Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2792

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

sa teme o Siriji...
Irbis ::

Зашто Русија спашава Сирију, а не Украјину
Поређење Сирије и Украјине је веома значајно јер даје одговор на главно питање за Украјину: Зашто је Русија поступила тако, а не другачије? Обе земље су биле жртве западне пропаганде и агресије, покушаја да се на власт доведу насилници и терористи. Међутим сценарио је био потпуно другачији!
Сирија:
1. Предсједник Асад није насјео на „мирне протесте“ и ултиматуме Запада!
2. Када је Запад пустио на њега терористе и прогласио их као побуњенике, Асад је нашао подршку у сиријској елити. Упркос низу издаја успио је да задржи контролу над земљом кроз управни и војни апарат!
3. На рушевинама Ирака САД су створиле нову банду звану Исламска Држава и тим задала још већи ударац Сирији.
4. Током четири године тешких борби, упркос огромним жртвама и мултимилионским миграцијама, Сирија се и даље опире терористичким бандама и показује вољу да се ситуација напокон ријеши. Народ Сирије, заједно са елитом и владом, постаје браник отаџбине!
Украјина:
1. Предсједник Јанукович подржао је Москву, али се у кључном тренутку повукао. Није хтио употријебити неопходну силу против демонстраната и није вјеровао у успјех!
2. Елита је издала Јануковича и подчинила се Западу!
3. Становништво Украјине је, нажалост, све ово прихватило и остало по страни приликом илегалног преузимања власти од стране побуњеника у Кијеву. Велики отпор пружали су само Крим и Донбас, а мањи Одеса, Запорожје и Харков!
4. Више од петнаест година Украјинци толеришу пораст екстремиста и, штавише, подстиче их на мржњу према становницима Донбаса и Русије. Буквално речено, спремни су да пољубе чизму америчког војника који би газио по Русима!
Шта се дешава?
Русија је у Сирију послала помоћ тек након што је видјела да је ел Асад на ивици пораза, када је Сирија показала 100% капацитета да помоћ прими и када је по неким извјештајима Вашингтон био спреман да изврши копнену операцију у овој држави.
За Путина је најважније било што га је у помоћ позвао Асад, легитимни предсједник државе у име народа. Сирија је дала Русима на кориштење војне базе и није постојала препрека у смислу међународних норми и закона у помагању Дамаска.
Шта се дешава у Украјини?
Одмах након насилног преузимања власти у Кијеву Москва обавља операцију одбране Крима и своје флоте од инвазије екстремиста. Легитимна држава је пропала, на власт су дошли екстремисти, а људи са полуострва су се јасно изјаснили против њих и тражили повратак у састав Русије.
Москва је јасно рекла шта мисли о новој влади у Кијеву и чекао се отпор у неким градовима. Највећи отпор пружио је Донбас, док су у Харкову и Запорожју екстремисти брзо угушили сваку врсту побуне. Најтрагичније је било у Одеси гдје су људи живи спаљивани и било је јасно да су на власт дошли они који гаје велику мржњу према Русима.
Порошенко је добио мандат од већине становништва, затегао је односе са Русијом и почео затварати про-руске активисте. Москва је морала да призна пораз у већем дијелу Украјине.
Преостали задатак је био заштитити Донбас без директне војне интервенције која би довела до великих губитака руског становништва у остатку Украјине, јер су Кијевске снаге већ на становнике Украјине, који се изјашњавају као Руси, гледале као на животиње у људском облику.
Проглашење Донбаса независним и његово припајање Русији није имало законско право, јер те области нису имале засебну владу као Крим. Осим тога, повезивањем територија Доњецка и Луганска, Русија би остала присутна у Украјини. Донбас би био, као најбогатија провинција Украјине, браник руског утицаја у Кијеву исцрпљујући његов режим.
Дакле:
Војна помоћ Сирији може бити формална, па чек и отворена јер Сирија има легитимну владу, елиту и народ који се нису продали. Међутим Украјина нема ништа од наведеног. Ова територија је идеолошки изгубљена за Русију и на њој није могуће спровести отворену војну операцију.
У Сирији побуњеници, који себе називају правим муслиманима, боре се са оружјем у рукама, а у Украјини то раде криминалци који себе називају патриотама и за њих важи закон улице. Било како било то је чињеница!
Аутор: Едвард Биров / Превод са руског: Борис Гогић

Zaboravio je vrli Edvard da navede i ovo
5. u Ukrajini žive i etnički Rusi koje Rusija ako želi imati ulogu svjetske sile mora zaštititi, a 5-10000 mrtvih se svakako ne može nazvati zaštita.
Svakako je interesantno i mišljenje Dugina koji situaciju vidi sasvim drugačije
http://stepskisoko.com/%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1.....E%D0%B2-2/
-pogledati pod front No. 3



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Украјинска вододелница: закарпатски Мађари затражили аутономију
РАТ У ДОНБАСУ ПОКАЗАО ДА УКРАЈИНА НЕЋЕ ОПСТАТИ КАО УНИТАРНА ДРЖАВА
Citat: У Закарпатској области одржано заседање представника 114 насељених места који су затражили оснивање посебног мађарског региона са центром у Берегову. Није било реаговања Службе безбедности Украјине која је већ угушила сличне покрете у Бесарабији и Запорожју. Јер, Мађари Закарпатја - нису бесарабијски Гагаузи, нити запорошки фабрички радници. Осим што имају активну подршку Будимпеште, закарпатски Мађари давно су добили пасоше Мађарске...
Све оне који се залажу за федерализацију Украјине пропагатори Мајдана жигошу као „сепаратисте“, али они се, у ствари, боре за очување Украјине као државе. Или ће Украјина постати федерација у данашњим границама, или ће у њеном саставу временом остати само девет централних области - друге варијанте не постоје
Политичар који спроведе реалну, а не фиктивну децентрализацију Украјине сигурно ће ући у њену историју. Његови споменици украсиће централне тргове будућих федералних центара, његово име ући ће у уџбенике. Порошенко је ту шансу изгледа већ пропустио и остаће у сећању народа као крвави владар који је „закувао“ горку кашу грађанског рата

Пише: Всеволод НЕПОГОДИН, писац (Одеса)
+ Текст



offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Турчинов предложио да Украјина слави Божић 25. децембра а не 7. јануара
Citat:У ПОСТПУЧИСТИЧКОЈ Украјини већ се догодило оно што се ускоро може очекивати од монтенегринске власти у Подгорици.
Секретар украјинског Савета за националну безбедност Александар Турчинов покренуо је иницијативу да се слављење Божића у Украјини помери са 7. јануара на 25. децембар.
При том је привидно меко рекао: „Можда је дошло време да и Украјина почне да слави Божић заједно са већином цивилизованих земаља? Али, нека то првенствено решава Савет хришћанских цркава Украјине“.
Овоме је одмах придодао: „У Европи огромна већина слави Божић 25 децембра по Грегоријанском календару, а не по Јулијанском према којем 25. децембар пада на 7-ми јануар. Предлажем да се у прелазном периоду омогући слављење Божића и 25. децембра и 7. јануара“.
Турчинов, који је доктор економије, истовремено је пастор и проповедник украјинских баптиста.
Огромна већина верника у Украјини су - православци.

http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/turcinov.....-7-januara

offline
  • Pridružio: 10 Nov 2015
  • Poruke: 127

НАТО ИЗРАЂУЈЕ ПЛАН ЗА ПРЕЛАЗАК УКРАЈИНЕ НА ЊИХОВЕ СТАНДАРДЕ srb.news-front.info/2015/12/26/nato-izra-uj.....standarde/

offline
  • Pridružio: 10 Nov 2015
  • Poruke: 127

ТУРСКА ЈЕ СПРЕМНА ДА ПОМОГНЕ БЛОКАДУ КРИМА srb.news-front.info/2015/12/26/turska-je-sp.....adu-krima/

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 96683

Ukrainian army shelled Spartak village in Donbass for over 10 hours - media

Arrow http://tass.ru/en/world/847138

offline
  • Pridružio: 16 Dec 2014
  • Poruke: 37

Ukri su dovukli tehniku pod stanicu i nije im prosla rotacija nego su stari ostali na pozicijama a novi prisli kao usiljenje pa ih sada ima ko zutih mrava ali su rasljabljeni pa ih je sad moguce smotriti kako u grupama po 7-8 coveka hode u magazin ( spg-9 odskolocni da ih polozi kao na dlanu ) a nocu svete fonarima kao u disko klubu. Uopste to vreme primirja je jako opasno jer svi sede rasljabljeni i sebi dozvoljavaju ono sto nikada ne bi sebi dozvolili ako bi konstantno bili pod obstrelima i u boju. Sa druge strane , pod Scasti , na jedninom postu na nasoj obali oni sada stoje u gupama po 12 coveka na 6 casova se rotiraju a ranije je u svakom trenutku bilo 120+ racunajuci i ekipaz ukopane tehnike . Na njihovoj strani mosta stoje kao i sto su stajali ranije. U nas sluze ljudi iz scasti koji se sazvonjavaju sa svojima ( chat na kakvoj to video igrici ) i oni govore da sada u Scasti stoji i Ajidar ( koji je tamo stalno ) i Kijev 1 .




Odskolok sa blok posta Scasti





Gde to u blizini smo proletos u kuci koja je tada bila kao nicija a izgleda svacija nasli USA zastavu , ranac sa granatama , nekoliko uniformi i UA zastavu. Na zastavi je orao na lobanji i Rusi su odmah naceli sa pricom " USA placenici , black water " a najverovatnije je kakvi to idiot iz Ajidara na pijaci kupio zastavu koja je savrseno slucajno zavrsila kao otirac pred nasim vratima u Sverdlovki.






Slavljanoserbski region gde to u Novembru




POd Scasti gde to u Aprilu





Kako od stare babe napraviti lepoticu





Brzi kurs geografije za stranca " debaljcevo je zapadno od Luganska a Cernuhino juzno od Debaljceva " .

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Трећи светски рат у најави од стране Американаца, спада у глобално одмеравање снага, мада може и у оно што је баби мило то јој се снило.
"SVET ZA 10 GODINA Rusija se raspada, nastaju ČETIRI EVROPE, nad planetom se nadvija NAJVEĆA OPASNOST DOSAD
M.V. | 26. 12. 2015 - 18:37h | Foto: Tanjug/AP
| Komentara: 57

Kompanija Stratfor nedavno je objavila predviđanje za glavne svetske događaje u narednih 10 godina, a u centru pažnje su globalna politička i ekonomska dešavanja."
...
Amerika će morati da SVOJOM vojskom osigura RUSKE atomske bombe"
http://www.blic.rs/vesti/svet/svet-za-10-godina-ru.....ja/xc6l5de

offline
  • član biblioteke
  • Pridružio: 18 Jul 2007
  • Poruke: 28516
  • Gde živiš: iznad smoga Beograda

Što je babi milo, to joj se i snilo Mr. Green Pobogu, pa zna se ko je kupio Bljuc.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2014
  • Poruke: 1263
  • Gde živiš: Srbija

iz3pmneko ::Ukri su dovukli tehniku pod stanicu i nije im prosla rotacija nego su stari ostali na pozicijama a novi prisli kao usiljenje pa ih sada ima ko zutih mrava ali su rasljabljeni pa ih je sad moguce smotriti kako u grupama po 7-8 coveka hode u magazin ( spg-9 odskolocni da ih polozi kao na dlanu ) a nocu svete fonarima kao u disko klubu. Uopste to vreme primirja je jako opasno jer svi sede rasljabljeni i sebi dozvoljavaju ono sto nikada ne bi sebi dozvolili ako bi konstantno bili pod obstrelima i u boju. Sa druge strane , pod Scasti , na jedninom postu na nasoj obali oni sada stoje u gupama po 12 coveka na 6 casova se rotiraju a ranije je u svakom trenutku bilo 120+ racunajuci i ekipaz ukopane tehnike . Na njihovoj strani mosta stoje kao i sto su stajali ranije. U nas sluze ljudi iz scasti koji se sazvonjavaju sa svojima ( chat na kakvoj to video igrici ) i oni govore da sada u Scasti stoji i Ajidar ( koji je tamo stalno ) i Kijev 1 ...



iz3pmneko


Koliko se lako prelazi na stari srpski iz Vukovog vremena samo sa malo druzenja sa Rusima !
Ziveli

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1101 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 4 sakrivenih i 1062 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., anbeast, Boris BM, darionis, djboj, DonRumataEstorski, draganca, dushan, esx66, galerija, janbo, JOntra, krkalon, Kubovac, Leonov, Litostroton, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, Milos82, nikoladim, Oscar, ostoja, ozzy, panzerwaffe, ruger357, Srle993, stegonosa, Trpe Grozni, vathra, vladetije, vladulns, vukovi, yrraf, zeo