Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2155

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1097
  • Gde živiš: Banja Luka

aerodrom ::U vezi ove ogromne eksplozije u Donjecku - pogodjena je fabrika hemijskih proizvoda (pre rata proizvodila municiju i eksplozivna punjenja).
Ukri kazu da su pogodili skladiste naoruzanja i naneli neprijatelju ogromne gubitke (200 ljudi, 20 sistema Grad, 30 pomocnih vozila za dotur municije), dok separatisti tvrde da su u stvari detonirana stara eksplozivna punjenja koja su se nalazila u fabrici:

http://www.gazeta.ru/social/2015/02/09/6405661.shtml

http://sputniknews.com/europe/20150209/1017984234.html

Verujem da u ovome sto Ukri pisu ima istine, eksplozija je bila ogromna.

A tu fabriku pre par godina je posjetio zamislite ko...



P.S. Kazu da je i u Harkovu jutros nešto puklo žestoko.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Jul 2012
  • Poruke: 204

dobri covek ::aleksandar_ng ::Imam jedno pitanje, koja je uloga ovih ploca, pricvrscenih trakom nekom koje nose vojnici na zadnjici? Sta je uopste to? Palo mi je na pamet da su to pancirne ploce? Vide se na gotovo svakom klipu ili slici...

Sediste od penaste gume. Posto se mnogo voze na oklopnim transporterima, koji su, jelte, hladni...

u ratu se i mnogo sedi i ceka, pa da ne navuku pre`ladu, dok duvaju travu i lepak ... Very Happy


https://www.youtube.com/watch?v=n0_gDrV7wEw



offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Dostanic09 ::

Мислим да грешиш. Сукоб око Дебељцева ће остати средњег интезизета наредних пар дана. Неће АНР форсирати толико јер би то значило и веће губитке, а време је на њиховој страни. Више ће АНР бити усмерена кад пресецању логистике. На тај начин добијају екстра карту јер ће Кијев бити у обавези да их кроз преговоре ослободи из Дебељцева.

Лепо су приметили новинари Адванце-а. Главно питање је контрола границе са РФ. Ако пропадну преговори, тад ће бити журке са све паре, поготову ако Амери крену да шаљу модерније наоружање Украјини ( мада су мале шансе за то).


Da dopunim: rekao sam da će doći do žestokog sukoba, a ne do toga da će ANR da krene u ofanzivu u pravcu Debaljceva. Šta ako Ukrajinci krenu da popravljaju položaj na drugim delovima fronta? Sve mogućnosti su u igri. Uostalom, kome treba enklava unutar kompaktne teritorije? Novorusiji sigurno ne. Ovaj klin kod Debaljceva odgovara Ukrajincima jer kasnije mogu da pokrenuo nove napade. Likvidacijom Debaljceva ANR će skratiti front, a angažovane snage ANR mogu biti oslobođene i upotrebljene na drugim pravcima.

Moje mišljenje o dosadašnjoj situaciji:
Ja mislim da će pregovori biti prekinuti s ukrajinske strane jer će Rusi tražiti nešto što Kijev neće prihvatiti (možda će tražiti neki element državnosti za Novorusiju - poput kontrole granice, ubiranje carine i poreza, prihode oko eksploatacije uglja i sl).
Diplomatske aktivnosti Rusije treba posmatrati na sledeći način: Rusi uporno insistiraju da Ukrajina pregovara sa prorusima. Zašto? Onog trenutka kad pregovori budu bez posrednika, vi ste faktički priznali postojanje Novorusije. Tu se priča završava (otprilike kao Srbija-KiM - samo što to niko ne pominje), a posle samo sledi i ono de jure priznanje.
I da dođe do nekog primirja teško da će to biti trajno. Setite se Donjeckog aerodroma u kojem su Ukrajinci bili u nekoj vrsti poluokruženja pa je na kraju ANR uspela da ga povrati bez obzira na primirje iz Minska.

Oduševljava me spinovanje medija: "Ako SAD krene da šalje oružje krenuće i Rusija, pa će doći do rata", a mi ovde na forumu samo još više širimo tu famu oko predstojećeg rata. Verovatno sad SAD i Rusija ne šalju oružje zaraćenim stranama i nisu uopšte uključeni u zbivanja na terenu Smile? Ovo što pričaju Amerikanci da treba da se šalje oružje Ukrajini ja tumačim kao pokušaj oblikovanja javnog mnjenja u SAD da se Rusija još više prikaže kao zlo, nedemokratija, i da je Ukrajina "poslednja" brana demokratije pred upad "divljih" Rusa. Ima puno slučajeva gde je bilo lokalnih ratova, i jedni i drugi su slali oružje zaraćenim stranama, pa nije došlo do svetskog rata (Koreja, Vijetnam, Avganistan 1979-1989, Bliski istok), mada je bilo na ivici. Jedino je različito što je ovde rusko stanovništvo umešano u sukob i to možda doprinosi povećanju tenzija. Ako Ameri i pošalju oružje ne vidim nikakvog razloga da Rusi ne urade isto. Mogu čak i da pošalju "zelene vojnike bez oznaka". To neće biti direktan rat ali će se ispucavati i jedni i drugi. Na kraju će narod i njihova imovina da nadrlja.

offline
  • Pridružio: 10 Feb 2010
  • Poruke: 3863

На Милитари мапама котао је потпуно одсечен.

offline
  • Pridružio: 22 Avg 2014
  • Poruke: 99

Po Basurini nasi su i definitivno zatvorili kotao, presjekli su trasu puta 103 Artjomovsk-Debaljcevo navodno su to i ukropi priznali (mada nigdje nisam nasao njihovo priznanje), ali su priznali da smo osvojili Redkodub Smile

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Po telegraphu je slanje oruzja samo blef. Kazu sve moderno oruzje ce pre ili kasnje dopast u ruke Rusa. Amerikanci samo prijete.

Inace voicesevas.ru pise da je ANR usao u ono selo koje se na cesti nalazi. Ima slika iz Debeltseva, ali ja mislim da je to izvidnica.

Ovdje na nekim Twitterima se pojavila vjest da je Merkel i Holland trcala Putinu jer u Dzepu ima mnogo NATO Savjetnika. Iz Francuske, Poljske, Litvije i Rvatske?

offline
  • Pridružio: 23 Okt 2011
  • Poruke: 228

Pozdrav svima,

Sta se konkretno desava na "istocnom frontu"!
Gde se vode borbe, ko se pojacava, oprecne informacije Rusi usli, nisu usli...
Ako bi neko bio ljubazan.

Hvala.

offline
  • Pridružio: 01 Jul 2014
  • Poruke: 306

Sr.Stat. ::
На страни Украјиннаца данас је, иначе, први пут ратовао амерички борбени хеликоптер AH-64 «Апач», којим су управљали „прави професионалци”.


ooooook,uvu je u rangu potopljene ruske podmornice....

offline
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 106
  • Gde živiš: Banja Luka

Izdajnik ::Po telegraphu je slanje oruzja samo blef. Kazu sve moderno oruzje ce pre ili kasnje dopast u ruke Rusa. Amerikanci samo prijete.

Inace voicesevas.ru pise da je ANR usao u ono selo koje se na cesti nalazi. Ima slika iz Debeltseva, ali ja mislim da je to izvidnica.

Ovdje na nekim Twitterima se pojavila vjest da je Merkel i Holland trcala Putinu jer u Dzepu ima mnogo NATO Savjetnika. Iz Francuske, Poljske, Litvije i Rvatske?


Не може их бити толико много да се до сад нису могли извући. Бар хеликоптерима ако не на неки други начин. Гледао сам новинарске репортаже из Дебаљцева до прије 2-3 дана.. ако могу они ући и изађи онда могу и ти НАТО савјетници.

У задња 2-3 дана број информација се нагло смањио. Пратио сам доста новоруских извора и одједном је све утихнуло. Или се спрема нешто велико или су се стишали док трају ови мировни преговори.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Šta se ovo dogadja. Na Militar Map naši oslobodili vise sela istočno od Uglegorska. To su 4 nova sela. Ukrainci bježe.
Cesta je naša. Vreća se zatvorila.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1102 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 6 sakrivenih i 1050 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, antonije64, Apok, bankulen, bojcistv, Boris BM, cavatina, ccoogg123, Denaya, Dimitrise93, DonRumataEstorski, draganca, drimer, esx66, FileFinder, goxin, Još malo pa deda, Karla, kolle.the.kid, Krvava Devetka, kunktator, kybonacci, Marko Marković, Mercury, milenko crazy north, moldway, mrvica78, nemkea71, nikoladim, opt1, ozzy, procesor, radoznao, RJ, Stanlio, stegonosa, Sumadija34, TheBeastOfMG, Toper, Trpe Grozni, uruk, vathra, virked, YugoSlav, Zoca, žeks62