Rat u Ukrajini-2022. godina, (Vesti, video, mape, fotografije)

1086

Rat u Ukrajini-2022. godina, (Vesti, video, mape, fotografije)

offline
  • Artiljerac
  • Pridružio: 07 Nov 2009
  • Poruke: 3128



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 721
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

bojank :: Laughing
Nije Tornado, nego protiv-desantna Damba.


Nisam znao da ovo postoji,evo,našao sebi da objasnim pa neka ovde,možda još neko nije znao za ovo.Znači mislili su i o tom aspektu obezbeđenja Zmijskog.

https://sr.m.wikipedia.org/sr-el/%D0%94%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0



offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5463

Kaže ova da sada Rusija izdaje pasoše u kojima, za one koji su rođeni u Kijevskoj oblasti, piše "Kijevska oblast / Rusija".

https://twitter.com/Saida_Zahidova/status/15431873.....A&s=19

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Priprema se teren... Noćas.

https://twitter.com/RWApodcast/status/1543364300487757825

offline
  • Pridružio: 15 Avg 2018
  • Poruke: 110

Snimak sa druge teme koji je okacio kolega S2M prebacen na YT za one koji nemaju telegram.
Napomena - jos jedan jako tezak snimak za gledanje, dron snima 2 UA vojnika kako bezuspesno pokusavaju da pobegnu od paljbe.

youtube.com/watch?v=Q405M1Ak2SE

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 718

Углавном рускојезични, украјински, портал PolitБюро и два друга канала Politeka online и People Life (тамо пророци имају своје место). До СВО су били знатно објективнији у интевјуима са разним политичарима, политолозима и другим гостима свакаквих политичких оријентација.

https://www.youtube.com/channel/UCas2_yXFXTsAiYxY4WfenqQ/videos

Водитељи Александр Шелест, чешће украјинскојезични Вадим Герасимович и у УА позната по својој спољашњости, Инга Мезерја (некада помоћник познатог Савика Шустера, у тадашњим пројектима), сама пореклом из Луганска.
Међу последњим клиповим су углавном типа: Гери Табах (пензионисани капетан бб, us navy): Кремљ су окупирали окултисти. Сергеј Гајдај: Црноморска флота мора бити потопљена. Адвокат Фејгин: Медведјев се боји Хага. Сергеј Грабски, војни „експерт“: Пробој код Херсона. Један је одударао од напред наведених. Разговор иде, наравно, на руском.

https://www.youtube.com/watch?v=9oCraSghLd8&ab.....1%80%D0%BE

Михаил Майман: Лисичанск, то је пакао на земљи. 29. јун 2022. године. Рођен 1985, презиме Помагајбо. Мајдан, затим АТО од 2014. године. Најпре батаљон Братство, потом батаљон Света Марија, борбе за Мариупољ, потом Иловајск. Јануара 2020. године се потукао у кијевском ресторану Mocco са Иљом Кивом, сада већ бившим послаником Раде, који је исто тако 2014. године учествовао у АТО, као муповац. да би се после предомислио и постао политичар партије Медведчука. Данас је у Москви, често на руским телевизијама, укључујући и чувених, ударних, 60 минута, код Скабејеве и Попова.

https://www.youtube.com/watch?v=ori0jtpZA3g&ab_channel=%D0%A2%D0%A1%D0%9D

Миша Мајмун, је до 2022. године, стигао до сопственог 14. батаљона Архангел Михајло из Кијева, где као комбат (командант) у рано пролеће 2022. године, учествује у одбрани Кијева у саставу 95. бригаде. Чим се још занима Миша Мајмун, довољно говори да је 2. јуна 2022. године ухапшен од стране Службе безбедности Украјине на бензинској пумпи ОККО, код Дњепра, и да су му тада одузели нека возила.

https://focus.ua/ukraine/517573-sbu-zaderzhala-na-.....aymana-smi

28. јуна је Миша Мајмун био у самом Лисичанску. Код рафинерије. Мало пре снимања га је звао друг из 4. оперативне бригаде Националне гарде (в/ч 3018). Целу ноћ су биле борбе. Тукли су их артиљеријом, авијацијом, свим чим су могли. 15 погинулих, 30 рањених. Ситуација је заиста тешка. Боримо се, убијамо, али тамо ништа нема светог. Тамо је пакао. 24 часа у 7 дана „поливају“. Гранате, градови, искандери. Долеће све и гине се 24 часа у 7 дана. Миша Мајмун је тада био са својим батаљоном у 111. бригади Територијалне одбране, која формално припада Луганској области, али очигледно да тамо није било довољно драговољаца, па је попуњена из Кијева. Каже да ако се на првој линији излази из возила, може да се не побегне жив до рова. Они (руси и ДЛНР) иду у напад. Њих је заиста много. Као да их штампају. Да не би изгледало све тако црно, Миша Мајмун каже да је однос губитака 10:1 у корист руса.
У Бахмуту (Артјомовску) има још увек воде, струје, али нема гаса. У Лисичанску нема ништа од тога. Евакуисан је већи део града. Пут према Бахмуту је уништен. Момци, који су изашли и Золотог нису више имали где да се сакрију од граната и градова. Тактика непријатеља (руса) је да униште сву инфраструктуру, па онда да униште све где је могуће да се сакрију и онда ући на пусту земљу. Спаљену земљу. Тамо где никог нема. Тактика непријатеља је да наводе панику на украјинску армију. Праве се котлови, по Миши Мајмуну, фејкови котлови. Каже да у борбе одлазе и украјински генерали. Каже да се и тада, 29. јуна у Лисичанску налази бар један генерал. Водитељ Шелест прича о прилогу француске телевизије, од неколико дана раније сниманом са украјинске стране. Становници отворено у камеру говоре како их гранатирају украјинци.
Миша Мајмун мисли да су французи, руски шпијуни. Миша каже да у Лисичанску није остало више украјинаца. Украјинци су евакуисани, а ти што су остали, они чекају русе. Миша Мајмун каже како су он и један чечен из Француске били у извидници, у неком селу 20 км у територији коју су већ контролисали руси. Нису имали никакве знаке на себи. Неки већ како се то каже на руском, престарели, дед им је рекао како је чекао русе све време, показао им свој пасош и војну књижицу још из времена СССР-а. Рекао им је где су „укропи“, тј. где се налазила извиђачко-диверзантска група Мише Мајмуна и чечена. Они су му на све то дали воде.
Миша Мајмун каже да су „Кадировци“ изроди код чечена. Потом Миша Мајмун говори о тренутној ситуацији у Славјанску. Ухапсили су једног од припадника украјинске полиције тамо. По речима Мише Мајмуна, већи део полиције је и 2014. године тамо полагао заклетву ДНР, па потом остао у Украјини. Прошли су „провере“ и наставили да раде. Возачи Гивија и Мотороле живе у Славјанску. Мирно се крећу.
Разговор се потом сели на тему: да ли је потребно више оружја (за Украјину)? Артиљеије, вбр-ова? Шта тренутно треба на фронту?
Миша Мајмун каже да пре свега треба затворити небо. То је најважније. Оружја има. Оружје довозе, свега има. Оружја ће нараво требати. Муниција се потроши. Ако украјинци штеде, руси не штеде. Неколико дана раније у Лисичанск није долазила никаква хитна помоћ, морали су сами да извлаче своје рањене у Бахмут у обичним аутомобилима. Каже да нема довољно транспорта, као што нема довољно ни горива. Нема довољно средстава пво. Има довољно и нлава-а и џавелина.
Финално питање. Територијални губици. Разни експерти говоре што неће то дуго, повратићемо, вратићемо се. Али сваки напад, то значи имати и велике губитке. Да ли је украјински војник у рову спреман да враћа територије?
Миша Мајмун каже да тамо нема пешадијских борби док не одради артиљерија и авијација. Руска пешадија улази када ничег нема. Све је уништено и нема се где сакрити. Оптужбе да је неко оставио, напустио, побегао са позиција не стоје. Често не може да се подигне глава из рова, и нико није побегао. Момци седе по три дана у вучјим јамама. Чекају непријатеља. Долећу беспилотне летелице и бацају бомбе право у ровове. Ровови су пуни крви и рањеника. Психолошки је све то заиста тешко. Налазити се на месту где је твој друг погинуо или рањен. Помиње 46. батаљон (познатији као Донбас), 24. бригаде у Тошковки. Било их је 650. Остали су без муниције и руси су кренули да их заробљавају. Медицинска сестра, девојка, из 72. бригаде је била са њима. Пуцала је, иако је била рањена у ногу. Она је тог момента подигла дух код војника батаљона Донбас. Једног од војника батаљона Донбас су тада нашли са извађеним осигурачем из бомбе, јер је очекивао русе. Каже да сви батаљони и легиони странаца, који ратују на ратишту, су тамо да би убијали русе. Они се смрти не боје. За њега лично су непријатељи, како он каже „кадировски пси“. На крају идеализује причу како су истовремено код њега у ауту били „драговољци“ из разних земаља, између осталог и јевреји и муслимани, и како су сви они дошли да се супроставе русима.
Јуче 2. Јула 2022. године је поново снимао код њих интервју. Кадиров је наводно понудио милион долара за његову главу.
Биће да су исправљали киксеве из интервјуа од 29. јуна. Много тога је рекао што не би требало.

https://www.youtube.com/watch?v=LyWXnMiGE64&ab_channel=PolitekaOnline

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 883

Napisano: 03 Jul 2022 7:54

Pogođen Belgorod : 3 mrtvih, 11 ranjenih (do sada)
https://t.me/intelslava/32434
https://t.me/intelslava/32439
Čini se da je pogođen Točkom U :
https://t.me/intelslava/32443

"Najmanje 11 stambenih zgrada je oštećeno i 39 privatnih stambenih objekata, uključujući pet koji su potpuno uništeni" rekao je Vjačeslav Gladkov, guverner Belgorodske oblasti.
Izvor b92


Dopuna: 03 Jul 2022 7:55

Oboreni dronovi nad Kurskom oblašću
https://t.me/intelslava/32441

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6274

🇷🇺🇺🇦 Air defense forces shot down enemy drones in the sky over the Kursk region.

The photos were published by the regional governor Roman Starovoit.




🇺🇦🇷🇺 There are footage of a rocket that hit Belgorod: it seems to be Tochka-U.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6274

❗️ВС РФ овладели Верхнекаменкой, Золотаревкой, Белогоровкой, в результате замкнули кольцо окружения вокруг Лисичанска, сообщили в МО РФ. В «котле» полностью заблокирована украинская группировка войск.
https://t.me/rian_ru/169635

Оружане снаге РФ су заузеле Верхнекаменку, Золотаревку, Белогоровку, чиме су затвориле опкоље око Лисичанска, саопштило је руско Министарство одбране. Украјинска група трупа потпуно је блокирана у „котлу“.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5463

Evakuacija Rusa sa Zmijskog ostrva. 29. jun.

https://twitter.com/Cyberspec1/status/154353894167.....Pdwyw&s=19

Ruska raketa utjerana kroz prozor. Nikolajev i Harkov.

https://twitter.com/Cyberspec1/status/154353412705.....yfeDQ&s=19

Navodno PZH2000 oštećen i zarobljen od strane Rusa, ovaj što je postavio je sumnjičav i rezervisan prema tome, jer se ne spominje na ruskim izvorima.

https://twitter.com/Cyberspec1/status/154353728076.....I-gkw&s=19


Eksplozija u Slavjansku

https://twitter.com/Cyberspec1/status/154354692850.....mflkw&s=19

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 850 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 1 sakriven i 841 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Istman, ladro, marsovac 2, Mi lao shu, nebkv, Oscar, stegonosa