju priznavanja nezavisnosti. Baš bi bila lijepa vijest da Albanija u taj fond prvo uloži dva miliona evra.

online
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2124

pein ::Aleksandar Noj, koji je i član Odbora za odbranu i Odbora za spoljne poslove Bundestaga, doktorirao je na izveštavanju američkih i nemačkih medija o ratovima u bivšoj Jugoslaviji, sa OEBS-om je boravio u Bosni i na Kosovu i Metohiji. Od tada se trudi da istinu o pritiscima na Srbe prenese - na svakom mestu, navodi Sputnjik.
Гледам му лице и кажем себи "Ма овај је наш, гарант. Неки Новковић, какав Ној" и прогуглам. Кад стварно, дете југословенских родитеља усвојио га немачки пар:
https://de.wikipedia.org/wiki/Alexander_Neu
Mr. Green

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1102 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 7 sakrivenih i 1043 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Sale, A.R.Chafee.Jr., babaroga, Bobrock1, bojankrstc, Boris90, cavatina, ccoogg123, dankisha, darcaud, deLacy, DENIRO, Dorcolac, dragoljub11987, dulleo, Georgius, gomago, GORDI, gorican, goxin, h8propaganda, HogarStrashni, hyla, Ivica1102, kikisp, kunktator, kybonacci, ljubacv, MiG-29M2, milenko crazy north, Milometer, mnn2, nebkv, nemkea71, Panter, Parker, procesor, raptorsi, Ripanjac, RJ, robert1979, Romibrat, S2M, SlaKoj, tmanda323, tubular, Vlad000, voja64, Wrangler, šumar bk2, 1107