Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

1086

Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 723
  • Gde živiš: United Kingdom

panzerwaffe ::Mislim da je ovo prva najava nekog ruskog zvaničnika o potencijalnoj novoj mobilizaciji, već šuškaju ruski TG da može biti polovinom Maja

To bi bio pravi potez, gledano s Ruske strane- ako dodje do mobilizacije rekao bih da je to onda pocetak kraja.
Ukrajincima je moral na niskoj razini, a istrosili su najbolje i motivisanije jedinice koje su im krpili rupe u odbrani, a sad im stvarno fali ljudstva jer zadnjih par meseci je bilo dosta zestoko.
Ako Rusi ne iskoriste sansu sad, ko zna kako se stvari mogu iskomplikovati.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 17 Avg 2012
  • Poruke: 1273
  • Gde živiš: Šid, Srbija

Onda je Nato na potezu.



offline
  • Pridružio: 31 Mar 2020
  • Poruke: 145

Boris90 ::Onda je Nato na potezu.
mobilizacija je odgovor na odobrena sredstva u USA

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2686

Napisano: 27 Apr 2024 18:28

Još malo pa deda ::Колега Srle993 у свом предвиђању руског напредовања промашио само месец. С нестрпљењем очекујем његова даља предвиђања.

Pogresno sam se izrazio, mislio sam do kraja Maja Laughing
Do kraja Juna Casov Jar i Ugledar cekam, pocetak bitke za Nju Jork ili njegovo okruzivanje, kao i priblizavanje Seversku uz pad Verhokamjanske, Vimke, Bogdanovke i Spornog Ziveli

Ako sve to bude to su ozbiljni pomaci na frontu, jos ako krene ozbiljno na Kupjansko - Limanskom delu i krene se na Oskol jako, onda DNR mozda osvoje i u narednih 6-9 meseci

Salu na stranu, nisu ovo predvidjanja nego gledam gde su vec sada aktivne artiljerijske pripreme, iz toga naslucujem dalji razvoj situacije, sto verujem jos dosta forumasa jos mnogo bolje zna, pogotovo @Denaya, @babaroga, @kuntraktor, @Bobrock itd.

Dopuna: 27 Apr 2024 18:40

‼️🇷🇺🇺🇦 Након заузимања Часова Јара, руска војска ће претворити град у одскочну даску за нападе на „кичму одбране“ Оружаних снага Украјине, - CBC News

▪️Константиновка и Дружковка на западу, као и већи Краматорск и Славјанск на северу, биће на удару.
▪️Часов Јар је важан логистички центар који Оружане снаге Украјине користе за прегруписавање. Ако се изгуби, град ће бити веома тешко повратити.
https://t.me/geromanat/25361

online
  • Pridružio: 17 Avg 2012
  • Poruke: 1273
  • Gde živiš: Šid, Srbija

GandorCC ::Boris90 ::Onda je Nato na potezu.
mobilizacija je odgovor na odobrena sredstva u USA


Ok to ali ako dodje do nekog veceg kolapsa Ukro odbrane ovi na zapadu nece sedeti skrstenih ruku i posmatrati , to nam je valjda jasno ..

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 723
  • Gde živiš: United Kingdom

Boris90 ::
Ok to ali ako dodje do nekog veceg kolapsa Ukro odbrane ovi na zapadu nece sedeti skrstenih ruku i posmatrati , to nam je valjda jasno ..


Nisu oni spremni, tek trebaju da dignu vojnu industriju i povecaju proizvodnju oruzja/municije, u sustini oni su se sad isprepadali da tako kazem jer su Rusi pokazali neverovatnu sposobnost prilagodjavanja itd... Nije njima toliko stalo do Ukrajine, vec se boje da ce ih Rusi iznutra razjediniti, a zatim bi mogli da napreduju dalje. U sustini isti princip sto i "zapad" pokusava (ranije sam to nazvao rekurzija)- oni ce to naravno pokusati spreciti i igrati ce na svoje karte- kapital. Verovatno ce biti dosta slicnosti sa bivsim hladnim ratom gde ce se boriti za "zemlje u razvoju" da ih tako nazovem.
Direktan sukob sam do nedavno potpuno iskljucivao, no sad vec nisam toliko siguran.

E, sad je pitanje sta je Rusima krajnji cilj? 4 oblasti ili cela Ukrajina. Ima jako dosta argumentata i kontraargumenata za jedan i drugi scenario, i tu stvarno nemam ideju kako ce se to zavrsiti, ali recimo ne iskljucujem neki "tajni dogovor" u kojem bi se NATO trupe nasle i zvanicno u Ukrajini.

U slucaju da bi sad NATo poslao trupe u Ukrajinu da se bore protiv Rusa- dobili bi batina ko konji.
A ovo kazem kao neko ko je manje-vise zapadno orijentisan.

offline
  • Pridružio: 01 Jan 2024
  • Poruke: 61

Napisano: 27 Apr 2024 19:09

Zapadne zemlje posalju svoju vojsku i to stvara dodatno mitiv kod ruske strane, da tu istu vojsku posalju kuci ali u crnim vrecama. Pored svega sto je Evropu zadesilo od pocetka SVO prvenstveno mislim na poskupljenje energenata, inflaciju i stagnaciju privreda sta mislite kako bi reagovali na povratak svojih, al u crnim vrecama. Rekao bih da je i obicnim ljudima za Zapadu dosta ovog rata, stoga, mislim da je neka vrsta direktne konfrotacije i sukoba NATO pesadije sa rusima malo verovatna.

Naravno, ludost je uvek moguca, samo pitanje koliko je realna.

Dopuna: 27 Apr 2024 19:14

Krvava Devetka ::
E, sad je pitanje sta je Rusima krajnji cilj? 4 oblasti ili cela Ukrajina.

Ako su sve ovo pokretali samo zbog 4 oblasti, a da ne stave i Harkov, Nikolajev i Odesu pod svoje, tj da na kraju ne zatvore pristup ostatku ex Ukraine Crnom moru bilo bi ogromno razocarenje.

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2686

Красногоровка - ситуација за вече 27.04.24

Наше јединице су од самог јутра почеле да врше притисак на непријатеља из правца противпожарног постројења са очигледном намером да пресеку његове јединице у високом микроокруг „Солнечни“.

Услед борби успели смо да пређемо Централну улицу и преузмемо контролу над делом зграда са обе стране.

Тако се маневарски простор и могућности за појаву групе Оружаних снага Украјине брзо сужавају. Још мало нашег кретања напред и многи непријатељски војници ће заувек остати у Солнечном. Неки су убијени, други заробљени.

Напад се наставља.




https://t.me/geromanat/25369

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2022
  • Poruke: 264

https://twitter.com/simpatico771/status/1784283600621371478 --- VV, o trenutnoj ekonomskoj situaciji u Rusiji... U glavnom nema zime..

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: pecina stroga

Izgleda da konacno imamo video potvrdu da su Berdichi u Ruskim rukama.

Pet mjeseci zestokih borbi za ovu poziciju. Ukri su se drzali junacki do kraja, morali su napustiti poziciju tek kad je zaprijetio obuhvat sa ledja. Jos jedan dokaz da se najtvrdja uporista najbolje uzimaju obuhvatom.

https://twitter.com/moklasen/status/1784244505274733002/video/3

Padom Berdicha, i ruskim napretkom sjevernije na Keramiku, ovaj sektor prijeti da postane nova bresa u ukro Avdejevskom frontu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 965 korisnika na forumu :: 54 registrovanih, 7 sakrivenih i 904 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., ajo baba, Areal84, bladesu, Bobrock1, Boris90, cavatina, debeli, delrey, djuradj, DonRumataEstorski, dragoljub11987, drimer, dulleo, eaglehawk, Hans Gajger, HrcAk47, ikan, Joco Skljoco, Još malo pa deda, Karla, kikisp, kolle.the.kid, Krusarac, kybonacci, ladro, Marko Marković, mile23, Misirac, mkukoleca, Ne doznajem se u oružje, nemkea71, nenad81, opt1, Oscar, pacika, panzerwaffe, procesor, rajkoplje, rodoljub, rovac, S2M, sasa76, simazr, Singidunumac, Srle993, vathra, voja64, wolf431, Wrangler, zastavnik, zeo, zixmix, zixo