NLO iznad ... ?

5

NLO iznad ... ?

offline
 • Pridružio: 17 Maj 2008
 • Poruke: 12080
 • Gde živiš: Srbija

MISTERIJA NA NEBU RUSIJE: Vatrena lopta ili NLO eksplodirali iznad Urala!
Arrow http://www.kurir.rs/planeta/video-misterija-na-neb.....ak-1617608

offline
 • Toni  Male
 • SuperModerator
 • How bad do you want it
 • Pridružio: 18 Jun 2008
 • Poruke: 25183
 • Gde živiš: Petrovgrad

Ma nesto vojno je grunulo, verovatno riknulo, opcija dva je eventualno neko skladiste ali bi tu bilo i dalje eksplozija i vatre. Ako je pravi snimak i posto kazu da nije bilo detektovanih meteora.

offline
 • Pridružio: 17 Maj 2008
 • Poruke: 12080
 • Gde živiš: Srbija

ŠIFRA VUK Tajni dokumenti JNA koji svedoče o NLO u Jugoslaviji
Arrow http://www.blic.rs/Riznica/Istorije/513712/SIFRA-V.....ugoslaviji

Citat:Šifra Vuk. MiG-ovi koji imaju dozvolu da pucaju. NLO srušen u Sloveniji. Autopsija u Beogradu. Nadletanja iznad Zadra, Pazina, Cresa i Niša. Nejasna svedočanstva pilota... Celu istinu o vanzemaljskom životu u Jugoslaviji otkriva Tomislav Novak.
Mirna noć nad Titogradom. Iznad planine Rumije lete piloti u Galebovima. Početak je osamdesetih i reč je o standardnim vežbama jer se u blizini nalazi pilotska škola JNA. Svake večeri se ovde obučavaju budući piloti. Letovi su rutinski i kratki, pomalo i dosadni, a onda se jedno veče preko radioveze čuo prestravljen glas: "Vuk, Vuk. Ponavljam, Vuk".

Šifra Vuk - govori uzbuđeno pilot i naglo ponire na visinu ispod tri hiljade metara.

Na nebu se odmah pojavljuju MiG-ovi 21. Telefonom se bude komandiri vazduhoplovnih snaga. Opšta je uzbuna i piloti već drže prste na obaraču.

Naredba glasi: "Obaraj sve što leti iznad tri hiljade metara. Bez upozorenja!"

Na horizontu se pojavljuju narandžasti, brzi i nepredvidljivi leteći objekti. MiG-ovi kreću prema njima, ali oni naglo nestaju u daljini. Jedan od pilota uspeva da prati svetlost i ulazi u albanski vazdušni prostor. Ima ga na nišanu i traži dozvolu za pucanje.

- Prešao si granicu, obustavi poteru i odlazi iz Albanije - odgovara mu komandir i zaustavlja misiju.

Svetleći objekti na noćnom nebu su se mesecima pojavljivali u Crnoj Gori. Kada su glasine došle do komandira, on je odlučio da prekine sa tračevima pa je naredio da MIG-ovi na prvi spomen svetlećih objekata ruše sve što leti iznad visine od tri hiljade metara. Postojala je bojaznost da to mogu biti američke špijunske letelice, ali mladi piloti su dobili samo jednu naredbu.

Tajna operacija Vuk
Kad vidiš svetlo, viči Vuk!

Priču o operaciji Vuk nad Rumijom danas priča JNA pilot u penziji. Istu priču je čuo i hrvatski pilot Dragutin Prepušt iz Pule, koji je i sam krajem osamdesetih dva puta doživio neobične susrete.

Prepušt je kao instruktor u Galebu jedne letne noći sa učenikom krenuo prema Zadru. Vežba je bila standardna i namenjena za iskusnije učenike koji su na korak od toga da postanu profesionalni piloti. Rutu bi prelazili nekoliko puta u istoj noći - od Pule preko Opatije do Bakanjca kod Zadra pa nagli okret i nazad.

Za vrijeme trećeg leta, negde oko ponoći 1987. godine, baš kod Bakanjca počinje haos.

- Noć je bila zvezdana, a let ugodan pa sam se opustio i preko komandne table nadgledao svog učenika kome je dobro išlo - priča Prepušt.

U jednom trenutku mu se učenik uzbuđeno obratio.

- Što je ovo sa leve strane - pitao ga je učenik. Prepušt diže pogled i ugleda neverovatni prizor. Na samo pedesetak metara je ugledao narandžastu elipsu koja se kretala prema njima.

"Na radaru ga nema!"

Galeb se u tom trenutku nalazio na visini od 3.600 metara, a instruktor je procenio da se NLO kretao brzinom od oko 900 kilometara na sat.

Naglo skreću jer je najvažnije bilo da izbegnu sudar. Galeb se sada nalazi na visinu ispod tri hiljade metara, a Prepušt gleda u dno nepoznate letelice. Ovoga puta svetli crvenom bojom.

Odmah je kontaktirao kontrolu leta u Zagrebu.

- Nema nikoga, sami ste - odgovorili su mu kontrolori.

Prepušt traži dodatnu proveru, međutim do kraja večeri ni Ljubljana ni Zagreb ni Beograd na vojnim radarima ne primećuju druge letelice osim njihove.

Kontrolor sa Brijuna mu govori: "Vidim ga golim okom, nisi poludio, ali na radaru ga stvarno nema."

Instruktor je rekao učeniku da nikome ne prijavljuje ono šta je video jer je možda reč o iluziji, ali kada su sleteli u Pulu već su ih čekali istražitelji koji su ih razdvojili i zatražili da svako od njih napiše svoj izveštaj.

- Bojažljivo smo opisali ono što smo videli, a nikad više nam niko nije spomenuo te izveštaje. Jedan iskusni kolega mi je rekao da nema pilota koji je leteo više od 200 sati, a da barem jednom nije imao slično iskustvo - priča Prepušt.

Pokušao je da prati objekat

- Reč je o NLO-u, to je zaista nepoznati objekat, ali sâm sam sebi objasnio da je reč elektromagnetskim, nazovimo ih, oblacima koji ostaju kao trag iza svakog aviona. To mi je bilo jedino moguće objašnjenje - kaže.

Objašnjava kako se u jednom trenutku ohrabrio pa je pokušao da prati NLO, ali je on, pod uglom od 90 stepeni, naglo promenio smer, što ne može ni jedna letelica koju su napravili ljudi.

Vanzemaljci u Jugoslaviji

Stručnjaci za NLO tvrde da je respektabilna dugogodišnja legenda o vanzemaljcima u Jugoslaviji počela sa spisima koje je sakupilo Odeljenje za svemirska pitanja osnovano odmah nakon Drugog svetskog rata.

Bivša Jugoslavija je pedesetih i šezdesetih imala sve potrebne sastojke za uverljivi mit o vanzemaljcima od detaljno opisanih susreta sa bićima iz drugih galaksija, preko tajnih baza, fotografija i zavera, pa sve do manastirskih freski iz 14. veka koje prikazuju nepoznata bića u letelicama. Imali smo čak i vlastiti slučaj Rozvel u kojem je, po uzoru na orginalni američki, u Sloveniji pao jedan leteći tanjir, nakon čega je usledila obdukcija mrtvog vanzemaljca izvađenog iz nje.

Izgleda da nisu samo Naser i Nehru voleli da navrate u Titovo dvorište - navraćali su i ljudi iz svemira, a o svemu tome su bili obavešteni i Amerikanci, valjda za slučaj invazije ili eksploataciju tehnologije.

offline
 • RJ 
 • SuperModerator
 • Gavrilo Milentijević
 • Komandir stanice milicije Gornje Polje
 • Pridružio: 12 Feb 2005
 • Poruke: 32833
 • Gde živiš: ovalni kabinet

Snake-like UFOs seen across US ‘could be military craft used by Space Force’

Arrow https://www.dailystar.co.uk/news/weird-news/794120.....news-video

offline
 • Pridružio: 19 Feb 2006
 • Poruke: 11178
 • Gde živiš: Banja Luka

@...

Malo ozbiljnija prica, ako zanemarimo Lazu ....PS
Dugo sam se bavio osmatranjem VaP-a elektronskim ocima, al' nikad nisam imao neko iskustvo s ovim pojavama. Ni ja, ni moje kolege.
Bilo je raznih situacija, presretanja neidentifikovanih letelica, meteo. balona, pa cak gradonosnih oblaka
i "laznih" (simuliranih) ciljeva, al' ova prica mi deluje neverovatna. S druge strane istinita, jer sam je davno cuo od coveka koji je bio akter dogadjaja. Gen. Jurjevicu verujem u potpunosti, jer covek nije sklon senzacionalizmu, a njegova prica sasvim odgovara onome sto sam davno cuo. Rekao bih da je obican general JNA, koji je ostao ozbiljan, veran profesiji , zakletvi i istini.

offline
 • Pridružio: 10 Feb 2010
 • Poruke: 3780

Био је некада на овом форуму уважени члан "10х10" који је овде испричао интересантну причу из 1982. када је службовао у јединицама ВОЈИН. Нажалост, колико видим, сви његови постови су избрисани па тако и тај.

offline
 • Pridružio: 16 Jun 2010
 • Poruke: 3118
 • Gde živiš: bela crkva banat

народе, имам једно питање... у суботу око 7 увече зове ме преко фејса бивши ученик, дечко друга година средње, са молбом да се хитно чујемо телефоном. чујемо се, пита ме да ли смем да изађем напоље, из свог села гледају неке чудне летелице. ја зграбим двоглед и истрчим на зграду. не видим ништа од градског светла, он ме наводи, али ништа. прејако светло. елем, југозападно од нас, дакле над територијом централне србије, виделе су се формације летелица по две и по четири, које су летеле правцем југозапад-североисток. по његовој причи (и галами околине) схватио сам да су у питању једнолична светла попут сателита, али знатно ниже и брже се крећу (по гласовима са стране брже од путничког авиона које су они виђали много пута). питао сам га да провери на нету да није тзв. сателитски воз, каже да уопште не изгледа тако. пошто су биле далеко ништа се није чуло. на флајтрадару најближи авион је био над косовом, други негде над словенијом, а ни светла нису жмиркава као код авиона. исто то у исто време видели су и дан пре тога, дакле у петак. једино што је мени било чудно (а нема везе са овим јер је предалеко) је што се осећао мирис спаљеног барута у белој цркви.

да ли је неко нешто видео или чуо?

offline
 • Pridružio: 30 Mar 2011
 • Poruke: 1250

03/16/20, 18:28 UTC, Soyuz 2-1b/Fregat w/Glonass-M, PL 43/4 to MEO
03/18/20, 12:16 UTC, Falcon 9 v1.2 w/ Starlink 1 F5 from CC 40 to LEO
03/21/20, 17:06 UTC, Soyuz 2-1b/Fregat w/OneWeb 41-74, TB 31/6 to LEO
03/24/20, 03:43 UTC, CZ-2C w Yaogan 30-06 from XC 3 to LEO
03/26/20, 20:18 UTC, Atlas 5-551 w/ AEHF 6 from CC 41 to GTO+

Da nisu neke grupice od OneWeb, Starlink ili slično.

offline
 • zidam zgrade i fasade ........... i armiram-betoniram, utovaram-istovaram i nikad se ne odmaram
 • Pridružio: 14 Dec 2005
 • Poruke: 21617
 • Gde živiš: na istoj lokaciji ali promenih četiri države

ssekir75 :: а ни светла нису жмиркава као код авиона.
Avionska svetla ne moraju da žmirkaju.
Mogu biti uključena na "stalno" i to intezitetom od 10, 50 i 100% jačine. U zavisnosti od jačine subjektivni osećaj udaljenosti se menja.
Pored toga što im svetla mogu biti konstantna mogu dodatno uključiti i svetla koja će biti žmirkava u isto vreme.
Pored "velikih" aviona lete sportski klubovi. Sumnjam da se njihovi avioni vide na flajtradaru.

offline
 • Pridružio: 17 Maj 2008
 • Poruke: 12080
 • Gde živiš: Srbija

Извештај владе САД о НЛО: Феномени у ваздуху и даље необјашњени
Arrow https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/svet/44.....e-nlo.html

Citat:Америчка влада објавила је дугоочекивани извештај о НЛО у којем је наведено да аналитичари из сектора одбране и обавештајних података не располажу са довољно података да би утврдили порекло мистериозних летећих објеката које су виђали војни пилоти.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 608 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 1 sakriven i 598 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 4channer, amstel2, bojank, Despot1, djordje92sm, powSrb, raykan, Sass Drake, Taso