Rat u Siriji, 2018. godina

1188

Rat u Siriji, 2018. godina

online
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10908

Ljudi, kolege, sagovornici jel mozete da nastavite na temi o BUKu? Molim vas drugarski.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Maj 2017
  • Poruke: 2474

Mislim Kubovac da je u pitanju sekundarni režim, onaj koji kod KUB-a išao praćenjem kroz TOV dok se daljina dobijala sa 11-ce.
Samo kod BUK-a je to na mnogo višem nivou naravno, naročito ovim novijim koji su proistekli iz Urala. Praćenje po uglovnim koordinatama optronikom a daljina sada već i laserom ili posebnim radarskim modom.



offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12560

Pancir-S2 ::^
Na sve imas odgovor. Samo ako pazljivije procitas napisano.
Cuj kako preko satelita.? Sta mislis kako se Kalibar navodi.?

Za F16 ne moze objasnjenje. Znas li ti kolika je to raketa da prodje izraelski VOJIN neprimeceno.? Wink


F-16 je zveknula najverovatnije modernizovana Pečora posto Sirijci ih imaju to su one mobilne varijante. Njihov polozaj Izraelci tesko znaju posto ga menja ocas posla pa su im napravili finu zasedu.

@jazbar

Naravno da nije 100% pasivan rezim ALI radi se o tome da BUK moze da npr lansira raketu i da ukljuci nisanski radar na svega par sekundi (npr tako gde ocekuje metu) tako su nasi sa KUB radili i nista nisu pogodili jer je KUB daleko stariji sistem koji ako je dobio nekakvu termoviziju ko zna kakvog kvaliteta je ista bila.

BUK-M1 danas pak ima termoviziju dometa 50km za ciljeve velicine lovca, i to Ukrajinci nude, za BUK-M2 sigurno ima istu takvu ili bolju termoviziju. Na to dodaj internet bojista sto danas vise nije eksluziva samo Amera i jasno je da BUK itekako je zajeban za bilo koji moderan avion bio on stelt ili ne.

offline
  • Kubovac  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 12 Jul 2016
  • Poruke: 5109

@Oluj

Mislim da jeste nešto u tom smislu kako si objasnio....I ja sam napisao da se svakako u tom režimu nišanac izbacuje iz priče, a praćenje ciljeva vrši ekvivalentom, na primer optronikom ili kod Kuba TOV-om....
Ali isijavanja ipak ima, predajnika osvetljenja....verovatno moguće još kraće nego kod Kuba.....

@Mean

Cilj se prati TOV-om....daljina se dobija od 11-ce (osmatrača) ili pak potpuno bez nje (neispravno ali se pokazalo moguće)....SLO usmerava rakete ka cilju na osnovu pomeranja upravljačke palice kojom operator u RStON-u prati cilj i okreće TOV (i sam nišanski radar).....
Uključuje se komanda "dubliranje komandi", Režim II "zahvat u vazduhu" i "zabrana zahvata". Lansira se raketa samo usmerena ka cilju. Nakon cca 2,5 - 3 sekunde počinje sa radom marševski motor. Raketa ima komandu "zabrana zahvata" još cca 2-3 sekunde i onda nakon protoka od 4,5 - 6 sekundi leta rakete, uključuje se predajnik osvetljenja, a raketa skida komandu "zabrana zahvata" i počinje pretraživanje. Ukoliko u roku od naredne 2,5 - 3 sekunde ostvari zahvat, počinje vrteška, ako ne, izgubljena je....
U ovim slučajevima se događalo da raketa ne ostvari zahvat, ali i da uspe u tome. Ovaj način nije propisan borbenim pravilom.

Kada pak, osmatrač odredi daljinu (dakle, moramo ga uključiti) ili se pak nišanski radar uključi nekoliko sekundi pre lansiranja rakete da se odredi i daljina, a zatim se isključi, u tom trenutku ponavljamo ono sve gore napisano, ali raketa proračunava 70% putanje cilja i leti prema toj putanji i kada se uključi predajnik osvetljenja nakon x sekundi (2,5 - 6 sek) šanse da se ostvari zahvat sa RGS su veoma velike....

Izvinte ako sam zbrzio, ali neki se bune, a tema bila bez ikakvih novosti....i sad ovo smeta....?

offline
  • Pridružio: 20 Maj 2017
  • Poruke: 2474

Ah dobro, ovako, kanal od i do rakete je do sada uspešno ometan na prvobitnoj Dvini i mislim da je neko sa zapada uspeo da ometa i Falangu. Tu se srećna priča o ometanju tog kanala i završila za sada, barem takvog kanala, neki drugi oblici u svekolikom svetu oružja su uspešnije ometani.
U tom smislu BUK nije potpuno pasivan ali jako slabo ide ometanje i njegovog nišanca u ful režimu a kamoli da se ometa raketni link.

offline
  • Pridružio: 20 Sep 2018
  • Poruke: 13

mean_machine ::

F-16 je zveknula najverovatnije modernizovana Pečora posto Sirijci ih imaju to su one mobilne varijante. Njihov polozaj Izraelci tesko znaju posto ga menja ocas posla pa su im napravili finu zasedu.



Ne moze biti.
Taj avion je prepolovljen pao kod Haife. Pad je bio ravan, bez inercije. Sto znaci da je pogodjen tu gde je i pao.
Ko se seca izjave izraelskog pilota, da je na trenutak video raketu i da je odmah usledio udarac i katapultiranje.

Neva ne moze onakvu stetu da napravi, jer deluje parcadno i na odredjenu daljinu.
Pogotovo sto nema sanse da prodje VOJIN, ili bilo koji sistem odbrane Izraela.

Samo nesto neuhvatljivo (hipersonicno), ili u stelt tehnologiji moze da prodje teritoriju Izraela.
Da ne ulazimo u to ko je to uradio i zasto. Ali da ipak znamo da je pre toga Rusima oboren Su-25.

offline
  • vobo 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 25 Apr 2011
  • Poruke: 1585

Covek lepo zamoli da nastavite diskusiju na odgovarajucoj temi, a vi ga ignorisete i ubijate sa postovima. Jel radi ta administracija nesto???

offline
  • Pridružio: 20 Maj 2017
  • Poruke: 2474

Poljana-D4 koja je došla da komanduje kao C2I sistem nad mešovitim sirijskim sastavima ali pre svega BUK-ovima daleko pouzdanije određuje pripadnost odnosno radi indetifikaciju cilja nego bilo koji parcijalni KIS nižeg nivoa.
U potpunosti je odgovorna za davanje ciljeva na gađanje, istina kroz podčinjene integralne KIS-eve raketnih jedinica. U povoljnim uslovima a u ovom slučaju oni nisu nikakva retkost može da potpuno anulira iz upotrebe integralne akvizicione radare pridodate KIS-evima raketnih delova.

offline
  • liman 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 27 Okt 2018
  • Poruke: 963

Dejstvo avijacije po ISIS-ovcima kod Hajina, snimak sa zemlje.

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2018
  • Poruke: 809

ISIL pokušava da se probije u AbuKamal, traju jaki sukobi
https://mobile.twitter.com/QalaatAlMudiq/status/1070053362211667969

Pronadjeno u Daari
https://mobile.twitter.com/QalaatAlMudiq/status/1070307906233491456
Nemam vremena da postavljam slike koga zanima ima na linku
Definitivno prelazim na Marvel, dok i oni ne krenu sa ovakvim glupostima😂

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 878 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 7 sakrivenih i 828 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, _Rade, A.R.Chafee.Jr., Apok, bokisha253, Boris90, d bos, dane007, darkojbn, dika69, Džordžino, FOX, Georgius, gomago, goxin, hyla, janbo, Leonov, mercedesamg, Metanoja, milutin134, MiroslavD, Mixelotti, mocnijogurt, moldway, pacika, powSrb, procesor, radoznao, sasa87, Sirius, Smiljke, stalja, stegonosa, suton, Toper, Trpe Grozni, vandrej, vathra, vladulns, ZetaMan, Zoca, 125