Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2338

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Један интересантан текст о томе где треба тражити терористе у сукобима у Украјини, молио бих колеге са форума који знају руски да нам макар препричају текст.
"Игорь Мосийчук «несколько ошибся» – террористов искать надо не в армии Новоросии а в списках бывших сослуживцев по «Азову»
Украинский журналист Игорь Мосийчук своей страничкой в Фейсбуке пользуется активно. Вот и сегодня он написал возмущенный пост «о привлечении к ответственности граждан Сербии»."
http://facebookreporter.org/2015/02/26/%D0%B8%D0%B.....%82%D0%B5/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Надам се да се ово уклапа у глобално одмеравање снага иако се тиче нас, Амера и Русије.
""Izjava o Srbiji između dve vatre otkriva američku agresiju"
Izjava državnog sekretara SAD Džona Kerija da se Srbija nalazi na "liniji vatre" otkriva "agresivne namere koje Amerika ima prema Rusiji, želeći da na tom putu skloni sve države koje su neutralne prema njoj, smatra nekadašnji šef diplomatije SR Jugoslavije Vladislav Jovanović."

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/474213/Iz.....u-agresiju



offline
  • Pridružio: 22 Avg 2014
  • Poruke: 99

pravda.rs/2015/02/26/jaros-moral-vojske.....vorusije/, Stavite Teletabisa na celo tih dobrovoljackih jedinica i rat ce veoma brzo biti gotov Smile. Ovaj Jaros je pravi fasista i nacista ali sva sreca pa je ogranicen kao terasa. Ko zna sta nas ceka na proljece i ljeto kad vidim kako se tuku na minus petnaest, sve je prstalo, sta ce se tek desavati kad sve ozeleni, kad bude temperatura u plusu i ulice prohodne.
Inace, da li bi neko mogao reci, gdje su vojnici koji su se borili ljetos na nasoj strani, koji su se dobro pokazali posebno u bitci za Ilovaisk, Sustri, Mjasa, Arttist i njegov brat, Mali i ostali sa ovog snimka koji cu postaviti: youtube.com/watch?v=cRYBrHsMLg0, Nadam se da nisu svi izginuli. Mozda imaju neka zaduzenja u Donjecku????

offline
  • Pridružio: 08 Sep 2005
  • Poruke: 32

Vuk-72 ::hawkeye ::I sta bi bio cilj daljeg osvajanja teritorije? Osvajanje oblasti gde je etnickih Rusa isod 25%, u Hersonskoj 15%?Ili 7% u Poltavskoj?
Da li se Marijupulj moze osvojiti bez masovnog razaranja, civinlih zrtava i masovnog angazovanja tehnike?

Svakim danom ovog rata Rusija je sve dalja za Ukrajince. Svakim novim poginulim vojnikom njihove armije mrznja je veca.

da li je to u interesu?

Zasto Rusi ne odrze referendum o prisajedinjenju Rusiju u Lugasnkoj i Donjeckoj oblasti? Verovatno bi im proslo i sta onda? Recimo Kijev kaze, slazemo se, prihvatamo i Krim i Donjeck i Lugansk a vi prihvatite da je ostatak jedinstvena Ukrajina koja sutra ulazi u Nato pakt?

Rusija igra po ivici noza, Putin je debelo nadigraan od strane Amerikanaca u Ukrajini. Uhvacen na spavanju, a to je bilo najociglednije i najosetljivije mesto gde su mogli da ga napadnu.

Циљ који ће СИГУРНО бити остварен је цела украјина БЕЗ и једног јединог анти-руски оријентисаног становника.
(Можда је тешко то схватити кад си тинејџер, али после много година читања све постаје мало јасније ;-)


У првом моменту, прошле године, када је започела директна јавна америчка кампања на промени легалне власти и насилно довођење квислиншког терористичког режима у Кијев а одмах потом и масовна појава фашистичких јединица широм Украјине са циљем да се руско становништво потпуно искорени и нестане са тих простора мало сам се зачудио зашто Русија није реаговала силовито и жестоко како је то и требала.
Касније ми је постало сасвим јасно да Русију уопште не интересује половично решење. Донета је одлука да се Украјина враћа својој матици цела и комплетна али потпуно очишћена од фашиста, нациста, прозападног смећа и америчких шпијуна.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2007
  • Poruke: 737

http://www.kurir.rs/planeta/vapaj-iz-marijupolja-g.....ak-1690851

VAPAJ IZ MARIJUPOLJA: Gospode, urazumi ukrajinski narod i vlasti da prekinu bratoubilački rat

Običnim ljudima je dosta krvoprolića, pa su postavili ovu tablu obraćajući se Bogu


offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Ponovo poslanik Mosejchuk...Inace, poslanik je iz Ljaskove partije (udaljite decu pre nego sto pocnete glasno da komentarisete...)
Pozvao da se zapale ruske fabrike alkohola (jer bi to, kao, najvise osetili...)

Obratite paznju na ratnicki izgled poslanika
http://nikolian.livejournal.com/548776.html

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1104

Mali podsetnik sa Krima od pre godinu dana uz prigodnu melodiju Very Happy
February 28, 2014. Russian military helicopters fly in Crimea. // Российские вертолёты в Крыму

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

zoran-ruma ::Iskreno ne bi voleo da je istina, najbolje bi bilo da je propaganda Sad

Nazalost, mislim da nije propaganda Sad
Ovo je iz privatne prepiske Doncanke sa Kijevljankom (ona pise).




"Pozvali su me danas na telemost Kijev-Donjeck, sta mogu reci... Tuzno je delovao na mene taj dogadjaj. Tuzno zbog toga sto su od nas sa druge strane trazili pomoc, koju mi nikako ne mozemo pruziti. Oni mole da se zustavi rat i da prenesemo vlastima da njih ubijaju, siluju, da VSU i bataljoni pljackaju... Oni mole "pomozite nam, uradite tako da se ovo prekine"...a mi kao idioti ne mozemo im objasniti da vlast zna sta se desava, da se to sprovodi specijalno, da su to mere koje se specijalno vrse nad nesaglasnima...
Doncani su kazali da su se ukropi ozlili jos vise nego na pocetku rata, divljaju, cine strasne stvari...
Devojka iz Mariopolja je rekla da je u ginekologiju doslo oko 200 zena od 9 do 60 godina posle silovanja sa raznim stepenom tezine...
I kako tu pomoci ((("

A specijalno za Hawkeye-a iz Hersona, sa ulice.



P.S. Izvinite za moguce greske u prevodu, moj ruski je los, ali razumem )

offline
  • Bezbjednost
  • Pridružio: 05 Mar 2011
  • Poruke: 247
  • Gde živiš: Republika Srpska

ltcolonel ::Za sve one koji misle da bi NATO ušao u rat sa Rusijom zbog Ukrajine jedno pitanje. Iz kojih bi zemalja to išli vojnici da ratuju u Donbasu protiv Rusa. Da li neko ovde stvarno smatra da italijanska, francuska, španska, portugalska, turska, grčka itd vlade poslale svoje vojnike u Donbas pa čak kad bi kojim čudom te vlade to odlučile da li bi njihovi vojnici išli da se biju oko Debaljceva. U ovom momentu 80 do 90% stanovništva u ogromnoj većini NATO zemalja (uključujući i Nemačku) je protiv vojnog mešanja u rat u Ukrajini. U ovom momentu NATO bi mogao da računa na vojnike iz Poljske, Baltičkih zemalja, Velike Britanije, SAD-a i možda Belgije i Holandije. Čak i zemljama koje nisu baš prijateljske prema Rusiji kao što su Češka, Slovačka, Mađarska i Rumunija ne pada na pamet da ratuju sa Rusima.
Samo neko ko se totalno ne razume u vojno problematiku ne shvata koliko je NATO trenutno tigar od papira potpuno nepripremljen za ozbiljni ratni sukob u Evropi.
Pa oni nemaju ni ratnu doktrinu predviđenu za tako nešto. Kako bi onda ratovali. To je kao mladoženja bez one stvari. Nemci tek počinju da rade na izradi doktrine rata u Evropi koja će biti gotova negde 2020. godine. Amerikanci takođe nemaju nikakvu doktrinu za rat u Evropi pa oni su svo oružje iz Evrope povukli. Ako imaju par stotina tenkova. Da nisu predvideli takav rat najbolje pokazuje podatak da gotovo nemaju operativnih skvadrona u vazduhoplovnoj rezervi osima aviona A-10.


SVE ARMIJE ZEMALJA NATO SU OSTALE BEZ REZERVI. Ko se razume u voju problematiku jasno mu je sve.


Slažem se u nekim stavrima sa vama. Samo bi ja neprijatelja još dublje proanalizirao. Nato je vojna sila broj jedan na svijetu to govore brojke, broj nosača, razarača, krstarica, podmornica, aviona, helikoptera, tenkova i itd.. Budžeti kojim raspolažu zemlje Nato pakta su ogromni, imaju veliki privredni,ekonomski i naučni potencijal ( dosta dugo mogu da finasiraju rat, što ne može ni jedna zemlja na po osob čak, ni Rusija ni Kina a druge zemlje je smiješno i nabrajati). Moje viđenje Nato pakta je kao jedne ogromne vojne organizacije koja i pored impozantnih brojki je nespremna za jedan ozbiljan sukob u ovom trenutku. Čelnici Nato saveza dobro znaju svoje nedostatke pa su možda i projektovale ovu krizu (" Rusija agresor") kako bi natjerali sve članice Nato pakta da počnu da izdvajaju veća sretva za odbranu, a na taj način bi se pokrenula i vojna industrija vodećih članica Nato pakta, a čim se pokreće industrija dolazi i do privrednog rasta u tim zemljama, koje još nisu izašle iz recesije. Sličnu stvar je uradio i Hitler tridesetih godina digao je Njemačku privredu još većom industrijalizacijom zemlje za vojne potrebe, mnogo se naoružavao tridesetih godina. Mislim da sličan plan ima i Nato kao i Hitler tridesetih godina. Neke članice Nato pakta će doći u još veće finasijske proble nabavkom vojne opreme koju mahom proizvodi i plasira "veliki brat". Kriza je tako projektovana da svi budu gubitnici osim "velikog brata" kome je ponestalo novaca za finasiranje svojih globalističkih ratova širom svijeta. Nato je 90% snagom odlučivanja i vojnom snagom Amerika, njoj su potrebni saveznici 10% kako bi sa njima manipulisala u donošenju političkih odluka i koje su prinuđena da je prate u njenoj globalističkoj agresivnoj politici. u Nato paktu se tačno zna šta koja zemlja treba da da i koliko u eventualnom sukobu. Šturo ću malo analizirati: Poljaci, Baltičke zemlje, Ukrajinci, Rumuni, Bugari su topovsko meso zemlje koje će najviše stradati u eventualnom sukobu sa Rusijom jednom riječju " Černobil". Njemci, Francuzi, Italijani, Holanđani i dr. moraju da snose troškove ratovanja. Englezi imaju svoj zagarantovan dio kolača od SAD, oni imaju ulogu velikog llobiste i odanog saveznika u svim prljavim radnjama koje se dešavaju posle Hladnog rata u svijetu.
A SAD ili "veliki brat" mora da bude zemlja koja će da izađe iz sukoba sa većim brojem stanovnika nego što je ušla i sa daosta većim bruto nacionalnim dohotkom.

Čovječanstvo ako misli da opstane na planeti Zemlji, mora da stvori protivtežu Nato paktu a taj blok bi u samom formiranju morale da čine: RUSIJA, KINA I INDIJA.

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 718

Evo originalni tekst, koji je na Ukrajinskom, pa ako cenjeni kolega može bolje da prevede i ima vremena. Svi bismo bili veoma zahvalni. Ja sa Ukrajinskog mogu samo preko Google prevodioca. Da prevodim prvo na Engleski pa na Srpski trenutno nemam vremena. Poenta teksta se razume.
Ігор Мосійчук

Сьогодні надіслав депутатське звернення до посла Республіки Сербської Раде Булатовича. Прошу його надати інформацію про притягнення до відповідальності громадян Сербії, які на боці терористів беруть участь у збройному конфлікті на Сході України.
Міжнародна спільнота вимагає від балканської країни карати найманців, які беруть участь у військових конфліктах. Нещодавно сербські "добровольці" воювали у Сирії. Частину цих найманців удалося притягнути до відповідальності. Нещодавно до законодавства Республіки Сербської внесли зміни, які дозволяють більш жорстко переслідувати подібних терористів: за участь окремих осіб або груп осіб у збройних формуваннях найманців карається позбавленням волі на строк від шести місяців до восьми років, організація подібних формувань – відповідно від двох до 10 років.
Однак, як мені відомо, прокуратура Республіки Сербія досі не відкрила жодного кримінального провадження проти сербських громадян, які воюють за терористів на Донбасі. Ми назбирали численні докази їх присутності і участі у війні проти України ще з весни 2014 р. - від початку окупації Росією Криму. У складі терористичних формувань ДНР та ЛНР вони і зараз атакують позиції наших військових.

Ось лише десяток найвідоміших терористів з Сербії, які досі воюють проти України на Донбасі:
1. Дејан Вујић – Деян Вуїч
2. Немања Поп – Неманя Поп
3. Душан, - Душан
4. Рајко Томић – Райко Томіч
5. Радомир Почуча – Радомір Почуча
6. Александар Синђелић, - Александр Синчеліч
7. Здравко Пешић, - Здравко Пешіч
8. Дејан Берић, - Деян Беріч
9. Братислав Живковић – Братіслав Живковіч
10. Драган Станојевић – Драган Станоєвіч

Якщо вельмишановний пан посол Раде Булатович не відповість на моє звернення, - буду збирати масштабні акції під посольством Республіки Сербської поки вони не приймуть відповідних заходів з переслідування згаданих терористів.
— са Ярослава Пугачова, Богдан Тицький, Лариса Селлеі-Довженко и 14 других.[/quote]

Готово сваку реч је могуће превести и на google преводиоцу али системом реч по реч а не цео текст у превод одмах. Нерадо преводим овакве текстове јер нисам сагласан са оним што пише.
Ипак ради се о претњама посланика из нацистичком идеологијом "обојених" странака према нашој амбасади у Кијеву и не би било лоше да неко ко је задужен за безбедност у МСП ово узме к знању. Уједно је ово и опомена за наше грађане који морају због разних разлога да путују у или преко Украјине да предузимају мере да би сачували своју безбедност, тј. да се не изјашњавају ни пред ким тамо о својим политичким погледима на тамошњи рат, поготово ако су наклоњени Новоруској страни.

Сьогодні надіслав депутатське звернення до посла Республіки Сербської Раде Булатовича. Прошу його надати інформацію про притягнення до відповідальності громадян Сербії, які на боці терористів беруть участь у збройному конфлікті на Сході України.

Данас су депутати послали жалбу до амбасадора Републике Србије Радета Булатовића. Тражили су да пружи информацију око гоњења на одговорност држављана Србије, који који на страни терориста учествују у оружаном конфликту на Истоку Украјине.

Міжнародна спільнота вимагає від балканської країни карати найманців, які беруть участь у військових конфліктах.
Међународна заједница тражи од балканске земље да кажњава најамнике, који узимају учешће и војним конфликтима.

Нещодавно сербські "добровольці" воювали у Сирії. Частину цих найманців удалося притягнути до відповідальності. Нещодавно до законодавства Республіки Сербської внесли зміни, які дозволяють більш жорстко переслідувати подібних терористів: за участь окремих осіб або груп осіб у збройних формуваннях найманців карається позбавленням волі на строк від шести місяців до восьми років, організація подібних формувань – відповідно від двох до 10 років.

Недавно су српски "добровољци" ратовали и у Сирији. Део тих најамника су успели привести правди. Недавно су законодавци Републике Србије донели измене, које дозвољавају жешће кажњавање сличних терориста: за учествовање појединаца или група у оружаним формацијама као најамници кажњава се лишењем слободе у року од шест месеци до осам година, а за организацију сличних формација - од две до 10 година.

Однак, як мені відомо, прокуратура Республіки Сербія досі не відкрила жодного кримінального провадження проти сербських громадян, які воюють за терористів на Донбасі. Ми назбирали численні докази їх присутності і участі у війні проти України ще з весни 2014 р. - від початку окупації Росією Криму. У складі терористичних формувань ДНР та ЛНР вони і зараз атакують позиції наших військових.

Међутим, колико је мени познато, тужилаштво Републике Србије до сада није покренула ни једно кривично дело против грађана Србије, који ратују за терористе у Донбасу. Ми смо скупили бројне доказе о њиховој присутности и учествовању у рату против Украјине још у пролеће 2014. г. - од почетка окупације Русије на Криму. У саставу терористичких формација ДНР и ЛНР они и сада нападају позиције наше војске.

Якщо вельмишановний пан посол Раде Булатович не відповість на моє звернення, - буду збирати масштабні акції під посольством Республіки Сербської поки вони не приймуть відповідних заходів з переслідування згаданих терористів.
— са Ярослава Пугачова, Богдан Тицький, Лариса Селлеі-Довженко и 14 других.

Ако уважени господин амбасадор Раде Булатовић не одговори на мој апел (жалбу) - организоваћу масовне акције пред амбасадом Републике Србије док они не предузму одговарајуће мере за кажњавање наведених терориста.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 839 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 8 sakrivenih i 791 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bigfoot, Buzdovan, ccoogg123, dmdr, Excalibur13, FOX, Frunze, HrcAk47, Ivica1102, Kandrbandrdzilo, Karla, Krvava Devetka, kybonacci, Marko Marković, marsovac 2, Mcdado, mercedesamg, milenko crazy north, milutin134, Mlav, nebkv, nebojsag, nemkea71, nenad81, nuke92, Oscar, Parker, pein, Rakenica, raptorsi, rasok, Srle993, StepskiVuk, Stoilkovic, Trpe Grozni, tubular, vathra, zlaya011, šumar bk2