Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2351

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25670
  • Gde živiš: I ja se pitam...

purke62 ::Opozicioni političar Boris Nemcov ubijen u centru Moskve.
http://rt.com/news/236363-nemtsov-killed-politician-moscow/
Njegova popularnost u biračkom telu Rusije je bila na jako niskom nivou...


Сад ће популарност да му порасте...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 10 Nov 2014
  • Poruke: 47

Na slikama se vidi da gotovo svi tenkovi, bez izuzetka imaju reaktivni oklop, cak i oni za koje se ocigledno vidi da remont dugo, dugo nisu videli. Videli smo i slike tenkova koji stoje jedni na drugima na livadi prekriveni rdjom, pa cak i oni imaju reaktini oklop. Ako se uzme u obzir da je t-64 kao najmasovniji u huntinoj vojsci cak za nijansu stariji od naseg m-84, koji je opet derivat sovjetskih tenkova, u cemu je razlika? Prosto i jednostavno, novac? Nisu hteli da nam daju licencu za tu tehnologiju? Ili mozda neka treca stvar?



offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 518

Vidis Stipice, u tome i jeste problem. Ispada da je bitka do Debaljceva jedan od najvcih tenkovskih okrsaja svih vremena, sa morem unistene tehnike i sa 6000+ do sada prepobrojanih mrtvih( to je bilo jos onaj dan, sada je verovatno premasilo i 10 000).
To bi bilo u redi da je ovo forum koji se bavi hortikulturom, pa da je ovo offtopic tema, ali na de facto vojnom forumu da se iznose takve brojke?

Meni je jasno da ruska strana siri propagandu sa ciljem da demoralise dodatno Ukrajince koji ionako nisu previse raspolozeni za borbu. Uostalom svaki Ukrajinac koji ostane kuci je veliki uspeh jer znaci manje angazovanje Rusa i manje potencijalnih problema.
Ali prenositi takve besmislene objave u Srbiji zaista nema smisla i vredja inteligenciju.

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

hawkeye ::Ispada da je bitka do Debaljceva jedan od najvcih tenkovskih okrsaja svih vremena, sa morem unistene tehnike i sa 6000+ do sada prepobrojanih mrtvih( to je bilo jos onaj dan, sada je verovatno premasilo i 10 000).Ja podrzavam rusku propagandu, i propaganda je deo politike i rata, podrzavam i onu koja vredja inteligenciju, na zalost ima i ona svoje musterije i svoju svrhu. Ali se slazem i da takva propaganda ne bi trebala da bude dominantna na ovom forumu, ako je njegov smisao da informise ljude koje ova tema zanima: posto je taj broj ljudi ipak mali, nema potrebe "trositi propagandu" nepotrebno. Zaista, ako nametnemo stav da je hunta vec izgubila na hiljade oklopnih vozila, desetine hiljada boraca, da je ustanicka oprema najvecim delom plen, da su bez sumnje kompetento vodjene operacije ANR plod genijalnosti Zaharcenka, Strelkova ili Givija (a ni jedan od njih nije kvalifikovan za operacije tog obima)... Onda necemo razumenti situaciju na terenu niti poteze jedne ili druge strane, pa cemo da zalimo sto ANR nije jos u septembru zavrsila sa Mariapuljom i Harkovom, sto je ANR dozvolila da se huntine trupe izvuku iz kotlova i td.

U vezi procene brojnosti trupa Novorusije, primetio sam odavno da zapad i Kijev teze da jako podcene taj broj, verovatno sa idejom da njene uspehe pripisu zapravo regularnim ruskim trupama. Dole je procena koja ne data na nekakvom NATO skupu ili slicno (@aerodrom, na 2346. strani), cak i ako je podcenjena, dobro zvuci procena od 30000 ustanika. Verovano je ta brojka i veca, obzirom na izvor.
::- There are currently 14,400 Russian troops on Ukrainian territory backing up the 29,300 illegally armed formations of separatists in eastern Ukraine. These units are well equipped with the latest main battle tanks, armoured personnel carriers and infantry fighting vehicles, plus hundreds of pieces of tube and rocket artillery. There are also 29,400 Russian troops in Crimea and 55,800 massed along the border with eastern Ukraine.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5386

Iz prošlosti za sadašnjost.
General N.F.Vatutin je 29.02.1944. ranjen od strane pokreta ukrajinskih nacionalista i od posljedica ranjavanja nekoliko tjedana poslije preminuo.



Posthumno proglašen herojem SSSR-a.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

http://www.kurir.rs/vesti/politika/putin-srbiji-sp.....ak-1691518

Eto ti ga sad! Najava za otvaranje Golog otoka za nas ,,staljiniste..Smile

offline
  • seljak 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 21 Feb 2015
  • Poruke: 5

ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%BC%D.....0%B8%D1%87
Biografija Borisa Nemcova

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 718

Вест од јутрос из Харкова. На црном тржишту евро се продаје за 65 гривњи. У односу на август 2013. године, то је пад за 6,5 пута. Биће да је паника ухватила и олигархе који изгледа масовно свој кеш експресно претварају у чврсту валуту. Такав сценарио је био предвиђен јесенас за Русију, али је паника обуздана и евро се вратио на испод 70 рубљи. Људи масовно купују хељду, просо, брашно, шећер и сличне намирнице како би се одбранили од поскупљења и губитака који произилазе од поседовања све мање вредног новца. Продавнице и киосци су све празнији. Как легко тонуть!

offline
  • Pridružio: 29 Jan 2011
  • Poruke: 258

hawkeye ::Vidis Stipice, u tome i jeste problem. Ispada da je bitka do Debaljceva jedan od najvcih tenkovskih okrsaja svih vremena, sa morem unistene tehnike i sa 6000+ do sada prepobrojanih mrtvih( to je bilo jos onaj dan, sada je verovatno premasilo i 10 000).
To bi bilo u redi da je ovo forum koji se bavi hortikulturom, pa da je ovo offtopic tema, ali na de facto vojnom forumu da se iznose takve brojke?

Meni je jasno da ruska strana siri propagandu sa ciljem da demoralise dodatno Ukrajince koji ionako nisu previse raspolozeni za borbu. Uostalom svaki Ukrajinac koji ostane kuci je veliki uspeh jer znaci manje angazovanje Rusa i manje potencijalnih problema.
Ali prenositi takve besmislene objave u Srbiji zaista nema smisla i vredja inteligenciju.


Mladicu tvoje znanje o vojnim vestinama je na veoma niskom nivou. Ja kada sam bio dete na tv-u isle serije Valter brani Sarajevo, Macak pod slemom, Kapelski kresovi, a Povratak otpisanih je bio kulti dogadjaj . Danas nema tih serija ali zato postoji internet .
Elem da ne skrenemo sa teme previse pokusacu da napravim jednu paralelu .
U jednom malom ratu za grad Grozni u zavrsnim operacijama vojska RF ispaljivala je na sat oko 4000 granata svih kalibara na polozaje separatista , znaci oko 60 u minuti . Moze li sada nekako saznati koliko je u operaciji ciscenja dzepa-Debaljcevo , ispaljivano granata na sat, jer kolicina
unistene tehnike je ogromna.

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

[eng subs] DPR PM Zakharchenko presser 27/02/15 Economical and political future of DPR

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 815 korisnika na forumu :: 14 registrovanih, 3 sakrivenih i 798 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Ben Roj, dragoljub11987, kuntalo, kybonacci, MilosKop, Nikolaa11, novator, nuke92, Simon simonović, slonic_tonic, SR-3m, Zikapk, zlaya011, šumar bk2