Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1388

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 29 Maj 2009
  • Poruke: 1103
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Активности војске ДНР на фронту Доњецк-Мариопољ.
Јужни правац
Како саопштавају извори блиски команди ДНР, јединице БГ која делује на одсеку фронта ка Мариопољу су успеле да заузму важно упориште УВ-Старобешево и да том приликом непријатељу задају веома тешке губитке у живој сили и техници.
Предњи делови војске ДНР су успели да продру у сам центар Старобешева и да том приликом изненаде тамошњу посаду која се састојала од 100-150 војника (Нацгарда, неки извори говоре из бат. "Днепар") и групице од 50-ак војника који су опслуживали артиљеријска оруђа (из артиљеријске јединице).
Ове јединице су прихватиле борбу са тамошњом посадом и успеле да их протерају из села и заплене 4 самоходне хаубице мод.Мста-С!
Непријатељ је потом са оклопно-механизованом колоном и ојачањима у живој сили покушао да изврши против-удар али је захваљујући појачањима осталих јединица ДНР (пре свега јединице наоружане антитенковским комплексом "Фагот"), разбијен.
У жестокој борби која је трајала током целог поподнева и вечери, укро-јединице су имале 19 погинулих војника, док их је више од 40 рањено. Уништено је најмање 8 БМП и БТР.

Borbeni efektivi



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Novak.Asterix ::naisao sam na interesantne informacije na nekom drugom forumu. Da li se radi o propagandi ili ima istine u ovome. Prenosim u originalu.

Citat:
There is a growing number of Russian regulars that has fought or died not in Ukraine according to Russian government:

14 soldiers of the 45th Regiment of Special Purpose Airborne Division died on vacation in July acording to Russian representatives.



Several soldiers of 76th Chernigov Airborne Division from Pskov were buried on August 25th. Russian army has blamed a detonation of ammo. Ukrainian journalists posted on August 21th circumstantial evidence of presence of the Pskov paratroopers in Gorliovka near Luhansk. Putin awarded the Order of Suvorov to 76th Chernigov Airborne Division several days ago.



http://slon.ru/fast/russia/v-pskove-...-1147710.xhtml

http://politota.d3.ru/comments/587835/

10 members of the 331st Regiment of 98th Airborne Division has bean captured near village of Dzerkal'ne, Amvrosiivs'kyi district, Donetsk Oblast, they entered Ukraine by accident says Russian ministry of defense. They were captured 21 kilometers from the borders, 30 kilometers from the city of Donetsk.



http://inforesist.org/dopros-plennyx...ntnikov-video/


ukratko kazu da ima gubitaka medju ruskim regularnim trupama a da rusi to pokrivaju gubicima na vezbama usled eksplozija municije ili da su umrli na odmoru u julu. po ukrajinskim izvorima oni su ubijeni u ukrajini. Sumnjivo im je i to da je putin odlikovao 76tu padobransku ordenom suvorova


Cista izmisljotina u vezi prve slike. Evo linka sa nekim vestima iz jula ove godine i ista slika u prilogu.
http://zloy-odessit.livejournal.com/559758.html

Ova dole samo kruzi tviterom tako da je nema na nekom sajtu pa makari i pro-ukrajinskom.



offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Citat:Сообщение от штаба ополчения:
Севернее Новоазовска разведывательной группой армии Новороссии взяты в плен начальник отдела Государственной пограничной службы Украины "Новоазовск" майор Олег Подолян и трое военнослужащих подразделения специального назначения пограничной службы Украины"

В бою под Мариуполем уничтожен полковник Главного управления разведки (ГУР) Минобороны Украины Вячеслав Галва с позывным "Кузьмич".
"Непростой фрукт. Потомственный военный", - сообщает источник в Штабе ополчения

Подробнее: http://antifashist.com/item/pod-mariupolem-likvidi.....z3BWPJG756


offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 692
  • Gde živiš: Beograd

http://112.ua/glavnye-novosti/boeviki-dnr-zanyali-.....06927.html

Ukrajinski fašista Игорь Мосийчук potvrdio je vest da je Starobeshevo palo u ruke Armije Novorusije.

Inače jedini putni pravac kojim su UKR snage iz južnog Амвросиевско-Иловайского kotla do pre neki dan imale šanse da se izvuku dok su ga kontrolisale išao je linijom Амвросиевка-Старобешево-Докучаевск-Kud Koji Mili Moji, nakon što su pre samo 3-4 dana dana magistrale T-05-19 i T-05-08, koje preko Тельмановa vode ka Мариупольу / Новоазовском, postale neprohodne, ali ne zbog snega u avgustu.
Mislim mogu i sad pokušati da krenu na put, samo što će usput neki ostati bez prtljaga a neki bez glave.

Dužina oko 76 km


Novoazovsk oko 116 km / Mariupolj oko 140 km


Novoazovsk oko 127km / Mariupolj oko 153 km


Pričam o lakim putnim pravcima,ne o nekim makadamima i nesigurnim obilaznicama.E sad pitanje je koliko bi imali goriva da dodju do prve slobodne teritorije.

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1473
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Meni laiku djeluje da su krenuli da uzmu dnr u njenim granicama a da na sjeveru u lnr nece puno da urade osim mozda da odbace ua od grada jos nekih pet km. mozda ce dio prema slaviyansku rjesavati ove zime ali licno mislim da bi to lakse izveli sada jer zimi ce moci da ih istjeraju jedino jakim artiljerijskim udarima a gledajuci gustinu naseljenosti na tom potezu ako to urade moglo bi biti dosta civilnih zrtava.

Par slika lugansk. Kazu neprijateljska artiljerija je iza tog brda/brezuljka,..







Mrtvi ukrajinci ne znam gdje,odlozi sendvic,..







I jos jedna onako,..

offline
  • WS2 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 01 Okt 2012
  • Poruke: 4076

Zapad , bar vojno, veoma mlako reaguje u ovu novonatsalu-post paradnu situaciju.
- Vojno US nije nikako mogla da se ubaci u konflikt: Ispitivali su crvene granice Putinove Rusije i konacno dosli do nje, Ukraina nema alternative. Reakcija i odlicnost da se pokaze i odbrani svoj stav i svoje granice dostigle su maksimum, kada je rec o politickih manevri, jedino ostaje da posalju vojsku i da se potuku..
Preko Ukraine su uspeli da nametnu sankcije RF, u cilju slabljenja , ekonomski i politicki, sto je , moze da se kaze, produzetak hladnog rata koji je samo malo ( 20 godina) stavljen na pauzu..
- To sto su ameri stali iza te crvene granice je dobro za same amerikance: pokusali su i uspeli , da uticu na mnoge zemlje ( njihove satellite) da zauzmu i kopiraju njihov hladnoratovski stav prema RF. udarili sankcije. e sada, ne idu dalje jer su videli da ce samo ojacati svoga neprijatelja,i to vojno, jer da bi naterali RF da klekne na koljena i potrazi pregovore i podizanje sankcija treba da urade ovakvo nesto i Kinezima, i Juznoamerikancima, i u 90% drzave koje nisu iz Evrope , a saradjuju sa rusima. A to je vise nego pola ljudskog roda i vise nego 2/3 kopna na planeti zemlji. Znaci, nije bio ovaj svet samo EUSA ? to je optimisticki...Porosenko mora da shvati da treci svetski rat nece zapoceti zbog njegovog neiskustva i naivnosti. Dobio je super opremljenu vojsku umesto partnersku, na granicama, a to je ono sto su i amerikanci shvatili, da rusi i po ceni sankcija nece odustati, nego ojacati svoje drustvo, vojsku, i jedinstvo.
- Ogromne dugove koje Ukrajina ima a Potrosenko treba nekako da izmenadzira da bar obeca nesto rusima , postavice se na pregovaracki sto, a kada sednu i o tome progovore, osvesti ce se koliko je gluposti inicirao, jer juris na svoje gradjane putem blitzkriga i bombardirovki, nece uci u pregovore, gledace u brojke sa mnooogu "0" koje duzi njegova zemlja. I mozda ce shvatiti na kraju da je san zavrsen, rat izgubljen, racuni stigli za naplatu.
Nazalost, sve ce se i tako zavrsiti, po meni. Nece Ukraina u EU. Nece ni u NATO brzo. a mozda i nikad. Sledi mizerija.

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Mnogo važnije od kopnene veze sa Krimom je kontrola nad Azovskim morem. Ogromna količina robe prevozi se plovnim putem koji počinje, ili se završava Azovskim morem. Azov je jedan od ulaza u 35000km dug kanalski sistem Rusije, od čega je veći deo plovno,da se ne pominje veza Volgom sa Baltičkim i Belim morem (jesu hladna mora, ali su izlaz u svet)

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25658
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Lucije Kvint ::Simptomaticno je da se zapad ne buni glasno poslednjih dana u vezi ucesca Rusije u ratu za Novorusiju. I to bas sada kada izgleda da rusko ucesce u tom ratu eskalira.

Situacija se naglo poboljsala za Novorusiju ali mi se cini da stvar jos nije prelomljena, izuzev ako Rusi nisu ubacili veliki broj ljudi i tehnike, onda i nije vazno sto se danas javlja da je osvojeno ono sto ce biti osvojeno prekosutra. Mape koje su derivati Google Earth-a su uglavnom potpuno nerealne u pogledu osvojenih mesta, sajtovi tipa Ruska Vesna, vostok.rs ili fakti.org su znatno objektivniji ali i oni su preoptimisticni, a ono sto je zaista i osvojeno to objavi Glas Rusije.

Ono sto se sada na terenu desilo je da su se ukrajinski napadi iscrpeli, da je Kijev prebacio jedinice sa pomocnih pravaca da bi pokrio gubitke jedinica na pravcima napada: iz nekog razloga snage Novorusije deluju samopouzdano i nastupaju prema slabo branjenom prostoju uglavnom diverzanskim grupama a ozbiljnije uspehe u smislu osvajanja naseljenih mesta imamo uglavnom uz rusku granicu juzno od Saur Mogile.

Ovo moze na psiholoskom planu da uzdrma huntine jedinice koje su i inace uznurene borbama i da u tom slucaju Novorusija postigne vojne uspehe koji prevazilaze objektivan odnos snaga. Druga mogucnost je da su dobili velika pojacanja iz Rusije i da imaju snage za velike uspehe koji se najavljuju.


Ја могу само са задовољством да се смешкам и гледам развој ситуације...и да подсетим (кога мрзи да тражи) о чему сам писао пре мање од месец дана када сам се вратио из Москве. Wink Наручио сам кафу, вотку, завалио се у фотељу и читам ћутећи, с уживањем. Ziveli

ПС
Сад ћу још као бонус да зовнем мог ''Лауфера'' (видим да је на скајпу) па да још додам шлаг на ову кафицу... Wink

offline
  • jazbar 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2009
  • Poruke: 16068
  • Gde živiš: Lublana

rkekoke ::Andrej Ilarionov(bivši savetnik V.Putina) : Porošenko po svemu sudeći se saglasio sa uslovima za prekid rata koji su predložili Merkel-Putin.
Po mišljenu Ilarionova ,zajednička pozicija Merkel-Putin izgleda ovako:
-Dvostrani bezuslovni prekid vatre,što automatski označava legalizaciju separatista i stavlja ih na legitimnu stranu u budućim beskonačnim pregovorima.
-Pravac unutrašnje politike Ukrajine neće odrediti Ukrajina nego Rusija i Nemačka,rezultat toga će biti da se istočnim delovima dodeliti poseban status( nešto kao ukrajinsko Pridnestrovlje,slično putinskoj Novorusiji).
-Otkaz Ukrajine od ne samo stupanja u Nato nego i bilo kakvog približavanja Nato ,koji bi je ostavio pod stalnu pretnju od agresivnih komšija.
-Otkaz Ukrajine od stupanja u Evropsku uniju.
-Rešenje pitanja gasa,na veliko zadovoljstvo Gasproma i Nemačke.
-Uz saglasnost Ukrajine po svim ovim tačkama Novorusija će dobiti od Evropske unije 500 miliona evra.
Originalni tekst :
http://gordonua.com/news/separatism/Illarionov-Por.....37980.html

Po onoj narodnoj "Što je babi milio to joj se i snilo"

Da Bog da, da to bude baš tako. I sve da se tako dogovorE, zapadu ne treba vjerovat jer sve dosadašnje sporazunme sa Rusijom je prekršio.

Nemaju šta da se dogovaraju bez prisutva itekako relevantne strane - predstavnika Novorusije odnosno opolčenca. Narod Novorusije i opolčenci su trpeli i krvarili.

offline
  • Pridružio: 21 Feb 2009
  • Poruke: 238

dobri covek ::Mnogo važnije od kopnene veze sa Krimom je kontrola nad Azovskim morem. Ogromna količina robe prevozi se plovnim putem koji počinje, ili se završava Azovskim morem. Azov je jedan od ulaza u 35000km dug kanalski sistem Rusije, od čega je veći deo plovno,da se ne pominje veza Volgom sa Baltičkim i Belim morem (jesu hladna mora, ali su izlaz u svet)
Ako se spuste do Krima i odvoje Ukr. od Azovskog mora,u doglednoj budućnosti se priključe Rusiji(DNR i LNR),kakav će onda biti međunarodni status Azovskog mora.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 749 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 5 sakrivenih i 709 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., anbeast, Boris90, BORUTUS, cavatina, damirZR, Denaya, FOX, Hans Gajger, havoc995, hyla, kjkszpj, ladro, mikrimaus, Milos ZA, mnn2, mocnijogurt, nenad81, RJ, S2M, sasa87, slonic_tonic, sombrero, SR-3m, Srle993, styg, suton, t84dar, Trpe Grozni, uruk, Vladko, W123, wolverined4, Wrangler, yufighter