Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2947

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7068

ds69 ::Нађа Савченко, посланик Врховне раде се срела У Минску са Плотницким и Захрченко. Разговарали су по Савченко само о ослобађању заробљеника по систему "сви за све".

http://rian.com.ua/video/20161213/1019591158.html

Плотницки је на седници или Владе или Скупштине ЛНР све то и потврдио.

http://rian.com.ua/video/20161212/1019576147.html

На украјинској страни су се јавили разни да кажу како је то погрешан потез и како Плотници и Захрченко нису ништа друго до "лутке" Кремља. Међу њима и бивши председник Леонид Кравчук.

http://rian.com.ua/politics/20161213/1019610268.html

По мишљењу политиколога, Јанине Соколовске из Кијева, пре или касније ће врховни тужилац Украјине, Луценко, покренути против Савченко кривично дело: велеиздаја и сарадња са сепаратистима. Цео пут је организовао Виктор Медведчук, који је почео преговоре у Минску, и који и даље представља Украјину на тим преговорима. Ћерку Медведчука, Дашу, су 2004. године у Питеру крстили лично ВВП и Светлана Медведјева, жена Дмитрија Медведјева.

http://rian.com.ua/columnist/20161214/1019628271.html

Савченко се креће на лезвии тј. оштрици политичког ножа. Многи кажу да за разлику од већине политичара у Украјини, њој народ верује чак и кад говори глупости. Да ли ће ћелију ростовског војног затвора заменити сличном украјинском (она је иначе Херој Украјине), ћемо видети. Пре неколико дана се разишла са својом "заштитницом" Јуљком Тимошенко и почела сопствени политички пут. Постоје мишљења да када би у њену кампању уложили новац олигарси, могла би остварити значајан резултат на изборима јер није стигла да се корумпира и истроши у међувремену и што говори оно што већини људи у Украјини више него одговара: трајни мир и потом преговори уместо рата.
Главна линија садашње украјинске политике (Блок Порошенко и Народни фронт) не желе такав развој ситуације јер је њихов циљ да се уместо трајног мира територије држе "одрезаним" и под санкцијама док неко не попусти. Покушаји компромитовања Нађе Савченко за сада не успевају јер у свести народа тешко да може бити издајник неко ко је толико дуго седео у руском затвору.
Какав ће став заузети нова администрација у Вашингтону ћемо тек да видимо. Украјински политиколози верују да ће неке конкретне кораке они предузети тек за пола године, јер Украјина наводно неће бити у фокусу америчко-руских односа јер има "пречих" тема.


Pa ako u njenu kampanju ulože novac oligarsi valjda će isti tren da se korumpira i da se zdravo troši!? Prosto je nevjerovatno na šta je izašla ova demokratija.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32490

Спецназ МВД Украины взрывает сеть своим «профессионализмом» Mr. Green



offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1473
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Ukropski napad na djelu fronta u luganskoj oblasti.






offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1401

Dutch gov about to sign EU-Ukraine deal despite ppl voted NO in referendum. This arrogance is what created Trump and will create more Trumps

https://twitter.com/KoosJansen/status/809444677145464833

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 717

kljift ::ds69 ::Постоје мишљења да када би у њену кампању уложили новац олигарси, могла би остварити значајан резултат на изборима јер није стигла да се корумпира и истроши[/b] у међувремену и што говори оно што већини људи у Украјини више него одговара: трајни мир и потом преговори уместо рата.


Pa ako u njenu kampanju ulože novac oligarsi valjda će isti tren da se korumpira i da se zdravo troši!? Prosto je nevjerovatno na šta je izašla ova demokratija.


Данашње изборне кампање, ако изузмемо земље са једним кандидатом за неку фонкцију, нема без моблизације људи и новца. Значај овог другог ресурса је у међувремену порастао до неслућених размера јер у епохи у којој живимо новац могу да обезбеде многи, још увек у неким земљама чак и раднички синдикати, много пре њих домаћи богаташи, а онда у "банана" државама и инострана представништва било бизниса, било директно страно представништво или представништва кроз рецимо сектор NGO или кеш у руке.
Руско законодавство последњих година рецимо жестоко забрањује финансирање НВО сектора из страних донација, па се тамошњи опоненти под утицајем страних изасланстава сада све теже финансирају јер су им оперативци ФСБ буквално "за петама".
Тренутно се у најмоћнијој земљи света се воде жестоке расправе, у којима отворено учествује врх CIA, да ли је РФ помогла својим "ресурсима" кампању Дональда Фрэдэриковича. У саму кампању се значајно мешаo FBI са афером "мејлови" и учешћем у истој Хјуме Абедин, дугогодишњег личног асистента Клинтон, иначе ћерком салафиста из С. Арабије, која је вероватно била и финансијски "мост" Клинтон према заливским монархијама.
У условима аполитичног бирачког тела у Украјини, нема говора да се без озбиљног новца, којим се финансирају и активисти и медији може ући у неки изборни процес.
Јаке партијске мреже имају у Украјини само Баткившћина Јуљке Тимошенко и Опозициони блок, који је наследио Партију региона. Остали са мање или више успеха их тек граде, неки (Народни фронт или Прави сектор, Љашко) и преко сопствених паравојски и активиста АТО у виду Грађанског корпуса батаљона "Азов".
Ипак сама идеја да се подржи политика потпуног престанка рата може наићи на подршку пре свега бизниса, који је током последње две ратне године претрпео заиста велике штете услед губитка руског тржишта, опадања вредности гривње са 10 на 28 за један евро, опадања куповне моћи и смањења потрошње услед значајног раста цене енергената као што су топлота и струја.
Оно што Савченко чини јединственом у односу на друге политичаре тамо је пре свега њена нарав и храброст да каже и оно што други не смеју да помисле. Била би у стању да по доласку на власт ухапси неког од богаташа-олигарха када би јој предложио да монополизује неки сегмент тржишта и оствари есктра профит иако јој је претходно дао паре за кампању.
Ових дана се увелико прича да ће доћи до национализације Приват банка Коломојског, јер је наведени упао у кризу зато што народ и предузећа неуредно враћају зајмове.

offline
  • Cigi  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Jan 2011
  • Poruke: 2830
  • Gde živiš: Novo mesto

EU leaders try to salvage Ukraine deal
Arrow https://www.theguardian.com/world/2016/dec/15/ukra.....ave-treaty
Citat:After six months of uncertainty, EU leaders on Thursday agreed written guarantees to the Dutch that EU membership was not on the cards for Ukraine, nor would its citizens be gaining rights to live and work in Europe.
Pisne garancije, da članstvo nije u igri, i da neće moći da žive i rade u EU.
Ako je to dovoljno za ratifikaciju sporazuma?

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Cigi ::EU leaders try to salvage Ukraine deal
Arrow https://www.theguardian.com/world/2016/dec/15/ukra.....ave-treaty


Obratite paznju kako je Gvardijan promenio naslov teksta. Sinoc je naslov bio ovaj iz teksta linka

Ukraine will not join EU, Dutch are promised in effort to save treaty

https://web.archive.org/web/20161215212238/https:/.....ave-treaty

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1097
  • Gde živiš: Banja Luka

Француска музичка група „Ле бриганд“ снимила је песму „Милион ружа“ коју су посветили конфликту у Донбасу.

Снимак почиње са заставом самопроглашене Доњецке Народне Републике, а затим иде фотографија билборда на којем се налази лик Арсенија Павлова, познатог као Моторола, са потписом: „Херој никад не умире“.

https://rs.sputniknews.com/evropa/201612161109272335-Francuska-Donbas-video/

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32490

Под МВД требовали прав для работниц секса


+ Проститутки пикетировали МВД Украины

Одесса Приморский Потасовками сопровождаются с применением слезоточивого газ


Бывший "Беркут" избивает активистов у Приморской райадминистрации Одессы

http://rusvesna.su/news/1481916796

Sauer mogila danas.





offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32490

СРОЧНО: ВСУ понесли большие потери при наступлении на Дебальцево, — волонтер «АТО»
http://rusvesna.su/news/1482082785

Ustanici u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici zaustavili su napad ukrajinske vojske u blizini mjesta Kalinovska, izjavio je portparol Narodne milicije LNR Andrej Maročko. Kako je rekao, u tom napadu je ranjeno preko 20 pripadnika ukrajinske vojske, dok je njih 10 ubijeno, dok je sa pobunjeničke strane 10 ranjenih, a dvoje se vode kao nestali. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/267918/napili-se-pa-uzel.....PkMz2.dpuf

I na ruskom Mr. Green http://rusvesna.su/news/1482083716

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 813 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 5 sakrivenih i 759 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., alkatraz080, Andrija357, bato, bojcistv, bokisha253, Bubimir, comi_pfc, crnitrn, dankisha, darkangel, Denaya, doktor123, DonRumataEstorski, Dorcolac, Dovla, gmlale, Istman, ksyyaj, lord sir giga, M1los, MaksicZoran, mercedesamg, Mercury, Metanoja, mile23, milenko crazy north, Nolifer_Gamer, ozzy, robertino, ruger357, Sale.S, savaskytec, Sirius, SR-3m, Srki94, Srle993, ss10, stegonosa, suton, Viceroy, Vladko, wizzardone, zbazin, zdrebac, Zimbabwe, zzapNDjuric99, zziko, |_MeD_|