Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3503

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2309
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Ko razume ruski - od 22:18 gledati. Godina 2008. - Zelja u ulozi Sakašvilija... Mr. Green

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 15 Maj 2019
  • Poruke: 1487

Jasno je da Ruje čekaju zimu.....

Na Zimu računaju .....da će ona ubediti (skupi energenti,inflacija) sve ostale u pogubnost konfrontacije sa Rusijom po njih same.

Na proleće 2023 će postaviti iste uslove zaustavljanja sukoba.
Ako ne prihvati Ukrajina,EU i USA,tim redom namerno...onda će nastaviti polako istim tempom ko sada sa dezintegracijom Ukrajinske države do sledeće zime.....pa na proleće 2024 Jovo nanovo,da vidimo ostali kome snage da se ćerasa njima.

Za 2 godine iz Ukrajune će pobeći 15 do 20 miliona ljudi....ekonomsku devastirana.
EU osiromašena za 30% minimum(mi sa njima ).

Gde mislim da Ruje greše

Jednostavno(arhetipska) mržnja je jača od razuma.

Mržnja prema "arhi neprijatelju".

Osim Mađara u EU je trenutno svi pokazuju u politici prema Rusima.
Znači Mađarska koja je uvek ratovala protiv Rusije sada stavlja racio i svoje ekonomske interese ispred "tradicionalnog neprijatelja i mržnje prema istom".
Mađari su među prvima koji bi trebali da podrže trenutnu politiku USA-UK i EU prema Rusima ako gledamo istoriju ,ali oni to ne rade jer su racionalni a ne emotivni.

Nema ovde ništa "razumno"(pa ljudi gađaju NE a imali Černobilj 1986)

Tako da se "ulozi mogu povećati" na proleće 2023 i možemo da budemo bliži opštem pikvajzu na proleće 2023...

offline
  • Pridružio: 28 Avg 2017
  • Poruke: 1585

Citat:Zajedničku antirusku izjavu o sukobu u Ukrajini, objavljenu 24. avgusta, podržalo je 58 zemalja-članica Ujedinjenih nacija, što je manje od trećine od ukupnog broja država koje ulaze u međunarodnu organizaciju.

Od 193 zemlje koje su članice UN-a, izjavu su potpisale samo 54 zemlje što je manje od trećine od ukupnog broja država koje ulaze u međunarodnu organizaciju.


Дебакл колективног Запада у УН - тешко да се и мале земље више боје ЕУ и НАТО пакта.

https://pravda.rs/lat/2022/8/25/fijasko-u-ujedinje.....r-u-ledja/

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Koridor ::Uzasno me nerviraju ovi snimci gdje ima tackasti cilj, bunker ili transeja a krateri su svuda i do 300 metara okolo. Sramotno je da ti treba 1000 granata za jedan cilj bez obzira kolika su sssr skladista. Stalno je ovako na svakom snimku, stotine granata po njivama gdje nema nikog. Koja je poenta sem da se pokaze nesposobnost artiljeraca. Ok betonski bunker ali tuci u njega ili 5 - 10 pa I 20 metara okolo a ne 300m.
https://youtu.be/Vbsa1mAv8Dk

Rocker koliki je CEP na D30 Smile


"Army sources identify the Circular Error Probable (CEP) for conventional M549A1 155mm artillery projectiles at maximum range to be 267 meters"

Dakle, definitivno nije beznačajan CEP...

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 765
  • Gde živiš: RS/BiH

Stvar u vezi povecanja brojnoh stanja vojske je prilicno jasna.
Objavljen je poziv za prijem u profesionalnu vojnu sluzbu (dobrovoljci) te je napravljena projekcija do kog broja bi to trebalo da ide.
Budzet za vojsku se pored ostalog kreira i na osnovu brojnoh stanja tako da je ova odluka ocekivana.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2309
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

procesor ::Stvar u vezi povecanja brojnoh stanja vojske je prilicno jasna.
Objavljen je poziv za prijem u profesionalnu vojnu sluzbu (dobrovoljci) te je napravljena projekcija do kog broja bi to trebalo da ide.
Budzet za vojsku se pored ostalog kreira i na osnovu brojnoh stanja tako da je ova odluka ocekivana.


Upravo. Prethodni dokument istog tipa važi od 1. januara 2018. i dalje je na snazi.

Takođe, videćemo kakav će biti status boraca DNR i LNR kada se one pripoje Rusiji.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Valja napomenuti da u tih slavnih 54. zemalja stubova slobode i pravde koje su podržale rezoluciju čine NATO + 5 balkanskih rektalnih polipa SAD kao i moćni Palao, tonuća Mikronezija, divovi Lihtenštajn i San Marino koji zbirno imaju tri puta manju površinu od opštine Novi Sad, još jedan gigant Luksemburg i ekonomski div Moldavija.
Zamalo da zaboravim Maršalova Ostrva i njihovih 50000 stanovnika.

Sa ovim komentarom bih se i nadovezao na Babarogino pitanje šta je koja strana postigla za dosadašnjih 6 meseci rata.
Strana u koju bih svrstao i Srbiju i 85% populacije planete je na jedan direktan način konačno mogla da kaže "Car je go" i da jasno povuče liniju ex-robovlasnicima i neokolonijalistima, i da se u potpunosti distancira od liberalno - transrodnog ludila.
Države kojima je majka planeta dala resurse će konačno od njih moći da žive pristojno, dok će sa druge strane zemlje koje su vekovima uživale u neralno visokom standardu što zbog eksploatacije robova, što zbog kolonizacije, potčinjavanja drugih naroda i kontrole bankarskog sistema će konačno početi da žive kako i zaslužuju. Neki će se smrzavati zimi, a neki baš i neće imati hrane u izobilju.

Ko u svetlu tektonskih promena koje će rezonovati kroz vekove i potpuno promeniti živote generacija koje dolaze i dalje zbraja uništene tenkove i računa dane trajanje operacije, ne vidi šumu od jednog jedinog lista.

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 765
  • Gde živiš: RS/BiH

@Koridor

Cep M777 155mm sa konvencionalnim zrnima na 10km daljini gadjanja je 70 do 100m.
S obzirom da se radi o savremenijem orudju onda se moze pretpostaviti koji CEP ima npr D20 152mm kreirana krajem 50ih godina.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

E sada, šta je gore. Da par granata padne i pogodi "gdje treba". Dok shvatiš šta se desilo, već prošlo. Ili da satima padaju oko tebe, pa samo čekaš da li će ili neće. Pa naredni dan opet. Pa naredni... Ko će imati teži PTSP ako preživi...

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2309
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Ironija - Grad Hag je zatražio privremeno oslobođenje od ograničenja koje su proizvele sankcije EU prema Rusiji, jer ni posle dva meseca traženja alternativnog dobavljača da zamene Gazprom nisu uspeli da ga pronađu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 982 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 10 sakrivenih i 925 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Rade, arsa, Ben Roj, bladesu, brundo65, Doca, doklevise, Dorcolac, dragoljub11987, Georgius, havoc995, ivan979, kinez88, KOV, Krusarac, kunktator, kybonacci, Lieutenant, ljuba, lord sir giga, LUDI, Luka Blažević, M1los, Marko.anticc, marsovac 2, mercedesamg, milenko crazy north, MiroslavD, Neretva, oldtimer, S2M, sap, slonic_tonic, Smajser, Smiljke, Stoilkovic, theNedjeljko, tubular, VanHelsing, vathra, VJ, voja64, Volkhov-M, zixmix, zlaya011, Čivi