Ruske bespilotne letelice

30

Ruske bespilotne letelice

offline
 • Pridružio: 20 Jun 2018
 • Poruke: 1858

Мало о Орлан-10Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 20 Jun 2018
 • Poruke: 1858

Интервију са Романом Ивановим, замјеником директора "СТЦ" о будућности руских беспилотних летјелица.
видео:
текст:Телеканал Звездаoffline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 97387


Citat:Сегодня ночью в Казани перевозили ударный БПЛА «Альтаир» в УЗГА

offline
 • Pridružio: 10 Mar 2016
 • Poruke: 570

Google translate:

1. Altius

Citat:Постало је познато када се УАВ "Алтиус" уздиже у ваздух

УАВ "Алтиус" ће направити први лет у мају-јуну 2019. Ово је најавио заменик министра одбране Алексеј Криворушко током посете Татарстану.Према Кирворуцхку, у овом тренутку постоје мали проблеми у пројекту, али ће бити измишљени.

"Планирамо први лет око маја-јун већ у ажурираној конфигурацији", рекао је Криворучко.
Раније у интервјуу за ТВ канал "Звезда" Алекеи Криворуцхко рекао је да се развој УАВ-а "Алтиус" наставља након промене уговарача, а лет је планиран за 2019.
Такође, замјеник министра је рекао да ће сљедеће године бити пуштен тешки нападни ловац "Хунтер".


link za video

https://tvzvezda.ru/news/opk/content/201812191328-relx.htm/player/


link za original tekst

https://tvzvezda.ru/news/opk/content/201812201815-SkW0X.html


2. Ohotnik

Citat:У Министарству одбране откривени су датуми првог лета шока УАВ "Хунтер"
Министарство одбране Руске Федерације пријавило је датум почетка тестирања УАВ-а "Алтиус", "Пацер" и "Хунтер".
Тешки руски дроне "Хунтер" устаће у ваздух у пролеће наредне године. Ово је најављено у ексклузивном интервјуу у програму "Ја служим Русији" заменика министра одбране Руске Федерације Алексеја Криворучка.

"Следеће године," Хунтер "ће бити стављен на тест. Рад на овом пројекту је приоритет, иде на добром нивоу. У пролеће очекујемо први лет овог дрон-а. Ово је озбиљан задатак за нас ", рекао је Криворуцхко.

Замјеник министра одбране такођер је рекао да извјештаји штампе о престанку рада на тешкој Алтиусовој дроне не одговарају стварности.

"Заиста имамо промену, овај посао обавља други извођач радова. Следеће године овај авион ће бити подигнут у ваздух ", нагласио је Криворучко.

Он је такође напоменуо да се наредне године очекује да заврше рад на "Пацер" дрону.

Чињеница да ће бочни извиђачки бубњеви почети да улазе у војску 2019. године, 18. децембра, рекао је министар одбране Сергеи Схоигу на продуженом састанку одбора руске војске.

Ранији извештај Министарства одбране Руске Федерације у протеклих шест година наводи да се број беспилотних ваздушних возила у оружаним снагама Руске Федерације повећао са 91 у 2012. години на 2136 у 2018. години, а број формираних јединица повећан је са три на четрдесет.
link za video

https://tvzvezda.ru/news/opk/content/201812191330-vo5s.htm/player/link za original tekst

https://tvzvezda.ru/news/opk/content/201812191330-vo5s.htm


3. nešto o Orlanu


Citat:Потребан је УАВ-ов ефекат: инвеститор је рекао о будућности руских УАВ-ова
На борбену употребу дрона "Орлан" у Сирији, нови догађаји, руски беспилотни летови и о нападу милитаната на ваздушној бази Хмеимим "Стар" рекао је заменик ЛЛЦ "СТТС" Роман Иванов.

Специјални технолошки центар је специјализован за развој мерне опреме, средстава и комплекса радио надзора. Међу развојем компаније је и мултифункционално возило без ваздушног саобраћаја Орлан-10, које ради у Министарству одбране Руске Федерације.

- На западу, "Орлан" се назива делом шоковог комплекса. Је ли тако?

- Наравно, то је део комплекса, али не можете то рећи шоком. Ово је извиђачко возило. Има модификације са елементима електронског ратовања, али их је тешко назвати шоком.

- "Орлан" - потпуно руски развој?

- Да.

- Хоће ли "Орлан" бити у стању да издржи ЕВ системе?

Заштита се врши сопственим развојем. Ово су специјализовани канали за пренос података. Они природно претпостављају доступност средстава за борбу против опозиције. Како ће то радити у озбиљном ЕВ, надам се да нећемо живјети и не научити. Али наш данашњи непријатељ не може се супротставити.

- Како су се "Орлани" показали током операције руских ваздухопловних снага у Сирији?

- Одлично. Војска веома цени могућности које нуди наша опрема. Требало би схватити да је дроне најронизичније средство за извиђање и друге методе које још нису предвиђене. Значајан број наших запослених посјетио је Сирију, гдје су радили на побољшању технологије. Оперативне услуге и програмери имају државне награде.

- Да ли ће сиријско искуство узети у обзир приликом надоградње Орлана?

- Наши стручњаци, који су били на лицу места, исправили су алгоритме контроле, мане. По први пут смо радили у таквом јужном региону и суочили се са условима високих температура и високих површина. Због тога је, наравно, искористио ово искуство.


- Шта мислите о нападу терориста на базу Хамима уз помоћ УАВ-ова?

- Највећа мета је изабрана у Сирији, она је највећа ваздухопловна база. Примењена технологија користи купљене кинеске електронске компоненте, а уз њихову помоћ тешко је погодити малу мету. Осим тога, ови дронови били су многи: они нису имали наду да ће један или два бити у могућности да нешто постигну. Највероватније је било страних инструктора, или су ови инструктори радили. Јер да би за кратко време лансирали десет авиона опремљених муницијом за кратко време, морате имати добре нерве и велики добро координирани тим. Истовремено, уређаји су велики, њихово борбено пуњење се врши на веома високом нивоу, вероватно у једној од земаља НАТО-а.

- Може ли се очекивати претња од кориштења УАВ-а од стране терориста?

- Шеф беспилотних авиона Александар Новиков рекао је да терористи већ имају овакве могућности и да ће користити УАВ.
- Које мјере треба примијенити за борбу против овога?

- Потребно је примијенити све мере. То су мјере регистрације за регистрацију беспилотних летелица, организационих за обрачун специјалиста из ове области, за контролу продаје те опреме. Зато што су могућности УАВ-а скоро бескрајне.

- "Орлан" се може користити у цивилној сфери?

- Наш УАВ - интелигенција, и баш као што се може користити у еколошкој интелигенцији, праћење далековода, цевовода. Може да примени МОЕ, ватрогасце. Круг није ограничен.

"Хоће ли Орлан добити електрични мотор?"

- Поставили смо ограничење у параметрима ове индустрије за време летења, тако да смо користили бензински мотор. Смањивањем времена летења на пет до шест сати, можете користити УАВ са електричним мотором који смо већ створили. Много је лакше сарађивати с њим, како би комотно обављали једноставне задатке. Највероватније, ова машина је погодна за цивилни сектор. Али она не дозвољава да обављају борбене мисије Министарства одбране. Конкретно, говоримо о висини летова. На пример, бензински мотор вам омогућава да се попнете на висину од седам километара. То јест, можемо радити изнад највиших планина.- Који УАВ ће заменити Орлан?

- Нови Орлан ће заменити Орлан. Сам бренд припада Министарству одбране, па мислим да, иако настављамо да развијамо нашу опрему, одржаћемо је у добром стању и увек ће бити савремени.

- Који други развој има ваше предузеће?

- Постоје коптери, постоје хеликоптери, постоје балони. Али они и даље имају мање приоритетне смјернице, јер је неопходно задовољити потребу Министарства одбране са опремом која је већ кориштена и добро се доказала. Када се задовољи ова потреба, постојаће и друге беспилотне летелице.

- Какав ће бити руски беспилотни дроне и да ли је уопште потребно?

- Потребно. Вероватно ће бити читава линија коју показују Американци: од најмањих до вишедневних машина. Морамо да одговоримо на ово.

- Да ли дроне замењују возила са возилом?

- Присуство особе на броду значајно отежава дизајн авиона и смањује његов учинак. Али, немогуће је напустити пилоте приликом транспорта људи. Иако ће могућности УАВ-а знатно смањити број летјелица са чином.

- Да ли ће Русија моћи да "дохвати" запад у области производње УАВ-а?

- Нико не поседује олимпијаде у овој области, тако да је тешко одредити "победника" пре састанка на једном пољу. Али, по мом мишљењу, ухватили смо запад. Успешно и масовно користимо беспилотне летелице у војном сукобу, обављамо приближно једнаке задатке. И степен развоја је веома близу.link za video1
https://tvzvezda.ru/news/opk/content/201812171212-8q33.htm/player/

link za video2
https://tvzvezda.ru/weapon/prochee/content/201812051049-r7de.htm/player/


link za original tekst
https://tvzvezda.ru/news/opk/content/201812171212-8q33.htm

offline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 97387

Orion od sledece godine u serijskoj sa isporukama
Серийные поставки беспилотника "Орион" в войска начнутся в 2019 году
Arrow https://tass.ru/armiya-i-opk/5931438

offline
 • Pridružio: 10 Jun 2008
 • Poruke: 4094

Izgleda kao bespilotna verzija Su-57:

offline
 • stug 
 • Elitni građanin
 • Pridružio: 05 Feb 2018
 • Poruke: 2317

Samo puno manje cini mi se. Kao da.ima samo jedan motor

offline
 • voja64  Male
 • Stručni saradnik foruma
 • Pridružio: 10 Okt 2012
 • Poruke: 25505

Руски конкурент америчком дрону RQ-4 Global Hawk фотографисан приликом свог лета

https://rs.rbth.com/science/84698-novi-ruski-dron-fotografisan-prilikom-leta

Трећи прототип стратегијске извиђачко-ударне беспилотне летелице „Алтаир“ примећен је на небу изнад Казања. Летелица са максималном узлетном масом до пет тона и распоном крила већим од 28 метара је продукт казањске фабрике ОКБ Симонова. Летни прототип је склопљен и испитан у ваздухопловној фабрици Горбунова. Оперативни долет летелице је пројектован на 10,000 км, приликом чега „Алтаир“ може да досегне висину до 12,000 метара, тачније да у ваздуху остане и до 48 часова.

offline
 • povjesničar, pedagog
 • Pridružio: 04 Sep 2012
 • Poruke: 2272
 • Gde živiš: Rijeka

sa https://hr.rbth.com/


offline
 • Neimar i savremeni farmer.
 • Pridružio: 24 Nov 2010
 • Poruke: 11683
 • Gde živiš: U sremu voljenome...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 708 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 10 sakrivenih i 646 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Ana820, babaroga, cavatina, cemix, comi_pfc, darios, Denaya, Dimitrise93, DonRumataEstorski, dragoljub11987, FOX, GenZee, Georgius, Istman, JOntra, Karla, kybonacci, laurusri, Lieutenant, Litostroton, madza, maiden6657, manda87, Marko Marković, mercedesamg, Mi lao shu, milenko crazy north, MILO-VAN, milos.cbr, mnn2, moldway, pein, pera bager, powSrb, Rogan33, semity, Shinobi, solic, ss10, StepskiVuk, Stoilkovic, tmanda323, Tvrtko I, vladaa012, Vladko, wizzardone, YugoSlav, zastavnik, zdrebac, |_MeD_|