Rat u Ukrajini - 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. godina

187

Rat u Ukrajini - 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. godina

offline
 • Pridružio: 27 Nov 2013
 • Poruke: 2983

Lucije Kvint ::http://www.pravda.rs/2018/9/9/samo-nam-je-i-ovo-trebalo-pokrenut-raskol-u-pravoslavlju-moskva-prekida-svaki-odnos-sa-carigradom/
"Московска патријаршија потпуно ће прекинут еухаристијско општење са Цариградском патријаршијом уколико изда томос о аутокефалности Украјинске цркве – изјавио председник одељења РПЦ за спољне црквене везе митрополит Волоколамски Иларион."
"Када дође до дрског и циничног мешања у ствари помесне православне цркве – то не уводи само целу ситуацију у слепу улицу, него и доноси опасност раскола у светском православљу. Канонска црква ту аутокефалност неће примити. Ми у Руској цркви ту аутокефалност нећемо признати. Неће нам остати ништа друго до да прекинемо општење са Цариградом – нагласио је други по рангу јерарх РПЦ."

Kao sto je nekad CK odredjivao ko ce da dobije autokefalnost, tako sad Amerika preko fanariota prekraja kartu pravoslavnog sveta. Nece se ovo zavrsiti na Ukrajini, zaigrace nazalost mecka i kod nas (Miras, Makedonci, parvoslavne crkve na Kosovu, u Hrvatskoj...).


Ова вест и ови догађаји су нешто најкритичније, не само за Русе и Украјинце, него и за све православне народе.
Константинопољска црква је загазила у тешке преступе, не само канонске, него и теолошке, о чему ће се убудуће све више разговарати.
Треба нагласити да у самој Православној Цркви, када је реч о одређеним богословким питањима, још увек нема конкретних одговора и дефиниција, због чега данас имамо овакве проблеме. Једино се зна да Московска патријаршија задржава приправност и следи исправним принципима, са жељом да се дође до исправних решења.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 31334


Появились кадры задержания и допроса уроженца Дагестана Меджида Магомедова — боевика ИГИЛ, который по заданию украинских спецслужб готовил теракт в России.
Источник: http://rusvesna.su/news/1536571442

«Суть же греци льстиви даже до сего дни». Такую характеристику выдал Константинопольской епархии в конце XI века монах Нестор, составитель «Повести временных лет».
Источник: http://rusvesna.su/news/1536563856

Петро Порошенко показал самодельную газету, нарисованную украинским военнопленным Алексеем Кириченко в колонии города Макеевка (ДНР).
Источник: http://rusvesna.su/news/1536551445

offline
 • Pridružio: 21 Mar 2005
 • Poruke: 1141
 • Gde živiš: Niš

FSB arrests ISIS member ‘who planned murder of a Donbass leader on behalf of Ukraine

Citat: The Russian security service, the FSB, says it has arrested an Islamic State operative who was planning to murder one of the leaders of the self-proclaimed Donetsk People’s Republic (DNR) on behalf of the Ukrainian authorities.

The suspected terrorist was identified as Mejid Magomedov, who was born in 1988 in Russia’s southern Dagestan republic. He was arrested on Sunday in Russia’s Smolensk region in the west of the country.

The suspect said he was involved in a plot to assassinate a senior Ukrainian rebel commander Ukraine living in Russia. He said the mission was given to him by Ukraine’s SBU security service in coordination with right-wing extremists from the Right Sector movement, the FSB stated


Više na :

https://www.rt.com/news/438028-fsb-isis-member-ukraine/

offline
 • Pridružio: 04 Sep 2014
 • Poruke: 154

Milan A. Nikolic ::...
Треба нагласити да у самој Православној Цркви, када је реч о одређеним богословким питањима, још увек нема конкретних одговора и дефиниција, због чега данас имамо овакве проблеме. ...


Molim moderatore da ne dozvole da se ovaj vojni forum pretvori u forum za kvazi-teoloska pro*eravanja.

offline
 • Pridružio: 27 Nov 2013
 • Poruke: 2983

hayabusa64 ::Milan A. Nikolic ::...
Треба нагласити да у самој Православној Цркви, када је реч о одређеним богословким питањима, још увек нема конкретних одговора и дефиниција, због чега данас имамо овакве проблеме. ...


Molim moderatore da ne dozvole da se ovaj vojni forum pretvori u forum za kvazi-teoloska pro*eravanja.


У праву си и слажем се да не треба разглабати о томе на овом форуму. Али свако ко је заинтересован за црквена питања може у вези ове проблематике да се информише на форуму српске Цркве у теми која о томе говори:
https://pouke.org/forum/index.php?/topic/53966-%D1.....nt-1806594

offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 31334

Силы противовоздушной обороны (ПВО) Республики полностью контролируют воздушное пространство ЛНР, и в случае атаки противник понесет потери.
Источник: http://rusvesna.su/news/1536587133

offline
 • Pridružio: 01 Jun 2013
 • Poruke: 2467

ds69 ::Јуче, 9. септембра 2018. године сам на ВК страници Сводки от ополчения Новороссии на тему последњих догађаја у ДНР, који је написао Борбени мачак Мурз тј. Андреј Морозов, успут цитирајући Јевгенија Тињанског. Истинитост навода у тексту немам могућност да проверим. Текст није тако дуг, али је пун сленга па га нећу преводити од речи до речи. Испод ће бити оригинал за оне који боље разумеју руски.
Елем, Алексеј Тимофејев, звани Ташкент, в.д. потпредседника Савета министара и министар прихода (сборов и доходов) у ДНР од 2014 до 2018. године је решењем новог главног ДНР Дениса Пушилина "изгубио поверење" односно отеран и напустио је ДНР, тј. прешао у РФ. Ташкент се налазио одмах иза Захарченка када је овај погинуо у кафеу "Сепар" у Доњецку. Захваљујући Захарченку је вероватно прошао само са повредама од експлозије. После ове политичке елиминације су се појавиле гласине да је Ташкент био лопов, отимач и преступник тј. бандит са ауторитетом министра. Министарство прихода, ако је било устројено као у Украјини до 2014. године, када је таквим управљао Александар Клименко (из Доњецка), најбољи друг једног од Јануковичевих синова, се састоји од Пореске и управе Царина.
Најинтересантнија је свакако вест да је у оквиру Министарства прихода под Ташкентом била специјална јединица војске, која је "помагала" да се успостави "ред" тј. да се по Тињанском отима, ректира и пљачка.
Значајну улогу у тој специјалној јединици је по Морозову и Тињанском имао Дејан Берић. Нашег снајперисту, наведени не помињу као хероја и заслужног грађанина, већ: которого все адекватные считают лгуном и балаболом, которого на вранье не поймал только ленивый (кога сви адекватни доживљавају као лажова и блебетала, кога са лагаријама није провалио само неко ко је јако лењ).
Наведена специјална јединица је наравно као и обичне јединице одлазила на фронт, али је за разлику од других, корпусних јединица, имала право да одговори украјинцима и када је то другим, обичним, јединицама забрањено.
Ако су наводи свега овога тачни, онда су вероватно јаснији и мотиви за физичку елиминацију Захарченка неком врстом државног удара пре са него без одобрења из Москве. Украјинци, тј. њихов дб (сбу) су се одмах оградили од свега.

Текст на руском:

"Пишет Бойцовый кот Мурз. (Андрей Морозов): Поскольку активно полилось говно на "Ташкента", имею уточнить. У новых властей ДНР "вышел из доверия" министр доходов и сборов, гражданин "Ташкент", переживший взрыв, убивший Захарченко. Законноизбранный Пушилин немедленно сместил "Ташкента" с поста, "Ташкент" выехал в РФ и "возвращаться в Донецк не планирует".

Практически моментально в спину только что ещё "всенародно любимому" "Ташкенту" полетели, подозреваю что совершенно справедливые, обвинения в многочисленных отжимах прибыльных бизнесов в ДНР. Оправдывать эти отжимы какой-нибудь необходимостью предоставим тем, кто этим раньше занимался, а я сказать хотел про то, что называется "спецназом министерства доходов и сборов".

Вот в каком ключе уже высказался Тинянский:

"Это что ж получается...
Тимофеев вор, отжимщик, рейдер и преступник. У него была своя армия, так называемый "спецназ министерства доходов и сборов", которая помогала Тимофееву отнимать у людей собственность и пилить бабло.
И именно в этом "спецназе" служил Деян Берич, типа снайпер, которого все адекватные считают лгуном и балаболом, которого на вранье не поймал только ленивый. Но про него снимали фильмы, сюжеты.
Вы понимаете, что от лица Донбасса выступали те, кто не имел на это никаких оснований и те, кто по хорошему должен сидеть в тюрьме и давать показания на своих подельников?
И да, вы не представляете, сколько вам еще открытий чудных готовит жизнь. А мы что, мы оказались правы! Мы 4 года говорили кто есть кто, а в ответ нас гнобили, мол завидуем, героев обижаем.
Ну так что, флюгеры, где вы?
А я готовлю статью на эту тему."

Пока Евгений готовит статью, отмечу несколько моментов, которые могут быть знакомы отнюдь не всем, кто интересуется темой.

1. Да, у минсдоха есть спецназ, причём не просто спецназ, а со своими танками и РСЗО. Существование и этого, и других спецназов в "Республике спецназов", как выразился в свое время Изя Кацман, определялось не столько желанием каждого крупного функционера иметь свою личную гвардию, сколько простым фактом - опытный народ толпами бежал от корпусного маразма, насажадаемого "советниками", в эти подразделения.

2. Соответственно, по мере роста их численности, они, эти ведомственные спецназы, получали участки на фронте точно так же, как другие подразделения. И бойцы спецназа минсдоха точно так же стояли на ЛБС, как и "корпусные". Поэтому делать выводы о том, бутафорский "Деки" снайпер или взаправдашний, только на основании того, что он служил в спецназе минсдоха не есть корректно. И не Беричем одним этот спецназ ограничивался. Я знаком с людьми, которые, повоевав в разных подразделениях корпуса, ушли в спецназ минсдоха, потому что хотели воевать и убивать врага, а не на учениях "залипухи" устраивать для "золотых пистолетов" из Москвы.

3. Особенности подчинения ведомственных "спецназов" таковы, что иногда именно и только они на определенных участках могли дать какую-то ответку наглеющему противнику, когда "корпусные" соседи получали от штаба корпуса приказ молчать.

Этим, пожалуй, ограничусь."

Биографија Ташкента:
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B8%D0%BC%D.....0%B8%D1%87


Prave od DNR tajkunsko fsb Lugondoniu poput LNR. U tekstu se spominju tri coveka ( Zahar,Taskent i Deki ) koji u ukupnom zbiru imaju vise rana iz borbe nego brigada guzonja i cinovnika koji se sad bore za fotelje. Jasno kao dan da kriminal,politika i oligarhija stoje iza ovoga. U doba SSSR je postojala izreka "Rostov papa-Odessa mama" ali je od osamostaljenja UKR Donbas postao Zemun na kvadrat. Doba Silerove,kriminalaca kabadahija sa znackama,politicara,paravojske,sluzbe i raznih krmivoja,Ceda-Beba plus sprega kriminala,sluzbe i novokomponovanih milionera 90-tih kad su ubijani i ministri vojske i policije plus sadasnje vreme bate,Zvonka,keramicara i raznih klanova ukupno nije 10% od onoga sta se desava na Donbasu od sredine 15 pa na ovamo.
Kad se banda skupila u miru i krenula sa starim unosnim poslovima nece njih kociti neko ko je do rata bio cuvar u supermarketu,vlasnik restorana, spedicije, policajac.. (Kivi,Dremov,Mozgovoj,Betmen) jer vreme tece i danas zasluge iz 14/15 vrede toliko da im sahrana bude na tv-u i jedan dan zalosti. Mi smo predavali mnogo vece heroje da banda vrti milione i opljackano legalizuje.
Sva sreca pa je i na drugoj strani tako, i mnogo gore.

offline
 • Pridružio: 29 Avg 2016
 • Poruke: 1892

Како се ово уклапа у причу?
Citat:Извор који је близак руководству некадашње Партије региона изнео је листу Взгляд другачију верзију. По њему, одређени интерес за уклањање Захарченка могао је да има тзв. стародоњецки клан – бизнисмени и посланици који су до 2014. године, контролисали Доњецку област.

цитат је одавде:
http://www.nspm.rs/savremeni-svet/zasto-se-ukrajin.....cenka.html

offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 31334Stari snimak kad artiljerija poklapa VSU kod Ilovajska.

offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 31334

Авиация, артиллерия, ракеты: на Украине заявили о переброске войск к Азовскому морю
http://rusvesna.su/news/1536724806
Вооруженные силы Украины усилили армейскую группировку в Приазовье. Об этом заявил командующий Сухопутными войсками ВСУ генерал-полковник Сергей Попко.
Источник: http://rusvesna.su/news/1536724806

Ржавый ствол и танкисты без спецодежды: «драйвовое» видео ВСУ
https://vk.com/video-70187376_456240826
Пётр Порошенко регулярно восхваляет Вооруженные силы Украины (ВСУ). Как только у него появляется возможность, он воображает о том, что это самое мощное формирование в Европе и в мире. Впрочем, общественность иного мнения. Народ жестко «прошелся» по президенту-олигарху и выставил его посмешищем.
Источник: http://rusvesna.su/news/1536661149

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 624 korisnika na forumu :: 1 registrovan, 0 sakrivenih i 623 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: SlaKoj