Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

1269

Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

offline
  • flysky  Male
  • Zaslužni građanin
  • Nikola
  • Pridružio: 26 Dec 2012
  • Poruke: 513
  • Gde živiš: Srbija

Citat: @SVEVID
Jedino sto me raduje da ako nam Rusi budu sta dali bice to SMT.


Ne želim da ponavljam reči mog ranijeg posta niti novinarska nagađanja i bombastične najave. Tačno Srbija nema dovoljno novca ali ima realnih načina da sistematski modernizuje svoju domaću namensku industriju sa inputima ino pameti nezamerajući se ni zapadu ni istoku. U prethodnim postovima naveo sam koliko je bitan faktor čovek-znanje-obuka-nove tehnologije. Ma ko da je na političkom vrhu Srbije modernizacija vojske Srbije ozbiljnim sredstima odvraćanja, sukcesivno, planski pa i rekao bih koliko-toliko moguće ubrzano je imperativ.

Rezime: Srbija će obezbediti adekvatne sisteme odvraćanja, naše nebo, država, biće adekvatno branjena. Posle MIG-29 ki, logičan nastavak je MIG-29 znatno boljih perfomansi ... naprednije avionike.

Izvanjam se što ponavljam deo mojih ranijih reči. Svako očekivanje "takstativnog" navođenje šta je dogovoreno sa Rusijom je iluzija ili svesno skretanje na sporedni kolosek !

Koji moderan PVO sistem još je enigma. Jednostavno saterani smo dugogodišnjim nemarom ka vojci i sadašnjim ozbiljnim bezbedosnim pretnjama za nabavku modernih, ma u kom skromnom broju bilo sistema odvraćanja.

Posle MIG-29 ... > MIG-29 xxx ~~~~



Dizanje (ozbiljno jačanje) domaće namenske industrije je neminovnost !

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

Nemoj da se ljutis ali sve to sto si napisao lepo zvuci ali nema blage veze sa zivotom i nikada se nece ostvariti. Nada umire poslednja ali sada tako nesto reci ima samo ulogu anesteziranja idiotskog javnog mnjenja da sto lakse proguta odumiranje rv i pvo i vs u celini.

offline
  • Sale  Male
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 30 Jul 2010
  • Poruke: 1693
  • Gde živiš: Z-moon

Au, brate ...
Ovo mu dođe kao da čitaš "Praktičnu ženu" - military edition. Laughing
Svaka čast na entuzijazmu.

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 518

Pitajte Vranjanca, on zna sta je kupljeno, u kojoj kolicini i za koju namenu. Ali naravno o tome se ne prica, jer su osetljive stvari u pitanju.
Saznacemo za koji mesec ili godinu. Mozda nikada i necemo saznati, ali bitno da je roba stigla. Bitno da smo sigurni.
Vranjanac ZNA!

Uostalom sta ima da Vranjanac vama odgovara, ko ste vi? I sami znate kakvih sve spijuna ima ovde na forumu, domacih i stranih!
Ima ko da brine o tome, to je vazno!
Srbija je danas puno bezbednija zemlja nego prekjuce!

Nemaju svi sposobnost kao Vranjanac da citaju izmedju redova! Subliminalne poruke, koje samo probrani mogu da prime, desifruju i uz pomoc njih tunace stvarnost!

offline
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 129

Nemojte sad ni po Vranjancu, covek pise sta pise, jel istina ili nije , nije ni bitno...veoma dugo se za vojsku generalno nista ne radi, tako da je uzaludno sipati sad drvlje i kamenje po Vucicu, Tadicu, Kostunici i tako unazad...moje neko skromno misljenje je da se mi na zalost nalazimo tamo gde se seku interesne sfere istoka i zapada i da nismo u poziciji da sami odlucujemo (citaj ne smemo), a ne da mi nismu u poziciji da kupimo 10-20 aviona ili malo pvo-o , ili sta vec... prema tome mislim da je bezveze da se prozivamo i mrzimo izmedju sebe, jer u stvari svi zelimo da vidimo nove ptice u nasem jatu i sta vec dodje uz to...e sad sta ce biti videcemo, mozda nesto ispod zita, mozda nista, ko ce ga znati, ali mislim kao sto rekoh gore mi igramo po tudejm diktatu i bice tako dok se ne promeni malo geopoliticka situacija u okolini bar....

Pozdrav svima ovde, ma za koga bili ( nato ili rusija) ipak smo mi jednima najpreci

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

Treba sipatu drvlje i kamenje na ljude koji nista nisu uradili a narocito na one koji masno lazu da nesto rade a u stvari im to nije ni na kraj pameti.

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 518

Od raspada SFRJ nista nije uradjeno za vojsku, nikome nije bila prioriet i svi je gledaju kao nuzno zlo.
Nije to tako samo u Srbiji, ceo Balkan je u istom sosu. Cak i siri region.

U datim okolnostima treba gledati kako sacuvati ono sto se ima, a uz minimalna ulaganja dati vestacko disanje nasoj vojsci.
Mig-21 kao resenje do nekih boljih dana, ako ikada stignu.

Pitanje je kakva je uopste buducnost armija kao sto je nasa. Imaju li uopste buducnost.
Ratna tehnika je u danasnje vreme papreno skupa i privilegina je bogatih nacija.
Mali moraju krojiti ambicije prema budjelaru koji je mali i nedovoljan.

offline
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 129

hawkeye ::Od raspada SFRJ nista nije uradjeno za vojsku, nikome nije bila prioriet i svi je gledaju kao nuzno zlo.
Nije to tako samo u Srbiji, ceo Balkan je u istom sosu. Cak i siri region.

U datim okolnostima treba gledati kako sacuvati ono sto se ima, a uz minimalna ulaganja dati vestacko disanje nasoj vojsci.
Mig-21 kao resenje do nekih boljih dana, ako ikada stignu.


mozda imas pravo., ali ja mislim da je problem malo dublji, tj da se mi nalazimo u ponovnom hladnom ratu,a vecina balkanskih zemalja su malo nesigurne oko strana, pa se stoga i udara rampa naouruzavnjau a ne tome hoce li nkeo imati jednu ii dve eskadirle polovnih aviona, kao da je to sad neka strahovita prednost...ili da kosta toliko da ne moze da se kupi...evo pogledajte Bugarsku i Rumuniju npr., obadve su uzete u EU i nato samo da nebi isle sa Rusima, isto je i sa Hrvatima (polozaj i zapadna orjentacija), sada je sa pritisak na Crnogorcima..niti jedna od tih zemalja nije ekonomski toliko jaka ili nesto tako bitna da bi bila u Eu ili nato, nego se radi cisto o siljenju k....a, da prostite...zauzimaju se busije, sta ce biti bog dragi zna /( zavisi od ekonomje, od cene, nafte, od rezultata na bliksom istoku, od kineske politike... i... i...i) .
A nasi politicari ne-navikli na odgovornost obecavaju, to je tacno , da bi zadrzali pozicije jer nemaju dostojanstvo niti odgovornost (jer da nije tako, bili bi smo Svabe a ne Srbi jbg.)...ali dalje gledano oni su sutvari samo otirac za ove velike...cim se neko od nasih sastane sa rusima, mora na raport kod amera i obratno...to je vise nego ocigledno...
Prema tome molim vas, zadrzite dostojanstvo, pa ko zna, ako se to odomaci i rasiri kod nas, mozda se jednom nesto i promeni...

pozdrav

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 518

Hladni rat je zavrsen i imao je pobednika i porazenog.
Danasnja Rusija sigurno nije prijatelj zapada, ali daleko smo od novog hladnog rata. Rusija ni ne zeli u tome da ucestvuje niti moze da ucestvuje.
I NATO je odavno izgubio svaki smisao, ne verujem da ce taj savez postojati na dugi rok.

offline
  • Pridružio: 15 Sep 2009
  • Poruke: 392

hawkeye ::Hladni rat je zavrsen i imao je pobednika i porazenog.
Danasnja Rusija sigurno nije prijatelj zapada, ali daleko smo od novog hladnog rata. Rusija ni ne zeli u tome da ucestvuje niti moze da ucestvuje.
I NATO je odavno izgubio svaki smisao, ne verujem da ce taj savez postojati na dugi rok.
Hladni rat nikada nije zavrsen,to su vas lagali godinama.
Hladni rat polako prelazi u onaj drugog tipa..Trenutno Rusi imaju inicijativu.
Vratili su svoj Krim,potpisuju se sporazumi o vojnoj saradnji sa bivsim clanicama SSSR,stite se interesi u Siriji,BRIKS...itd

Rusi su ih pustili da imaju privid najvece sile na svetu..To se kod nas kaze "navlacenje protivnika na tanak led"

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1227 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 7 sakrivenih i 1183 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, AC-DC, ajo baba, Apok, Atomski čoban, Bobrock1, Brana01, BRATORIII, Bubimir, Djokkinen, doktor1964, DonRumataEstorski, Excalibur13, FileFinder, flash12, frenki1986, goxin, Insan, Istman, kolle.the.kid, Kubovac, kunktator, Mi lao shu, Mikulino, milenko crazy north, pein, samsung, ser.hill, Smajser, Srle993, StepskiVuk, suton, Trpe Grozni, vathra, voja64, wolf431, 79693