Borbeni avioni kolekcija (časopis i model)

1543

Borbeni avioni kolekcija (časopis i model)

offline
  • Pridružio: 11 Apr 2013
  • Poruke: 0

Boja koju ja imam je Italeri-jeva akrilna, kupio sam u ''Lavirintu'' na Novom Beogradu, 100 din- 20ml (ima još nekoliko). Inače boje imaš gde se prodaju makete i pribor za maketarstvo.

offline
  • Pridružio: 25 Sep 2013
  • Poruke: 0

miki68pz ::Phalcon ::Moram priznati da nas očekuju ‚‚zaista‚‚ prelepi modeli do kraja kolekcije (izuzev mini Intrudera). Voleo bih i onih 5 retkih ali šta se može ako nam i ne stignu, ne zavisi od Nas... Ima još dosta (13 meseci izlaženja)...

Slazem se s tobom ali ja bih da ovo traje. Steta sto ce ih biti, po najavama, "samo" devedeset.
Da li neko planira da prefarba liberatora?


Jel to zvanično da će devedest izaći ili?

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2013
  • Poruke: 10

iwan2real ::Jos samo 26 modela do kraja... (+2 vec najavljena) Smile





ja bi najradije
p40 odmah posle blackbirda Very Happy

offline
  • Pridružio: 04 Apr 2012
  • Poruke: 6

Serbian_Warrior ::Jel to zvanično da će devedest izaći ili? Ma jok, nezvanično, ali očekujemo da će izaći svih 90-tak... Smile Ti znaš da oni (AmCom) stalno produžavaju kolekciju, na našu sreću jer su u nekim zemljama prekidali ili na polovini ili pri kraju kolekcije...

offline
  • Pridružio: 25 Okt 2013
  • Poruke: 0

Брате Алимпије, ја такође планирам, да овог кловна префарбам. Кад год погледам на полицу, убоде ме у око, као шило. Ајде, када га завршиш, покажи нам овде, како је испао. Можеш ли и мени да узмеш једну бочицу те фарбе, па ћемо се договорити око преузимања. И дај ми број рачуна, да ти уплатим новац или реци, како да ти пошаљем. Иначе, та иста фарба је 280 динара у МХобију.
Ако ти је за утеху и мој Либератор пада на задњицу.

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2012
  • Poruke: 0

Pa i danas postoje na aerodromima automobili ofarbani u žuto crna plja koji vode avione.
Ja mog nediram, dobro dođe nešto posebno

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2012
  • Poruke: 0

Uzeo sam liberatora i ok je malo kriv stajni trap al ništa strašno i neću ga farbati dobar je i ovakav, pogotovo što se sva 4 propelera okreću s lakoćom i na strujanje vazduha Smile. Moj stoji na točkovima bez problema pa nije potrebna intervencija.
inače kod mene u grad stiže malo brojeva aviona! Sad Kad je izašao B-52 imalo ga je samo na 3 trafike po 1 kom. tako da sam jedva došao do njega jer je taj trebao da bude ostavljen al devojka što radi zaboravila pa prodala meni i to 5min pre nego sto je došao čovek za koga su trebali da ga ostave, jbg! Tako da je situacija jako loša jer nemam izbora od tako malo primeraka što dođu već moram da uzmem i model sa falinkom!! Sad Srećom B-52 nije imao mnogo 3 kriva nosača motora i 1 stajni trap to sam ispravio i sad je ok.

offline
  • Pridružio: 04 Apr 2012
  • Poruke: 6

Branko GM ::Moj stoji na točkovima bez problema pa nije potrebna intervencija. Uopšte mi nije jasno kako isti model kod nekoga stoji na st.trapovima pravilno a drugima ne (kao i kod mene, preteže unazad). U čemu je ‚‚klica‚‚ Question

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 5921
  • Gde živiš: Esgaroth

Штос је, на жалост, у томе да колико год се ми одушевљавали овом серијом, она је управо то - серија, односно производ урађен у великој серији. Самим тим, неминовне су и грешке.

Сви моји авиони стоје на постољу из простог разлога што се од готово самог почетка нисам усудио да уопште покушам да их поставим на точкове, а за шта су ''заслужни'' Фв 190 и П-51 Мустанг. Наиме, на оба сам морао да интервенишем на стајном трапу и тиме их учинио потенцијално рањивим. Чак ни на тим постољима авиони нису стабилни, већ имам неколико климавих. Истини за вољу, успео сам да то санирам простом изменом носача на неким моделима (Каталина и не сећам се још на ком моделу), јер нисам желео да убацујем моделарски гит у те отворе.

Укључио сам се релативно касно у тему, ал' 'ајде да поменем неке проблеме, односно недостатке са којима сам се срео раније: пилот у Си Херијеру је ''устао'' из седишта и сад лети по кабини, коју се нисам усудио да отворим; топ на А-10 изгледа као не-смем-да-кажем-шта; Хелкет ми је толико побелео од оног уља, да ни сам не знам како сам га повратио у нормалу,... Ломове које сам проузроковао ја или укућани више и не сматрам проблемом.

Видим да многи размишљају о томе да га обоје у неку другу шему. Не знам да ли је неко обратио пажњу на то да на трупу нема ознака националне припадности, значи, немојте заборавити налепнице. По мени, још једна ствар не иде у прилог било каквој интервенцији, а то је чињеница да је модел већ потпуно склопљен. Да би га вратио на нос, мораш убацити моделарски гит негде у предњу секцију, али искрено не видим где би то било, а да при том не улазиш у веће интервенције. У отвору носног точка не видим довољно простора, па ми се чини да би морала да се скине кабина предњег стрелца. Ако немаш сву потребну опрему и довољно времена и нерава, боље га остави на постољу.

offline
  • Pridružio: 25 Okt 2013
  • Poruke: 0

Брате Скај, не брини за растурање авиона. Ту је брат Алимпије, а ја не знам да ли постоји неки модел, а да га он није стручно растурио и још стручније саставио. Према томе, чекамо њега, са свим упутствима, око дораде.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1140 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 7 sakrivenih i 1097 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Bobrock1, BORUTUS, Buzdovan, cavatina, comi_pfc, crnitrn, dejina811, Dimitrise93, djboj, FileFinder, galerija, Litostroton, Mcdado, mercedesamg, Mi lao shu, milan.vukovic, milenko crazy north, Milos82, milutin134, Miskohd, mustangkg, nemkea71, ObelixSRB, panzerwaffe, procesor, rodoljub, Sir Budimir, SlaKoj, Srle993, stegonosa, suton, Trpe Grozni, wizzardone, |_MeD_|, 1107