Rusija

1

Rusija

offline
  • Pridružio: 03 Okt 2011
  • Poruke: 273

Ako Rusija ne zasluzuje posebnu temu onda ne znam ko zasluzuje. Ovako priče o Rusiji koje su česte prave off topice na temama kao što je Bliski Istok i slične.

Bilo bi dobro da ova tema objedini sve priče vezane za Rusiju a tiču se aktuelnih dešavanja po svijetu u kojima je akcenat na Rusiju ili se tiču konkretno samo Rusije.

Pa kako dolikuje da pocnemo sa himnom...

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24370

^

Mogla bi tema da se zove i `Rusija- juce ,danas, sutra` ili recimo samo `Rusija, nekada i sada` Smile .

Tako da imamo o cemu da pisemo . Smajli Inace sama tema je za cistu 10 -ku Zagrljaj

Uz vodku naravno Ziveli

offline
  • Pridružio: 03 Okt 2011
  • Poruke: 273

ray ban11 ::^

Mogla bi tema da se zove i `Rusija- juce ,danas, sutra` ili recimo samo `Rusija, nekada i sada` Smile .

Tako da imamo o cemu da pisemo . Smajli Inace sama tema je za cistu 10 -ku Zagrljaj

Uz vodku naravno Ziveli


Za price iz proslosti Rusije je podforum Istorija ipak...ovo je tema na kojoj bi objedinili sve o Rusiji u žiži aktuelnih događanja u svijetu.



Ziveli

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24370

To stoji ,nego sam mislio na to da se u odredjenim komentarima osvrnemo na prosla vremena ( ne misleci na nekakva istorijska izlaganja nego cisto uz poneko naravoucenije ) .Tako isto i na sadasnje kao i buduce vreme koje se tice RF ,jer kad si vec pomenuo Rusija ( a ne RF ) pomislih da u kontekstu nekih komentara povezemo malo proslost sa sadasnjim vremenom i situacijom koja sada vlada u RF .

Smajli

offline
  • Pridružio: 03 Okt 2011
  • Poruke: 273

ray ban11 ::To stoji ,nego sam mislio na to da se u odredjenim komentarima osvrnemo na prosla vremena ( ne misleci na nekakva istorijska izlaganja nego cisto uz poneko naravoucenije ) .Tako isto i na sadasnje kao i buduce vreme koje se tice RF ,jer kad si vec pomenuo Rusija ( a ne RF ) pomislih da u kontekstu nekih komentara povezemo malo proslost sa sadasnjim vremenom i situacijom koja sada vlada u RF .

Smajli


Pa dobro neka bude onda jednostavno...Rusija.

Ziveli

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24370

^

Zahvaljujem na prihvatanju predloga o naslovu i sadrzaju tematike drugar . Zagrljaj

Ziveli

offline
  • Pridružio: 03 Okt 2011
  • Poruke: 273

Na mnogaja ljeta. Ziveli

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24370

^

Spasiba tovaris Very Happy .

E sad posto smo onako poruski i poslovenski fino popili i nazdravili da se malo osvrnemo za pocetak na danasnju situaciju u RF koja je rezultat sveukupnih svetskih ali pre svega desavanja na njihovom prostoru zadnjih 20 godina mada rezultat svega ovoga sto imamo( makar ono sto znamo ) u RF jeste rezultiralo desavanjima koja su pratila Rusiju ( kako carsku i sovjetsku tako sada i federativnu ) u poslednjih 100-ak i vise godina .

Cinjenica je da u Rusiji imamo jake vodje sto je kod nas Slovena a pre svih upravo kod Rusa bio mozda i najvazniji fatkor opstanka kroz vekove . Imati cvrstu stolicu i jos cvrscu desnicu ( nije slucajno da Rusi za rec `desni /o` kazu `Prav` znacilo je za Ruse i Rusiju dugovremen opstanak kroz vreme i prostor .
Sto zbog ogromne Bogom dane teritorije( prirodni i energetski resursi ) kojom raspolazu ali i ljudskog potencijala koji je i dan danas najveci medju Slovenima bez obzira na sva iskusenja tokom pomenutog perioda ,Rusija opstaje i cvrsto se drzi na nogama .

Pogotovo danas kada je taj razvoj unapredjen kako materijalnim i pre svega duhovnim napretkom ruskog drustva i ruske drzave u celini .
Samo takvim razvojem u drustvu ( svakog pojedinca i grupe ljudi ), drzave ( i njenih institucija ) Rusija danas zivi i radi i postoji kao priznata Velika sila u svetlu ukupnih svetskih zbivanja u kojima ( svedoci smo ) pored USA imamo jos neke drzave ( pre svih NRK ) koje bi da se nesto narodski receno pitaju na kugli zemaljskoj.
Naravno taj njen prosparitet i sveukupni rast i razvoj obezbedili su a ko drugi nego ogromni resursi ( pre svih energetski ) kao i uloga Oruzanih Snaga RF koje su povratile makar jedan deo onag starog sjaja iz doba carske i sovjetske Rusije .
Zna se kakvu ulogu imaju OS u ruskom drustvu i drzavi ,njima je taj segment zivota i rada duboko usadjen u genima ( kao i nama naravno ) jer potreba za odbranom onoga sto je Bogom dano a ne onoga sto je oteto od drugoga je sveta duznost bila i ostala kod njih.

Dovoljno je pogledati sa kojom posvecenoscu oni doprinose proslavi Dana Pobede u Velikom Otadzbinskom ratu u kojem su upravo Rusi imali verovatno najvece ljudske gubitke u citavoj istoriji covecanstva .
Rusija ovakva kakva je danas ( podosta okrnjena u odnosu na Carsku ali delom i na sovjetsku ) ima perspektivu jer ima resurse (ponajvise materijalnih i prirodnih uz nedostatak ljudskih ) da se ponovo istakne kao vodja slovenskog i pravoslavnog sveta i bude dobar partner drzavama EU ,USA naravno isto tako i azijskim zemljama (Kina i Indija najpre) i mnogim drugim gradeci miroljubivu politiku uz istovremeno cuvanje svojih svetlih tradicija i nasledja .

Smajli

offline
  • Pridružio: 03 Okt 2011
  • Poruke: 273

Izgleda da je zapad pokrenuo svoje spavače i "čuvenu" ratnu propagandu u Rusiji...

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24370

Nista novo iliti na Zapadu nista novo . Bez obzira sto iz usta ruskih diplomata ,prezidenta i premijera mozemo cuti reci i poruke mira i partnerstva taj isti zapad radi na tome da skloni iste i uvede marionetsku vlast.Vlast koja bi zatim rasparcala Rusiju i svela je mozda na Moskovski okrug .

Sto nam je to nesto poznato jel da ?

Naravno takvi ciljevi se kao i svugde u svetu ne mogu ostvariti bez pomoci `iznutra` .
Primera za takve uspesne i bezuspesne pokusaje je u ruskoj istoriji i to ovoj blizoj ( zadnjih 100 i malo vise godina ) bilo podosta .

Nadamo se ce to sve ostati na nekolicini i da se ta opasna zaraza nece siriti .

Prica o ljudskim pravima ( ciji je valjda danas medjunarodni praznik ) kao i prica o demokratiji se znamo to dobro servira iz zapadnjacke kuhinje u cilju trovanja i izumiranja drustva i drzave kojima se to isto servira .
Zbog takvih delovanja spolja i iznutra RF je na velikom iskusenju .
Za gospodu Putina i Medvedeva pronaci nacin za ovakva delovanja je sto bi rekli Ameri `pis of kejk` Razz

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 794 korisnika na forumu :: 57 registrovanih, 10 sakrivenih i 727 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, amaterSRB, Ana820, Apok, Atomski čoban, babaroga, bladesu, bojankrstc, bufanje, cer, dragoljub11987, Excalibur13, famoso, flash12, Fog of War, Frunze, Georgius, ikan, Insan, Karla, Koridor, ksyyaj, kybonacci, Lucije Kvint, mackenzie, MB120mm, Metanoja, MiG-29M2, milenko crazy north, MILO-VAN, Milometer, MilosKop, operniki, Panter, pein, powSrb, proka89, rasok, Ripanjac, Romibrat, S2M, Sir Budimir, Sirius, Sićko, Srle993, strelac07, trutcina, VJ, vlad4, Vladko, voja64, VP6919, W123, YU-UKI, zzapNDjuric99, 125