Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

1448

Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: Zemlja čuda

Ako je jedan Atlagić koji ima uz ime i dr spreman da se ovako pravi blesav šta očekivati od onih koji su mnogo ugroženiji. Oni bar za razliku od ovog mamlaza ćute. Ispadnu pametniji i manje se brukaju.

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

Kaplar ::Nisu to paprike, ili jabuke pa da ih nekom uvališ muljanjem. I naravno da nisu sposobni.

Znaš li čime smo dobili ulaznicu u jednu veliku holandsku kompaniju za specijalne brodove? Time što smo im dali tehničko-ekonomsko najbolje rešenje. Isto smo uradili kod rusa, iranaca, singapuraca i kod naših ljudi. Nema muljanja, nema petljanja, jer su kazne toliko velike da svaki propad predstavlja pretnju pred gašenjem fabrike. Svi naši poslovi su ti otprilike kao da u vazduh baciš 10 jaja i gledaš da ti se vrate koliko god je moguće u tvoje ruke i da najviše jedno jaje padne na zemlju, po mogućnosti da se ne razbije.

Uglavnom, ne veruju ljudi, da se gomila poslova u mojoj fabrici dobija čistim neiskvarenim entuzijazmom inženjera. Zamisli ulazak u novi projekat sa 100% rizika. Koji razmaženi mamin i tatin sin bi to hteo da nekom proda? Samo onaj, ko se ne razume u to što prodaje.

Nestručnost, javašluk, sebičnost i bezobzirnost, nasuprot radu, požrtvovanju, hrabrosti i veri.

Ma šta uopšte i pišem, bolje da pakujem prnje i odem sa porodicom u inostranstvo, ne zato što želim ne znam kakve paretine, ili mi je dupe zinulo za nečiji standard, nego zato što sam osedeo i opet imam simptome moždanog udara, a deca su mala i žena mi je najverovatnije opet trudna. Ko ne bi želeo da im obezbedi budućnost?

Već sad razmišljam da li je pametno što se jedan moj prijatelj želi kandidovati za predsednika Srbije, a isto kao i ja ima buljuk dece, a ako ne daj Bože ne uspe u tome, garant mu sledi ozbiljan pad. Svakako ću ga podržati. Stvarno nas ima na prstima jedne šake, koji imamo 99% šanse da uspemo u inostranstvu, ali smo tvrdoglavo uzeli ovde da kućimo kuće, imamo više godina škole, nego naši šefovi godina života i nadamo se samo da pobeda može doći toržestveno, a ne nasilno.


Nema veze sta je, evo ti primer Indiskog tendera za nabavku aviona samo na lobiranje dali milijardu evra firme koje su ucestvovale, a to ti je legalni mito. Nema tu price sve je dozvoljeno naravno ne da se krsi zakon, ali naci rupu i iskoristiti je ono sto karakteristika dobrog menadzera. Naci trziste je mukotrpan proces gde se mora lobirati ili srpski receno podmazati, gde iskoristis sve sto mozes pa i ucene ako zatreba jednostavno pristup treba da bude takav da se posluzis svim dozvoljenim sredstvima da obezbedis trziste i da proguras svoji proizvod.

offline
  • Pridružio: 18 Jun 2009
  • Poruke: 299

Ce stignu, valjda, jednom, nekad... http://www.novosti.rs/upload/images/banners/naslovna/naslovna-velika.jpg

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

Citat:Председник Русије Владимир Путин потписао је одлуку о испоруци руске војне опреме Војсци Републике Србије. После много година, наша Војска ће тако коначно добити модерно наоружање, које ће знатно подићи безбедност државе.

.......

Међудржавни споразум подразумева и испоруку потребних резервних делова и опреме, као и резервне делове за “мигове 29” који се већ налазе у саставу српског РВ и ПВО.

Највећи део наоружања и опреме би требало да буде уступљен на основу уговора о донацији у склопу уговора о војно-техничкој помоћи Министарства одбране Руске Федерације.

Мањи део наоружања биће плаћен по најповојнијим могућим условима и ценама, које су далеко нише од тржишних.


Samo poklon,ali treba nasi da se izjasne,vest je sa FB,posto je neprovereno objavio sam ovde.

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7070

Irbis ::Председник Русије Владимир Путин потписао је одлуку о испоруци руске војне опреме Војсци Републике Србије. После много година, наша Војска ће тако коначно добити модерно наоружање, које ће знатно подићи безбедност државе.

.......

Међудржавни споразум подразумева и испоруку потребних резервних делова и опреме, као и резервне делове за “мигове 29” који се већ налазе у саставу српског РВ и ПВО.

Највећи део наоружања и опреме би требало да буде уступљен на основу уговора о донацији у склопу уговора о војно-техничкој помоћи Министарства одбране Руске Федерације.

Мањи део наоружања биће плаћен по најповојнијим могућим условима и ценама, које су далеко нише од тржишних.


Ostalo je još da ih sam Putin vozi pošto naspe gorivo.

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

Dok ne bude zvanicne potvrde ovo je za malu decu ne verujem da ce Rusi da poklone nesto nama jer nismo bas dobri u zadnje vreme, jedno 25 godina.

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2011
  • Poruke: 607

Irbis ::Dok ne bude zvanicne potvrde ovo je za malu decu ne verujem da ce Rusi da poklone nesto nama jer nismo bas dobri u zadnje vreme, jedno 25 godina.

Ех сад као да поклањају Т- 50, Армате и С- 500 па неће да поклоне и дају... 6 половних Мигова за њих није ни кап у мору, а поготово још ово остало што се спомиње.
Или ће да нам поклоне или ће све то за коју годину код њих у секундарне сировине, немојте да се ложите да нам Руси то не могу поклонити и да је то за њих нека огромна вредност и од огромног војног значаја... колико имају те технике могу да је џаба дају на кило Циганима.

Исто не држи воду да неће ништа да нам дају јер смо били злочести и неваљали, па ваљда свако нормалан може да закључи да нпр поклоном или продајом своје технике и технологије некој држави ту државу вежеш за себе и аутоматски имаш и већи утицај на исту, мислите да су Амери толико добри, хумани и прави пријатељи нпр Хрватима па им поклонише око 200 оклопњака и 16. хеликоптера или нама оне Хамере итд...

Прво ми нисмо ништа од Руса ни тражили па да нам поклоне или продају, друго држава је толико уништена да нема пара ни за поклон, а да не спомињем жуте и њихове који су владали до малопре и колико им је било стало до војске.

ЛА имамо још коју годину и ћао... ако се ништа не узме до краја сл. године од ње се поздравите, а то у каквом нам је стању војска добро зна и Вучић и Диковић (то што у медијима понавља мантру да смо јаки и да можемо да одговоримо је нормално, ја још нисам чуо за генерала који је говорио да командује "гомилом одрпане војске са зарђалим пушкама која није у стању да одбрани једно село а камоли државу").

У наредне две године ћемо видети да ли ћемо имати војску или ћемо постати Црна Гора и БиХ, а трабуњања у медијима што се тиче војске давно сам престао да схватам озбиљно и да томе придајем неки значај.

Дакле сви овде знамо у ком нам је стању војска и у каквом ће бити ако се ништа у наредних неколико године не подузме, а то још боље знају генерали (иако им је фотеља милија и од рођене жене) па и сам Вучић, питање је само хоће ли урадити ишта поводом тога или не.

ПС

То што су политичари лопови, а генерали фотељаши не значи да ништа не знају и у ком им се стању налази држава и војска.

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

Rusi ne praktikuju poklanjanje sem najblizim saveznicima. Zato ne verujem dok ne vidim da su stigli. Jednostavno da biti poklonio moras biti u ODKB ili poslusan tipa Sirije, a mi smo sa Ukrajinom u vojnom savezu pa kako mislis da ti onda neko pokloni nesto. Ja se iskreno ne bih nadao tome, daj Boze, ali tesko pogotovu sto se spominje BUK M2, tenkovi..... jednostavno ne verujem da ce Rusi da nam poklone 100 milki.

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Ma kakvi Rusi, poslace nam Tramp nevidljive avione i naravno samo odabrani politicari ce moci da ih vide pomocu specijalnih naocara. To je nova tetehnologija i samo ko ima uredjaj koji radi pomocu trampovizije moci ce da ih detektuje na nebu.

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2011
  • Poruke: 607

Irbis ::Rusi ne praktikuju poklanjanje sem najblizim saveznicima. Zato ne verujem dok ne vidim da su stigli. Jednostavno da biti poklonio moras biti u ODKB ili poslusan tipa Sirije, a mi smo sa Ukrajinom u vojnom savezu pa kako mislis da ti onda neko pokloni nesto. Ja se iskreno ne bih nadao tome, daj Boze, ali tesko pogotovu sto se spominje BUK M2, tenkovi..... jednostavno ne verujem da ce Rusi da nam poklone 100 milki.

Па нису тих 6 половних Мигова прасићи па ће да их поједу, већ неки половњаци које нико неће, а они ће их за коју годину оставити на некој ливади... тако да тих 100 милки је мртав капитал који у ствари не вреди ништа.
И коме ће да продају ту старудију за 100 милки, ко ће да им да толике паре за то?

Не гледаш ширу слику... нпр ја теби поклоним мој стари мобилни који више не користим али ти не дам пуњач уз њега него мораш сваки дан код мене да долазиш да га напуниш.

Са тим поклоном остварују утицај и додатно те вежу за себе (имаш руске авионе али немаш делове, а ако хоћеш делове не уводи санкције... ако их уведеш немаш делова, немаш ни авијацију).

Кажем опет не поклањају ново из фабрике, то ти не би поклонио ни највећи пријатељ већ половно које не могу ником продати и које им више не треба нити то више користе.
Ал да се ми не примамо на ову причу док не слете Мигови Very Happy


Геополитика је једна зајебана игра и ко је игра не размишља о 100 милки него о нечему другом.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1120 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 9 sakrivenih i 1059 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., AC-DC, armor, bankulen, bladesu, Bluper, bojcistv, BORUTUS, BRATORIII, cavatina, ccoogg123, dekan.m, Denaya, djboj, FOX, goxin, ikan, Istman, jaeger, Krvava Devetka, Kubovac, laki_bb, Lucije Kvint, madza, mean_machine, milenko crazy north, milutin134, mnn2, mrav pesadinac, MrNo, nuke92, pedjolino76, Petarvu, RJ, SR-3m, Srki94, Srle993, Tas011, Torpedo964, Trpe Grozni, tubular, vasa.93, Vatreni Zmaj, vladaa012, Volkhov-M, vukovi, W123, wizzardone, wolf431, Zoca, šumar bk2