Rat u Ukrajini - 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. godina

136

Rat u Ukrajini - 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. godina

offline
 • Konstruktor
 • Pridružio: 01 Nov 2013
 • Poruke: 1247

dobri covek ::Ja pokuš'o da budem fini sprema njih. Al ne ide, sami upadaju u taj sengrub...
Jeste da, tako je, Mesopotamija, 17000 godina i prva reč je bila "Pobeda"


Ne može složenica da bude prva reč!

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 30 Avg 2014
 • Poruke: 103

Здраво живо,
пријавих се само да похвалим поруку коју написа ''Добри човек'' на теми Сирија пре неколико страница и да приупитам како неком ко зна Србицу-ћирилицу може бити тешко прочитати ово:

''В военно-морских силах Украины были проведены учения по обороне морского побережья.''

међу превод реч по реч користећи речи србске које неки изгледа више не користе на нашим просторима:

''У војно-морских силах Украине били проведени ученија по одбрани морскога побрежја ''

дакле, коначни превод:
''У Војно морске силе (Поморске снаге) Украине било проведено учење одбране морског побрежја (обале)


Додатно ученије Smile

В се код нас чита као У
Сила код нас исто сила или снага
Учење је учење само што код нас у зависности од контекста текста користимо и друге речи па у овом примеру вежба али ако је неком први пут онда и ми морамо рећи учење
Брег-побрежје ваљда толико можете повезати да ми за терен уз реке, кезера и мора кажемо обала
и за крај још једна мала напомена-назнака други славенски народи а шта тек рећи за ине (друге) веома тешко изговарају речи са два и више сугласника а највећи проблем им је слово ''Р'' које у принципу код нас је више као самогласник а не сугласник и зато сви они убацују слово ''Е'' или ''О'' где год им је тешко изговорити такве речи па зато имамо да је:
Србије - Сербија или Град-Город или у примеру речи ''Одбрана'' избацили су ''д'' а између ''д и ''б'' додали слово ''о''.
Доста за данас и вежбајте децо ''лијепо писаније'' Smile

Свако добро

offline
 • Mrkva 
 • Počasni građanin
 • Pridružio: 21 Jan 2018
 • Poruke: 817

Cufo ::

Ako može, kad se postavlja ovako, da se makar u jednoj rečenici ukratko napiše o čemu se radi jer nama koji ne govorimo ruski ovo ovako ne znači apsolutno ništa-kao da su kineski "hijeroglifi".

Hvala Ziveli


Ćirilićna slova su ti hijeroglifi?
Da tek vidiš ćirilicu kod kavkaskih jezika. Pored njih su hijeroglifi krasopis.

offline
 • Pridružio: 06 Nov 2010
 • Poruke: 11646
 • Gde živiš: Vranje

Pijano prasence (petro pijanica) se upisao u ktitore, uslikali ga na fresku zajedno sa kompletnom familijom

offline
 • Pridružio: 06 Nov 2010
 • Poruke: 11646
 • Gde živiš: Vranje

Više od hiljadu pripadnika VSU u prošloj godini izvršilo samoubistvo. Uzrok je gubitak nade, besposlica, alkohol i PTSP.
https://iz.ru/736110/2018-04-24/bolshe-tysiachi-ve.....li-s-soboi

offline
 • Pridružio: 06 Nov 2010
 • Poruke: 11646
 • Gde živiš: Vranje

Krimski most prošao ispitivanje čvrstine.
Obaavljeno je uz pomoć nekoliko (Cool teško natovarenih kamiona

offline
 • Pridružio: 05 Mar 2016
 • Poruke: 40

Интересантан текст написан у тону који ми није близак, али садржи податке на које вреди обратити пажњу.

Анатолиј Карлин: Украјина још није умрла, а кад ће не знамо

offline
 • Pridružio: 06 Nov 2010
 • Poruke: 11646
 • Gde živiš: Vranje

Ako se izuzmu tvrdnje poput "Ukrajina pobedila Rusiju...", "niko neće da prizna otcepljenje Krima" i još par njih (povećavanje vojne moći ukrajinske vojske...na primer) nema ni jednog do sada novog podatka. Sve su to stari podaci, ali bih rekao da neko pogrešno čita. Od ukradinske pobede nema ništa, ona je kao zemlja i kao civilizacija dovedena do nivoa afričkih zemalja. Ej bre, ukinuta im je obavezna vakcinacija protiv TBC!
U jednoj od najrazvijenijih zemalja nekadašnjeg SSSR. Sav napredak privrede koji se pominje u članku je bio dovoljan da se privreda zemlje dovede na nekih 60 posto od onoga što je zemlja imala u momentu otcepljenja.

Vojska narodnih republika je smanjena, umorna od čekanja na "dža ili bu". To je tačno, ali je tačno i da je ukradinska vojska još više umorna. Početni vatreni patriotizam je bio pokretač javljanja u vojsku dobrovoljaca 2014, a danas su u vojsci ukradine samo oni koji nisu uspeli da pobegnu iz zemlje, oni koji nemaju ništa bolje (mnogo je takvih, u i van populacije pogodne za vojnički poziv), oni koji su našli prijatno uhleblje da imaju da piju, da se drogiraju i da kradu ono što je preostalo (s vremenom ostaje sve manje i manje da se ukrade...). Poznato je kako je prošao prvi talas, gledamo svakodnevno kako prolaze ovi današnji. Ej, da naletiš na sopstveno minsko polje posle tri godine u rovu!

Za četiri godine rata nije proradila fabrika streljačke municije, izgorelo su tri od četiri glavna skladišta municije, a svi su svesni da su skladišta izgorela ne zbog delovanja nekakve diverzantske grupe, nego da bi se prikrila kradja.
Nova oprema je prefarbana stara (ako je i prefarbana), a stara oprema uprkos novoj boji ima običaj da eksplodira i ubija sopstvenu poslugu, novi primerci su još uvek u fazi prototipa ili se mogu izbrojati na prste, tehnika je van pogona. U stvari, jedino što je novo to su kaiševi na pantalonama dičnih ministara i drugih političkih vodja. Ministri i sam pan predsednik su sve deblji.

Pojačanja ipak ima - na primer teletabis više nije u uniformi i neće više povesti ni jednu jedinicu na uništenje, a to je već pojačanje. Zato je u politici i tamo ima još veću razornu moć.

Poligoni za obuku su prepuni jedinica koje se rotiraju na obuci po nato standardima, tu su instruktori iz nato zverinjaka, nedavno su primećeni i neki iz ovih krajeva. Sve je to lepo, ali potrebno je na obuku poslati jedinicu koja je dobro opremljena, dobro nahranjena i napojena, a ostalo je samo napojena. Vojnike tuku, maltretiraju i šalju (po kazni, kažu) na prednji kraj bez oružja i pancira. One koji se, od muke, napijaju zovu avatarima, zatvaraju u kaveze!
Ni ne znam kakvi instruktori, sve da su iz SAS, ne mogu od razbijene bande napraviti vojsku. Jednostavno zato što je to nemoguće. Od ***ana se može napraviti pita, ali niko to neće da pojede (ili bar niko normalan)

Vojska nato zverinjaka je na ulicama Kijeva. I da nije, ruska ne bi bila na toj paradi.
Verovatnoća da će perica prasence (ubr, ko je još video tako staro i tako debelo prasence. To je odavno postalo svinja) proći bez smene do kraja mandanta ili biti ponovo izabran je toliko mala da pada ispod statističke greške... (pri ovome, verujem da će smena praseta biti više nego nasilna). Sve češće su kritike na njegov račun od strane "relevantnih činilaca sa zapada", sve se otvorenije priča o traganju za naslednikom ...

Što se kritike o mostu tiče, da pomenem da su one postale smešne. Most koji je nemoguće sagraditi ima sada veliki problem - hoće li automost biti otvoren na Dan Pobede ili na Dan Rusije (devetog maja ili 12. juna). Granja železničkog mosta ide po planu, pa će čak i on biti otvoren ranije. Predvidjam da će to biti ista dilema, dogodine (09.05. ili 12.06)
Blokada je ukradinska tradicija.
Prvo su prema Krimu uveli blokadu prometa hrane. Blokadu razbijaju stanovnici ukradine koji na Krimu kupuju hranu, jeftiniju nego kod njih.
Zatvaranje vode Rusija je rešila pronalaženjem novih izvora i bušenjima. Sada je ima dovoljno i za privredu i za nadolazeće talase turista.
Struja je prekidana rušenjem stubova, sada Krim ima dovoljno kapaciteta da izvozi struju. Uz istovremeno grejanje stanova i vode.
Železnički saobraćaj? Od prilike da dva puta (na ulazu i izlazu) zadržavaju vozove, ukradina je došla u situaciju da samo sluša vozove koji prolaze zaobilazeći ukradinsku teritoriju. Luksuz da budu pratioci i posmatrači (slušaoci) ukradinu košta oko milijarda dolara godišnje (otprilike toliko novca neće biti uplaćivano u budžet zbog nedostatka vozova).

O vojnoj pobedi u nekom potencijalnom sukobu neću ni da govorim. Ni po papirnim podacima, ni po kvalitetu, ni po tradiciji ukradina i Rusija nisu igrači iste lige. Na stranu geostrategijske prednosti koje Rusija ima.
Pa zamislite utakmicu u kojoj bi, punom snagom i iz takmičarskih motiva, igrali "Crvena Zvezda" iz Beograda i "Pčinja" iz Trgovišta! To je, otprilike, odnos Ruske i ukradinske vojske.
O kvalitetima generaliteta Rusije i ukradine (i to se računa) isto.

I sve se to vodi kao pobeda ukradine? Da je takvo stanje stvari, i da živim u Rusiji, voleo bih da svaki put budem tako pobedjen.

offline
 • Pridružio: 01 Jun 2013
 • Poruke: 2467

Njubara ::Интересантан текст написан у тону који ми није близак, али садржи податке на које вреди обратити пажњу.

Анатолиј Карлин: Украјина још није умрла, а кад ће не знамо


Tekst jeste zanimljiv ali se vidi da pise "pindos iz kresla" koji 360 dana bulji u statistiku I grafikone a 5 dana u godini turisticki ode u Ukrajinu. Statistika ko bikini,otkriva mnogo a ne pokazuje nista. To sto se u DNR rodilo 11h a umrlo 30h ljudi na papiru pokazuje da odumiru a u praksi vecina trudnica predje 50km I porodi se u Rusiji zbog drzavljanstva. Privredni rast , zelja 90% gradjana ukr dela Donbasa da ostanu pod Kijevom, motivisana I iskusna armija... Braca Grim su p...n dim za ovog eksperta. Skupili su bogato iskustvo u raznim kotlovima I bezanijama a motivacija im je takva da su za mirnu 2017 objavili da su imali 1000+ izbacenih iz stroja zbog nediscipline I alkohola. Za republike pise kako su idejni iz 14/15 napustili armiju a za razliku od idejnih sa druge strane koji su dobrim delom napustili svet ( ostalo se rasulo kud koji ) borci DLNR su u mogucnosti da se vrate u par dana I dobar deo je u medjuvremenu bio u Siriji za razliku od prezivelih Ukrajinaca koji su iskustva sticali u Poljskoj I Ceskoj na baistelu ili vijajuci vodku na frontu.

online
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 29585Ko će mu ga znati da li je montaža ali ukri su kopirali male kvadrokopetre koje je ISIL koristio protiv PMU i SAA bacajući male bombice evo su i ukri napravili svoj model
Ударные беспилотники УГИЛ атаковали позиции ДНР под Мариуполем
https://vk.com/video-70187376_456240248

Trajler za doku. film Dežurstvo

Фильм российского режиссера Ленара Камалова «Дежурство» (Phone Duty) завоевал главный приз на XVII международном фестивале Tpaйбeкa (Tribeca Film Festival, TFF) в Нью-Йорке.
Источник: http://rusvesna.su/news/1524912739Около 9:35 28 апреля ВСУ нанесли массированный удар по Докучаевску.
Источник: http://rusvesna.su/news/1524903809

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 577 korisnika na forumu :: 18 registrovanih, 3 sakrivenih i 556 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 39mm, A.R.Chafee.Jr., Dejan84, Denaya, draganl, Excalibur13, hyla, jammedrudder, M1los, Marko Marković, MiloradKomadic, pein, raketaš, repac, Ripanjac, shaja1, slonic_tonic, suton