Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

1056

Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

offline
  • Pridružio: 01 Mar 2022
  • Poruke: 88

babaroga ::Kad te rokne hajmars. Sitan vez


evo šta su Ukrajinci napisali
Мало оштећен, услед непрецизног удара ХИМАРС-а, руски 92Х2Е (раније замењен за 96Л6) радар за откривање свих висина система ПВО С-400. Како извор каже:

„Штета је последица удара ХИМАРС МЛРС, употребљене су две ракете.

Вреди напоменути да је до удара дошло одмах по доласку система ПВО на позицију. Другим речима, извиђачки дрон Оружаних снага Украјине чекао је да комплекс стигне на раније познате положаје.

Оператер ХИМАРС-а извршио је непрецизан ударац, што је резултирало мањим оштећењем радара.

Такође, вреди напоменути смрт сигналиста јединице радиотехничких трупа, старијег наредника Андреја Николајевича Бушуева (положај „Кошма“), услед рана од гелера.

Занимљиво је да је уз ПВО С-300 (судећи по радарском С-400) на позицији био и ПВО Панцир-С1, који је био задужен за покривање ПВО. Међутим, Панцир није успео да „детектује” приближавање пројектила.

Кремински правац, Луганска област.

10-15 априла 2024.”

twitter.com/bayraktar_1love/status/1783115917364277482



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5397

Raketa H-59 ima raketni motor, ali ta raketa je sada već poprilično arhaična i sumnjam da je u upotrebi.
H-59M je pak aktivna i u više varijanti ih ima, samo ova raketa ima turboreaktivni motor i nema ovog dima koji se na tom snimku vidi.
Ovo je H-59M u letu ->

https://m.youtube.com/watch?v=hz3h-BM2pMo&embeds_r.....e=emb_logo

Tako da će to prije biti nešto drugo, nešto sa raketnim motorom koji radi nešto duže, možda je protivradarska H-58, možda se upecala na nešto na anteni. A njoj motor puše 20 sekundi, a kad je zima i duže od toga



offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 852
  • Gde živiš: Beograd

Simon simonović ::Naišao na stranicu Oryx o gubicima Rusije i Ukrajine do 5 septembra 2023 godine. I te podatke sam onda uporedio sa sadašnjim gubicima.
Po Orux-u, Rusija je od septembra 2023 do danas, i to u vremenu kada je konstantno imala blagu inicijativu, izgubila preko 3 300 komada tehnike, od toga skoro 700 tenkova. Dok je u isto vreme Ukrajina izgubili oko 1 400 komada tehnike.

Znam da se ovde vodila o tome rasprava zilion puta... Ali ipak mi nije jasno da Oryx može toliko da maši... Da odnos gubitaka u tehnici bude skoro pa 2.5 prema 1 u korist Ukrajine.
To mi deluje nadrealno i neobjašnjivo

Da li toliko masno lažu i da li je sve prevara, ili u tome ima neke istine
???

Mene taj Oryx ne tangira ni 2%, ni ne gledam to propagandno smeće. Mislim, treba da pratim nekakvu listu u temi čiji je naslov nešto tipa "Napad na Evropu". Znači jetra me u startu zabolela i batalio sam. A u istom rangu je i ukrajinsko MO, cifra koju oni objave, lebe moj, tako masno i providno laganje, manipulativno spinovanje, da bi se stekao utisak kako se Rusi tamane kao miševi i bubašvabe, kao da su nekakav niži oblik života. Dok na njihovoj strani ima jedva 30 000 mrtvih, a možda ni toliko ne bi bilo da je NATO pružio više pomoći, da je USA pomoć bila redovnija. A takve masne manipulacije prolaze još samo kod sledbenika CNN-BBC portala, kojima mišljenje, što reče neko, ne možeš da pomeriš ni milimetar.

Poslednji izveštaj UKR MO:


Crtaju skice i žvrljaju cifre, prave od svog naroda budale, obmanjuju svet, a za to vreme Mikola trune širom fronta, saborci ga neće pokupiti, jer je postalo skupo sakupljati Mikolu sa livada, odnosno postao je biznis ne pokupiti mrtvog Mikolu. Što da Mikolina majka ili supruga dobiju naknadu, kada mogu razni vojni komesari i državni službenici da se bahate tim novcem i troše na automobile i kurve.

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 715
  • Gde živiš: United Kingdom

S2M, nisam dobro upoznat kako se pravilno vrsi rotacija na prvoj liniji odbrane, jer niti sam zavrsio vojnu akademiju niti sam ikad “organizovao” istu. Nisam siguran da li to znaci da ne bih trebao da postavljam clanke na istu temu.
Clanke objavljujem ili imaju nekih interesantnih detalja ili su dobar pocetak razgovora. No nakon toliko kritika ( i kunktator pobunio) odlucio sam da vise necu postavljati clanke.

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1123

Evo šta Ameri šalju u tranši od milijarde Ukrima, ili su im već isporučili:

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2646
  • Gde živiš: Beograd

Вољена корњачица изгледа попила мину код Красногоровке Crying or Very sad , али су успели да је извуку

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2022
  • Poruke: 256

Ovaj spisak što USA šalje Ukrima za milijardu meni na žalost ne znači mnogo.. Nema cifara.. A, ko što onomad kaže drug Koba, da je kvantitet. več kvalitet sam po sebi, bi cifre morale, da budu prioritet.. pogotovo, što se kvantiteta tiče ovo važi za ovaj rat...

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2131

Krvava Devetka ::No nakon toliko kritika ( i kunktator pobunio) odlucio sam da vise necu postavljati clanke.
Ma nije bilo na tvoj račun nego na njihov (autora tekstova). A i ja sam nešto nadrndan danas. Mr. Green

Ovo što si preneo očigledan je "coping". Za ovakve tekstove dovoljno je da u dve rečenice kažeš o čemu se radi (kao što si i učinio na početku posta) a ostalo staviš u spoiler. Ili daš samo link. Da je neki kvalitetniji tekst pa ajde, u redu je da se i ceo prenese. Ovakav tekst to ne zaslužuje. A iskreno, idu mi na živce ti njihovi novinarski štosovi, ono, zatrpamo čitaoce gomilom termina, oznaka opreme, zakukuljimo i zamumuljimo a onda prosečni zapadni čitalac kaže "u jeee, al ovi sve znaju, mora da govore suvu istinu kad su tako precizni". Bar se mi ovde ne primamo na te fore. Što se mene tiče, postavljaj ti i dalje, valja i kuknjavu čuti. Samo malo proberi i bolje odvoji tvoje pisanje od njihovog.

Ista molba važi i za ostale. Mnogo je materijala, nema se vremena za sve pa da ga bar probamo propustiti kroz nekakvo sito. I ja ako zabrazdim, slobodno me opomenite, ne čekajte moderaciju.

offline
  • Pridružio: 17 Maj 2019
  • Poruke: 1771

Јел тачно да се 67-та бригада распушта?

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2661

https://t.me/geromanat/25123



Realne su sanse da uskoro padne i Krasnogorivka. Pisu svi o jakoj ofanzivi u mestu.

https://t.me/istocni_front/32707

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 509 korisnika na forumu :: 12 registrovanih, 1 sakriven i 496 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bladesu, Kriglord, kybonacci, M1los, Nemanja.M, powSrb, sasa76, trajkoni018, vaso1, vesthepes, 125