Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

1089

Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: pecina stroga

Denaya ::
Pokušavam reći da posle povlačenja odredjene jedinice sa nekog dela, ne ostaje prazan nebranjeni prostor, već sledeće selo ili položaj je opet zaposednut odredjenom količinom snaga, koja usporava Ruski napad. Tako posle pada Novobahmutovke, nisu se Ukrajinci povukli momentalno iz Solovjeva iako im situacija nije bila baš jednostavna. Nisu se Rusi ušetali u Solovjevo i u cugu izbili na položaje ispred Sokola, Već su morali upotrebiti odredjen stepen snaga i malo pomuče sa to selo. A sve to daje Ukrajincima vreme da povežu tu novu linju koja se stvara.


Pa kod sredjenog izvlacenja naravno da ces ostaviti zastitnice da bi iskontrolisao protivnikovo napredovanje. Ali te zastitnice imaju samo zadrzavajucu ulogu, da se odrzava kontakt sa napadacem, i da se eventualno uspori napadac. Medjutim, zastitnice nisu odbrana, jer su nedovoljne da uspostave stabilnu odbranu i zaustave napadaca.

Ne treba mjesati zastitnice sa uspostavljenom i sredjenom linijom odbrane. Poslije Avdjevke, osnovni problem je sto su im Rusi dali vremena da na brzinu organizuju odbranu na liniji onih sela. Jer nisu pritiskali, stali su, izgubili kontakt, i pustili ih da pokusaju da se srede u Sjevernom, Tonjenki, Orlovki,. Lastochkino je mislim odmah uzeto, u naletu. Ove ostale nisu dirali neko vrijeme.

Ali , pokazalo se da su te nove linije posjednute na brzinu, i da su ih Rusi manje vise oduvali kad su krenuli.

Jedino Berdichi su uspjeli da se odrze sve do jucer, jer je to linija koja je uspostavljena jos u decembru, poslije one ukro kontre, i taj sektor nije bio ugrozen padom Avdejevke.

Zato se i pokazalo da su Resi prodrli na jugu, izmedju Orlovke i Vodjana. Kao sto sam i pretpostavio. S tim sto sam ja pretpostavio da ce Rusi onda da zamotaju na sjever, i pokusaju obuhvat Berdicha sa juga. Medjutim Rusi su obuhvatili Berdiche sa sjevera, i time iznenadili ne samo mene nego ocigledno i Ukrajince.

Medjutim, ono sto je ovdje kljuc, niej gdje su ukro linije odbrane, nego gdje je Ruska glavnina u napadu. Ja je ne vidim Nema je. Nema kooncentracije koja udara na slabo mjesto na frontu i siri uspjeh.

I dalje se kljuca malim jurisnim odredima podrzanim sa par kornjaca i FABovkama. Da ne gresim dusu, pokusali su udar sa malo jacim snagama kod Umanskog, mozda ojacana ceta ili cak bataljon, ali kasno, te su tu zaustalvjeni uz dosta gubitaka. Da je taj udar uslijedio par dana poslije padaa Avdejevke siguran sam da bi prosli kao kroz sir. Ovako, mjesec i po dana kasnije, naletili su na sredjenu odbranu.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 14 Mar 2016
  • Poruke: 235
  • Gde živiš: Campolongo

Neka usput objavi kolaž mostova preko Dnjepra u Kijevu, već kad si dao truda.



offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 898
  • Gde živiš: Beograd

Rusi tvrde da su opet poništili rezervaciju za smeštaj stranih plaćenika, ovaj put u Nikolajevu.



Citat:💥На хотел у Николајеву, у којем су били смештени страни борци, синоћ је ударио „Геран”.
На мети је био и електроенергетски објекат


https://t.me/CyberspecNews/51827

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: pecina stroga

kunktator ::Ukrajini nema spasa još od propasti Istambulskih pregovora.

Kad smo kod babe sa kolacima, evo Politika prenosi tekst iz DIe Welt o tome sta je baba nosila u korpi u Istanbulu. Mnogo novih detalja o samom sporazumu, kao i o stvarima koje jos nisu bile rjesene, ali je trebalo da se ispeglaju na direktnim pregovorima Zelenski - Putin.

Iz ove perspektive, napustanje ovih pregovora je ukro zajeb biblijskih razmjera.

https://www.politika.rs/scc/clanak/611591/Otkriven.....i-Ukrajine

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 898
  • Gde živiš: Beograd

Napisano: 28 Apr 2024 8:26

Pregled ciljeva koje su ukrajinci dohvatili i pokušali da dohvate preksinoć:
Citat:Napadi ukrajinskih dronova na ruske pozadinske regione 26-27. aprila 2024. (ažuriranа mapа)


https://t.me/CyberspecNews/51830

Dopuna: 28 Apr 2024 8:40

Sinoćni napad:



Citat:
Крим
Непријатељ је ноћас напао јединице ПВО на рту Таркханкут ракетама ATACMS, претходно касетном бојевом главом.
Раније је ова врста оружја погодила Крим у области аеродрома код града Џанкоја на северу полуострва. Гађане су и инсталације противваздушне одбране.
Непријатељ покушава да нокаутира читаве области противваздушне одбране, предвиђају се појачани напади у контексту покушаја Кијева да организује информативне и борбене акције за Дан победе и инаугурацију Врховног команданта.
Ситуација на фронту Оружаних снага Украјине се неће променити. Они ће направити срање.


https://t.me/dva_majors/41077

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 898
  • Gde živiš: Beograd

Poruka koja je pronađena sa ličnim stvarima kod jednog od ukrajinskih "samoubica sa Dnjepra", u Krinkiju.

Citat:Iz 38. brigade bačene u borbu kod Krinkija:
„Poslani smo u smrt. Poslao komandir čete Dimčenko. Ako čitate, to znači da više nisam tu. *Ime majke i broj telefona* Imam ćerku. Djakuju!”


+ 18+



#Source
https://t.me/fiftnmls/18046
@Slavyangrad http://t.me/Slavyangrad

offline
  • Pridružio: 22 Feb 2024
  • Poruke: 76

Збуњујуће информације на WarGonzo. По његовим мапама, Соловјево је још украјинско, а Кисловка и Котљаровка на сјеверном фронту су ослобођени.

t.me/wargonzo/19618

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2692

Mislim da su Ukrajinci imali jednu ili 2 ulice na zapadu Solovjeva u njihovim rukama dok su se Rusi snimali na istocnoj strani, mesto je malo i tu je pitanje minuta kad ce biti celo Rusko ili je vec celo Rusko.
Ako je istina za Kotljarovku to je super vest, kod njega jedino je i Ivanovka vise od pola Ruska, cudno.

offline
  • Pridružio: 21 Avg 2022
  • Poruke: 64

šumar bk2 ::Poruka koja je pronađena sa ličnim stvarima kod jednog od ukrajinskih "samoubica sa Dnjepra", u Krinkiju.





Onaj kanadski pacov sto se voli motati po ukro pozadini snimio je video o situaciji oko Krinkija u kojem opisuje uslove i probleme sa kojim se vojska susretala svakodnevno. Najzalosnije u svemu je bila prica o ranjenicima, samo su mogli biti izvlaceni u toku noci, oni ranjeni u jutarnjim satima bi cekali vise od dvanaest sati na evakuaciju. Poredjenja radi, na Soledaru je normalno bilo cekati do osam sati od ranjavanja do dolaska vozila za transport do pozadine.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3157

https://twitter.com/GeromanAT/status/1784504094754849072

GP":Ruske oružane snage probile su obranu 3. azovske brigade i ušle u selo Makejevka (LNR)."

I azovci nisu više ono, što su bili.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 843 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 8 sakrivenih i 801 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., alkatraz080, Bane san, ccoogg123, ddjxxi, DejanSt, dekan.m, Denaya, DonRumataEstorski, Dukelander, Frunze, Georgius, HrcAk47, ikan, Ivica1102, Karla, Koca Popovic, kolle.the.kid, Komentator, krkalon, Kubovac, ladro, Lieutenant, Ne doznajem se u oružje, Nikolaa11, savaskytec, Srky Boy, Srle993, tmanda323, Trpe Grozni, Vlada78, vladaa012, zdrebac, |_MeD_|