Rusija

26

Rusija

offline
 • Pridružio: 29 Jun 2009
 • Poruke: 3356
 • Gde živiš: Karaburma

^
Ма фризирано Smile
Оно што не каже да је гориво поскупело,а саобраћај опао Mr. Green
Док је оно испод тезге процветало(постало епидемија). Па пандур(они у џипчићима) заустави мене и колегу у службеном и ни 2 ни 3 одма зна цаку и не гледа ни дал смо пијани ни дал смо престигли на пуној ни било шта друго ма јок,па право за апарат за гашење-и дал је оверен бем га на колко. Е кад је видео лице му се озарило,мислиш да је крено да пише казну јок већ поче да наводи колка је казна па још за фирму,е а осмех(да напоменем поред ресторана су наравно) и трљање руку само тако.
Или пази ово колега и шеф ишли негде и мој колега прати шефа у џипу иза у службеном. Скрену на истом месту један за другим-где је забрањено у лево,а са друге стране пандури,шефа ни да погледају,а колеги голи оток(ваљда шеф ускочио па није било ништа или је он платио не сећам се-кул нам шеф).
Оно што је истина је то да су казне ригорозније,а људи спремији да плате,а статистика опада Smile

ПС:нисам пратио Embarassed у чему смо бољи од амера

offline
 • Pridružio: 20 Mar 2012
 • Poruke: 190

Ae idi igraj se sa decom u pesku...

offline
 • Pridružio: 29 Jun 2009
 • Poruke: 3356
 • Gde živiš: Karaburma

^
Шта год...

offline
 • Pridružio: 28 Jan 2012
 • Poruke: 109

Vidite ove kordinate na google earth aerodrom Lipeck pravi praznik za oci
kordinate> 52.38.09.27 c 39.27.09.65 n

offline
 • Pridružio: 20 Mar 2012
 • Poruke: 190

offline
 • Pridružio: 06 Feb 2012
 • Poruke: 347

Путинов пут до Кремља

07.10.2012 07:31 | Вечерње новости

Москва -- Владимир Путин пуни 60. година. Од хипер-активног дјетета, преко мајора у КГБ, до предсједника и премијера Русије, Путин је сада један од политичких лидера свијета.

У лењинградском породилишту “В. Снегирева” у улици Мајаковског број 5, прије шест деценија, у уторак 7. октобра 1952, Марија Иванова Путин родила је сина Владимира.

Марији је било 41 година. Отац Владимир Спиридонович прославио је радостан догађај са пријатељима из фабрике „Јегорова” гдје је радио у обезбјеђењу. Руски историчари су у Путиновим рођендану нашли симболику, јер се истог дана одржавао посљедњи конгрес КПСС под руководством Стаљина.

Биографија предсједника Русије могла би да послужи као сценарио за филм о дјечаку из радничке породице који је маштао да постане обавјештајац, а догурао је до шефа свих обавјештајаца и цијеле државе.

Породица Путин је живила у „комуналној квартири”, заједничком стану на петом спрату у Басковој уличици број 12. Биле су то старе зграде направљене у деветнаестом вијеку. У истом стану су живиле још двије породице. Кухињу и тоалет су користили заједнички. Собу у „комуналки” Путинов отац је добио 1944. Грејали су се на дрва. Купатило нису имали, па су једном недјељно ишли у „Некрасовску сауну”.

Путин је у Петербургу проживио 44 године, завршио десетољетку, факултет и почео да ради.

У првих пет разреда основне школе Путин није блистао. Његови вршњаци тврде да га чак нису примали у пионире. Био је немиран или како се сада каже „хипер-активно дијете”. Све је кренуло набоље кад му је разредни старјешина у петом разреду постала Вера Гуревич, наставник њемачког.

У тринаестој години дјечак је отишао у клуб „Труд” да тренира џудо. Кад се тренер Анатолиј Рахлин пребацио у спортски клуб „Трубостритељ”, при Лењинградском металуршком заводу, и Владимир је кренуо за њим. Ту је Путин 1975. постао мајстор спорта. Тамо се спријатељио са браћом Аркадијем и Борисом Ротенберг, који су данас познати бизнисмени чије фирме сарађују са „Гаспромом”. Тренирао је у истом клубу и Анатолиј Турчак, данас предсједник предузетника Санкт Петербурга и парламентарац Василиј Шестаков.

Као већина дјечака тог времена Владимир је волео да иде у оближњи биоскоп „Зрак”. Тамо је Путин гледао и домаћи трилер „Штит и мач” о совјетским обавјештајцима у фашистичкој Њемачкој. Пјесму за филм „Од чега почиње домовина”, коју је написао Вењамин Баснер, Путин никад није заборавио.

Као ученик деветог разреда „одлучио” је да постане официр КГБ. И отац Владимир Спиридонович је за вријеме рата служио у јединицама НКВД, претечи КГБ. Деда Спиридон Иванович радио је као кувар у партијским санаторијима, као провјерен човек. Владимир Путин, као ђак, крене на разговор.

“Неки чика ми је рекао да КГБ то разматра тек послије армије и кад завршим факултет. Питао сам га који је то факултет”, причао је Путин.

На лењинградском Правном факултету конкурисало је тада 40 кандидата за једно мјесто. На пријемном је Путин добио све петице, једино из литерарног састава - четворку.

Већина студената са права, генерација 1970-75, не сјећа се Владимира Путина. Углавном се дружио са онима који су тренирали борилачке спортове. Забављао са Људмилом Хмарином, сестром свог колеге Виктора. Људмила је завршила медицину и ради као љекар. Пријатељевао је и са бас-гитаристом студентског ансамбла Александром Бастрикином који је сада шеф Истражног комитета Русије.По завршетку факултета Путин се и запослио у Великој кући на Литејном проспекту 2, тачније у КГБ за Лењинград и Лењинградску област. Радио је од 1975-84. Почео је као поручник, а у Источну Њемачку је отишао у чину мајора.

У то вријеме у лењинградском КГБ-у радили су Виктор Черкесов и Виктор Иванов који су догурали до чина генерала, а затим су један за другим руководили руским Комитетом за борбу против наркотика. Иванов се и сада налази на тој функцији, а Черкесов члан парламента у опозиционој Комунистичкој партији.

У истој „фирми” у Лењинграду радили су генерали Николај Патрушев, предсједник Савјета безбједности Русије, Александар Бортников шеф Федералне службе безбједности и Георгиј Полтавченко губернатор Санкт Петербурга.

Иако се дуго забављао са једном Људмилом, судбина је хтјела да се ожени са другом. У зиму 1981. стјуардеса калињинградског одјељења „Аерофлота” Људмила Шкребњова летјела је за Лењинград. Колега из КГБ предложио је Владимиру да проведу вече са стјуардесама. Путин је већ био набавио карте за наступ познатог московског комичара Аркадија Рајкина у Театру Ленсовета на Владимирском проспекту. Касније је Људмила причала да је Волођа био скромно обучен. Забављали су се три и по године, а вјенчали 28. јула 1983. Годину дана касније, Путин је отишао на школовање у Москву гдје су га припремали за одлазак у Источну Њемачку. У Дрездену је био од 1985. до 1990.

Из наставка Путинове биографије се лијепо види како је КГБ распоређивао људе и како је он бринуо за своје колеге, пресељавајући их у Москву.

Путин је преузео земљу од Бориса Јељцина кад је била у потпуном расулу. Брзо је подигао морал и самопоштовање грађана, који су се осјећали тако понижено у вријеме Јељцинове „гладне демократије”.

Почетком деведесете године мајор и секретар партијске организације дрезеденске групе официра КГБ Владимир Путин вратио се у СССР. Постао је помоћник ректора Лењинградског државног универзитета задужен за међународну сарадњу. За годину дана рада на универзитету упознао је подоста људи који су касније направили политичку и бизнис каријеру. Ту је и Игор Сечин, који му је постао један од највјернијих сарадника и догурао до потпредсједника владе.

У јулу 1991, на позив Анатолија Собчака, Путин постаје предсједник Комитета за спољноекономске везе градске скупштине. У свој одјел узима Виктора Зубкова, специјалисту за пољопривреду, који је догурао до предсједника руске владе, поменутог Игора Сечина, филолога, Владимира Чурова, физичара, а сада предсједника Централне изборне комисије, Дмитрија Медведева правника, сви знају докле је догурао, и Алексеја Милера, економисту, садашњег првог човјека „Гаспрома”.

У марту 1994. Собчак именује Путина за свог првог замјеника, па је он постао шеф и економистима Алексеју Кудрину, бившем потпредсједнику владе и министру финансија, Герману Грефу, предсједнику „Збербанке”, Дмитрију Козаку, потпредсједнику владе, и Виталију Мутку, садашњем министру спорта. Путин се уопознаје и са бројним бизнисменима међу којима је и Генадиј Тимченко, највећи трговац руском нафтом.

Кад је Собчак у августу 1996. изгубио изборе Путин се пребацио у Москву. За улазак у Кремљ помоћи ће му Алексеј Кудрин, који се већ био преселио у Москву.

Тако Путин ради са својим људима. Од шест деценија живота, предсједник је 13 година на врху пирамиде власти - два мандата као предсједник и један као премијер. У току је трећи мандат.

Стабилизовао је ситуацију у Чеченији и натјерао олигархе да плаћају држави порез. Кад је дисциплиновао Бориса Березовског и Владимира Гусинског сви су схватила да са новим предсејдником нема шале. Једино то није разумио милијардер Михаил Ходорковски, па сад сједи, истина у комфорном, затвору у Сибиру.

Храброг Путина је пратила и срећа, јер је рапидно расла цијена нафте и гаса па је држава могла да подиже стандард грађанима.

Послије осам година боравка у Кремљу, чак и неки страни државници су га наговарали да промјени устав и остане и трећи мандат.

Одбио је и тако избио „јаке аргументе” Западу који је већ кренуо да га представи као диктатора. Био је премијер и у тандему са Дмитријем Медведевом водио земљу. Сасвим је разумио оно што је говорио велики руски писац Александар Солжењицин да на Западу највише хвале оне политичаре у Кремљу који су разорили земљу. Препустио је ту славу Горбачову и Јељцину.

offline
 • Pridružio: 20 Mar 2012
 • Poruke: 190

Владимир Путин се помолио испред Зида плача; Путинова жеља за обнављање Соломоновог храма

Председник Русије Владимир Путин је 27. јуна у 1:30h накратко посетио главну светињу јудаизма - Зид плача у Јерусалиму. Путин је испред зида прочитао молитву, а затим поразговарао сa поклоницима и верницима. Како је навео главни рабин Русије, Путин се молио и читао псалме Давидове на руском језику.

Дан пре, Путин је посетио Храм Гроба Господњег. По председниковим речима, он није желео да пропусти посету овим светињама, јер оне изазивају „посебна осећања“.

Иначе, ово је била трећа посета Владимира Путина „Зиду“. Прва је била још 90-тих, а друга 2005, за време Пасхе.


ПУТИНОВА ЖЕЉА ЗА ОБНАВЉАЊЕ СОЛОМОНОВОГ ХРАМА

На следећем видео запису један хасид се код Зида плача обраћа Путину речима: „Дошли смо сада овде и помолили се да буде храм. Ако буде храм, сви ће људи увидети да је Господ Бог и неће бити ничег лошег. Сви ће увидети да Бог јесте у овом свету, и тада ће бити срећа и радост у целом свету.“

Путин је одговорио: „Дај Боже, нека вас Господ услиши“.Један коментар са сајта „Антимодернизм.ру“:
Владимирова Елена
27.06.2012 в 7:51 пп

...Свака православна душа зна да је, по учењу Отаца, обнављање Јерусалимског храма један од знакова скорог зацарења Антихриста и наступања последњих времена. Остаје да се надамо да господин председник то није знао и да је скори долазак Антихриста пожелео случајно.

По материјалима са inform-relig.ru, antimodern.wordpress.com и ynetnews.com приредило

Уредништво „Борбе за веру“

offline
 • Pridružio: 13 Jun 2007
 • Poruke: 1879
 • Gde živiš: South of Heaven

@ lumberjack
Znaci Putin glasnik antihrista i andjeo Apokalipse...Zanimljiva teorija zavere,koja prati moderan koncept da niko danas vise ne poseduje nuklearno oruzije (da je ono danas samo proslost i mit) i da ce cilj III svetskog rata biti istrebljenje Izraelaca i Arapa "djuture" i nestanak njihovih nacija,u danasnjem obliku....
Idemo dalje...

offline
 • Pridružio: 20 Mar 2012
 • Poruke: 190

Jermeni u Sočiju nasmrt pretukli tesara iz Užica

UŽICE - Teško je poverovati da je njega neko ubio. Otišao je daleko od kuće da nadniči na skeli kako bi prehranio porodicu, a vratiće se u mrtvačkom sanduku - ovim rečima su juče žitelji užičkog naselja Kapetanovina komentarisali tužnu vest da je njihovog komšiju Velimira Kneževića ( 48 ) u ruskom gradu Sočiju usmrtila banda Jermena.

Knežević, po struci tesar, angažovan u Rusiji preko jedne manje građevinske firme, preminuo je u ponedeljak u bolnici u Sočiju od povreda koje mu je dan ranije nanela grupa Jermena.

- Velimir je sa nekoliko kolega noć između subote i nedelje proveo u ugostiteljskom objektu u predgrađu Sočija zvanom Adver. Dva sata iza ponoći napustili su lokal. Nedugo zatim Veljo se setio da je na kafanskom stolu zaboravio mobilni telefon, pa se sa jednim od prijatelja vratio. Ispred istog restorana sačekala su ih četvorica Jermena. Presreli su ih negde u mraku i brutalno pretukli, Velju su naneli teške povrede glave. Ne znamo šta je bio povod napada - ispričao je za “Blic” prijatelj familije nesrećnog građevinca.

Kneževićevoj supruzi i deci u nedelju je javljeno da je on povređen u tuči i da se leči u bolnici. U utorak je pristigla vest da je podlegao ranama.

- Kakav je bio muž, otac, komšija, prijatelj… To znamo ja, naša deca, svi koji su ga poznavali. Da ga hvalimo - to neće pomoći ni njemu ni nama - bilo je sve što je o Velimiru htela da kaže njegova supruga Zorica, ogorčena na neistinite napise koji su se o tragediji u Sočiju pojavile u pojedinim novinama.

Velimir je iza sebe ostavio ćerku, srednjoškolku, i sina koji radi u jednoj od užičkih firmi. Informacija kada će njegovo telo biti dopremljeno još uvek nema.
Poznanik Kneževića priča da je Velimir pokušavao da u Rusiju ode posredstvom preduzeća “Putevi Užice”, ali kako posao nije dobio, šansu je potražio preko druge firme.

- Čini mi se da je bilo početkom juna kada smo se pozdravili i kada mi je poručio da u Soči ide preko manje firme koju “Putevi” angažuju kao podizvođača radova. Posle me je zvao telefonom, poručio mi da se dobro snašao, da je zadovoljan, da radi na gradilištu - kaže ovaj sagovornik.

Izvor: Blic

offline
 • Pridružio: 30 Jul 2012
 • Poruke: 728

I sta je svrha objavljivanja ove vijesti?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 771 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 5 sakrivenih i 734 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, Atomski čoban, dane007, darios, Despot1, djordje92sm, dragoljub11987, dule10savic, GreenMan, Koca Popovic, KUZMAR, kybonacci, LUDI, Mahovljani, MarKhan, MB120mm, MIg, mushroom, Ognjen D., pavle_pzs, Pohovani_00, Radiša, raykan, repac, RJ, royst33, Sass Drake, Srki94, Srki98, vathra, Živković