Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

1109

Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8571
  • Gde živiš: pecina stroga

Predlog za forumase iT klikerase

Sastavite ovaj klip lomljenja stabilizacije na leopardu u Moskvi sa ovim dolje klipom, i eto par miliona pregleda na Youtube za dan.

Klip nazvati Leopard 2 Moscow Test



PS. babarogi 25% od profita za ideju i autorska prava
Izvinite za OFF. Broj babaroginog racuna u PP



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2767

Napisano: 30 Apr 2024 16:54

Prodor ruskih snaga u odbranu u Očeretinu izazvao je situaciju konfuzije u ukrajinskom komandnom lancu, koji nije u mogućnosti da zaustavi ruski napredak. Osvojenje Očeretine veoma podseća na osvajanje Popasnog, što je omogućilo ruskoj vojsci 2022. godine da napreduje prema Bahmutu, Soledaru i tvrđavama Lisicanjsk i Severodonjec. Šta se očekuje nakon osvajanja ovog novog uporišta od strane ruskih snaga?
Okolina Očeretine obuhvata visoko područje koje se proteže duž pruge i širi se prema severu. Uzimajući u obzir ovo i poslednje napretke u ovom području, možemo predvideti da će se ruski napadi razvijati na sledeći način:

Deo 1:
Ruska vojska će nastaviti napredovanje na zapad, dosežući Prohres (1), gde će zauzeti svoje pozicije. Osvojenje ovog grada omogućiće uspostavljanje kontrole vatre na ukrajinskim trupama smeštenim istočno od Karlivskog rezervoara, što će ometati ukrajinsku logistiku na tom području, koja će se povlačiti kako Rusi nastavljaju da napreduju duž tog pravca (5). Istovremeno, ruske trupe će napredovati duž dva glavna pravca:




Prvi od njih će ciljati raskrsnicu puta koja se nalazi na autoputu H-32, koji povezuje Pokrovsk sa Kostjantinivkom (2). Ovo će biti ozbiljan udarac dolasku pojačanja i snabdevanja u drugi grad, s obzirom da je Pokrovsk epicentar Donbasa, ostavljajući samo put za Kramatorsk kao glavni logistički put.
Drugi napredak će biti prema severu, ciljajući grad Kalinovo (3), očekuje se da će ovi napredci omogućiti ponovno otvaranje osi autoputa H-20, zauzimajući gradove Oleksandropil i Pantelejmonivka (4).


- preveo gpt
original: https://t.me/Suriyak_maps/2766

Dopuna: 30 Apr 2024 17:01

Deo 2:
Nakon Kalinova, ruski napredak će se nastaviti prema severu, dosežući grad Zorju (1). Prirodna barijera jezera Kleban-Byk će sprečiti ruske trupe da dalje napreduju zbog opasnosti da ih ukrajinska vojska lako može bombardovati iz Kostjantinivke.
Situacija mora biti deblokirana napredovanjem duž autoputa H-32, koji se nalazi na visokom području, istovremeno kada ruske snage konsoliduju i proširuju kontrolu nad raskrsnicom autoputa (2). Ovaj napredak će verovatno biti najkompleksniji zbog obimnih odbrambenih linija koje je ukrajinska komanda mesecima pripremala tamo, budući da bi njegovo osvajanje značilo dostizanje jugozapadne periferije Kostjantinivke (3).




Ovi napretci bi ostavili ukrajinske aglomeracije Toreck, Njujork i Ščerbiniivka u vrsti polu-okruženja u kojem bi ostao samo jedan pravac snabdevanja. Osvojenje Časovog Jara u narednim mesecima od strane ruske vojske (4) ostavilo bi ukrajinske trupe u kritičnoj situaciji, u vreme kada bi ruske trupe sigurno počele napadati Njujork (5), gurajući ih sa odbrambenih linija iz 2014. godine.



Jako zanimljivo, Suriyak misli da ce Rusi preko Konstatinovke zakljucati Nju Jork-Toreck aglomeraciju. Ovo bi moglo sve i da se izdesava do kraja godine ako se nastavi ovaj tempo, a mozda i vise Ziveli



offline
  • Pridružio: 01 Dec 2009
  • Poruke: 1869
  • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

Ma ljudi pustite cevku ko da je ona bitna kako stoji bitnije je da su uspeli da srede i doteraju do Moskve dosta komada ispravne zarobljene tehnike. Bilo je dosta menjanja oklopa Sovjetske i Ruske proizvodnje i Ukrajinske modernizacije kao pingpong loptice, ali ovi trofeji imaju posebnu draz za one koji ce ih videti.
Avaj istorija se ponavlja ne znam da li ce rusi pored tehnike da defiluju i zarobljenike ili se to radi na kraju rata posle potpisivanja one bezuslovne kapitulacije.
Zavidim Gradjanima Ruske federacije sto ce imati priliku da prodju pored zarobljene tehnike.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32855

Možda je vreme da se opipa odbrana Njujork da se progura i tude ne mora doći do proboja jednostavno vezati ukre za sebe ako bude proboj još bolje. Što reče Denaja pre par dana pupoljak je krenuo da cveta ne treba sad stati jedan krak mora ići ka akumulacijama a drugi će verovatno zaobilaziti one fortifikacije i motati za leđa Njujork u i Konstatinovci e sad gde bi treći mogao da prodre?

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2767

⚡🔥⚡Russian troops eliminated Albanian mercenary Kevare Kekić in the direction of Avdeevsky. He fought as part of the 3rd Assault Brigade of the Ukrainian Armed Forces, formerly Azov⚡🔥⚡

https://t.me/i20028843/200673

offline
  • Pridružio: 06 Avg 2014
  • Poruke: 224

Operacija ( Veliki valcer) .Da li Rusi planiraju verziju 2.0 ?
https://www.youtube.com/watch?v=pcUcKN8dwVs

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2767

https://t.me/jnb_news/47930

online
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2670
  • Gde živiš: Beograd

Претече ме Сиријак, баш сам чекао данас да уловим времена да нешто релативно слично напишем Laughing

Превише смо се фокусирали на Покровск због почетног руског напредовања право на Запад после Авдејевке, али реално гледано, сасвим је могуће да главни правац даљег напредовања буде - север.

Комбинацијом заузимања Часовог Јара и даљег напредовања од Авдејевке ка северу, густо насељен простор од Горловке до Константиновке се може заузети готово без борбе, пресецањем негде одмах северно од Константиновке. А у некој мање амбициозној верзији, барем Ђержинск, пресецањем на простору између Константиновке и Ђержинска.

Мишљења сам да како Руси повећавају бројчану предност на фронту, треба све чешће да прибегавају оваквим развлачењима фронта и стављањем Украјинаца у полу-котлове из којих затим морају да се евакуишу без борбе. За разлику од касне '22 кад је скраћивање фронтова ишло у корист Руса.

Треба Украјинце развлачити што је више могуће.

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3071
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Citat:Hajde procitaj jos jednom sve napisano. Niko nije protiv izlaganja tehnike, vec nacina na koji se to radi, gde se dodatno unistava vozilo za koje je neko zivot rizikovao da ga izvuce, a neko u vojsci se ozbiljno iscimao da ga sredi da lici na nesto, a sve da bi se dobili jeftini EPP poeni.
Pa se onda to brani "tradicijom" koje se ni glavni im muzej oklopne tehnike ne drzi. Jer je glupa.

Мени је баш симпатична симболика, да се у сред Москве онако лежерно поломи цјев дојучерашњем ЕПП чуду које је у чувеној контраофанзиви требало одувати Русе, избушити њихове тенковске унтерменш скаламерије а Украјинце довести на Крим.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19311

fantom_S ::...
Мени је баш симпатична симболика...


Ne sumnjam da je bilo onih koji bi tako razmisljali i 1944, ali drzava nije tu da titra jajca masi.
Patriotizam vs imitacija patriotizma, 1944 vs danas:

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 595 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 5 sakrivenih i 556 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, Brana01, darionis, darkangel, Djokislav, doloress, dragoljub11987, Džordžino, Excalibur13, flash12, GenZee, kikisp, Kriglord, Kubovac, kybonacci, LUDI, milenko crazy north, mushroom, nebkv, nemkea71, nenooo, Nikolaa11, Parker, Pohovani_00, radionica1, RED4G-304, repac, Romibrat, rovac, t84dar, vaso1, vobo, wizzardone, Wrangler