Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2170

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

Rocker ::Za one koji ne znaju, ovo je Sufijski obred koji ima dosta varijacija zavisno od podneblja i naroda koji ga upražnjavaju,
Vidio sam nekad davno jedan koji je bio fenomenalan,ali ne mogu da nadjem sad.
Nesto u ovom stilu:

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 276

Ukrajinci planiraju SO u Marijupolju
Централна обавештајна агенција Украјине саопштила је да ГУР, АПУ, гранична служба, Национална гарда, СБУ, Национална полиција и Азов спроводе специјалну операцију спасавања бранилаца Мариупоља блокираних на територији фабрике Азовстал. https://t.me/RVvoenkor/12425.

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 187

Хроника (не)најављене предаје. Мало подсећање на вести из региона (БиХ, Кликс) о Азовстаљу, поређано је хронолошки, избор је урађен по личном укусу:
____________________________________________________

15.04.2022. Čeličana Azovstal posljednje je utočište branilaca Mariupolja, predaja bi značila sigurnu smrt (линк)
"Fabrika Azovstal je ogroman prostor sa toliko zgrada u kojima Rusi nemogu da pronađu ukrajinske snage", rekao je Oleh Ždanov, vojni analitičar sa sjedištem u Kijevu. "Zato su Rusi počeli da pričaju o mogućnosti hemijskog napada, to je jedini način da ih istjeraju", dodao je Ždanov. ... "Koliko zaliha imaju branioci i koliko mogu da se izdrže, može se samo nagađati. Ali nemaju drugog izlaza. Opkoljeni su sa svih strana, moraju stajati do kraja. Ako pokleknu, neće biti pošteđeni", rekao je.

17.04.2022. Vojnici iz Azovstala odbili "koridor za predaju" Rusije: Borit ćemo se do kraja (линк)
Ukrajinski poslanik za Odesu Oleksij Gončarenko kaže za BBC da se ukrajinski vojnici u Mariupolju neće predati Rusiji. “Razgovarao sam s njima jučer i znam da će se boriti do kraja”, kaže on.
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da bi eliminacija ukrajinskih boraca u Mariupolju stavila tačku na mirovne pregovore o okončanju rata.

19.04.2022. Okruženi Azovci na posljednjem snimku iz Mariupolja: Krećemo u kontranapad (линк)
"Odbrana Mariupolja se nastavlja. Unatoč nadmoćnim snagama neprijatelja borci bataljona Azov kreću u kontranapad", napisali su na Twitteru. ... Podsjećamo, Rusija je braniocima Mariupolja ponudila "koridor za predaju", no oni su to odbili rekavši da će se boriti do kraja.

20.04.2022. Dramatična poruka ukrajinskog marinca iz Azovstala svijetu: Odvedite nas na sigurno (линк)
"Ovo je naše posljednje obraćanje svijetu. Možda će nam biti posljednje ikada. Moguće je da su nam ostali samo dani ili sati", rekao je major Volyna. "Pozivamo svjetske lidere da nam pomognu," dodao je. "Pozivamo ih da se organiziraju kako bi nas odveli u treću zemlju."

21.04.2022. Ukrajinci spremni da pregovore održe čak i u Mariupolju (линк)
Mihailo Podoljak, savjetnik predsjednika Volodomira Zelenskog je rekao da su ukrajinci pregovarači spremni i da unutar Mariupolja održe bezuslovne pregovore kako bi zaštitili branitelje i civile. Rekao je kako je Ukrajina spremna da održi pregovore da bi spasila svoje momke, Azov, vojsku, civile i djecu ranjene i žive. Naglasio je da su oni njhovi i u njegovom srcu zauvijek.

05.05.2022. Branitelji u Azovstalu se ne predaju, Putin pozvao Kijev: Recite im da polože oružje (линк)

08.05.2022. Zapovjednici Azova iz okupirane čeličane: Borit ćemo se dok smo živi (линк)
Kapetan Svjatoslav Palamar, zamjenik komandanta ukrajinskog puka Azov, je zamolio međunarodnu zajednicu da pomogne u evakuaciji ranjenih vojnika. "Nastavit ćemo da se borimo dok smo živi da odbijemo ruske okupatore. Nemamo puno vremena, izloženi smo intenzivnom granatiranju", rekao je tokom online obraćanja iz Azovstala.

12.05.2022. Komandant iz opkoljenog Azovstala pozvao Elona Muska da pomogne u evakuaciji (линк)
Sergej Volina, komandant ukrajinskih marinaca opkoljenih u čeličani Azovstal u Mariupolju pozvao je najbogatijeg čovjeka na svijetu Elona Muska da spasi vojnike koji se nalaze pod opsadom. Volina se obratio na Facebooku i napravio Twitter profil kako bi kontaktirao Muska. "Kažu da ste teleportovani sa druge planete, da naučite ljude vjerovati u nemoguće. Naše planete su jedna do druge, jer ja živim na mjestu gdje je gotovo nemoguće preživjeti. Pomozi nam da napustimo Azovstal i odemo u treću državu. Ako ne ti, ko?", napisao je komandant 36. brigade marinaca. "On nikada ne odustaje, kao ni mi. Potrebna nam je pomoć nadčovjeka", poručio je Volina. Nakon toga Volina je napisao još jednu objavu na Facebooku u kojoj je napisao kako se obratio Papi, svjetskim liderima i diplomatama iz čitavog svijeta, te da je poziv Musku plač njegove duše.

---
Коментар: Изгледа да је месец дана у подруму много времена, ево после само тридесетак дана, ако је неком изгледало дуго, од контранапада, позива на конференције у Мариупољу, Елона Маска и Папе... дошло се до фотографија инвалида које треба да пробуде сажаљење и замумуљених вести о "евакуацији" где се крије да Азовци иду на територију под руском контролом.

offline
  • Boter 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 31 Avg 2014
  • Poruke: 360

Rocker ::Neko je pitao za Čečene, ili šta već beše "šteta što ih nema" u vezi azovstalja.



Za one koji ne znaju, ovo je Sufijski obred koji ima dosta varijacija zavisno od podneblja i naroda koji ga upražnjavaju, Čečeni svakako imaju najfascinantniji. Zna trajati i do 4 časa a neki tvrde da je jedan od razloga zbog kojeg su se Čečeni ipak većinski okrenuli Rusiji upravo Zikr, jer su salafisti (vehabije) izričito protiv toga i smatraju to za bogohuljenje.

I sad zamislite ove momke koji u tome učestvuju, zna ih se okupiti po par stotina. Zamislite vezu među tim ljudima i međusobnu odanost - u borbi ako su dovoljno dobro uvježbani jednostavno im nema premca.

Možda je malo OT ali mislim da je vrijedilo postaviti, čisto da oni koji za ovo nisu znali steknu neku predstavu koliko je čvrsta volja kod Čečena kad nešto započnu.


Iz muzičkog ugla - zanimljiva harmonijska progresija, malo "bluesy".

Jedan duži snimak za one koje je sve ovo zainteresovalo:


Веће будалаштине нисам прочитао на овом форуму. Бришите, банујте, свеједно било је јаче од мене јер ми више мука од глорификовања Чечена. Кокоћење и пропаганда, ахмат сила трте мрте. Чврста воља за тикток. Ево ви упутство за вас обожаваоце Чечена - пустите хипстерску браду, кад видите другог са сличном брадом онда ти њему сердаре он теби војводо руке ширите у лица се љубите и обавезно опипајте један другом мишиће, обавезно се ширите док ходате и гледајте са висине све око себе, говорите како сте најјачи насвијет, омеркавај сваку п...у која прође поред тебе ал не дозвољавај да те нико ништа пита око жена у твојој околини кажи то те вријеђа осјетљив си јбг, обавезно ако имаш оружја то свима разгласи да знају како си опасан, иди у гомили јачи сте тако.... Ако сте далеко од Чеченије дођите у ЦГ имамо ми ово кокоћење колко оћете, обично прође само од себе око 30те.
Извињавам се за оф.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2313

bojank ::Mislis da toliko malo Rusi vrede?

Nije moje da mislim nego onih tamo koji donose odluke. Ja samo kazem da Rusi mogu da se cjenjkaju i izvuku sto vise jer aj da vidim da ce Zelenski reci "ne interesuju me Azovci nek ih Rusi zadrze i voze u Sibir".

@Boter
Ni manjeg "plemena" ni veceg "strahopostovanja" od Cecena...jedina konkurencija im je CG realno Smile
Imaju oni svoju ulogu u svemu, kao sto je imao Legija a pre njega Arkan, smijesan ucinak u borbi ali solidan ucinak u dizanju morala "nasih" i spusatnju istog kod "njihovih".

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2022
  • Poruke: 458

Uloga Čečena je najpre propagandna. Jedno milijardu i po muslimana gleda kako se muslimani skupa sa Rusima bore protiv zapada.

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Brada i Gibanica ::Kairos, sad javljaju da su opet sve otisle na onaj Javor izbuseni poligon 20km od Lavova.

Da bila kalibracija, ali ovo na videu su rakete PVO, 99% S-300.

online
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 612

Wrangler ::Gledajuci sta se radi od Ukrajine kao drzave i obicnih Ukrajinaca covjek pomisli ili je Zelenski totalna budala jer je veoma lako mogao napraviti neki dil sa Putinom da uopste ne dodje do ovog sranja ili ga zapad necim drzi u saci pa jednostavno igra ulogu koja mu je namjenjena.
Postoji pak i mogucnost da sam ja totalna budala pa ne razumijem sve to.

Kad je i bio blizu nekakvog dogovora s Rusima, Pravi Sektor mu je priprijetio da će ga objesiti na prvu banderu. Zelenski je slijedeći dan prekršio dogovor. Treba znati da je u Ukrajini ekstremna desnica duboko inkorporirana u sve oblike vlasti. Kad se priča da je Zelenski figura bez ikakve stvarne moći to se ne govori tek tako.
Ima u onom talijanskom dokumentarcu koji sam postavio lijepo prikazano kako su SAD 2014. sastavile ukrajinsku vladu od ekstremne desnice.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3097

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zavrsila-najkr.....sti_prva_d

"Završila najkrvavija bitka u Ukrajini, Azovstal u ruskim rukama"

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2313

@Bobrock

Nemoj index molim te...imas lazi, proklete lazi pa onda Index.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 964 korisnika na forumu :: 51 registrovanih, 7 sakrivenih i 906 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Petar, A.R.Chafee.Jr., Atomski čoban, babaroga, BlekMen, Bluper, Boris90, Brana01, Bubimir, dane007, Dannyboy, dekan.m, Dimitrise93, djboj, Djokislav, doktor123, Dorcolac, dzoni19, Fog of War, havoc995, hawkeye, HrcAk47, ikan, ILGromovnik, Istman, ivan1973, JOntra, Karla, kobaja77, Kubovac, KUZMAR, mercedesamg, Mercury, Metanoja, milenko crazy north, MILICAT, mrav pesadinac, Nemanja.M, nemkea71, panzerwaffe, pera bager, ruma, Srki94, Tas011, theNedjeljko, Tvrtko I, vathra, Vatreni Zmaj, vobo, voja64, |_MeD_|