Rat u Siriji, 2011-2015. godina

2937

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Pridružio: 07 Sep 2011
  • Poruke: 151

zanimljiv film u reziji telekanala zvezda

youtu.be/TIJhQdTNo38



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Nov 2015
  • Poruke: 12

Russian Helicopters Strikes in Turkmen Mountains Latakia, Syria

youtube.com/watch?v=ZXeFsNI5M78



offline
  • Pridružio: 10 Maj 2015
  • Poruke: 113
  • Gde živiš: Podgorica

Sr.Stat. ::Турска избачена из игре
Пише: Мирослав Лазански
Војно и политички Турска има сада против себе Русију, а Европа ће гледати да у том супротстављању не поквари своје односе са Москвом
Citat:Дакле, шта се може десити ако руска војска обори неки турски авион, који уђе у ваздушни простор Сирије и остане у њему само 17 секунди? Па онда Руси саопште да нису знали да је то био турски авион? Наравно, Турци ће да протестују, прете, и ништа више. Пошто Турска не може да улази у било какав ратни сукоб са Русијом, јер једноставно Анкара за тако нешто нема капацитете. Ни НАТО неће због Турске ризиковати рат са Русијом, Европа је већ уморна од турских потеза. Можда ће само Стејт департмент заказати неку ванредну конференцију за штампу на којој ће новинари опет збуњивати и исмејавати портпарола, што је већ неко време пракса попут правог циркуса.
politika.rs/scc/clanak/344329/Pogledi/Turska-izbacena-iz-igre



Nije ni Turska tako naivna. Koliko znam, najviše izbjeglica je trenutno u njoj, i vrlo lako se može desiti da ih puste na Evropu. Grčka bi prva stradala, a onda i mogućnost nemira na Balkanu. Naravno ovo je sve najgori scenario što se tiče izbjeglica, ali ne treba zaboraviti na tu mogućnost. Malo slikovito, i bez uvrede: Ruski medvjed se jeste probudiona sreću-na vrijeme, ali i Turčin zna dobro da zakuva i obmane.

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8495
  • Gde živiš: pecina stroga

Turski vojnici ispracaju tijelo ruskog pilota na aerodromu Hatay, prije transporta za Ankaru



offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8002
  • Gde živiš: Zagreb

Dragan Mačak Damljanović ::gold_digger ::Tell Bajer, Aleppo

Al Nusra napala SAA polozaje.



Hahahaha kakav fejk , samo fali Bata Zivoinović,
Onaj što na kraju bezi ispred tenka neće ni da trči , a tenkista ni jednu granatu da opali , kao puče nešto pored puta , i nešto izvan naselja , nije loše snimljeno.


Koliko god to bilo fascinantno, mislim da je ovo autentična snimka.
Radi se o osvajanju sela Tall Bajir (ima na wikimapiji), južno od Al-Eisa, od prije 5 dana, a Nusra je izvršila upad ravno sa južne strane iz al-Huwayr Farms.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8002
  • Gde živiš: Zagreb

Evo još malo kamiona od danas, u mjestu Tadif u provinciji Aleppo.



Rusi se izgleda nisu uplašili Erdoganovog upozorenja da se ne igraju s vatrom.
Doduše, nije ništa spominjao za TNT...

offline
  • Pridružio: 27 Jul 2014
  • Poruke: 83

backobaculoni ::Pratim temu vec dugo, pa ajde da i ja prozborim koju vrednu bana. Ne mogu cudom da se nacudim kako se u Srbiji kao i u vecem delu Evrope ne govori o civilnim i nevinim zrtvama bombardovanja Francuskog, Ruskog. Nasi mediji objavljuju naslove kakve narod zeli da cuje(to je valjda ona taktika daj narodu hleba igara, a igre su forsiranje Rusije kao bozijeg pravednika). Ni jedan mediji nije objavio da se bombarduju televizije i da se koriste ne dozvoljena sredstva, da deca ginu nemilice i da je broj civilnih zrtava bombardovanja ogroman. Ne budimo licemeri. Ne postoji opravdanje za bombardovanje humanitarnih konvoja, televizija, bombardovanje belim fosforom. Uzgred ti civili koji su ostali su valjda oni koje ne bi trebalo da mrzimo kad vec mrzimo one koji su izbegli. Razumem ja da cemo mi uvek naci opravdanje tako mora itd., ali dajte bar malo postovanja barem prema civilima. Makar ovde na forumu. Ne znam uopste otkuda u nekima tolika radost dok gledaju kako se zdrobljeni civili izvlace ispod rusevina. Ne morate mi traziti one klasicne mane u manjkavosti patriotizmom. Srbin sam, pravoslavac, vojsku sam odsluzio u "elitnoj brigadi" u Nisu na Aerosromu. Za mene je prava Srpska vojska ona koja je presla Albaniju umiruci, a da nije kucu opljackala. Mi danas kao da nismo potomci istih. Pozdrav iz Sumadije... S' verom u Boga za kralja i otadzbinu!

1. Naravno, kao i svim nedavno samoniklim nazovi nacijama na Balkanu i tebi je jedina prava srpska vojska ona koja umire i napusta Srbiju. Taj film na tvom "sokocetu" nece igrati....

2. Samo pripadnici novonastalih nazovi nacija u svojim postovima isticu vaznost da su Srbi, Pravoslavci (naravno ovu rec uvek napisu malim slovom), sluzili kao pripadnici elitnih jedinica i sve ostale gluposti. Valjda iz straha, sta li. Uz to lako ih je prepoznati po nepoznavanju srpskog jezika. Kao sto vidis srpski se pise malim pocetnim slovom, isto kao i srpska vojska. Na stranu sve to, ali kakvu srecu ja imam danas da mi se izgleda javio klasic. Napisi koji vod, komadir voda, ceta, komandir cete, bataljon, komandant bataljona i vojna posta si bio na niskom aerodromu.

3. Cija televizija? Je li onih sto "broadcastuju" i postavljau na Youtube kako oni "casni" odrubljuju glave nevinim ljudima? Prvo napisi koju rec o Beslanu.

4. Ne bih da ti ovde pisem sta si sve zasluzio, ali ban je sigurno jedna od najkulturinijih stvari koje si zasluzio a sto mogu ovde da ti napisem. Najbolje bi ti bilo da se samobanujes.

offline
  • Pridružio: 27 Jul 2014
  • Poruke: 83

Sloven :: Nije ni Turska tako naivna. Koliko znam, najviše izbjeglica je trenutno u njoj, i vrlo lako se može desiti da ih puste na Evropu. Grčka bi prva stradala, a onda i mogućnost nemira na Balkanu. Naravno ovo je sve najgori scenario što se tiče izbjeglica, ali ne treba zaboraviti na tu mogućnost. Malo slikovito, i bez uvrede: Ruski medvjed se jeste probudiona sreću-na vrijeme, ali i Turčin zna dobro da zakuva i obmane.

Da i? Grcka hermeticki zatvori granicu da ni ptica ne moze proci. U slucaju da izbeglice* posegnu za nasiljem, Grcka uzvrati nasiljem. I sta ce onda izbeglice?

* Uvek me je impresionirala cinjenica da su ove zadnje izbeglice sa Bliskog Istoka mladici u svojim 20-im i 30-im, bez zena i dece.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

goran.vvv ::Russian Helicopters Strikes in Turkmen Mountains Latakia, Syria

https://www.youtube.com/watch?v=ZXeFsNI5M78


Да ли је снимак сигурно из Сирије?

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8002
  • Gde živiš: Zagreb

Izdajnik ::http://www.almasdarnews.com/article/tiger-forces-and-hezbollah-advance-on-the-strategic-city-of-deir-hafer-as-isis-falls-apart-in-east-aleppo/

Zasto se zauzelo ovo selo?
Ono je daleko od pozicija SAA.

Nije. Zamijenio si sela Aqulah i Aqulet Akulah. Ovo koje je zauzeto (Aqulet Akulah) je južno od aerodroma, a ovo na koje ti misliš je istočno od Deir Hafera i nema nikakve šanse da je SAA tamo.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 791 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 8 sakrivenih i 739 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., airsuba, amaterSRB, babaroga, Ben Roj, bojank, Brana01, cavatina, cemix, dane007, djboj, Djokkinen, Dogma21, draganca, dragoljub11987, esx66, goranperović66, ikan, Karla, Lubica, mackenzie, mercedesamg, mile23, milenko crazy north, milimoj, Misirac, mrav pesadinac, Nikolajevic, nuke92, Rogonos, royst33, Sale.S, Srle993, stegonosa, Tvrtko I, vlad4, vladaa012, VP6919, yufighter, zillbg, zixmix, |_MeD_|, Čivi, 223223