Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3115

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 30 Jun 2020
  • Poruke: 146

Антоновски мост је оштећен, опет американске рекете пробијају Руски ПВО штит, који је несумљиво ангажован за заштиту овог стратешки значајног објекта. Срећа па ракете немају довољну моћ да озбиљније оштете мост, али са друге стране, главна рута снабдевања Руса на овом делу фронта је угрожена.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 25 Dec 2016
  • Poruke: 2102

sremac983 ::Али онд аимаш С300 антеје, који туку до преко 100км те дронове ако не и више, јер да би неки потентнији дрон могао да осматра са пристојне удаљености трњба му јелте висина, а ако је на 5-6км висине онда је лака мета за С300Антеја или С400 и опет се враћамо да ако имаш слојевиту ПВО и тп савремену употреба ударних дронова јњ буквално бескорисна, као о авијације...наравно свака ПВО се може заситири и уништити али по коју цену по нападача ..

Није све то тако једноставно кап што је било у НК, Сирији када су ловили усамљене панцире, па се хвалили како су их у иштили...

Слојевита ПВО о то повећи број свој средстава и онда је оапсност по уништење истих сведена на минимум...што се и показало у Донбасу акда су Руси увезали своју ПВО да било који озбиљнији дрон више не лети над њима и у потпуности су неутралисани...


Ima, ali onda ima i faktora terena, pa konstantno dezurstvo, cena raketa/cilja na potentnijim sistemima itd. Ne znam koliki je odraz osrednjih dronova odokativno na 100km i ostalo, pretpostavljam da je izvodljivo ali takodje da u praksi iziskuje dosta promenljivih u jednacini. To bi neko iskusniji mogao prokomentarisati, mislim da je vrabac ili neko i pisao o tome u jednoj od tema ali to treba iskopati sada...

Niko nije konkretno pominjao udarne dronove vec dronove u celini koliko sam procitao.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6272

@milan
Stavi link kad imaš takvu informaciju.

🇺🇦🇷🇺 Consequences of arrival on the Antonovsky bridge in the Kherson region.

According to the authorities, the shelling was carried out from the MLRS "HIMARS".
https://t.me/intelslava/33432
video

Intel Slava Z, [19.07.2022 11:58]
🇷🇺🇺🇦 The command of the Armed Forces of Ukraine is preparing a counteroffensive in the direction of Popasnyansky - officer of the NM LNR
https://t.me/intelslava/33437
🇷🇺🇺🇦 Команда Оружаних снага Украјине припрема контраофанзиву у правцу Попасњанског - официр НМ ЛНР

Konstantno dežurstvo nije stvar rasprave jer je RAT.A kad je RAT onda se to pretpostavlja.Kada je sistem ugožen, onda cijena nije bitna.Cilj se gađa.

Most
46.670405344700164, 32.7201185399749






Alternativa

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 882

Najneverovatnija stvar od početka je nesposobnost ruske avijacije...
Ukri su uspeli da se izvuku sa isturenih položaja kod Severodonjecka i Lisičanska sa svim ljudstvom i tehnikom. Priče o 4 ili 5 hiljada Ukrajinaca u okruženju, ili o ogromnoj količini tehnike koja je tamo ostalo... sve to je palo u vodu, jer osim par slika napuštene municije koja je dovoljna za jedan vod i jedno desetak uništenih Ukro oklopnih vozila ništa više nismo videli. Kako je moguće da su uspeli da se izvuku gotovo neokrnjeni ???
Gde su SU 25, SU 27/30/34/35, MI 28/35, Ka 52 ???
Ajde, za udarne dronove znamo da ih nemaju u respektabilnim količinama, ali šta je pobogu sa Ruskim Ratnim Vazduhoplovstvom? Zar je ono toliko nesposobno?
Jel može neko da objasni tu misteriju
Da li je u pitanju slaba obučenost pilota za dejstvo po ciljevima na zemlji, da li je u pitanju nedostatak koordinacije kopnene vojske sa Vazduhoplovstvom, da li je u pitanju nedostatak precizne, navođene municije,... Ili sve to zajedno i još nešto, zna li ko?

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Nije bio ni onaj prikaz ostavljene tehnike?

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

Simon simonović :: Gde su SU 25, SU 27/30/34/35, MI 28/35, Ka 52 ???
Ajde, za udarne dronove znamo da ih nemaju u respektabilnim količinama, ali šta je pobogu sa Ruskim Ratnim Vazduhoplovstvom? Zar je ono toliko nesposobno?
Jel može neko da objasni tu misteriju
Da li je u pitanju slaba obučenost pilota za dejstvo po ciljevima na zemlji, da li je u pitanju nedostatak koordinacije kopnene vojske sa Vazduhoplovstvom, da li je u pitanju nedostatak precizne, navođene municije,... Ili sve to zajedno i još nešto, zna li ko?


Mesavina svega navedenog. Gubici koje je imala ruska avijacija nisu mali. Kada su u pitanju pojedini tipovi to ide gotovo do nivoa puka (izgubljeni Su-25 u borbama i u pogranicnom delu Rusije prilikom odlaska i povratka sa zadatka, sto ne mora sve da bude rezultat dejstva neprijatelja, ali svejedno), ili veoma visok procenat gubitaka u odnosu na broj raspoloživih letelica (Ka-52). Nisu ruski piloti slabo obučeni ali su i oni imali gubitke. I pametno je da se uzdrže od nekih avanturističkih akcija, treba i dalje da se leti a ukrajinska PVO nije ni izbliza uništena kao što nam to priča onaj majstor što je dobio unapredjenje za svakodnevno držanje konferencija za novinare.
Treće i po meni najvažnije, ruska avijacija ima pogrešnu taktiku upotrebe. Koriste je samo za dejstvo u zahvatu fronta, čime pucaju sebi u nogu i poništavaju tehnološku i brojčanu prednost koju imaju nad Ukrajinom. Svode RV na uslužnu granu KoV i rade samo zadatke tipa uništenje pojedinačne tehnike ili mitraljeskih gnezda. Dva Su-25 sa NRZ iz niskog leta imaju efekat na cilj kao pola borbenog kompleta jednog BM-21. Pa zasto bi uopšte leteli?

offline
  • BWG 
  • Građanin
  • Pridružio: 28 Maj 2013
  • Poruke: 95

Ljudi šta je sa Dekijem? Nema mu strima vec danima?

offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 91

Barjaktar ore njive daleko manje od Suški, Kamova i Milova, barem do sada. I za razliku od njih, samo na onom ostrvu je otplatio sebe u svakom pogledu. Ali to i nije važno, jer previđate jednu suštinsku razliku, dronovi su potrošni materijal. Gubitak dronova, čak i onih većih, taktičkog nivoa, makar se brojao u desetinama, ne umanjuje borbenu sposobnost jedne vojske, dok gubitak desetina helikoptera i taktičkih bombardera predstavlja ozbiljan udarac, pogotovu za borbeni moral.
Što se tiče gledanja između PVO i dronova twitter.com/flankerchan/status/1411986571356635142
al i ja sam se uhvatio za Bajru ko pijan za plot a pri tom sam izostavio manje dronove, naročito kamikaze koje su još teže za detekciju.
Ruska PVO je mnogo bolje organizovana nego jermenska ili libijska, ali nju niko ne lovi tako da ima mnogo lakši zadatak.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7957
  • Gde živiš: Zagreb

a zašto je ne lovi?

offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 91

To je pitanje za ukrajinsko rukovodstvo, Slonče,ali pretpostavljam da je njihova (opravdana) pretpostavka bila da Rusima neće padati na pamet da pokreću "specijalnu operaciju". Zato su i dočekali početak invazije potpuno nespremni uprkost upozorenjima od strane Amerikanaca ( mada ko normalan veruje lažovima).

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 973 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 5 sakrivenih i 934 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Aleksandar Tomić, babaroga, cifra, Dimitrije Paunovic, Dimitrise93, djboj, Djokislav, drimer, esx66, HrcAk47, ikan, janbo, Kibice, Koca Popovic, krkalon, Kubovac, ladro, Lazarus, loon123, Mi lao shu, mushroom, NoOneEver Dreams, operniki, ozzy, pacika, Srky Boy, Srle993, Trpe Grozni, vasa.93, Vlada1389, vladetije, vladulns, yufighter, šumar bk2