Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

1690

Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2014
  • Poruke: 280

Stvar je mnogo dublja, Sukob Rusije i SAD se sve vise rasplamsava, sankcije i kontrasankcije se uvode skoro svaki dan. Mi smo poslednja evropska zemlja koja ima dobe odnose sa Rusijom. Ameri hoce da ih potpuno izoluju i pokazu da cemo i mi odabrati da saradju8jemo sa SAD a ne Rusijom. Otprilike ono sto su uradili sa Bugarskom kada su je ubedili da odustane od Juznog toka, Naftovoda Burgas QAndrianopolis, Atomske elektrane,,,
Sada smo i mi pred izborom ili smo sa SAD ili protiv njih, nema vise neutralne pozicije.
Maksimum sto mozemo je da damo diplomatski stasus centru u Nisu, a odustanemo od aviona.

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 995

Napisano: 15 Jul 2017 19:08

Covek se prvo zakune na onom jevandjelju pa odma posle toga izjavi da moramo da povedemo razgovor o KiM i ustavu itd i od tada je jedno pet puta javno i bez uvijanja izjavljivao to isto.Svima je jasno da nam predsednik prica da moramo da se odrekneno KiM i to,sunce ti zarko poljubim, nikome ne smeta.Ma niko a da kaze,deset coveka da se skupe pred vladom.Ne,narod cuti i ne zanima ga sto ce sopstveni predsednik da se odrekne dela teritorije.
Ali taj isti narod u srece pogadja sta ce da se desi sa deset Rusa u Nisu,da slucajno ne poremetimo odnose sa nasom bracom.Da se slucajno nase bacuske ne naljute na nas.Jer inace imali su u planu mnooooogo da nam ponognu vojno i ekonomski evo svaki cas ce to da se desi.
Sad mi treba da ustanemo u ponedeljak i jasno da kazeno Amerima u brk da smo mi principijelni da je nas odnos specifican prema Rusiji i tako dalje...
Samo slepac ne vidi da zapadni zlotvori zbijaju redove a zbog cega stvarno ne znam.Pa se pitam jer treba opet po treci put da izginemo jedno milion ipo jer smo zaboga principejlni i mnogo volimo Ruse.Te iste Ruse koji su i Amere pobedili u svojoj ljigavosti.

Dopuna: 15 Jul 2017 19:31

Oni ih okruzuju sa svih strana,zbijaju redove podgrevaju one dijabole od naroda po baltiku i Poljake koji ce im sa Ukropima biti glavna prsadija.Vrse propagandu identicnu Hitlerovoj koja se svodila na "horde boljsevika napasce nasu Evropu" pa moramo da ih sprecimo.
Rusija,koja po prostranstvu treba kontinent da bude i koja ima sto i kusur miliona stanovnika sa izuzetnim vojnim snagama,dozvolila je sebi da joj se ovi priblize i da je dave kao zmija zabu.E sad sve to mi Srbi treba nekako da sprecimo i da lupimo sakom o astal i da kazemo NAS I RUSA DVESTA MILIONA.
Dobili smo ulogu kedera za NATO pakt(ko zna sta je keder u ribolovu) celih deset godina smo bili keder na koji se nato pecao i zanimao se sa nama od 1990te do 2000te.A da pri tom nikad nismo dobili konkretnu pomoc ono sto nam je zivot znacilo.Imam utisak da se cak i Rusi po nekad cude i pitaju "sto li ovi ludi Srbi sve ovo rade".
Drugovi moji nestacemo ovog puta zbog nase ljubavi prema Rusima.Obrisace nas,i to ne NATO nego nas komsiluk slugeranjski kao i u prosla dva velika rata.

offline
  • Pridružio: 06 Maj 2013
  • Poruke: 748

A, mi nikad "spremniji"...

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 995

Kožedub ::A, mi nikad "spremniji"...
Pa to bre i pricam,nema pas za sta da nas ujede nestajeno bez metka ispaljenog topimo se ko sladoled.
Prvo nije mogo Jelcin bio pijanica izdajnik,pa smo onda mi imali izdajnika,pa onda ne moze ni Putin da nam pomogne jer zaboga "ne mozemo mi da budemo veci Srbi od Srba" kako je izvoleo reci.Ma nemoj,pa sto nisi doveo tvog predsednika na vlast pa da slusa Moskvu a ti da bas naoruzas do zuba pa da se nekako i busamo u grudi.Sta su ocekivali od nas u ovakvom stanju kad kafe kuvarica iz bele kuce moze da postavlja koga oce u Beogradu???Da ce Karadjordje da vaskrsne???E pa nema braco Rusi imali ste Slobodana i deset godina se i on i njegov narod borio kako je znao i umeo i onda ste njega pustili niz ladnu Moravu a srpski narod u narucje zlotvora.

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2014
  • Poruke: 280

Krusarac
Gledam Rusku televiziju, iste price ko mi 90tih, samo oni se uzdaju u Kineze.
Narod se pomirio a odlaskom Kosova, svima je jasno da siptari nece sa nama,. a necemo ni mi sa njima.

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 995

Ma to sto oni nece sa nama to mene ne zanima.Mi nismo oteli deo Albanije nego je kontra.Radi se o tome da se nalazimo takoreci u dubukoj neprijateljskoj pozadini okruzeni i jako slabi gde nas svako ku....nje moze jako skupo kostati.Protiv sam ulaska u nato,medjutim na vlasti na treba neko jako mudar i vispren ko sa njima moze nekako nesto da ispregovara da nas zaobidju da se narod spasi.Ali mi imamo diletante na vlasti koji ne mogu da izvedu daleko manje stvari a kamoli ovo.

offline
  • BSD 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Okt 2009
  • Poruke: 3189
  • Gde živiš: Kraljevo

vlada123 ::Krusarac
Gledam Rusku televiziju, iste price ko mi 90tih, samo oni se uzdaju u Kineze.

Briga me je za Ruse i za Amere, ali to sto ti vidis, cujes i zakljucujes je dosta problematicno, da me ne shvatis pogresno ja ti kazem drugarski, onako, medju nama.

Nije neki izvor ali hajde.

Под знаком питања да ли ће мигови из Русије стићи следећег месеца
http://www.vaseljenska.com/vesti-dana/pod-znakom-p.....eg-meseca/

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2014
  • Poruke: 280

Pod znakom pitanja je dali ce ikad stici.

Krusaec
Treba biti realan i sagledatisvoje mesto u svetu. Mali smo (imamo vise nego duplo manje stanovnika od Istanbula). Bedni smo 4ta najsiromasnija zemlja Evrope, Tehnoloski zaostali, sa ogromnim odlivom stanovnistva. Mi malo sta mozemo da biramo, mozemo samo da ispunjavamo uslove SAD ili Rusije. Ali kao sto vidis niko nam nece dati da izigravamo Svajcarsku.

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: Zemlja čuda

dobri covek ::Off
Jedndom sam slušao rukovodioca centra, nekog od petorice Rusa, govorio je na nekoj od naših televizija. I čovek jednostavno objasnio, ako radnici centra dobiju diplomatski status a o centru bude potpisan stalni sporazum, nabavke sredstava će se povećati, jer neće biti carine, pdv i ostalih "**anja" koja utiču na cenu.
Dakle, diplomatski status za osoblje, kao što ga imaju sekretarica trećeg pomoćnika u ekonomskom odelenju amerske ambasade i vratar britanske, sobar ambasadora i slične dužnosti, i mi dobijamo više tehnike za iste pare. Uz to, moguća je nabavka i od domaćih proizvodjača, a to je korist...siromahu je zauvar i muva u supu kad upadne.

Što je najvažnije, ukoliko je frka, avion doleti i pogasi plamen, dovoljno je samo zamoliti ili ambasadora Rusije (ako te nije sramota, kao u slučaju crnjegoraca) ili Srbije. Malo li smo frke imali ranijih godina, svi mi na Balkanu, a crnjegorci ga imaju i sad, gori im oko Cetinja već osmi dan.

Sličan sporazum Rusija ima sa gotovo svim ex sssr republikama, osim par baltičkih (centar u Minsku je dovoljan), ukradine i gruzije. Svuda, naravno, postoje ambasade amerikosa i oni ćute, jer nemaju hrabrosti da kritikuju. Samo u Srbiji skot od ekselencije skota smatra da ima prava da se buni, rasporedjuje i odlučuje.

Kraj off.


I Post Express je oslobođen PDV na svoju uslugu. Koliko sam ja zadnju put čuo od poštara on nema diplomatski status. Postoji samo odluka vlade koja to reguliše. Prema tome to o uvozu za centar i carini, pdv i ostalo su besmislice. Ima načina i ako nemaju diplomatksi status. Btw ako diplomatski status ima sekretarica američke ima i ruske ambasade čemu pominjati radnike u ambasadi kad je to poznata priča koja važi za sve njih.
Na sreću mi nismo bili deo SSSR pa prema tome sporazum koji su njima uvalili ovde ne mora da prođe.

offline
  • Pridružio: 19 Jan 2012
  • Poruke: 1994

Odlukom vlade bilo koja po[iljka može biti oslobođena carine i PDV.Tako su na primer materijali za Fiat u Kragujevcu oslobođeni bilo kakvih dažbina iako Fiat ipak nema diplomatski status.
-Druga je stvar što je vođa naredio da za vreme poplava humanitarna pomoć i dalje podleže naplati dažbina,na primer voda.Tad mi se zgadio,na TV-u apeluje za pomoć a na carini zaustavljeni kamioni sa flaširanom vodom,pomoć naših ljudi ali i Slovenaca sa uredno prijavljenim računima iz marketa u Sloveniji i Austriji.Prvih dana su upravnici Ca-Ca na svoju ruku propuštali takve pošiljke samo uz evidentiranje a onda stigla Naredba o naplati dažbina !!!
-Ja bih Rusima u Nišu dao diplomatski status ali uz strogu kontrolu da ne bude zloupotrebe.
Vrlo strogu jer je njihova politika pokazala znatno licemerje prema nama(setimo se Južnog toka i kako smo poslednji saznali za odustajanje od istog) pa ne treba dozvoliti da se na našem terenu prepucavaju sa Ujka Semom.Ništa mi njima ne dugujemo pa da to dozvolimo.Eto im Bugara i najnovijih jarana Turaka a bogme vidim da i Hrvatima spašavaju posrnule privredne gigante iako im ovi uredno šalju legionare na Istočni front.
-Mogli bi i Mila da podsete koliko su love uložili u projekat neovisnog Montenegra upravo od 2002-2008-e kada je to Dukljanima bilo najpotrebnije !!!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1016 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 8 sakrivenih i 974 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, ajo baba, Apok, bojanM84, Boris BM, BORUTUS, crnitrn, d bos, dane007, Denaya, Dorcolac, DragoslavS, drimer, FOX, Frunze, gasha, ikan, maiden6657, Marko Marković, Mercury, Metanoja, milanovic, Mixelotti, mocnijogurt, mrav pesadinac, ObelixSRB, procesor, radoznao, sevenino, sokars, stankolich, vathra, x9, šumar bk2