Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

1084

Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4591

@krvava devetka
Eno juče-prejuče državni sekretar Blinken (četvrta osoba po ovlašćenjima u USofA posle senilnog dede) pokušava da usred Pekinga hoće da zavrće Kinezima ruke. Uskoro, verovatno tokom maja, dolazi VVP u posetu Kini, a kako vidim i Erdogan. Videćemo kako će posete proći da će se moći nešto pročitati između redova. Da se aktivno radi na tom frontu, radi se.
Meni će biti vrloindikativan i način prijema Erdogana. Državne počati u Pekingu ili neki levi aerodrom sa sa petim pomićnikom drugog sekretara sve bez crvenog tepiha (pogledati kako se Šolc ne tako davno proveo).



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Dec 2015
  • Poruke: 277

Drage kolege pre desetak stranica poveli ste malu diskusiju o tome dal će u nekoj budućoj ofanzivi Harkov ili Zaporozje imati primat.Uz svo poštovanje mislim da ste pogrešili u određivanju primarnog cilja Rusa.

Da bi videli šta to hoće Rusi krenimo od toga sta hoće ukrajinci.Kijev bi da regrutuje 300-500 hiljada vojnika.Hajde da pretpostavimo da ih nekako nabavi šta oni mogu.Moraju proći osnovnu obuku od bar 3 meseca.Sve pre kraja jula početka avgusta ti vojnici bi teško bili upotrebljivi posebno za neku kontru.

Sirski izgleda rešio da bude Manštajn xxi veka, a za odbranu bira svoju verziju "backhand blow".

Užurbano gradi neku svoju panter-votan liniju.Tamo će da stavi ove mobilizovane nesrecnike(za to nema razloga da ih nešto obučava samo nek sede u rovu i pucaju u sve što mrda ispred njih).Ako Rusi i probiju liniju probaće kontru kombinovanjem f16+ jdam,dronova ,artiljerijskog orudja tipa Cezar,kasetnih i napadom profesionalnih iskusnih NATO obučenih "elitnih" jedinica.

Ideja je da otupi oštricu ruskog napada i opkoli isturene snage.Tu slobodno dodajte i himars za napad na logističke centre po dubini.

Ruski odgovor.Do avgusta je nužno da eliminišu "džombe" ukrajinske vojske i svedu je na guštere.Prosto da kad probiju odbranu nema koga da ih zaustavi.

Kako se to oslikava na terenu.Kolega Denaya me je pretekao i ukazao da bi pravac severno severno zapadno od očeretina bio obećavajući.Tu se sad mora udariti sto jače o što brže.Zašto? Jer do leta Rusi moraju krenuti sa istovremenim opkoljavanjem Konstantinove i pokrovska sadejstvom Marinka avdevka i bahmutskog fronta.

Hronologija operacije:

1)do kraja maja napredovati do donjeckog kanala reka vovča i bychok i sledećih gradova:Kurahovo-Karlovka-vovče-progres-vozdvizenka-jablonevka.Neophodno je ugroziti put t504

2)do kraja juna na severu rešiti Njujork -djeržinsk i preći kanal .Na jugu probiti liniju izmedju progresa i vozdviženke pa levo.Za nastupanje iz pravca kurahovaka Konstantinopolju(manji logistički centar) pa onda ka pokrovsku.

3)do kraja jula bi trebalo da u oba slučaja i jedno i drugo naselje staviti i sličnu situaciju kao bahmut ili avdevku(samo jedan izlaz koji nadgledaju Rusi)

Dolazi polako vreme da Rusi završavaju posao.Ovakvim planom stavljaju ukro komandu pred svršen čin.Sirski mora da brani bar jedno naselje (Pokrovsk) ako ne i oba.Tad će imati dva izbora.Dal je iscrpi snagu malog broja jedinica,a da ih popunjava regrutima sumnjivog kvaliteta?Druga opcija je da rotira i dopunjuje veteranima što će dovesti do slabljenja ukupne odbrane.

Brzina same ofanzive bi zavisila od faze.U početku bi se vrednovala prodornost do odredjene tačke.U kasnijim fazama polako al sigurno kad avijacija i artiljerija omeksaju fortifikacije.

Još jedan aspekt ovakvog napada.Opkoljavanjem se ukri teraju da trose municiju veoma brzo.Ako krene kontrabateriranje i počnu da proždiru granate u želji da spreče Ruse ostaće za kratko vreme bez donacije ,a pitanje je koliko brzo zapad to može da nadoknadi

Tek u julu/avgustu u jeku borbi za ova dva naselja možemo govoriti o Harkovu ili zaporožju.



offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 900

Kina ne pomaže Rusiji.
Kina normalno trguje sa Rusijom, Rusija plaća za sve što uveze iz Kine. Dakle to nije pomoć, to se zove trgovina ili razmena dobara, Rusija njima energente, a Kinezi njima potrebnu tehnologiju.

A ono što Ukrajina ima sa Zapadom se ne zove trgovina.
Ukrajine je totalno dekintirana i ona dobija ogromnu finansijsku i vojnu pomoć na lepe oči, tj. na iracionalnu zapadnu mržnju prema Rusiji.

Ali Zapadnjaci ne mogu da objasne svojoj javnosti kako to da "gube" od države koja ima gdp manji od Italije (to im je omiljena poštapalica), pa onda da bi umanjili značaj Rusije kažu kako im pomaže Kina.
Da Kina zaista krene da "pomaže", sa svojim džinovskim proizvodnim potencijalom, Rusi bi vrlo brzo izbili na granicu sa Poljskom.

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2022
  • Poruke: 263

https://twitter.com/journaIite/status/1784223209107173840 --- Eto... Pored armijske grupe Sever (N), Rusi počinju sa formiranjem armijsku grupu Dnjepr... No ja još uvijek mislim, da če oba pravca barem u ovoj godini biti sekundarna i, da če biti primarni Pokrovsk i dalje, do Slavjanska i Kramatorska, pa da se zaokruži taj Donbas več jednom....Za sad, kako izgleda, sve ide ubrzanijem tempom, što znači, da Ukri nisu više u stanju da stabilizuju, najjače odbrambene linije, koje imaju, kamoli, kad se ove probiju, što se ljepo vidi na potezu linije, kod Očeretina, gdje padaju, kao domine... Polako, polako se Ukrajina demilitarizira a barem malo motivisane i sposobne rezerve više nema..Nekako imam osječaj , da če, posle svega, Harkov i Odesa, da padnu, kao zrele hruške... Jasno.. Ako neče NAFO na juriš u Ukrajinu...

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8526
  • Gde živiš: pecina stroga

Si Djiping docekuje Blinkena.
Ko da ceka vodoinstalatera.

Inace, snimak je namjerno pusten od strane Kineza, vrlo neuobicajen snimak i mimo protokola.

https://t.me/i20028843/200068

offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4591

babaroga ::Si Djiping docekuje Blinkena.
Ko da ceka vodoinstalatera.



Ili možda taštu... Mr. Green

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 723
  • Gde živiš: United Kingdom

babaroga ::Si Djiping docekuje Blinkena.
Ko da ceka vodoinstalatera.
Inace, snimak je namjerno pusten od strane Kineza, vrlo neuobicajen snimak i mimo protokola.


Kinezi se sprdaju sa njima, samo sto to mnogima promice.
Postoji velika razlika izmedju "zapadnjaka" i "istocnjaka". Mislim da su dobar primer borilacke vestine.
Vecina zapdnjackih se svodi udaraj i primaj udarce dok neko ne padne. Istocnjacke vestine te izmedju ostalog uce kako da iskoristis enegiju protivnika i iskoristis ga protiv njega samog, pravi istocnjacki majstor ce ti prvo objasniti da je coveku najveci neprijatelj on sam- tj njegov ego.
U filmovima Bruce Lee-a se uvek pojavljuje isti motiv- neko ga vredja i maltertira on to trpi dok ne padne krv...
Problem kod Kineza je bio njihova mnogoljudnost (manja potreba za raznim masinama i spravama) i tradicija, zbog kojeg nisu bili inventivni. Komuniticka partija Kine je to prepoznala i onda je zbog toga izbacila dosta elemenata konfucijanizma.

offline
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10954

Citat:Vecina zapdnjackih se svodi udaraj i primaj udarce dok neko ne padne. Istocnjacke vestine te izmedju ostalog uce kako da iskoristis enegiju protivnika i iskoristis ga protiv njega samog, pravi istocnjacki majstor ce ti prvo objasniti da je coveku najveci neprijatelj on sam- tj njegov ego.

Hahhahaha. Ne. Kraj off.

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1130

Ne znam jel neko primetio, ali kažu da su Rusi zauzeli i fortifikacije istočno od Krasnogorovke, i na tom pravcu ušli u gradić.
https://twitter.com/AMK_Mapping_/status/1784141132731207755/photo/1
Suriyak potvrđuje
https://twitter.com/Suriyakmaps/status/1784232577936605542

Takođe kažu da su u noćašnjem napadu na aerodromu kod Krasnodara uništena 62 kompleta UMPK.
https://twitter.com/NasradiniXgomar/status/1784187429055795207

online
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2655
  • Gde živiš: Beograd

Off od jedne poruke

Ima onaj jedan Kinez, osrednji MMA borac, koji je hteo da dokaže neefikasnost raznih "mističnih" istočnjačkih borilačkih veština. Sastavio je kao malu decu gomilu raznih Kung Fu majstora i majstora drugih sličnih veština. Kad kažem sastavio, mislim bukvalno ponizio.

Napadali ga i nazivali agentom Zapada jer je udario na kinesku tradiciju, ali nije on kriv što je MMA kao mešavina najboljih elemanata iz raznih veština (bez elemenata misticizma, sektašenja i ostalih stvari tipičnih za "bullshido", sa fokusom samo i isključivo na EFIKASNOST) neuporedivo nadmoćna.

Kraj off-a.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1030 korisnika na forumu :: 57 registrovanih, 6 sakrivenih i 967 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: antonije64, Apok, babaroga, bankulen, Belac91, Bobrock1, bufanje, ccoogg123, cifra, crnitrn, dane007, Dimitrise93, FileFinder, flash12, galerija, Georgius, Hans Gajger, HrcAk47, jackreacher011011, Karla, Kubovac, kybonacci, ladro, Leonov, lord sir giga, Lucije Kvint, mackenzie, MB120mm, mercedesamg, Milometer, moldway, MrNo, Ne doznajem se u oružje, nemkea71, nick79, nikoladim, opt1, Panter, pein, Pikac-47, proka89, rajkoplje, rasok, rovac, Sirius, skvara, stegonosa, Sumadija34, Tvrtko I, vathra, VJ, vladulns, wizzardone, zdrebac, zhuki8, Čivi, 125