Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

2860

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3121

https://twitter.com/GeromanAT/status/1734212867224641843

Ruje povratili još nešto kod Bakmuta. Ovaj dio bio izgubljen, kad je bila rotacija Wagnera sa regularnom armijom, sada posle 7 mjeseci se povratilo.Odstupanje ukra u ovom rajonu se nastavlja, mene lično najviše interesira kako če biti kod Bogdanovke.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 16 Jan 2011
  • Poruke: 330
  • Gde živiš: Zambija

Nadam se da ima neko od kolega da mi razjasni nesto oko koristenja upaljaca na granatama. Pregledao sam mnogo video zapisa i svaki put granate ili rakete se aktiviraju udarcem o zemlju ili tvrdu podlogu. Sjecam se iz vojske da su nam pricali da je moguce tempirati upaljace tako da se mina aktivira na nekih 5 do 10 m prije pada. takoder kada se gadaju rovovi moze da se uspori dejstvo tako da granata probije inercijom zastitu pa se onda aktivira. Koliko ja vidim to se jako slabo ili nikako ne desava. Ovo me interesuje jer smatram da bi imali mnogo vise efekta kakda bi zivu silu gadali tako da se aktivira prije udarca u zemlju, tu onda grudobrani i otkrivene transeje nebi imale mnogo efekta.

offline
  • Pridružio: 16 Apr 2006
  • Poruke: 232

Shinobi ::Peace talks ili kupovina vremena :

https://twitter.com/disclosetv/status/173416506244.....A&s=19


To su oni redovni pregovori po ukrajinskoj formuli mira, to znaci Ukrajina i drzave koje je podrzavaju.
Ali bez Rusije!

https://ground.news/article/peace-talks-in-switzer.....of-the-wef

offline
  • Pridružio: 10 Nov 2020
  • Poruke: 65

Надам се да се сећате (бар из литературе) ко је последњи користио ту фразу ''скраћујемо линије фронта''...А онда се нађе неко да нам прича да то није иста врста рата. А шта су стварно Украјинци мислили? Они су ову СВО изгубили још пре него што је почела, онда када су Руси одлучили да крену. И то је то.[/quote]

Da li to znaci da smo mi 1914,trebali da polozimo oruzje,jer je razlika u proporcij u snaga mnogo veca bila tad nego sad?Dal to znaci da smo i "99 trebali da se povucemo bez borbe do Kraljeva,jel eto i tad smo znali da smo izgubili rat i pre pocetka?
Gosn.Sirius svi ovde znamo da ste izraziti rusofil,al malo realnosti nije na odmet.

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25694
  • Gde živiš: I ja se pitam...

JimmyNapoli

Citat:Da li to znaci da smo mi 1914,trebali da polozimo oruzje,jer je razlika u proporcij u snaga mnogo veca bila tad nego sad?Dal to znaci da smo i "99 trebali da se povucemo bez borbe do Kraljeva,jel eto i tad smo znali da smo izgubili rat i pre pocetka?
Gosn.Sirius svi ovde znamo da ste izraziti rusofil,al malo realnosti nije na odmet.

Госн. Џими, мало пажљивијег читања (и тумачења) не би било вишак. Wink Мало си сабрао бабе и жабе, 1914, 1999...

Фразу ''скраћујемо линије фронта'' први је почео да користи Гебелс, тумачећи тако Немцима повлачење.
То је била суштина моје циничне примедбе.

Неупоредиви смо ми и Украјинци. Никоме ми ништа нисмо узели, нити нам је неко поклонио, као њима. Нас нико није наговарао да гађамо децу у Горловки. Нема то везе с русофилством. Ја сам пре свега србофил. Према томе сам и русофил. И то прилично реалан, врло би се изненадио у личном разговору. Ziveli

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1484

Prilikom diskusije o Ukro ofanzivi, ne može i ne treba se uzimati u obzir samo sektor Rabotina. Jer prosto ona se nije dešavala samo na tom jednom sektoru. Ukro ofanziva se dešavala kod Pjatijatke, Rabotina, Vremjevske izbočine i južno od Bahmuta, odnosno Kleščejevke. U ukupne Ukro gubitke tokom ofanzivnih dejstava treba ubrajati pojedinačne gubitke svih ovih pravaca. Tako se nisu proslavili Francuski AMX-10RC koji su svoje točkove ostavili na Vremjevskim poljima. Bredliji su ostajali bez gusenica, od Artjomovska, preko Novodonjecka, Staromihajlovke, Ravnopolja, Verbove, Rabotina do Pjatijatke. Leopardi su videli manje polja od njih ali i u osetnom broju ih je bilo manje. MRAP-ove ne treba ni komentarisati.

Ono što je malo teže ustanoviti od oklopa je, koliko je ova ofanziva koštala Ukrajinsku stranu u broju izgubljenih artiljerijskio-raketnih orudja i utroška granata i raketa za iste.

Najteže je ustanoviti koliko je ofanziva izbacila Ukrajinskih vojnika iz stroja. Bez sumnje imaju oni još ljudskog potencijala, ali nije isto kad neprijatelja dočekuje TO jedinica ili neka mehanizovana,VDV jedinica ili marici. Nije sve u broju, nešto ima i u kvalitetu. A kvalitet je dosta osakaćen na poljima ispred Rabotina, Pjatijatke, Staromihajlovke, Kleščejevke i na istočnoj obali Dnjepra.

Nema sumnje da je ofanziva skupo koštala i Ruse. Kako u orudjima tako i u ljudstvu. Ali dešavanja na terenu, nesumnjivo govore da ne u tolikoj meri koliko Ukrajince. Štaviše Rusi su preuzeli inicijativu na celoj dužini fronta. Pa čak i kod Dnjepra Ukri nemaju inicijativu a samo je pitanje kad će Rus i tu krenuti, da one nesretnike baci u reku. Bar sa čvrstog tla.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2131

Кринки. Заборављени мостобран све је мањи и мањи:
https://twitter.com/Pouletvolant3/status/1734146253968093381#m

offline
  • Pridružio: 15 Maj 2019
  • Poruke: 1516

Ako ukri odustanu od ofanzive to će biti ono što su ruje i hteli,pozicioni rat sa što manje gubitaka dok ne dođu izbori u novembru 2024 gde kremlj računa da će neki "tramp" dati celu ukrajinu rusima na tacni jer je zaukupljen Iranom i Kinom..ne Rusijom ..ali bi tad trebalo očekivati da rusi amerima rade ono što sad oni rade njima,pomažu i smeju se iza......

Već sam pisao da "ozbiljan ofanzivni" rat od strane Rusa očekujem tek u 2025 ako bajden i njegovi neokonsi ostane na vlasti sa istom politikom prema rujama u ukrajini.....

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2278

Citat:Kuleba: Failure for EU to give Ukraine approval to begin membership talks would be 'devastating.' It would also be a sign that the EU cannot deliver on historical commitments, Foreign Minister Dmytro Kuleba said on Dec. 11

da li ima jos neko od saveznika ukrajine (koji ih odrzavaju u zivotu parama i naoruzanjem) kojeg ovi jos nisu isprozivali?

kako vreme odmice, sve su bezobrazniji, mada i u eu su po obicaju kreteni nevidjeni, obecavase im svasta, pa cak i prostup EU.

ako jednom zapad napusti ukre, to nece biti zbog rusije. to ce biti zato, sto ce se na zapadu naci neko kome ce dosaditi ovo prozivanje i reci ce im dosta je bilo.

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25694
  • Gde živiš: I ja se pitam...

zdrebac
Citat:ako jednom zapad napusti ukre, to nece biti zbog rusije. to ce biti zato, sto ce se na zapadu naci neko kome ce dosaditi ovo prozivanje i reci ce im dosta je bilo.
...А онда ће чекати следећу прилику. Тако им је писано. Ако не могу кроз Украјину, пробаће кроз Казахстан, Средњу Азију, итд. Реч је о специјалној врсти похлепних идиота. Научили вековима да отимају па им сад необично што морају да плате и неки рачун, а да није између њих. Ziveli

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 708 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 9 sakrivenih i 667 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., ArmyBoss, bagor10, Boris90, Brana01, CikaKURE, Dimitrije Paunovic, Djokislav, gomago, hatman, Još malo pa deda, Karla, kikisp, krkalon, Litostroton, madza, Mihajlo, MilosKop, milutin134, Mixelotti, mocnijogurt, nenaddz, NikolaC, pein, rajkoplje, Romibrat, stankolich, Trpe Grozni, vlajkox, VP6919, šumar bk2, Čivi